• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardesim bana küser evime gelmezse sende bu eve giremezsin diyen erkek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Önceki konularınızı da biliyorum. Açıkçası doktor olduğunuz ile ilgili ciddi şüphelerim var ancak öyleymişsiniz gibi yorum yapmak durumundayım

Şimdi benim anlamadığım şu; doktor olduğunuzu söylüyorsunuz, haliyle maaşınız da Türkiye standartlarına göre ortalamanın epey bir üzerindedir. Ekonomik anlamda kimseye bir minnetiniz bağımlılığınız olmamalı. Ailem kabul etmezse demişsiniz, sizin ailenize bir muhtaçlığınız mı var ki bunu dert ediyorsunuz? Hayır kendi paranızı kazanmıyor olursunuz anlarım. Ama şu şartlarda Tıp Fakültesi mezunu bir birey olarak, kimseye minnet etmeden kendi ayaklarınızın üzerinde durabilecek maddi güce ve vizyona sahip olmalıydınız çoktan. İlginç..

Kizlar merhaba.8 aylik evliyim. Aylar once kayinvalidem kaynim,henuz evli olmayan eltim misafirlige gelmislerdi. Eşimle bambaska bir sebepten dolayi tartistik. `seni babangile goturecegim` gibi bir laf etmisti. Bu sebeple suraim asik ve mutsuzdum. Ancak saygi ve hizmette kusur etmedim. Sonrasinda baristik konu kapandi, ailesinden ozur dilemem gerektigini onlara iyi davranmadigini soyledi. Bende hepsine saglik problemim oldugunu onlara kotu davranmadigimi iceren bi mesaj gonderdim.

Simdi burdan asil konuya gelelim. Ben hekimim. 24 saat usulu calisiyorum. Kaynim askerde ve bulundugumuz sehre nisanlisinin evine geldi. Ben nobetteyken esim onlara gitmis. Kardesini bize davet etmis gelmemis. Senin misafirperverligin yuzunden gelmedi dedi. Buraya kadar hala sakindim ama bana seni surada 2 senelik mazin var. Kendimi kardesinle kiyaslama, eger kardesim bana gelmeye cekinirse benden sogursa sende bu eve giremezsin dedi. HADI SANA KARDESINLE MUTLULUKLAR yazip gonderdim.

Nobet cikisi ailemin yanina gitmeyi dusunuyorum. Bir daha da donmemeyi.icimde sadece tiksinti var. Ona olan sevgim cok cok azaldi. Esim insanlarin icinde surekli beni kucuk gorur, erkek gibi davranir. Hitap ederken gardas, bro,hacibekir gibi soylemleri var. Defalarca uyardim ancak gelisme olmadigi gibi anne babasinun yaninda da beni rencide etmeye basladi. Lan ben Sana tahammul ediyorum kalk cay koy gibi. Insanin agirina gidiyor meslegi bi kenara atinsa olarak saygi duymali. Benden cok daha vasifsiz olan eltime kaynim cay isterken Xcigim cay verebilirmisin derken bana cay koy demesi agirima gidiyor ustelik daha son icimleri bardaklarindayken doldurdugum halde. Sex hayatimiz zaten yok. Gorevmis gibi yapip bitiriyoruz. Artik kisiligimden fazlaca odun verdigimi hissediyorum. Dayanamiyorum. Ailem kabul etmez ise otele veya baska bir eve yerlesecegim. Yine de ne yapmam gerektigi hakkinda kafam cok karisik. Kiymetli yorumlarinizi bekliyorum:110:
siz bir hekimsiniz ve bir öküzle evlisiniz. ne kadar ayıp insan eşi ile birlikte güzel kaliteli zaman geçirmek ister. bu adamla ömür geçmez. yolun başındasınız ortada gerçek bir sıkıntı yokken eş sıfatı taşıyan bu şahıs bunu yaparsa kötü günlerinizde size neler yapar .Keşke denginiz olan biriyle evlenseydiniz eşinizin bu yaptırımları kompleksten

muhendis ancak ozelde calisiyor asgari ucretin biraz fazlasi. Hicbir zaman bunu sorun etmedim sanirim bu yuzden kiymetsizim.
insan kendi kıymetini kendi belirler. eltiniz e eşi insan gibi davranmasının sebebi eşinin insan olması .sizin evliliğinizde başka sıkıntılarda var bunlar görülen kısmı .

