kardeşim içine kapanık sürekli yemek yiyor

ablalarım kardeşim sessiz kendi halinde bir yerde otur dersin bütün gün orda oturur
arkadaş yapamaz kendine çocuklarda oynamak istemiyor yanlış anlaşılmasın taşkınlık yaptığı yada huzur bozduğu yada pasaklı bir çocuk olduğu için değil sürekli kendi halinde takılıyor ve içine çok kapanık
ne yaptıysak açamadık bide çok aşırı yemek yiyor sanki yapamadıklarını yemekle yapıyor gibi
ne bulsa yiyor yemediği zamanlar yok durduramıyoruz ve daha kötü olmasından korkuyoruz başta babada yok abide bu yüzden bizde kadın başımıza ne yapacağımızı bilmiyoruz 10 yaşında daha
aktiviteleride denedik ama olmadı sizce ne yapalım yemesini nasıl engelleyebiliriz lütfen yardımcı olun
psikologa götürün

Benım oglumda ıcıne kapanıkmı desem utangacmı desem ne desem bılmıyorum
Ama cok dısa donuk olmadıgı kesın
Okulda kendı arkadasları var, hafta sonları yuzmeye gıdıyor ve arkadasları var sızınkının nasılolurda arkadasları olmaz anlayamıyorum napıyor pekı cocuk hep tek basına mı? ve kac kılıo
hep tek başına okulda tenefüse çıkmıyor zaten çıksada kimseyle oynamıyor aralarına almıyorlar çok içine kapanık diye kilosu baya var tam olarak bilmiyorum

hep tek başına okulda tenefüse çıkmıyor zaten çıksada kimseyle oynamıyor aralarına almıyorlar çok içine kapanık diye kilosu baya var tam olarak bilmiyorum
yanı bır sekılde dıslanıyor olmasımı onu ıcıne kapanık edıyor acaba dıye dusunmek lazım.kılolu olması, babanızın yoklugunu sızde ıcerlemıssınız babasız olmanız nedır yanı mutlaka altında bısey vardır. Kılosunu tam bılmıyorsuınuz ama arkadaslarından ayırabılecek sekılde de bır kılosu var galıba konussanız dr gıtse, spor yapsa tabletı bozsanız alamasanız. Ne olabılır kı mecburen dısarıya yoneltsenız tabıkı sızlerın eslıgınde cunku ortama ayak uydurması uzun surebılır

çocuk içe kapanık da neden

Babayı hiç mi bilmiyor

Anneniz o küçük diye çok mu korudu

çok arkadaşı olmayabilir ama hiç olmaması ilginç

Sınıf kaç kişi

Kilolu olması arkadaş edinmeye engel değil

Futbola vs gitse hani gücünü de kullansa enerjisini de atsa

Gerekirse o değil siz gidin o sizin yanınızda gelsin yani ablan yüzmeye gidecek de yalnız gitmesin sen de git onunla gibi

Ya da işte ablan sinemaya gidecek akşam yalnız gitmesin sen de git gibi

Öncelikle kilo fazlası olduğu için beraber spor salonuna yazılmayı düşündüğünüzü hatta ben tek gitmek istemiyorum hatırım için gidelim diye ikna edin.
Kilosu düzene girdikçe kendine güveni gelicek.
Malesef bazı insanlar çocukluktan itibaren empati yeteneğinden yoksun bireyler olarak yetiştirildikleri için kardeşinizin üstüne gitmiş olabilirler:sopa:
Sonrasında gitar, yada elektro gitar gibi kurslara gitmeyi isteyebilir:rapci:müzik ruhun gıdasıdır:cool:

sağolun haklısınız ama öyle olmuyor 3 soru 3 cevap hadi güle güle diyorlar
Canım bak her yer aynı olmaz, siz doğru psikoloğu bulana kadar götüreceksiniz ve diyeceksiniz ki durumu ciddi lütfen terapiye devam etsin bunu söyleyin.
Ve ayrıca internet bağımlılığı da var..önce siz görüşün psikologla durumunu anlatın ki ciddiyetini anlasın.

Oncelikle öğretmeni ile konuşun..illaki okulun rehberlik ve danışma öğretmeni vardır sizi oraya yönlendirir oda uygun bir doktor ismi verebilir size..
3 soru 3 cevap bitti demişsiniz nasıl olur da ne demek bitti neyi var çocuğun demezsiniz onu da anlamadım!!
Ciddi bir problemi varsa bu yaşta önlem almanız elinizden geleni yapmanız şart..
Burda kimse dalışmanlık yapamaz malesef size..
Çocuk psikolojisinden bahsediyoruz..
Öğretmeniyle ortak bir durum değerlendirmesi yapıp direk düzgün bi doktora götürün..

