- 7 Temmuz 2011
- 5.100
- 200
- 363
- Konu Sahibi youonlyliveonce
-
Ergenlik döneminde kardeşiniz.Davranışları ergenlerin çoğunda görülüyor.Size bir tavsiye eski usule başvuru.Babanız şubat tatilinde onu çok ağır bir işe verecek "seni okuldan aldım sabahtan akşama kadar burada çalışacaksın" diyecek ve işveren gerçek anlamda iyice yoracak..bu sırada annende yapma etme bey okusun yoksa hiçbir kız bununla evlenmez gibi laflar edecek 15 gün sonra "hadi şimdilik affettim okuluna git böyle devam edersen okuldan alır aynı yere veririm" diyecek..yani iyi polis kötü polis olacaklar..Eğer herkes cephe alırsa daha kötü olur...
Vaay süpermiş, yaşa sen. Kuaföre çırak versin bence. Akşama kadar saç süpürsün de aklı başına gelsin. Hem fena mı iş öğrenir.
Ben de yaz tatillerinde oğlanı kuaföre ya da eczaneye sokmak istiyorum. Ülkemiz malum. Ünv.den sonra işsiz kalmaktansa kalfalık yapar; aylak aylak dolaşmasından iyidir.
Merhabalar bayanlar benim lise 2.sınıfa giden gayet yakışıklı ve çevresinde yardım etmeyi seven ve gerek aile içerisinde gerekse arkadaş çevresinde çok sevilen bir erkek kardeşim var. gel gelelim ki son 2 senedir iyice yoldan çıktı ne yaptığını bilmeden hareket eder duruma geldi geceleri babamın cebinden para ve araba anahtarı alıp kaçmalar (arkadaşlarıyla gezmek için) anneme ablalarıma bana hatta babama bile ağır laflar sert tavırlar sergiler oldu artık söz geçiremez olduk annem çok ilgili biridir çocuklarının eğitimi güzel yetişmesi için elinden gelen her çabayı sonuna kadar gösteren biridir babamda aynı keza ama erkek kardeşim artık hemen hemen her günümüzü zehir ediyor yaptıklarıylahayatında bir kız var sevgilisi ailem asla istemiyor çünkü kız, kardeşimi olumsuz yönde etkiliyor geçen günler mesajlarına şahit olduk annem kızla bir iki defa güzel bir dille konuşmuştu yaşınız küçük kızım yapmayın etmeyin diye kız bunu her seferinde kardeşimin başına kalkıyormuş ailene bir söz geçiremiyorsun diye!!! kardeşimi öyle etkiliyor ki çocuğun ailesine karşı çıkmasına (yani bizlere) asi olmasının tek sebebi o olduğunu düşünüyoruz hatta yanılmadık ta kardeşimi psikoloğa götürdük annem durumu anlattı psikoloğa bayan bize kardeşimin bir an önce o kızdan ayrılması için çaba göstermemizi söyledi... ama ne yapsak kardeşimi o kızdan vazgeçiremiyoruz üstelik kızın gerçekten hiçbir çekici yanı yok inanın kardeşim diye demiyorum kardeşim kıza göre o kadar yakışıklı ki ama nasıl etkilmişse etkilemiş kardeşim okuldan bile soğudu okula gitmiyor hergün evde sorun yaşıyoruz bu sebepten o kızı tanımadan önce böyle birşey yoktu yine haylazlıkları oluyordu fakat asla bu boyutlara gelmemişti
lütfen burada evli olan tecrübeli bayanlardan ve herkesten yardım ve öneri bekliyorum bu sorunumuzu nasıl aşabiliriz erkek kardeşimi düzeltmek adına neler yapabiliriz sizlerede danışmak istedim lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkürler
canım çok içten ve samimi olan paylaşımın ve değerli fikirlerin için çok çok teşekkürler dediğin gerçekten çok mantıklı fakat buna benzer bir yöntem denedik kendisine yeter ki okuluna git sevgiline karışmıyoruz görüş konuş dedik ama nafile hala aynıTam yatacaktım konuna denk geldim.. elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmazsam içim rahat etmezdi..Canım konunu baştan sona 2 kere okudum... kalktım bi sigara yaktım ve cevabımı, nacizane fikirlerimi yazmaya başlıyorum..
bi örnekle başlıyorum kendimden... lise 1 e gidiyordum.. gayet örnek hanım hanımcık evden okula giden biriydim.. sonra bir erkek arkadaşım oldu(aynı mahalleden) pek iyi bir değildi.. kötü alışkanlıkları vardı.. ve hayatımın en kötü şeyini yapmama sigaraya başlamama vesile oldu.. (6 senedir içiyorum maalesef) ailem ve hatta bütün apartman sakinleri karşı çıktılar.. sürekli onu bana kötülediler.. cep. telime el koyuldu dışarı çıkma yasakları vs... hatta o çocuk için cam çerçeve kavga ettiğimi bilirim evde... benim gözümde o kadar kıymetlenmişti ki.. çünkü engellemek istiyorlardı.. yaklaşık 9 ay sonra herkes pes etti.. onunla ilgili en ufak olumsuz birşey yapmadılar.. ve bunun ardından en fazla 3 hafta sonra o ilişkimi bitirdim... çünkü onların müdahale ettikleri zamanki gibi sevmediğimi anladım.. beni elleriyle ona itmişlerdi....
sanırım anlatmak istediğimi anlamışsındır şekercim.. lise 2 erkek çocuğu için nerdeyse en hoyrat zaman.. çünkü lise 1 alışma evresidir pek bi sorun olmaz.. asiliği normal bence.. ben ergenlikte kız çocuğu olduğum halde neler neler yapardım.. karakter meselesi.. şunu demeliyim ki, siz o kızla görüşmesini engellediğiniz yahut olumsuz eleştiriler davranışlar yaptığınız müddetçe kardeşinizi o kızın avuçlarına sunmuş olacaksınız.. kendi kabınıza çekilin bir süre ama takipte olun.. dayatma ile hiçbirşey olmaz bunu sakın unutma canım.. bu yaşlarda en değerli görülen kişiler sevgili ve "kanka" tabirine girmiş kişilerdir.. eğer ki muhabbetin olan bir arkadaşı varsa bu konuda ondan yardım istemekle birşey kaybetmeyeceğini düşünüyorum canım.. etkileyebilir arkadaşı, soğukluk yaratabilir.. tabi bu asla kardeşinin kulağına gitmemeli... uzun oldu biraz ama konunu ciddiye aldım canım yarıdmcı olabildiysem ne mutlu bana..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?