- 4 Şubat 2016
- 71
- 38
- 88
- Konu Sahibi Matmazel_ll
-
O efsane soruyu soracağım; Psikoloğa gittiniz mi?
Merhaba arkadaşlar.
Direk konuya giricem başlıkta yazdığım gibi kardeşim 7 yaşında ve tam anlamıyla konuşmuyor. Aslında başta olması gerektiği zaman da yani iki yaş civarında konuşmaya başlamıştı. Daha sonra tv yi aşırı izlemesinden dolayı sanırım üç yaşında tamamen konuşmayı bıraktı. İsmini söylediğimizde asla tepki vermiyordu. Tv izlemenin böyle bir şeye yol açtığını bilmiyorduk keşke bilseydik etrafımızda hiç böyle bir şey olmamıştı. Neyse Ondan sonra zaten doktor doktor gezmeler başladı. Yapılan tüm testler temiz çıkıyor bir sorun yok gibi görünüyor ama hala tam anlamıyla konuşmuyor. Çok hırçın ve saldırgan ege şunu yap bunu yap denmesinden ona birşeyler öğretilmeye çalışılması dan nefret ediyor. Yetmiş kelime civarı biliyor, ikili cümleler kurabiliyor ve şimdilerde soru soruyor sürekli noldu naptın nereye gitti gbi Ona kadar sayıyor. Ve Hafızası çok kuvvetli bir gittiği yeri asla unutmaz.
Bu konuda bilginiz var mı yada etrafınızda bu durumda olan çocuk var mı varsa nasıl konuştu. Lütfen düşüncelerinizi paylaşın.
Tv den oldugunu düsünmüyorum ben.
Başka bir sağlık sorunu olmalı.
Hareketleri, tavrı normalmi
Özel Eğitim alıyor. ana sınıfına gitti ama ilkokula uyum sağlayamadı daha doğrusu öğretmenler hırçın olduğu için ilgilenmek istemiyorlar7 yasindaymis ilkokula gidiyor olmasi gerekmezmi bu yasta ? Kardesinin belliki bir hastaligi veya sorunu var sirf televizyonla olacak sey degil bu anlattiklarin, konusma uzmanina, psikologa, pedagoga, hatta norologa falan hepsine goturun. Normal konusmaya baslayan cocuk durduk yere konusmayi unutmaz ki tv izledi diye, asil ordan duyduklarini kopyalamasi lazimdi yani cocugun. Ayrica tv cok izledi derken ne yani cocugu tv ile bir odaya senelerce kilit altinda tutumadiysaniz hicbir alakasi olamaz bence, evde tek cocu olsa dicem yine biraz geri kalir ama bu kadarda degil yani, hic mi aksam annen baban sen okuldan geldikten sonra cocukla oynamadiniz 3 ile 7 yas arasi. Bu cocugun basina birsey gelmis olmali yada bilmediginiz bir rahatsizligi bence tum uzmanlara goturun derim. yazik olul cagi gelmis bos yere egitiminden geri kalacak sapasaglam cocuk.
Psikiyatr hiperaktif ve dikkat dağınıklığı olduğunu söylüyor.Benim aklıma da otizm geldi.O yüzden psikiyatriye gittiniz mi diye sordum. İnş değildir.Hareketleri,davranışları,göz teması nasıl? Bir psikiyatr kesin çözer diye düşünüyorum.
Öyle bir teşhis koyulmadı bilemiyorumdisleksi gibi bişey olmasın?
Kendini tam ifade edemediğinden hırçın olması çok normal, özel eğitime yönlendiren doktorun koyduğu teşhis vardır muhtemelen, yoksa özel eğitime ücretli mi gönderiyorsunuz?Özel Eğitim alıyor. ana sınıfına gitti ama ilkokula uyum sağlayamadı daha doğrusu öğretmenler hırçın olduğu için ilgilenmek istemiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?