Hekimsiniz ve esiniz sizi babangile goturmekle tehdit ediyor ve siz de mutsuz oluyorsunuz öyle mi. Sanki cocugu korkutur gibi o ne oyle babangile goturcem demeler. Siz bir bireysiniz. Hekimsiniz. Gidecek biri varsa kendisi. Babaniza teslim edilecek bir esya degilsiniz. Silkelenin ve kendinize gelin. Asagilik komplekse sahip bu adamla vakit gecmeden ayrılın

Mesleğimi bı kenara bırakın saygı duymalı.
Yani sizin mesleğiniz tabi ki saygı duyulması için size bı kıstas değil ki..
Sizde de ego maaşallah.
Eşiniz size kaçınınız olarak saygı duymalı zaten duymuyor yazdıklarınız ortada.

Eltinizin vasıfsız bı insan olması ne demek ne kadar kötü bı yaklaşım.
Demek ki kaynınız kadınına çok değer bir erkek, sizin kocanız da ileri derece saygısız.

Kocanizdan şikayet edin ama diğer detaylar vasıf felan vs sizi zerre alakadar etmez.
Bosanacaksanız, aileniz onaylamasa bile gayet ayakları üzerinde durabilecek bı bayansınız. Aile faktörü sizi çok etkilemesin.

Doktorsunuz yani maddi olarak rahatsınız. Bir erkeğin sizi bu denli ezmesine izin veriyorsunuz ya şaka gibi gerçekten. Yok baba evine gotururmus de bilmem neymis....

Ayrıca bir adamın karısına güzel sözler söylemesi için illaki kadının vasfının yukarıda olmasına gerek yok. Bilginiz olsun

Niye ailenin evine gitmek istiyorsun? Daha çok mutsuz olup ezik hissetmek için mi?
3 ev gecindirecek para kazaniyorsun. Silkelen ve kendine gel artık yaaa
Ana evine gitme- gideceksen kendine kalacak güzel bir yer ayarla.
hayatındaki tüm asalaklardan kurtulsan nasıl mutlu olacağım ha

Kizlar merhaba.8 aylik evliyim. Aylar once kayinvalidem kaynim,henuz evli olmayan eltim misafirlige gelmislerdi. Eşimle bambaska bir sebepten dolayi tartistik. `seni babangile goturecegim` gibi bir laf etmisti. Bu sebeple suraim asik ve mutsuzdum. Ancak saygi ve hizmette kusur etmedim. Sonrasinda baristik konu kapandi, ailesinden ozur dilemem gerektigini onlara iyi davranmadigini soyledi. Bende hepsine saglik problemim oldugunu onlara kotu davranmadigimi iceren bi mesaj gonderdim.

Simdi burdan asil konuya gelelim. Ben hekimim. 24 saat usulu calisiyorum. Kaynim askerde ve bulundugumuz sehre nisanlisinin evine geldi. Ben nobetteyken esim onlara gitmis. Kardesini bize davet etmis gelmemis. Senin misafirperverligin yuzunden gelmedi dedi. Buraya kadar hala sakindim ama bana seni surada 2 senelik mazin var. Kendimi kardesinle kiyaslama, eger kardesim bana gelmeye cekinirse benden sogursa sende bu eve giremezsin dedi. HADI SANA KARDESINLE MUTLULUKLAR yazip gonderdim.

