- 1 Ocak 2021
- 411
- 439
- 53
- Konu Sahibi goldenarrow12
-
Bana göre annem babam bu konuda çok bilinçli davranmıyor. Ben ister istemez ilgilenmek durumunda kalıyorum. Üniversite mezunları bile zor iş bulurken lise mezunu biri nerde iş bulup çalışsın kiSiz annesi babasi gibi davranmaya birakacaksiniz. Onlar devreye girecek. Simartilmis birine istediginiz kadar iyilik yapin kiymetini bilmezler. Sunu da eklemeden gecemeyecegim: Herkes okuyacak diye birsey yok. Okumak istemiyorsa bari calissin hayatini kazanmaya baksın
Sağolun o sizin güzel görüşünüz. Evet tecrübe etmesin istiyorum. Etrafımda tecrübe edenleri gördükçe üzülüyorum. Elinde o kadar imkanı varken böyle davranıpta geleceğini mahfetmesin istiyorum.Bacım siz aile olarak ne güzel bir ailesiniz öyle. Yardımcı olmak için saçını süpürge edersin de her koyun kendi bacağından asılır be güzel bacım.
Bazı insanlar tecrübe etmeden yaşamadan akıllanmıyor. Kimsenin aklını beğenmiyor. Bak akılları pazara çıkarmışlar gitmis yine herkes kendi aklını almış.
Bana göre annem babam bu konuda çok bilinçli davranmıyor. Ben ister istemez ilgilenmek durumunda kalıyorum. Üniversite mezunları bile zor iş bulurken lise mezunu biri nerde iş bulup çalışsın ki
Aynen üzülen yine biz oluyoruz. Bizimki okumayacam demiyor ama iyi bir bölüm yatarak kazanılır sanıyorBende de var aynı yaşlarda bir ergen kardeş
Bağırıp çağırmalar küsmeler hiç haz etmediğim arkadaş çevresi
okumayacam dedi askere gidecek bakalım
Orda benim yerime bi dövseler de akıllansa(şaka tabi kıyamam)
Bırakın çeksin okumasın sürünsün diyesim geliyor ama yıne üzülen siz oluyorsunuz biliyorum o duyguyu
Kelin ilacı olsa başına sürer
Allah akıl fikir versin hepsine
Ne kadar düzeltilebilirse o kadar düzeltmeye çalışıyoruz. Kapasitesi olmadığını bilsem uğraşmam bile zaten.Çok üzgünüm ama sıralaması 200bin olan bi çocuk durumu ne kadar düzeltebilir ki? Bana beklentileriniz yersiz geldi? Herkes üniversite okumak zorunda değil. Zaten herkes lisans okuduğundan bi kıymeti de kalmadı.
Ortaokuldaki filan yerel başarısı emin olun hiç mühim değil. Gerçek kapasitesi bu merkezi sınavlarda gösterdiği. Lisede fen lisesi filan mı okudu mesela? Nasıldı durumu? Özel okumasaydı güzel okullara puanı yetiyor muydu? Benim de kardeşim var 19 yaşında. Hep iyi dediler durumuna hep. Ama gayet de büyük sınavlarda çuvalladı hep.Ne kadar düzeltilebilirse o kadar düzeltmeye çalışıyoruz. Kapasitesi olmadığını bilsem uğraşmam bile zaten.
Fen liseside tutuyordu fakat aynı seviyedeki özel bi liseye vermeyi tercih etti ailem. Annem babam çalışıyordu özel okulda daha çok ilgileneceğini düşündüklerinden.Ortaokuldaki filan yerel başarısı emin olun hiç mühim değil. Gerçek kapasitesi bu merkezi sınavlarda gösterdiği. Lisede fen lisesi filan mı okudu mesela? Nasıldı durumu? Özel okumasaydı güzel okullara puanı yetiyor muydu? Benim de kardeşim var 19 yaşında. Hep iyi dediler durumuna hep. Ama gayet de büyük sınavlarda çuvalladı hep.
Kesinlikle çok doğru söylüyosunuz. Benide aynı anne baba büyüttü. Ben ve kardeşim birbirinden karakter olarak çok farklıyız. Hayatın bedava olmadığını çalışarak kazanıldığını anlasa belki daha çok başarılı olacak.anneniz babanız çok yüksek tutarlı harçlık vermeyecek
hayatın bedava olmadığı, bazı şeylerin emek istediğini fark edecek.
siz uğraşmayacaksınız zaten anne babası uğraşacak.
yok ama o çocuk yok o daha genç yok o ergen diye diye iyice şımartıyor bizim nesil çocukları
genç-çocuk-ergen-tecrübesiz olmaları şımarık olmaları gerektiği düşünme yetilerinin olmadığı anlamına da gelmiyor.
çocukken anlamayacak gençken anlamayacak ne zaman anlayacak peki?
25 yaşında birden mi yüklenecek bu bilgiler?
Evet kesinlikle babam her şeyine tamam diyor. Annem biraz durdurmaya çalışıyor babam annemede müdahele ediyor ve sonuç ortadaValla son çocuklar yaş farkı falan çok şımartıyorlar anne babalar o yüzden böyle oluyor benimde kardeşimle aramda 13 yaş var o da aynı ama şımarmasının yanı sıra baba faktörü daha önemli bi yerde dur demeli yoksa bu durum kötüye gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?