kardeşim instagram dmden birine baya küfür etmiş dava açıcam demiş

sizin fake hesapmıydı mahkemeden nasıl haberiniz oldu ne kadar süre yani

korktu baya ağladı zırladı sosyal medya kullanmıyor 2 aydır korkudan burnu sürtülsün ama yaptıklarının faturasını babam bana kesiyor yoksa zerre umrumda olmaz

Hiç bir şey olmaz merak etmeyin , hapse girmez , para da ödemezsiniz sonuçta ama bırakın korksun...
teşekkürler 2 aydır aglayıp zırlıyor işte kızında fake hesapmış ama sonra kız kendi reel hesabından ciddi yazınca banada dava edermiş gibi geldi ama savcıda bunlarla ugrasırmı tecavüzcüsü sapıgı siyasetçilerede küfür ediliyor bişey olmuyor sonucta

Açabilir, instagram hesaplarından dolayı dava açan avukatlar biliyorum. Yapacak bir şey yok, donuna kadar alırız demesi abartı sadece. Mahkeme yüzü görmesi ders olur umarım. Kimsenin kimseye küfür etmeye hakkı yok, yaptıklarının sorumluluğunu böyle alması gerekiyorsa da alsın.

fake hesap ama telefonun mobil internetten baglanarak yazmıs numarasını degistirdi aman bilemedm

fake hesap ama telefonun mobil internetten baglanarak yazmıs numarasını degistirdi aman bilemedm

Bulunuyor fark etmez. Feyza Altun denen avukatın Instagram'dan kendisine yönelik hakaretlere dair açtığı yığınla dava var. Açmak isteyen açar yani.

Bal gibi de çıkar. Arkadaşımın oğlu aynı şekilde biriyle böyle kapışmış. Adam dava edeceğim seni demiş. Biz de bir şey çıkmaz dedi. Sonrası mahkeme celbi geldi. Adam davasını açmış IP adresinden her şeyini bulmuşlar. 3 oturum duruşması oldu. Olmaz demeyin yargı isterse her bilgiyi vermek zorundalar.

haklısınız ya bıktım bundan cidden. ama 2,5 ay oldu mahkeme başlasa olmazmıydı

Mahkeme işleri öyle günü gününe işlemiyor ki. 2,5 ay kısa bir süre. Eğer davayı açtıysa bu sürede size bir şey gelmemiş olması normaldir. E-devletten bakarsanız dava açılıp açılmadığını görebilirsiniz.

Bir akrabamiz koca adam gayet bu sekilde Twitter'dan birine küfür etti. Küfür ettiği adam dava açtı paşa paşa mahkemeye çıktı para cezası aldı çatır çatır da ödedi cezayı.
Klavye delikanlilari küfür etmeden kendilerini ifade etmeyi bu şekilde ögrenecekler sanirim.

Son düzenleme:
Benim bir öğrencim sahte face hesabı açtı tartıştığı biri adına.Sonra da o kişinin adına sağa sola satasti.Aile verdi savcılığa.Bu süreçte bunu yapan kiz şehir değiştirdi başka okula gitti.Savcilik kanalıyla tespit ettiler ifade vermeye götürdüler filan.İkisi de 18 yadindan kucukler ,biraz kulagi cekildi bunu yapan cocugun.Bence kardeşiniz bu davranışları bırakmalı.En azından bu korku ona biraz yeter

baktık e devletten bişey yok ama fake hesap nasıl bulunuyorki isim yok resim yok savcı okdr ciddi olayların arasında bunla uğraşırmıki

Bu zamana kadar açılmamışsa içiniz rahat olsun.
Kimse bunlarla uğraşmaz hele ki maddi boyuta hiç girmez

sizin fake hesapmıydı mahkemeden nasıl haberiniz oldu ne kadar süre yani
Yok ben sözlük yazarıydım.
Sözlükler IP paylaşıyor .
O dönem ben gibi pek çok kişi mahkemelik oldu.
Ne kadar sonra celp geldi bilmiyorum o zamanlar e devlet bu kadar aktif kullanılmıyordu.
5 yıl suça karışmama şartıyla tahliye kararı cıktı.
Ama dikkat suçtan kastettikleri trafik cezası dahil.

Yok canim oyle yazsa dahi vermiyorlar icin rahat olsun gercekten bak.ufak bi arastirmayla bile ogrenebilirsin.cok daha büyük suclar var sanal ortamda islenen.onlara bile verilmemis.instagram kurucusu turkiyeye ip vermiyor

Veriyor canım, Instagram'ı Facebook satın aldı zaten. Facebook normalde de yargı için bilgileri veriyordu. Twitter zorluk çıkarıyor sadece ama biraz uğraşsan onda da alırsın. Bu forum da veriyor mesela, burada küfür hakaret eden arkadaşların da bilgisine olsun. Bana küfür eden, hakaret eden birisine dava açmaktan çekinmem.

teşekkürler umarım bişey olmaz para cezasıda mı ödemediniz

Bende Türkiyeye ip vermiyorlar diye biliyordum ama arkadaş yazmış verilebiliyor diye. Olabilir değişmiştir çünkü satın alınma durumu falan oldu.
Normal olsa bişey çıkmaz derdim ama. Ablası avukatsa çıkabilir.
Benim kardeşime biri saysa sövse ve bende avukat olsam sonuna kadar bırakmam. Ha yaptırım olur olmaz bilmiyorum ama hiç değilse korkutmak için uğraşırdım.

Bulurlar sip diye. Once ceza davasi acar kazanırlar. Sonra manevi tazminat davasi acarlar yine kazanırlar donuna kadar degil ama 15 20 bine kadar alirlar.

Bir sey olmaz, tehdit etmistir korkutmak icin. Kimse ugrasmıyor. Ama kardesinize soylemeyin , dava acılında 2 sene sonra ceza gelebiliyormus falan deyin de korksun biraz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…