yanı bır sekılde dıslanıyor olmasımı onu ıcıne kapanık edıyor acaba dıye dusunmek lazım.kılolu olması, babanızın yoklugunu sızde ıcerlemıssınız babasız olmanız nedır yanı mutlaka altında bısey vardır. Kılosunu tam bılmıyorsuınuz ama arkadaslarından ayırabılecek sekılde de bır kılosu var galıba konussanız dr gıtse, spor yapsa tabletı bozsanız alamasanız. Ne olabılır kı mecburen dısarıya yoneltsenız tabıkı sızlerın eslıgınde cunku ortama ayak uydurması uzun surebılır
tabletini kendi kırdı bi sıra almayız dedik delirdi resmen

çocuk içe kapanık da neden

Babayı hiç mi bilmiyor

Anneniz o küçük diye çok mu korudu

çok arkadaşı olmayabilir ama hiç olmaması ilginç

Sınıf kaç kişi

Kilolu olması arkadaş edinmeye engel değil

Futbola vs gitse hani gücünü de kullansa enerjisini de atsa

Gerekirse o değil siz gidin o sizin yanınızda gelsin yani ablan yüzmeye gidecek de yalnız gitmesin sen de git onunla gibi

Ya da işte ablan sinemaya gidecek akşam yalnız gitmesin sen de git gibi
baba var ama yok siz öyle anlayın insan değil
korudu ama bazı şeylerdede korumadı
sınıf 25 kişi herhalde
engel değil ama ister istemez kendini kötü hissetmesine neden oluyor
sinemaya götürüyorum zaten elimden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorum
ama dediğiniz gibi yapmaya çalışıcam benimle gelir belki

Öncelikle kilo fazlası olduğu için beraber spor salonuna yazılmayı düşündüğünüzü hatta ben tek gitmek istemiyorum hatırım için gidelim diye ikna edin.
Kilosu düzene girdikçe kendine güveni gelicek.
Malesef bazı insanlar çocukluktan itibaren empati yeteneğinden yoksun bireyler olarak yetiştirildikleri için kardeşinizin üstüne gitmiş olabilirler:sopa:
Sonrasında gitar, yada elektro gitar gibi kurslara gitmeyi isteyebilir:rapci:müzik ruhun gıdasıdır:cool:
benim dizde bağlar kopuk menisküs falan var ben haraket edemiyorum pek ağrısı oluyor çok fazla bu yüzdende her aktivitede yanın da olamıyorum

Oncelikle öğretmeni ile konuşun..illaki okulun rehberlik ve danışma öğretmeni vardır sizi oraya yönlendirir oda uygun bir doktor ismi verebilir size..
3 soru 3 cevap bitti demişsiniz nasıl olur da ne demek bitti neyi var çocuğun demezsiniz onu da anlamadım!!
Ciddi bir problemi varsa bu yaşta önlem almanız elinizden geleni yapmanız şart..
Burda kimse dalışmanlık yapamaz malesef size..
Çocuk psikolojisinden bahsediyoruz..
Öğretmeniyle ortak bir durum değerlendirmesi yapıp direk düzgün bi doktora götürün..
öğretmeni iyi ders anlatıyor iyi ancak kötü birşey duydumu hemen gözardı ediyor çocuğu uğraşmak istemiyor

haklsınızda bizim şehirdekileri denedik zaten başka şehire gidemeyiz benim diz sakat onun için bile gitmiyorlar

tamam anlıyorum zor durumdasınız ama
psikolog? gittik, ilgilenmiyolar.
başka psikolog? yok gidemeyiz
spor? gitti vazgeçti
siz eşlik edin? ben hastayım edemem.

yani bizde de sihirli değnek yok ki çok değişik bi fikir bulup uygulatalım.

Öncelikle öğretmeni ile konuşun.Derslerini degil de davranışlarını.Okulun rehber öğretmeni varsa onunla da kesin görüşün.Sonrasinda da beğenmesenizde psikiyatri ve psikoloğa düzenli olarak bunu tekrar yazacağım düzenli olarak götürün.Belki aylarca sürecek belki daha da fazla,bırakmayın sakin takibi.Ve size düsen ne varsa da yapin.Ancak bu şekilde düzelir.

Bir an önce çözüm bulun çünkü bu durum sonrasında ruhen cok buyuk sorunlara neden olabılır .
Mesela bırlıkte yuruyuse cıkmak ıcın ıkna edın gunde 1 saat o sırada da konusmasını saglayın yanı bir bakıma arkadas gibi olun ,ben cok yalnızım benle arkadas ol gel bırlıkte yuruyelım falan dıyerek hem zıhnını bosaltır hem de belkı sıze sorununu anlatabılır .

Bir de doktora gittik 3 soru sordu demişsiniz ne sordu ve ne yorum yaptı yani bir şey yok mu dedi şunu bunu yapın mı dedi psikiyatristle görüşün mü dedi

ben olsam, o psikologu kapı kapı gezer yine bulurum.Spora da beraber yazılır, dibinden ayrılmam, ister bacagım kırık olsun, ister kafam.İki elim kandada olsa kardeşim için elimden geleni degil,sinirların sınırını zorlarım.Hemde öyle bi zorlarım ki.

Back
X