kardeşim bnm yuzumden yuz felci oldu..

Benim bi arkadasim olmustu doktoru sakiz cigne demisti gercekten ise yaramisti 1 haftada duzelmisti zarari olacaginida sanmıyorum deneyebilirsiniz bence inşallah ise yarar

Ilac adi vermeyeyim ama evet ilaca baslamasi gerekiyor..
Ve sürekli yüz kaslarini oynatsin egzersiz yapmali kaslari güclenmeli. sakiz cignesin bol bol
googleden aratin yüz egzersizlerini

Subatin ortasinda olsak anlarim da bu mevsimde camdan degildir yahu. Bence acilen dr gosterin beyinde birsey olmasin sonra.

Çok geçmiş olsun. Yüz felci geçirmiş birisi olarak tavsiyelerimi ve tecrübelerimi anlatabilirim ve şuan tamamen iyleştiğimi de belirteyim çok şükür yani dikkat ederse ve doktora gecikmeden giderse yakin zamanda kurtulur.
Doktor bana ilk olarak ilaç ve gözümü kapatamadiğim için iki tane damla vermişti. Bugün 6şar yarın 5er gibi bi liste yapti. Bitene kadar aksatmadan devam ettim. Bu arada bol bol sakız çiğnememi söyledi hatta şişirmeye fala çalişsin ben haftalarca yapamamiştim :-( ama yilmak yok islik çalmak kaşlari çatip kaldirmak burun deliklerini gerip kapatmak yüze masaj yapmak bunlar da evde kendi kendine yapabileceği çalişmalar. Ilaç tedavisi bittiğinde eğer düzelmediyse ( benim geçmemişti) fizik tedavi uzmanina yönlendirildim orada ısı tedavisi, masaj , eletro şok (hiç can yakmiyor ) gibi tedaviler uygulandi tam bir ay ve evde 15 20 dklik çalişmalar verdi. ceyran dan kendini korusun. Saçi islak rüzgara çikmasin. Ve bu iyleşme sürecinde geçeceğine inansin moral önemliymiş aniden sicaktan soguga soguktan sicaga gecmesin bunlarin hepsi doktor tavsiyeleriydi. Benim rahatsiligim çok belli olmuyordu ama uzadi. Umarim biran once geçer aklima gelenler bunlar. Bu konuda çok tecrübeliyim maalesef bir sorunuz olursa danişabilirsiniz önce doktor tavsiyesi tabiiki.

Arkadasim sabah yuzunu yikayip evden cikmisti. kiz okulda yuz felci gecirmisti. doktorun dediklerini yapsin. insallah en yakin zamanda gecer. allah sifa versin

Kendini hic suçlama canim sen iatermiydin boyle bizi olsun. İçini rahatlatmak acisindan söylüyorum 13 yasimda bende yüz felci geçirdim okulda kapinin orda oturuyordum carpildim rüzgardan ama 3 aya kadar düzeldi ki baya baya agzin kulagima cikiyodu :) endise etme oda geçecektir ama yüz egErsiLeri yaparsa daha cabuk atlatir.

Kendini hic suclama

Cnm g. Olsun önce sinir tedavisi yapılacak kardeşine bu dönemde msjla tedavi yapmaya kalkmak oldukça tehlikeli. Zaman lazım elbette ama tedavisi var üzülme. Hem sen Dr. Musun hemşiremi. Olmuş bi kere şimdi tedavisi önemli oln

Yüz felci için verilen virüs karşıtı ilaç ne kadar geç başlanırsa o kadar etkisiz kalır
Hemen doktora götürün
Kaldı ki yüz felci teşhisini kim koydu ki en hafifi olduğunu biliyorsunuz
Allah korusun inme tarzı birşeyse
Ortopedik ameliyat olmuş yatan hastada inmeden korkulur asıl

Bence de acil gidin, felç bu. Hastanelerin acilleri ne diye var.

Canım belkide ameliyatın bir komplikasyonudur benim kardeşimde kulaktan olmuştu, tamponu çıkarttik daha sonra dudaginda kayma oldu s harfini diyemiyordu , götürdük yuz felci haa kıştı o zaman ev taşıdık annemde soğukta oldu diye üzülüyordu ama tamponu alınca olmuş bazen olurmuş kisa zamanda geçer geçmiş olsun

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı tşkr ederim Allah hepinizden razı olsun..doktr stresten ve hava değişimindn olduğunu söyledi vitamin hapları goz için damla verdi bide sakız çiğnemesinni ve balon şişirmesini soledi bir hafta sonra tekrar gotureceğiz bakalım inşallah düzelir bi an önce.tekrar ilginize tşkr ediyorum :)

öncelikle geçmiş olsun..
bol bol sakız çiğnesin . Geçmeyecek bir durum değil içiniz rahat olsun.

çok sağolun arkadaşlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…