kardeşim bnm yuzumden yuz felci oldu..

inşallah bacak kaslarını açmaya çalışıyoruz ondan olurmu bilmiyorum

En büyük hatanız pazartesi götürmek olur. Allah aşkına keyfi birşey mi bu, 3 güne belki dahada kalıcı hale gelecek. Hemen doktora götürün.
koy yerindeyiz hastanede uzak bize..biz geçici bşy zandettmiştik bugun sağlık ocagına goturduk oyle oğrendik felç olduğunu sıcak tutmaya çalışıyoruz şu an unarım ilerlemez

Öncelikle uzman bir doktorun görmesi şart, ve ne kadar geç kalınırsa o kadar sorun yaratır sizin için. Benim annem yüz felci geçirmişti, biz çok uğraştık, benim annem göz seyirmesi ile anlamış doktora gitmişti, ama doktor anlamayıp sinirlerin bozulmuş deyip eve göndermişti. Sabah, aynda kendini görünce yaşadığı şoku sadece görmeniz gerekirdi.

Doktora sadece pazartesi götürme şansınız varsa, bu zamana kadar şekersiz sakız çiğnesin felç gelen tarafıyla, sert balonlar var onlardan alın onları şişirsin, bir de ıslık çalar gibi hareket yapsınve yine felçli olan kısmı sıcak tutun. havlu koyup fön makinası tutabilirsiniz, yada yine havlu koyup sıcak su torbası ile sıcak tedavi uygulayabilirsiniz. Tüm bu uygulamaları anneme de doktor vermişti. Annem 2 tane fön makinası yaktı o derece yani, ama çok geç kalınmış olduğu için biz İstanbul'da Büyük Çamlıcan Hastanesinden akupunktur ile çözdük rahatsızlığını. Ancak teyzem de geçirmişti yüz felci, o sadece doktorun verdiği ilaç ve fön makinası ile düzelmişti. Bu arada gözünü gazlı bez ile kapatın, göz kapağı tam çalışmadığı için, göz mikrop kapabilir.

Çok geçmiş olsun kardeşinize, götürebilirseniz erkenden doktora götürün. Bir de bildiğim kadarıyla doktorumuz söylemişti, 24 saat içerisinde vurulan bir iğnesi varmış, hemen düzeltiyormuş.

Geçmiş olsun. Bence pazartesiyi beklemeyin. Bildiğim kadarıyla bu gibi felçlerde hemen müdahale ve tedavi edilmesi lazım. İlk 24 saat çok önemli. Geç kalınırsa tedavide çok zorlanılıyor. Şimdi doktora götürün. Sanırım iğne yapılacak yüz felciiçin.

norolijiye gitmemizi söyledi zaten bende sizin dediğiniz gibi duşunuyorm inşallah ilerlemez 2gun içinde ondn korkuyorum

Madem köy yerindesiniz. Ambulas çağırma durumunuz yokmu şartlarınızı zorlayın lütfen. ya da köyde arabası olan yokmu.

Ambulans çağırın. 2 gün beklemek nedir? Kar değil kış değil yollar kapalı da değil hastaneye bir şekilde ulaşılır. Köy yerinde yaşamanız hastaneye gitmemeniz için sebep olamaz. Sağlık bu ya şakaya ya da beklemeye gelmiyor.

Arkadaşlara katılıyorum. arayin 112yi götürün hastaneye. ilk acilden bakıp onlar nörolojiye sevk ederler. daha yeni öğle oldu. gec değil. Kardeşinin hayatı söz konusu.

çok çok tşkr edrim çok güzel anlattınız..soylediklerinizin hepsini deneyeceğim doktor hiç iğneden bahsetmedi ayak ustu baktı felç olduğunu söyledi norolojiye gideceksiniz dedi oda pazartesiye kaldı.annenizede çok geçmiş olsun bu arada

çok sağolun hastane bize çok uzak geç kaldık zaten yettişemeyiz evde sıcak tutmaya çalışacgz artık pazartesiye kdr

arkadaşlara aynen katılıyorum köy yerindesiniz diye hiç arabası olan yokmu. yada ambulans arayın gelirler. kusura bakmayın ama sağlık bu oturmuş buraya yazıp fikir alıyorsunuz kardeşinizi hastaneye götürmek yerine. bakın ilk 24 saat çok önemliymiş. yazık sonra geç kalmışız diye konu açmayın da

benim eşimin dayısıda metro gelirken rüzgarından yüz felci geçirdi diye duyduk. biz oturmaya gittiğimizde hiçbirşey belli değildi geçmişti.
inşallah sizinkide geçer geçmiş olsun

Babam yüz felci geçirdi, toparladı, bir iz kalmadı.

Doktor ilaçlar yazıyor ve gözü bandanayla kapatıyor, yüz felci geçici bir şey, iz kalma olasılığı olduğu da söyleniyor ama moralini yüksek tutup doktorun tavsiyelerini uygularsa kalmaz bence.

Geçmiş olsun, olacağı varmış.

haklısınız annemlere söyledim ama pazartesi gideriz diyorlar elimden bşy gelmiyo inşallah evde yaptıklarımızın faydası olur

sağolun ben çok uğraştım goturelim diye annemler pazartesiye bırkoyo bnde evde yapabilecğim bşy varmı diye sizden yardım almak istedim

sağolun inşallah geçer bi an önce..babanızada geçmiş olsun

haklısınız annemlere söyledim ama pazartesi gideriz diyorlar elimden bşy gelmiyo inşallah evde yaptıklarımızın faydası olur

Siz evli-mutlu yetişkin bir insan değil misiniz? Burada yazılanları aileniz veya kardeşiniz okuyor mu? Olayın ciddiyetini anlamaları açısından.
Ya düşünüyorumda kimse ilgilenmeseydi ben kendim giderdim, ama çocuk bir de ayaktan felçi galiba. Rabbim şifalar versin. Ailesi bayağa rahat insanlar, Rabbim yardımcısı olsun. Burada ki hep iyi örnekler anlatmış, ama geç müdaheleden ötürü yıllarca izlerini taşıyanları gördüm.

Bari tavsiye edilen uygulamaları ihmal etmeyin.

Arkadaşlara katılıyorum. arayin 112yi götürün hastaneye. ilk acilden bakıp onlar nörolojiye sevk ederler. daha yeni öğle oldu. gec değil. Kardeşinin hayatı söz konusu.
banamın ilgisizliğindende oluyo.sağlık ocagına bile ben goturdum annemde babamda işe gittiler şuanda evde ben varım sadece.baştan hemn goturselerdi şimdiye geçerdi belki kaç gıçundur beklettiler çocuığu bide geçici bşy sanmıştık

elimden gerçekten bişey gelmiyo yakın olsa goturmeye çalışcm.evde sıcak tutmaya çalışcm elimden geldiği kdr.annem babam goturmeyince ben ne yapabilirim

O zaman annenler seni suçlamasın buradan suçlunun kim olduğu net anlaşılıyor. Yazık ya, neyse. Sinirlenmeyeceğim..
babam gerçekten çok ilgisiz kardeşimin ayağıda bu ilgisizliği yuzunden ilerledi şimdi uğraşıyo çocuk yurucm diye..ayağaına dayanamıyodum bide yuzunde oldu ne kadersizmiş çocuk inşallah duzelir bi an once

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…