Kardeşi olsun istiyorum ama...

Çocuğunuz daha çok çok küçük, niye bu telaş?
Kızım gayet akıllı, sakin bir bebekti . Beni hiçbir yerde zor durumda bırakmadı, birlikte rahat rahat gezdik tozduk.
Şu an 7,5 yaşında, kardeşiyle araları 6 yaş.
İyi ki de böyle olmuş, çünkü küçükten ona hiç sıra gelmiyor. Daha ufakken olsaymış büyük haksızlık olurmuş

Bu konu beni o kadar strese sokuyor ki anlatamam.
Biz iki kardeşiz. Kardeşimle aramda neredeyse iki yaş var ve arkadaş gibi büyüdük. Erkek ama her konuda anlaşır, eğlenirdik. Şimdi benim oğlum da bir ay sonra yaşını dolduracak Allah'ın izniyle. Ama benim kafamda bir sürü soru işareti var. Evet yaş farkı olmadan bir kardeşin olması çok güzel. Ben çok sansliydim bu anlamda. İsterim ki bebeğim de kardeşiyle büyüsün, oynasın, eğlensin. Ama gelin görün ki o kadar zor bir bebek ki hiç cesaret edemiyorum. Zaten kolikti. Şimdi uyuyor, ne kadar masum ama uyanınca nereye saldıracağını şaşırıyor. Üç günlüğüne bir otele geldik, herkesin dikkatini çekmiş. Çalışanlar oteli başımıza yıkacak diye seviyorlar. Hep huysuz, hep mutsuz, hep ağlama modunda. Bir de dıs çıkarıyor şimdi. Ben bu çocuğa kardeş yapma cesaretine sahip olamıyorum bir türlü. Benim gibi daha ilk çocuğu böyle kolik ve huysuz olan anneler, ikinci çocuğa nasıl karar verdiniz?
Benim oğlum da tam anlattığın gibiydi kolik geceleri kucağımda uyur gündüz kucağında ayakta dikilirdi sürekli kucağında benden ayrılmayan bir çocuktu

Şuan aksine çok sakin bir çocuk oldu ( 9 yaşında )

İkinci cocuguma ilki 2-2.5 yaşındayken hamile kaldım aralarında 3 kusur yaş var

Galiba aralarında bu kadar yaş farkı olunca daha koruyup kolluyorlar

Çünkü 3. Çocuğuna hamile kaldığım da ikinci 5 yaşındaydı daha agresif daha kıskanc tavırlar sergiledi hatta bebeigi istemediği için şiddet uyguladı

Belki başka çocuklarda farklı olmuştur ama benimki böyleydi ideal yaş aralığı 3-4 bilginize :))

Benim oğlum da tam anlattığın gibiydi kolik geceleri kucağımda uyur gündüz kucağında ayakta dikilirdi sürekli kucağında benden ayrılmayan bir çocuktu

Şuan aksine çok sakin bir çocuk oldu ( 9 yaşında )

İkinci cocuguma ilki 2-2.5 yaşındayken hamile kaldım aralarında 3 kusur yaş var

Galiba aralarında bu kadar yaş farkı olunca daha koruyup kolluyorlar

Çünkü 3. Çocuğuna hamile kaldığım da ikinci 5 yaşındaydı daha agresif daha kıskanc tavırlar sergiledi hatta bebeigi istemediği için şiddet uyguladı

Belki başka çocuklarda farklı olmuştur ama benimki böyleydi ideal yaş aralığı 3-4 bilginize :))
Evet ben de 3 yaş olmasını planlıyorum. Bir sene daha bekleyip sonra hamile kalırsam yaklaşık üç yaş olur aralarında. Daha fazla ertelersem herhalde tekrar istemem gibi hissediyorum.

Keşke bunu daha önce söyleseydiniz. :confused: Herkes bir çocuk çılgınsa, diğerinin sakin olacağını söylüyor, çevremde gördüğüm örnekler de genelde öyle. Buna güveniyorum, ilk kızım sağı solu belli olmayan atarlı bir küçük ergen çünkü.
Tabi ilk cocuk ikinci cocuğu görünce karakter değiştiriyor ona değinmeyi unutmuşum :D
Mesela dün kabus gibiydi :) İyi ki işe geliyoruz :)

Eğer ikincisi de böyle olursa naparim bilmiyorum :KK43:
Sabrını veriyor Allah :D

Tabi ilk cocuk ikinci cocuğu görünce karakter değiştiriyor ona değinmeyi unutmuşum :KK70:
Mesela dün kabus gibiydi :) İyi ki işe geliyoruz :)

Sabrını veriyor Allah :KK70:
İki dışını çıkarana kadar canıma okudu. Şimdi düşünüyorum, bir de hamile olsam şu halimle ne olurdu acaba? Uyumadan yaşıyoruz son günlerde :deli:

14 aylık kızım.Ben de kardeş çok severim ama o bu gidişle kuzenlerini sevecek.

Sabrım kalmadı.Uyumaz herşeye ağlar huysuz.Kendini sıkıp gözlerini iyice kapayıp yaş gelene kadar bekliyor.Mesela koltuğa çıkmak için yapıyor bunu vs.

Sabah 8de bütün enerjim bitmişti.Sabahtan beri de diyorum bu sağlıklı olsun başka çocuk da istemiyorum.Yaşlandım resmen

14 aylık kızım.Ben de kardeş çok severim ama o bu gidişle kuzenlerini sevecek.

Sabrım kalmadı.Uyumaz herşeye ağlar huysuz.Kendini sıkıp gözlerini iyice kapayıp yaş gelene kadar bekliyor.Mesela koltuğa çıkmak için yapıyor bunu vs.

Sabah 8de bütün enerjim bitmişti.Sabahtan beri de diyorum bu sağlıklı olsun başka çocuk da istemiyorum.Yaşlandım resmen
Nasıl da beni anlatmışsiniz. Aynı durumdayım. Ama yine de kardeş fikrini tamamen silmedim. Şimdilik erteledim.

Back
X