Kardeşim konuşamıyor

Ankarada konuşma terapileri var..oğlum birçok harfi soyleyemiyordu..bizde çok işe yaradı. .büyük bir yere götürün tatilde..belki bir yol gösterirler. .

Doktorlar sadece testlere bakıp sorun yok diyorlar. Tam anlamıyla kimse ilgilenmiyor. Bu sadece bizim derdimizmiş. Bir çocuğun bu şekilde kayıp gitmesi kimsenin zerre umrunda değil.

Benim oğlumda 6 yaşı bitirdiginde birçok harfi soyleyemiyordu. .dilin geri çekilme hareketi tam olgunlasmamis .yani teşhis buydu..egzersizler ve terapileri ile 1.5 ayda halloldu..inşallah sizinde olur..yoksa ne dediği anlaşılmagi için çok sınırlı oluyordu

Kesinlikle kendini anlatamadığı için çok hırçın zor bi çocuk.

İlk otizm kelimesini ben söyledim sanırım... Benim kızım otizmli... 2, ya da 3 yaşından önce otizm teşhisi konmaz... Çevremde çok fazla otizmli çocuk var... 2 yaşına kadar çok güzel konuşan çocuk bi anda konuşmayı kesiyor... Ve otizmli çocuklar genelde üstün zekalı oluyor... Gittikleri yerleri, gördükleri insanları kesinlikle unutmuyorlar... Otizm teşhisi çok zor maalesef... Çok iyi bir profesöre gitmesi lazım...

Tekrarlar nasıl canım... Bir de etrafında dönme, duyduğunu tekrarlama, sallanma var mı... Oyuncaklarla nasıl oynuyor... Ne tur oyuncakları seviyor... Dönen nesnelere ilgisi nasıl... Takıntılı mı... Otizm çok çeşit şekillerde kendini gösteriyor... Bir de hangi ildesiniz...

herkes tv den olmaz demis ama malesef tv otizm riskini %30 oranunda arttiriyor. otizm olabilir ama bu teshisi drlar koyabilir. universite hastanelerine gidin.

Söylediğiniz şeyler yok ama mesela üstünün kirlenmesine takıntısı var sofrada kıyafetine abartmıyorum bir damla su bile damlasa anında kalkıp değiştirir. Mega bloklarla oynamayı seviyor renklerine göre hepsini ayrı koyar eğer biri gelip karıştırırsa sinirlenir ve hemen eski haline getirir.

Bizde otizmden şüplenmiştik ama doktorlar aşırı hiperaktif diyor içine kapanık değil gezmeyi çocuklarla oynamayı çok seviyor.
Bence de otizm erken yaşta farkedilir,inşallah değildir.Psikiyatr anlar zaten otizmli bir çocuğu.Dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite ise en azından otizme göre tedavisi daha kolay olduğunu düşünüyorum.

herkes tv den olmaz demis ama malesef tv otizm riskini %30 oranunda arttiriyor. otizm olabilir ama bu teshisi drlar koyabilir. universite hastanelerine gidin.
Üniversite hastanelerindende nasibimizi aldık çocuğa denek muamelesi yapıyorlar araştırıyorlar araştırıyorlar sonuç yok. İnanaın denemediğimiz şey kalmadı.

hangi ildesiniz bilmiyorum ama mutlaka hacettepe veya gazi vb bir üniversitede psikiyatri bölümünde muayene ettirin...

Teşhis konulmamış. TV.ye bağlanmış sebep.
Tamam çocukları çok olumsuz etkiliyor ancak bu kadar olamaz diye düşünüyorum.

Ya norolojik bir durum ya da kötü bir şey yaşadı, içine kapandı.

Aklıma bir sürü şey geliyor.

Allah şifa versin.

Üniversite hastanelerindende nasibimizi aldık çocuğa denek muamelesi yapıyorlar araştırıyorlar araştırıyorlar sonuç yok. İnanaın denemediğimiz şey kalmadı.
Allah yardimciniz olsun arkadasim akrabamin.yegeni de 6 yasinda o hic konusmadi 4 yasina kadar. eliyle gosteriyordu herseyi. ona da cok tablet bilgisayar ve tv den demislerdi krese gidince giderek acildi. simdi cok daha iyi sadece sorulari tekrar ediyor ve cevabini onemsemiyor. otizm teshisi koyulmadi ona da. dilerum sifasini bukur.

Teşekkürler

Bizde otizmden şüplenmiştik ama doktorlar aşırı hiperaktif diyor içine kapanık değil gezmeyi çocuklarla oynamayı çok seviyor.
Otizmin en belirgin özelliği iletişim kuramamak canm,genelde kendi baslarina oynarlar.Durumu hafifse ayri tabi.Göz teması iyiyse,iletişimde sıkıntı yoksa,takıntılı el hareketleri yoksa,iki kelimelikte olsa kurduğu cümleler anlamıysa otizm olduğunu pek düşünmüyorum ama psikiyatrlar varken bize düşmez burdan tanı koymak.Benim de otizm tanısı almış bir oğlum var,hafif durumda.O yüzden bildiklerimi paylaşmak isterim canm.

İnşallah ya Sağolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…