Nobet cikisi ailemin yanina gitmeyi dusunuyorum. Bir daha da donmemeyi.icimde sadece tiksinti var. Ona olan sevgim cok cok azaldi. Esim insanlarin icinde surekli beni kucuk gorur, erkek gibi davranir. Hitap ederken gardas, bro,hacibekir gibi soylemleri var. Defalarca uyardim ancak gelisme olmadigi gibi anne babasinun yaninda da beni rencide etmeye basladi. Lan ben Sana tahammul ediyorum kalk cay koy gibi. Insanin agirina gidiyor meslegi bi kenara atinsa olarak saygi duymali. Benden cok daha vasifsiz olan eltime kaynim cay isterken Xcigim cay verebilirmisin derken bana cay koy demesi agirima gidiyor ustelik daha son icimleri bardaklarindayken doldurdugum halde. Sex hayatimiz zaten yok. Gorevmis gibi yapip bitiriyoruz. Artik kisiligimden fazlaca odun verdigimi hissediyorum. Dayanamiyorum. Ailem kabul etmez ise otele veya baska bir eve yerlesecegim. Yine de ne yapmam gerektigi hakkinda kafam cok karisik. Kiymetli yorumlarinizi bekliyorum:110:

Normal bir psikolojiye sahip olmadığınızı zaten biliyorum, kumar bağımlılığınızı umarım aşmışsınızdır.

Eşinizden yediğiniz dayakların üzerine hala ona olan sevgim azaldı demişsiniz ya en çok ona şaşırıyorum. Benim hatırladığım çok ciddi dayak yemiştiniz. Yani şu aşamaya kadar nefret ediyor olmanız lazımken daha yeni sevginizin azalması...

Eltinizin vasıfsız olduğu imasında bulunup onu küçümsemeniz...

Kendiniz doktor olduğunuz için başkalarını vasıfsız görüp eleştirmeniz çok komik çünkü siz günün sonunda bir KUMARBAZSINIZ... aldığınız bütün maaşı, statüyü 1 gecede yok edebilecek patolojik bir rahatsızlığa sahipsiniz. O yüzden gereksiz özgüvenden bi uzaklaşın, ailenizin sözünden çıkmayın ve mümkünse tedavi olun...

Evlisiniz ya hani, o ev onun değil sizin, ikinizin yani. Nasıl bir hadsizlik seni babanın evine yollarım yok eve giremezsin falan? Kendi evinde lütfetmis seni mi almış, karsılığında hizmet bekliyor. Kompleksli aşağılık bi adam. Paran var pulun var boşan ev tut. İstiyorsan uzmanlığa hazırlan elini sallasan ellisi. Kendine olan özsaygın mahvolmuş senin bi farkına varsan sen sepetlicen adamı

Eski kumar alışkanlığından dolayı ailene ve eşine karşı kendini mahçup mu hissettin? O yüzden mi eşinin yaptıklarını bu kadar maruz gördün. Ya da ailenin onayına mecbur. Ahh ben senin imkanlarına sahip olucam alırım iki çocuğumu çeker giderim. 1 saniye bile düşünmem.

Cok mu aradiniz bu hanzoyu?
Sizin gibi bir kadin nasil kendine yakistirdi bunu da koca yapti kendine
Aileniz kabul etmese ne olacak ? Calisan kadinsiniz ne ailenize ne bir erkege ihtiyacınız var , cekin gidin kendinize bir ev kurup yasayin

Kendi hayatınızı kendiniz mahvettiniz. Birine kredi çektiniz borcu ödeyemediniz, kumar oynadınız (kumara nasıl para buldunuz orası belirsiz) borçlandınız, o arada şimdiki eşinizle nişanlanıp evlendiniz, üstelik eşinizin borçlarınızdan ve kumar bağımlılığınızdan haberi yoktu. Empati yapın bakalım, kolay birşey mi? Evleniyorsunuz, aile kuruyorsunuz, beraber gelecek planlıyorsunuz aaa bir de bakıyorsunuz ki eşiniz kumarbaz. Ailesi diyor ki eti senin kemiği benim.

Şimdi adam zaten çiğ süt emmişse, mağara adamından halliceyse ne bekliyorsunuz? Elbette sonuç bu olacak.

Yani hayretler içerisindeyim kendinizi eltinizle kıyaslamanıza, bütün o dayaklara şiddete rağmen hala bu adamla aynı evde yaşayıp hizmetini görmenize, yatağına girmenize.

