- 20 Kasım 2019
- 3.821
- 5.091
- 158
- Konu Sahibi Mor lahana
-
Rahatsız olsaydık zaten baştan söylerdim. Her zaman başımın üstünde yeri var ama burda bana emanet tanımadığın etmediğin insan sonuçta korkuyor insan yani
Bence siz kolaya kaçıyorsunuz, anne olmuşsunuz çocugunuza bu şekilde olmamanızı tavsiye ederim . İletişim kurmayı kardeşinizle öğrenebilirsiniz.Yetiştirmek değil amacım ama bilip söylemezsem sonra başına bişey gelirse ben üzülürüm gene vicdan azabı çekerim.
Cocuk nasil yapilir egitimle veriliyosa okeyim ama o yasta hic bir egitim sistemi ogretmiyor10 yaşındaki çocuğun cinsel eğitiminin olması iyi bir şey yalnız? Asıl çocuklar bir şeyin doğrusunu bilmeyince yanlış şeyler yapmaya meyilliler.
Ben de başka bir ülkede yaşıyorum, burada da bu yaşlarda başlıyor evet. Fakat cinsel eğitim önce ailede öğretilmeli daha sonrasında da okullarda bir profesyonel tarafından. Bu sayede yanlış davranışların önüne geçebiliriz. Şahsi fikrimdir.Cocuk nasil yapilir egitimle veriliyosa okeyim ama o yasta hic bir egitim sistemi ogretmiyor
Bizde 12 yasinda (biz dedigim avrupa ulkesinden bahsediyorum) dersde ogretiliyor
17 yasindaydi flortum ama cocuk nasil yapilir 14bucuk yasinda ogrendim.Ben de 31 yaşındayım 10 yaşındayken çocuk nasıl yapılır biliyordum. 6. Sınıftan itibaren de bir sürü arkadaşımın sevgilisi vardı. Ben de 15 yaşında biriyle sevgili oldum hatta kendisi yıllar sonra kocam oldu :)
Flört 16 yaşında yapılmıcak da ne zaman yapılacak?
Yasak olan ne varsa cazip gelir. Normal bir kız arkadaş-erkek arkadaş ilişkisi olduktan sonra, derslerini olumsuz etkilemedikten sonra gayet normal bir durum.
Ablasiyim diyosaniz ablalık edin lütfen, ihanet etmeyin .Merhaba. Kardeşim bende kalıcak okul bitene kadar dershaneye yazıldı annemler köyde oturduğu için mecbur kalıcak burda. Diğer odaya gitti ders çalışıcam diye bende diğer odaya geçtim bebeğimi uyutmak için telefonla konuştuğunu duydum. Benim burda olduğumun farkında değil sevgilisi var onunla konuşuyor daha 16 yaşında samimi konuşuyor baya. Bana hiç söylemedi annemler de bilmiyor burda bana emanet,napayım ben şimdi anneme söyliyim mi söylersem de dershaneden alırlar çok arada kaldım.
Bazıları kendi bu yollardan geçmemiş geçerken de keyif almamış gibi başkasi yada en yakıni mesela kardeşi yapınca bı hallere giriyor böyle, anlamıyorum bende bu tutumuAbla olacaksınız bir de gidip annenizin ne yapacağını bildiğiniz halde söylemek nedir? Genç sonuçta 16 yaşında birini sevebilir, cinsellikte konuşabilir önüne geçemezsiniz. Dersaneden alsalar köye götürseler sonra evden kaçsa kızı arasanız yollarda daha mı iyi?
Siz bahane arariyor gibisiniz kardeşinizi göndermek için 16 yaşında ki birinin sevgisi olmasi gayet normal içiniz rahat etmiyor endişe ediyorsaniz alırsınız karşınıza arkadaş gibi konuşursunuz sorun annenize söylemek değil kardeşinizin geleceğiMerhaba. Kardeşim bende kalıcak okul bitene kadar dershaneye yazıldı annemler köyde oturduğu için mecbur kalıcak burda. Diğer odaya gitti ders çalışıcam diye bende diğer odaya geçtim bebeğimi uyutmak için telefonla konuştuğunu duydum. Benim burda olduğumun farkında değil sevgilisi var onunla konuşuyor daha 16 yaşında samimi konuşuyor baya. Bana hiç söylemedi annemler de bilmiyor burda bana emanet,napayım ben şimdi anneme söyliyim mi söylersem de dershaneden alırlar çok arada kaldım.
Sanırım siz aranızın iyi olduğu halde size söylememesinden rahatsızlık duydunuz onaylamayacağınız biri olabilir mi diye. Bence endişe etmekte haklısınız da. Devir artık gerçekten çok kötü, bizim zamanımız gibi değil. İnsan her şeyden tedirgin oluyor. Özellikle kız çocukları için öyle şeyler duyup okuyoruz ki psikolojimiz bozulmuş durumda. Siz onu korkutmadan konuşmaya çalışın hatta desteklediğinizi belirtin size güvenip her şeyini anlatabilsin. Eğer yanlış bir arkadaşlık içindeyse de ona göre bir yol izleyip uzaklaştırırsınız. Abla olmak anne yarısı olmak demek. Benimde bir kız kardeşim var, hata bile yapsa her zaman arkasında olacağımı bilir bu yüzden benden hiç bir şeyini saklamaz. Sizde bu güveni vermelisinizMerhaba. Kardeşim bende kalıcak okul bitene kadar dershaneye yazıldı annemler köyde oturduğu için mecbur kalıcak burda. Diğer odaya gitti ders çalışıcam diye bende diğer odaya geçtim bebeğimi uyutmak için telefonla konuştuğunu duydum. Benim burda olduğumun farkında değil sevgilisi var onunla konuşuyor daha 16 yaşında samimi konuşuyor baya. Bana hiç söylemedi annemler de bilmiyor burda bana emanet,napayım ben şimdi anneme söyliyim mi söylersem de dershaneden alırlar çok arada kaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?