- 4 Şubat 2016
- 71
- 38
- 88
- Konu Sahibi Matmazel_ll
-
Sağolun. Keşke tam bilebilsekte ona göre hareket etsekCok üzüldüm gercekten insAllah bir caresini bulursunuz. Böyle konularda fazla bilgim yok cocugum daha kücük ama bana sanki travmatik yasamis birsey gibi geldi siz daha iyi bilirsiniz tabi
Doktorlar sadece testlere bakıp sorun yok diyorlar. Tam anlamıyla kimse ilgilenmiyor. Bu sadece bizim derdimizmiş. Bir çocuğun bu şekilde kayıp gitmesi kimsenin zerre umrunda değil.hernhangi bir teshis konuldumu peki cocugun nesi varmis ? Ozel egitimde de ne kadar ilgilenirlerse artik tuh yaaa yazik olacak cocuga. Hayir hastaligi bilinse ona gore egitimide verilirde boyle ne oldugunu bilmemekte cok sacma.
Gecmis olsun cok zor cidden
Bunu da deneriz çok teşekkürler.Konuşma terapistleri yazacaktım. .
Kesinlikle kendini anlatamadığı için çok hırçın zor bi çocuk.Benim oğlumda 6 yaşı bitirdiginde birçok harfi soyleyemiyordu. .dilin geri çekilme hareketi tam olgunlasmamis .yani teşhis buydu..egzersizler ve terapileri ile 1.5 ayda halloldu..inşallah sizinde olur..yoksa ne dediği anlaşılmagi için çok sınırlı oluyordu
İlk otizm kelimesini ben söyledim sanırım... Benim kızım otizmli... 2, ya da 3 yaşından önce otizm teşhisi konmaz... Çevremde çok fazla otizmli çocuk var... 2 yaşına kadar çok güzel konuşan çocuk bi anda konuşmayı kesiyor... Ve otizmli çocuklar genelde üstün zekalı oluyor... Gittikleri yerleri, gördükleri insanları kesinlikle unutmuyorlar... Otizm teşhisi çok zor maalesef... Çok iyi bir profesöre gitmesi lazım...Ya arkadaşlar kafanıza göre bilmediğiniz şeyler yazmayın konu sahibini tedirgin etmeyin otizm filan yazıp durmuşsunuz çevrenizde varmı bu durumda olan varsa ona göre yazın yoksa yazmayın. birsürü dr gezmişler bu dr lar gerizekalımı da otizmi düşünemicekler testleri normal çıkmış. Her çocuk bir degil ki ilgilenmemişler atmışlar tv karşısına e şimdi tvde yasak olunca saldırganlaşmaya başlamış çocuk bütün gün tvye bakarsa iletişim kurulmazsa böyle oluyor çocuklar. Annem Birtane çocuğa bakıyordu çocuk tv izlemekten konuşma geriliği vardı. Annem tvyi hiç açmamış hep muhabbet etti çocuk konuşmaya başlamış dr bile demiş baya ilerleme kaydetti neler yaptınız diye ki ana bana çalışıyor gelen bakıcıların hepsi TVye baktırırmış.
Evet kelimeleri tam söyleyememesi ve bazen çok tekrar etmesi insanların garip bakışlarına neden oluyo çok yıpratıcı bir şey ya. Özellikle öğretmenler bizi çileden çıkartıyor. Hiçbir şekilde uğraşmıyorlar.
herkes tv den olmaz demis ama malesef tv otizm riskini %30 oranunda arttiriyor. otizm olabilir ama bu teshisi drlar koyabilir. universite hastanelerine gidin.Merhaba arkadaşlar.
Direk konuya giricem başlıkta yazdığım gibi kardeşim 7 yaşında ve tam anlamıyla konuşmuyor. Aslında başta olması gerektiği zaman da yani iki yaş civarında konuşmaya başlamıştı. Daha sonra tv yi aşırı izlemesinden dolayı sanırım üç yaşında tamamen konuşmayı bıraktı. İsmini söylediğimizde asla tepki vermiyordu. Tv izlemenin böyle bir şeye yol açtığını bilmiyorduk keşke bilseydik etrafımızda hiç böyle bir şey olmamıştı. Neyse Ondan sonra zaten doktor doktor gezmeler başladı. Yapılan tüm testler temiz çıkıyor bir sorun yok gibi görünüyor ama hala tam anlamıyla konuşmuyor. Çok hırçın ve saldırgan ege şunu yap bunu yap denmesinden ona birşeyler öğretilmeye çalışılması dan nefret ediyor. Yetmiş kelime civarı biliyor, ikili cümleler kurabiliyor ve şimdilerde soru soruyor sürekli noldu naptın nereye gitti gbi Ona kadar sayıyor. Ve Hafızası çok kuvvetli bir gittiği yeri asla unutmaz.
