Kardeşi adam öldürmüş biriyle evlenirmiydiniz.

deniz3519

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2014
251
37
43
35
Daha önce konu açmıştım kardeşimi istemeye geldiler kayınvalidesiyle altlı üstlü oturacaklarmış diye.bu yetmezmiş gibi birde Çocuğun kardeşi hapisteymiş suçu da küçükkken adam öldürmek.Bunları bile bile ben nasıl karddeşimi veriyim böyle birine.O kadar mantığa ters şeyler var ki çoçuk eğitim olarak da kardeşimden düşük kardeşim üniversite mezun güzel bir kız.oğlan lise terk özelde çalışıyo işi fena sayılmaz ama sonuçta aralarındaki farkı kapatmaz.neyse eğitimi artık takmıyorum bile daha önemli sebebler var bu işin olmayacağına ama kaardeşimi ikna edemiyorum.gözü kör olmuş..

Daha önce konu açmıştım kardeşimi istemeye geldiler kayınvalidesiyle altlı üstlü oturacaklarmış diye.bu yetmezmiş gibi birde Çocuğun kardeşi hapisteymiş suçu da küçükkken adam öldürmek.Bunları bile bile ben nasıl karddeşimi veriyim böyle birine.O kadar mantığa ters şeyler var ki çoçuk eğitim olarak da kardeşimden düşük kardeşim üniversite mezun güzel bir kız.oğlan lise terk özelde çalışıyo işi fena sayılmaz ama sonuçta aralarındaki farkı kapatmaz.neyse eğitimi artık takmıyorum bile daha önemli sebebler var bu işin olmayacağına ama kaardeşimi ikna edemiyorum.gözü kör olmuş..
bana kalirsa bu isten hayir gelmez! ama hasa en iyisini Allah bilir.
KArdesinizin gozu kor madem sizde onu ondan caydirmak icin biseler yapin. benim aklima bu geldi tavsiye olarak
Allah yardimcin olsun

Kardeşiniz kendi kararını veremiyecek yaştaysa zaten evlendirmeyin heee evlenecek yaştaysa bırakın o versin kararını üni bitirmiş insan neyin ne olduğunu zaten bilir ikinciside kardeşinin günahının bedelini ne diye abiside üstlensin her koyun kendi bacağından asılcak unutmayalım

Görücü usulü mü istemeye geldiler yoksa kardeşin ve o kişi sevgili mi?

Bana da olacak gibi gelmedi.. eğitim falan tamam da cinayet.. zor iş..

evlenmezdim
korkardım

Hatırlıyorum konunuzu bende altlı üstlü olmaz demiştim, herkesin başına gelebilir bir durum Allah düşürmesin ama kardeşiniz ile evlenecek adamın başına gelmemiş ki bu onun kardeşinin başına gelmiş kardeşinin zamanında yaptığı hata yüzünden neden sizin damat adayınız mimlendi ki gözünüz de az mantıklı düşünün, sizin gönlünüz yok kız kardeşinizi evlendirmeye damat adayınızınla ilgili olmayanlar durumları bile o yapmış gibi görüyorsunuz, bu arada fazla müdahele de etmeyin insanların hayatına herkes kendi başına bir birey siz bu kadar girmeyin onların içlerine insanlar da kendi fikirleri ve düşünceleriyle hareket etsinler.

Nasıl bulmuşlar birbirini madem de sen kendi kendine vermek ya da vermemek üzerine yoğunlaşıyorsun?

Kardeşinin suç işlemesine gelene kadar ortada birsürü sorun varsa, ailende karşı çıkıyorsa evlenmesin. Evlenecek yaşa geldiyse doğruyu yanlışı ayırt edebilmeli.

Aşıklarsa yapacak hiç birşeyiniz yok. seviyorlarsa onlar kararını vermiş demektir. eğer ortada kötü bir durum yada sorun varsa onlar bunu er yaada geç anlarlar zaten. aama bir yandanda sizde haklısınız canınız kanınız bile bile ateşe atmak istemezsiniz...

kardeşi öldürmüş de sonuçta kardeşi yani o kız da o aileye gelin gidecek.
onlarla muhatap olacak bence zor iş.

sonuçta kendi değil kardeşi adam öldürmüş onu bununla yargılayamazsınız ki ama tabi eğitim durumu vs dışında eşi olcak kişide başka problem kişilik bozukluğu görüyorsanız o ayrı.. ayrıca yarın birgün kız kardeşiniz evlendiğinde size aynısını deseneler sonuçta sizde akraba olacaksınız.

Bence burada önemli olan eğitim farkı. Üniversite mezunu biriyle lise terk birinin bayan erkek farketmez, bakış açıları, konuştukları konular bile çok farklıdır. Evlendikten sonra bu yüzden sorunlar çikabilir

KARDEŞİ YAPMIŞ BİR HATA neden onun bedelini bu genç ödesinki beş parmagın beşi bir olmaz.belki bu genç gayet düzgün ve kardeşinizi mutlu edecek biridir.önyargılı davranıyorsunuz.önce tanımaya çalışın derim

bunu düşünmedim değil kendimle çok muhasebesini yapıyorum.ama olumsuz yönler daha fazla...Ben şunu bilirim evleneceğin kişinin ailesi çok önemli.bunu es geçmemek lazım

Bence burada önemli olan eğitim farkı. Üniversite mezunu biriyle lise terk birinin bayan erkek farketmez, bakış açıları, konuştukları konular bile çok farklıdır. Evlendikten sonra bu yüzden sorunlar çikabilir

Ya aslında öyle üni mezunları var ki sanırsın ki ortaokulda bırakmış

Herkes katil olabilir.
Herkesin sebepleri farklı olur belki ama hepimizin var böyle bir potansiyeli.
Önemli olan Sebebi?
Öfke kurbanı bir katil belki anlaşılabilir de para, aşk, intikam vb. Icin planlı işlenmiş bir cinayet durumu değiştirir.
Zor bir karar, bilemedim.
Birakin, kardesiniz düşünsün.
Belki sizin anlayamadiginiz, bilmediginiz şeyleri o biliyordur.

Back
X