- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
- Konu Sahibi Matmazel_ll
-
Özel Eğitim alıyor. ana sınıfına gitti ama ilkokula uyum sağlayamadı daha doğrusu öğretmenler hırçın olduğu için ilgilenmek istemiyorlar
Benim aklıma da otizm geldi.O yüzden psikiyatriye gittiniz mi diye sordum. İnş değildir.Hareketleri,davranışları,göz teması nasıl? Bir psikiyatr kesin çözer diye düşünüyorum.
TeşekkürlerHerer hangi birşeyden de korkmuş olabilir allah şifa versin
Aynen öyle gitmediğimiz yer kalmadı kesin bir şey söylemiyorlar. Annemin psikolojisi bozuldu hep böyle kalacak diye korkuyor. Allah kimsenin başına vermesin.hernhangi bir teshis konuldumu peki cocugun nesi varmis ? Ozel egitimde de ne kadar ilgilenirlerse artik tuh yaaa yazik olacak cocuga. Hayir hastaligi bilinse ona gore egitimide verilirde boyle ne oldugunu bilmemekte cok sacma.
Gecmis olsun cok zor cidden
Bizde otizmden şüplenmiştik ama doktorlar aşırı hiperaktif diyor içine kapanık değil gezmeyi çocuklarla oynamayı çok seviyor.Bende oyle dusundum ama 3 yasina kadar normaldi demis, daha onceden fark edilmezmi otizm, belkide anne babasi fark edemedi yada konduramadi..
Aynen öyle gitmediğimiz yer kalmadı kesin bir şey söylemiyorlar. Annemin psikolojisi bozuldu hep böyle kalacak diye korkuyor. Allah kimsenin başına vermesin.
Doktorlar konuşmayı kesmesini tv ve bilgisayara aşırı düşkünlüğü yoruyolar. bizde duyduğumuzu söylüyoruz çaresizlik çok zor.2 yaşında konuşan bir çocuk sağlıklı şartlarda fazla televizyon izlemekten konuşmayı bırakmaz. Aksine kelime dağarcığı genişler. (Televizyon izlemesi normal demiyorum.)
Siz televizyon izlemesinden ziyade 3 yaşında psikolojik olarak sarsıntı geçirip konuşmayı reddetmesine neyin sebep olduğunu bulmalısınız. Doğru tedavi için. (Aile içi sözlü şiddet vb.) Bunun dışında kafadan herhangi bir teşhis koymayı doğru bulmuyorum ben.
Evet kelimeleri tam söyleyememesi ve bazen çok tekrar etmesi insanların garip bakışlarına neden oluyo çok yıpratıcı bir şey ya. Özellikle öğretmenler bizi çileden çıkartıyor. Hiçbir şekilde uğraşmıyorlar.Gecmis olsun cok zor cidden, bazilari cocuk gerizekali deyip baslarindan saviveriyorlar bence isin pesini birakmayin. Belkide cok kolay bir dil problemidir ve bunun yuzunden cocugun tum hayati degisebilir.
Her çocukta aynı etkiyi yaratmıyor galiba bilemiyorum. Kardeşim biraz sonradan oldu. biz hepimiz okuyorduk oda çizgi film izliyordu gün içinde.Konuşmayı unutacak kadar ne kadar tv izledi ki ya. Benim kızımda izliyor tamam yanlış ama yapacak bişey yok 3 yaşında şimdi izledikçe bi dünya şey öğreniyor ve hiç susmadan konuşuyor zaten izlerken de sürekli yorum yapıyor. Hani gerçekten merak ettim kaç saat izlemiş olabilir ki
Evet bunlarda olabilir. Ama hani o denli etkileneceği birşey olduğunu düşünmüyoruz. Belkide gözden kaçırdık tam beyin olamıyoruz işte. Omu bumu şumu diye düşünmekten yorulduk.Acaba kardesinizin travmatik birsey mi yasadi yoksa kötü birsey mi gördü de korktu ve konusmuyor? Belki bilmediginiz birsey vardir
Bu özel eğitim merkezleri var dil gelişimi üzerine öyle bir yere götürme imkanınız varsa bi deneyin bence. 7 yaşında çocuk için söyledikleriniz anormal gibi sonra farkedilince çok daha el olabilirHer çocukta aynı etkiyi yaratmıyor galiba bilemiyorum. Kardeşim biraz sonradan oldu. biz hepimiz okuyorduk oda çizgi film izliyordu gün içinde.
Sağolun yabancılarla konuşmaz bizimle daha fazla iletişim kuruyor. umarım kardeşimde o çocuk gibi daha fazla zaman geçmeden düzelir.Cok gecmis olsun. Bende tv den oldugunu düsünmüyorum doktormu bunu söyledi size? Sadece sizin le mi konusmuyor? Baska yabanci insanlarlada mi konusmuyor? Burada bir cocukvar ailesi ile kinseyle konusmazdi okulda sadece konusurdu daha sonra erfen cagina gelince düzeldi yani. Belki kardesinizde öyledir umarim daha kötü birsey ddgildir Allah yardimciniz olsun
Evet kelimeleri tam söyleyememesi ve bazen çok tekrar etmesi insanların garip bakışlarına neden oluyo çok yıpratıcı bir şey ya. Özellikle öğretmenler bizi çileden çıkartıyor. Hiçbir şekilde uğraşmıyorlar.
Evet bunlarda olabilir. Ama hani o denli etkileneceği birşey olduğunu düşünmüyoruz. Belkide gözden kaçırdık tam beyin olamıyoruz işte. Omu bumu şumu diye düşünmekten yorulduk.
Evet doktorların hepsi tv ye yoruyor.Ya arkadaşlar kafanıza göre bilmediğiniz şeyler yazmayın konu sahibini tedirgin etmeyin otizm filan yazıp durmuşsunuz çevrenizde varmı bu durumda olan varsa ona göre yazın yoksa yazmayın. birsürü dr gezmişler bu dr lar gerizekalımı da otizmi düşünemicekler testleri normal çıkmış. Her çocuk bir degil ki ilgilenmemişler atmışlar tv karşısına e şimdi tvde yasak olunca saldırganlaşmaya başlamış çocuk bütün gün tvye bakarsa iletişim kurulmazsa böyle oluyor çocuklar. Annem Birtane çocuğa bakıyordu çocuk tv izlemekten konuşma geriliği vardı. Annem tvyi hiç açmamış hep muhabbet etti çocuk konuşmaya başlamış dr bile demiş baya ilerleme kaydetti neler yaptınız diye ki ana bana çalışıyor gelen bakıcıların hepsi TVye baktırırmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?