Bu konuda bilginiz var mı yada etrafınızda bu durumda olan çocuk var mı varsa nasıl konuştu. Lütfen düşüncelerinizi paylaşın.
Söylediğiniz şeyler yok ama mesela üstünün kirlenmesine takıntısı var sofrada kıyafetine abartmıyorum bir damla su bile damlasa anında kalkıp değiştirir. Mega bloklarla oynamayı seviyor renklerine göre hepsini ayrı koyar eğer biri gelip karıştırırsa sinirlenir ve hemen eski haline getirir.Tekrarlar nasıl canım... Bir de etrafında dönme, duyduğunu tekrarlama, sallanma var mı... Oyuncaklarla nasıl oynuyor... Ne tur oyuncakları seviyor... Dönen nesnelere ilgisi nasıl... Takıntılı mı... Otizm çok çeşit şekillerde kendini gösteriyor... Bir de hangi ildesiniz...
Bence de otizm erken yaşta farkedilir,inşallah değildir.Psikiyatr anlar zaten otizmli bir çocuğu.Dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite ise en azından otizme göre tedavisi daha kolay olduğunu düşünüyorum.Bizde otizmden şüplenmiştik ama doktorlar aşırı hiperaktif diyor içine kapanık değil gezmeyi çocuklarla oynamayı çok seviyor.
Üniversite hastanelerindende nasibimizi aldık çocuğa denek muamelesi yapıyorlar araştırıyorlar araştırıyorlar sonuç yok. İnanaın denemediğimiz şey kalmadı.herkes tv den olmaz demis ama malesef tv otizm riskini %30 oranunda arttiriyor. otizm olabilir ama bu teshisi drlar koyabilir. universite hastanelerine gidin.
Söylediğiniz şeyler yok ama mesela üstünün kirlenmesine takıntısı var sofrada kıyafetine abartmıyorum bir damla su bile damlasa anında kalkıp değiştirir. Mega bloklarla oynamayı seviyor renklerine göre hepsini ayrı koyar eğer biri gelip karıştırırsa sinirlenir ve hemen eski haline getirir.
Niğdedeyiz. Teşekkürler önerileriniz için.hangi ildesiniz bilmiyorum ama mutlaka hacettepe veya gazi vb bir üniversitede psikiyatri bölümünde muayene ettirin...
Allah yardimciniz olsun arkadasim akrabamin.yegeni de 6 yasinda o hic konusmadi 4 yasina kadar. eliyle gosteriyordu herseyi. ona da cok tablet bilgisayar ve tv den demislerdi krese gidince giderek acildi. simdi cok daha iyi sadece sorulari tekrar ediyor ve cevabini onemsemiyor. otizm teshisi koyulmadi ona da. dilerum sifasini bukur.Üniversite hastanelerindende nasibimizi aldık çocuğa denek muamelesi yapıyorlar araştırıyorlar araştırıyorlar sonuç yok. İnanaın denemediğimiz şey kalmadı.
TeşekkürlerTeşhis konulmamış. TV.ye bağlanmış sebep.
Tamam çocukları çok olumsuz etkiliyor ancak bu kadar olamaz diye düşünüyorum.
Ya norolojik bir durum ya da kötü bir şey yaşadı, içine kapandı.
Aklıma bir sürü şey geliyor.
Allah şifa versin.
Otizmin en belirgin özelliği iletişim kuramamak canm,genelde kendi baslarina oynarlar.Durumu hafifse ayri tabi.Göz teması iyiyse,iletişimde sıkıntı yoksa,takıntılı el hareketleri yoksa,iki kelimelikte olsa kurduğu cümleler anlamıysa otizm olduğunu pek düşünmüyorum ama psikiyatrlar varken bize düşmez burdan tanı koymak.Benim de otizm tanısı almış bir oğlum var,hafif durumda.O yüzden bildiklerimi paylaşmak isterim canm.Bizde otizmden şüplenmiştik ama doktorlar aşırı hiperaktif diyor içine kapanık değil gezmeyi çocuklarla oynamayı çok seviyor.
İnşallah ya Sağolun.Allah yardimciniz olsun arkadasim akrabamin.yegeni de 6 yasinda o hic konusmadi 4 yasina kadar. eliyle gosteriyordu herseyi. ona da cok tablet bilgisayar ve tv den demislerdi krese gidince giderek acildi. simdi cok daha iyi sadece sorulari tekrar ediyor ve cevabini onemsemiyor. otizm teshisi koyulmadi ona da. dilerum sifasini bukur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?