Kardeşim bende kalıyor ne yapmalıyım

Mor lahana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2021
165
165
33
Merhaba. Kardeşim bende kalıcak okul bitene kadar dershaneye yazıldı annemler köyde oturduğu için mecbur kalıcak burda. Diğer odaya gitti ders çalışıcam diye bende diğer odaya geçtim bebeğimi uyutmak için telefonla konuştuğunu duydum. Benim burda olduğumun farkında değil sevgilisi var onunla konuşuyor daha 16 yaşında samimi konuşuyor baya. Bana hiç söylemedi annemler de bilmiyor burda bana emanet,napayım ben şimdi anneme söyliyim mi söylersem de dershaneden alırlar çok arada kaldım.

Kardeşiniz sonuçta normal arkadaş gibi konuşun anlayışla yaklaşın annenize söylemenizi gerektirecek bir şey olduğunu sanmıyorum şu aşamada. Önce kardeşinizle konuşun
Aslında hep arkadaş gibi konuşurduk anlatırdı bana herşeyini şuan saklıyor. Ben konuşmayı denicem eğer dinlemezse anneme öyle söyliyim

Dersaneden alıp eve tıksalar , sonra da bir kocaya verseler rahat uyuyacak mısınız ?
Sevgilisi olunca ne oluyor ? Daha 16 yaşında , böyle baskılar yaparsanız o kızı başka şeylerim kucağına itersiniz.
Ha eşiniz evde rahatsız oluyordur , evde kardeşinizi istemiyorsunuzdur o ayrı.
Keşke baştan kabul etmeseydiniz. İyi ki ablam yok diyorum bazen yaw.

Siz ablasisiniz yabanci biri degil ustelik emanet size. Bir anne ne yapmaliysa onu yapman gerek.
Guzelce konus

Evebeyni sayılırsınız bu durumda onunla yumuşakça konuşun. Anlamaya çalışın flörtleşmek 10 lu yaşlara düştü. onlara herşey normal geliyor artık malesef.

Yakından ilgilenin ona güven verin size anlatsın. Zamanla inşallah yanlış bir yola sapmadan önüne geçersiniz. Flörtleşmek sorun değil olabilir de tabi ki. Ama Kızlarımız kendilerini oğullarımıza çok kaptırıyor. Öyle bişey mi anlamanız lazım.

Yahu arkadaşlar yapmayın. Hepimiz 16 yaşında olduk. O zamanlar insan merak ediyor , beğenilmek istiyor. Beni annem çok engellemeye çalıştı mesela , ama ben 15 yaşındayken sevgilim vardı. Engellenen şey her zaman için caziptir. Tabigözlem altında tutun ama direkt tehdit etmeyin.

yaşi cok küçük kendisiyle ablası olarak konuşun. biraz daha sıkı tutun. amacı orda olma sebebinin dershane olduğunu hatırlatın cok zorlarsa karşı tarafı tanımaya çalışın eğer güvenilmez biriyse ailenize muhakkak bilgi verin ortalık çok kötü haberlerde neler seyrediyoruz sonradan pisma n olmayın

Benim de o yaşta sevgilim vardı. Çok doğal, hayır söyleyince elinize ne geçecek?
ama şuan ortalık çok kötü üstelik emanet sayılır yarın bir gün bir şey olsa vicdan azabı çeker once kendi halletmeye çalışsın olmadığı cocukla tanışsın eğer olmayacak bir insansa demeli anne babasina

neden hemen annnene söylüyorsun ki kendin demişsin duyarlarsa derhaneden alırlar diye böyle bişey yaparlarsa nasıl vicdanın rahat edecek ? Hepimiz o yaşlardan geçtik hepimizin sevgilisi vardı. Yapma allah aşkına kız sadece sevgilisiyşe konuşuyor diye kızın hayatını karartamazsın.

Genç kız, konuştuğu illaki olacaktır. Ailenize söylemeniz işleri daha da karmaşık hale getirir. Kardeşinize biraz daha arkadaş olarak yaklaşın, dinleyin onu ki bir şey olduğunda ilk koştuğu ablası olsun.

Anlamadım okula mı gidiyor okul+dershane mi? Bence arkadaşça yaklaşın en azından size anlatsın. Sevgilisi yaşıtıysa normal ama 18+ büyük biriyse mantıklı bir şekilde olmayacağına yaşıtı biriyle daha sağlıklı bir iletişim kurabileceği yönünde yönlendirin kardeşinizi.

Okul + dershaneye gidiyor. Bilmiyorum nasıl biriyle konuşuyor ama şuan devir o kadar kötü kimseye güven olmuyor kendim konuşmaya çalışıcam bakalım

Okul + dershaneye gidiyor. Bilmiyorum nasıl biriyle konuşuyor ama şuan devir o kadar kötü kimseye güven olmuyor kendim konuşmaya çalışıcam bakalım
Yani gelişimi açısından kendi yaşıtı biriyle (okuldan ya da dershaneden) konuşması normal ama büyük yaşlardaki bireylerden uzak tutmaya çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…