Bir insan kendine neden bunları yapar? Hastanede çalışıyorsunuz, herşeye en yakın olan sizsiniz her tedaviye. Neden tedavi olmadınız şimdiye kadar? Zaten tedavi olup kafanızı toplasanız bu adamla aynı evde yaşanmayacağını anlamış olmalıydınız.

Sizin nezdinizde bütün insanlara söylüyorum, hayatınızda kumar bağımlılığı varsa, kumar borçlarınız varsa, sırf bu sebepten yalan söyleyip duruyorsanız evlenmeyin. Ne kendi hayatınızı mahvedin, ne başkalarının. Kumar oynayıp kendini o hale düşüren insana mesleği ne olursa olsun saygı duyulmuyor, duyulmaz. Saygı beklemeniz şaşırtıcı zaten.

Sizin yerinizde olsam tedavimi olur, hemen herkesten uzak bir şehre taşınır, olabildiği kadar güçlü olur ve bir daha geçmişime dönüp bakmazdım.

Söylediklerim sert gelmiş olabilir ama umarım silkinir kendinize gelirsiniz.

Kendi hayatınızı kendiniz mahvettiniz. Birine kredi çektiniz borcu ödeyemediniz, kumar oynadınız (kumara nasıl para buldunuz orası belirsiz) borçlandınız, o arada şimdiki eşinizle nişanlanıp evlendiniz, üstelik eşinizin borçlarınızdan ve kumar bağımlılığınızdan haberi yoktu. Empati yapın bakalım, kolay birşey mi? Evleniyorsunuz, aile kuruyorsunuz, beraber gelecek planlıyorsunuz aaa bir de bakıyorsunuz ki eşiniz kumarbaz. Ailesi diyor ki eti senin kemiği benim.

Şimdi adam zaten çiğ süt emmişse, mağara adamından halliceyse ne bekliyorsunuz? Elbette sonuç bu olacak.

Yani hayretler içerisindeyim kendinizi eltinizle kıyaslamanıza, bütün o dayaklara şiddete rağmen hala bu adamla aynı evde yaşayıp hizmetini görmenize, yatağına girmenize.

Bir insan kendine neden bunları yapar? Hastanede çalışıyorsunuz, herşeye en yakın olan sizsiniz her tedaviye. Neden tedavi olmadınız şimdiye kadar? Zaten tedavi olup kafanızı toplasanız bu adamla aynı evde yaşanmayacağını anlamış olmalıydınız.

Sizin nezdinizde bütün insanlara söylüyorum, hayatınızda kumar bağımlılığı varsa, kumar borçlarınız varsa, sırf bu sebepten yalan söyleyip duruyorsanız evlenmeyin. Ne kendi hayatınızı mahvedin, ne başkalarının. Kumar oynayıp kendini o hale düşüren insana mesleği ne olursa olsun saygı duyulmuyor, duyulmaz. Saygı beklemeniz şaşırtıcı zaten.

Sizin yerinizde olsam tedavimi olur, hemen herkesten uzak bir şehre taşınır, olabildiği kadar güçlü olur ve bir daha geçmişime dönüp bakmazdım.

Söylediklerim sert gelmiş olabilir ama umarım silkinir kendinize gelirsiniz.
Kaç tane konu açtı ama istikrar yok konu sahibinde.
Kendine hayrı yok ki başka biri niye değer versin.
Yakında yine yalvarır eşine, aradan biraz zaman geçer sonra yine aşagılanıp konu açar.

Kaç tane konu açtı ama istikrar yok konu sahibinde.
Kendine hayrı yok ki başka biri niye değer versin.

Konuyu okuyunca geçmişe dair hiçbir şey bilmediğimiz zaman çok mağdur bir kadın görüyoruz. Ama hayır insana en büyük kötülüğü yine kendisi yapıyor. Bir insan bir kez dayak yediği, yüzünün gözünün dağıtıldığı evde kalmaya devam ediyorsa devamında yaşadığı herşey kendi suçudur.

Ailenize ya da bir başkasına ihtiyacınız var mı gerçekten??? O mesleğiniz niye var sizin ya hu niye! Kendi başınıza düzen kuramıyormusunuz??.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X