kardeşim bize geliyor, bir akıl verin:)

kızkardeşine de ki; gel ama az kal. sen çok kalırsan eşimin ailseinden de gelip çok kalırlar de açık açık. o da kendine çeki düzen versin.

7-8 yaşında küçük bir kız çocuğu değilki 19 yaşında koskoca kız. Anneniz olsun siz olun üstüne fazlaca düşüyorsunuz ama bu saltanatı nereye kadar sürecek? Bu bir adım olsun her istediğini yapmayın. Siz her zaman yanında olmayacaksınız. Hayatın her daim onun istediklerini vermeyeceğinden bahsedin. Böylelikle o da alışır bu duruma.

o evlendiğinde sizi aynı şekilde ağırlayacak mı acaba?...hiç sanmıyorum.o yaştaki kızların tek derdi giyim kuşam gezme oluyor.sizin kadar kardeşlik değerlerine önem vermediği açıkça görülüyor.vermiş olsa sizin düşeceğiniz zor durumu anlayabilir bu kadar düşüncesiz olmazdı.ablam yeni evli borçları da var derdi.9 yaşında değil 19 yaşında birinden söz ediyoruz çünkü.emin olun kendisi evlenince sizi ancak maddi sıkışıklığında ya da bir derdi olduğunda arayacak.

bence bu durumda asla kabıuletme ...zaten gel demişsin ama ben olsam arayıp bir bahane uydururum eşinizin iş toplantısı için beraber şehirdışına çıkamanız gerektiği yada eşiniz tarafından birinin düğünü varmış falan gibi.ya da en basiti balayına gidememiştik ama eşim ufakta olsa bişeyler hazırlamış balayına gitcez diye...ama kabuledersen çok zor günler seni beklyor.eşin şimdi bişey demez ama onun aileinede yapmanı ister ilerde.olan sana olur..kardeşin bu kadar umursamaz sorumsuz bir de üsüne alıngan mı..ya da şöyle yapın açın telefonu anlatın bak canım maddi olarak böyle böyle yeni evlendik falan de,eniştin de biraz titizdir bana hep yardım edeceksin aramızın bozulmasını istemezsşin demi dersin..yok daha da kırılıp gücenecekse kendi bilir..boşver...kardeşte biyere kadar annene anlat derdini o nasılsa senin sıkıntını anlayıp en azından kardeşini göndermez...çok sinir bozucu bir durum.akın kendi mutluluğunuzdan taviz vermeyin.geleceksede 1 hafta kalsın gitsin o ne ya 1 ay nüfusunuza geçirin bari

Canım bu ne kadar taviz, ne rahatlık çok şaşırdım. İyi sabır varmış sende ama anlıyorum kardeş işte. Bence sen usulüne uygun izah et. Alınırsa da kendi bilir. Olgunlaştığı zaman seni anlayacak nasıl olsa. Ama sakın kardeşin için evliliğini zora sokup en güzel zamanlarında strese girme. Çünkü emin ol ilerede kendi bir evlilik yapacak olsa senden istediği tavizlerin hiçbirini kimseye vermez. İlerde üzülmek istemiyorsan herşeyi uygun bir dille anlat.

artık evlisin ve bir kocan var..kardeşinin gereksiz ve saçma isteklerine bekarken göz yumuyordun ama şimdi yumamazsın..karşına alıp ciddi ciddi konuşmalısın..eşin varken onunla yatmak, yada her istediğini almak fazlasıyla saçma..

kardeşin geldiğinde her tribine boyun eğersen kusura bakma ama kocanında ailesinden biri geldiğinde bunu yapmalısın..yoksa adaletsizlik olur..

ayrıca kara kara düşünmeye ne gerek var..kızkardeşin senin hayırlarına olmazlarına küserse küssün..sen mantıklı ve haklı olduğun sürece sorun yok..bunlarada alışacak elbette...

senle yatması çok yanlıştavrını koy bence eşinle aran açılır sonra bir yol bul olmazki canım ufak çocuk degil

cevap yazmadan edemicem 19 yaşında bir kız var ortada yemeğini bile yiyemeyen
ne kadar ayıp birşey bu ben seninle yatak odasında yatıcam eşimin kardeşi bunu dese evimden kovarım herkes haddini bilmeli bence
siz ona bişey almak zorunda değilsiniz ayrıca kardeşse biyere kadar ablam bir üst sokağımda oturur telefon etmeden asla gitmem bi insanın özeli olur
bence fazla yüz vermişsiniz bırakın yemeğini yemiyor kapris yapıyorsa dökün çöpe bakalım kaç gün yemicek acıkınca öyle bir yerki şaşar kalırsınız

Yeni evliler için bir ay çok uzun bir süre.
İleride kardeşin 1 ay kaldı denirse üzülebilirsiniz.
Kardeşniz ablası bekarken yaptığı şımarıklıkları ablası evliyken yapmaması gerektiğini öğretmeli, onunla konuşmalısınız.

Eğer taviz verirsen bir kaç hafta sonra "kızlar kardeşim yüzünden evliliğim sallanıyor " diye dert yanabilirsin. Aman deyim tavrını koy.Son pişmanlık fayda etmez. Sen üzülecek yerde o üzülsün ve de biraz büyüsün.

Eşinizle bu durumu konuşun bence...

Yatağına yemek istediğinde, enişte kurulu masaya çağırsın "Bu evin kuralı böyle, eşimin ekstra yorulmasını istemiyorum" desin mutlaka... Yüz vermesin.. Ya da gezmelerinize ve çıkmalarınıza da haklı olarak karışsın biraz...

O evin, bekarlıkta ki ev gibi olmadığını, evliliğin ne olduğunu da öğrenmiş olur... Buna hakkı var, bunu elinden almayın...

Eşiniz de mesafeli olsun.. zira bu sürede işinize en çok yarayan şey, eşinizin mesafesi...

Ayrıca tüm bunların çıktığı nokta, eşinizin ailesinden biri geldiğinde de, tüm yukarıda sayılanlar yapılırsa, sizin herhangi bir sıkıntınız kalmıyor...

Siz de daima mesafeli olun...

Selamlar,

Topu annenize atın eşinizin memnun olmadığına dair.biletide aldıysa aldı yani napalım.bir daha ömrünüzde evliliğinizin 2. 3. ayı olmayacak
onla mı uğraşacaksınız!

kardeşin şımarıklık adı altında olayları abartmış cidden...her şeyi anlayacak yaşta,bu kadar rahat davranması hoş değil...
1,5 ay yeni evlilere gitmek için çok kısa bir süre daha evinize ,birbirinize alışma sürecindesiniz...hadi geldi diyelim
bir ay kalmak daha da garip...annen söz geçiremiyor mu? geldikten sonra alıp karşına uygun bir dille konuş...
kendi akıl edemiyorsa sen hatırlat her şeyin bekarken gibi olmayacağını.

bence sakın böyle bir şey önermeyin, ayrıca zor bir çocuk ne demek... o zor sa sen de zor ol..

ya da arayı bozmamak için bir şey bahane edin, gelmesin...

ilk sene evliliğin oturma senesidir... bence dikkatli olunmalı...

hem eşiniz aşırı ilgiyi kıskanabilir...

Son düzenleme:
rahatsız olduğunuz şeyleri annenizle çözmeye çalışın
evinizde söyleyeceğiniz en ufak şey, kardeşiniz için problem olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…