- 4 Ağustos 2014
- 3.195
- 4.106
- 133
- Konu Sahibi BlancKahkul
-
+1000Kardesin yiyicide ondan soyleyememistir. Boyle kardese b. K ver
20 yaşında kardesim.Kardeşiniz ayıp etmiş ama kac yaşında belki işte ilerde hatasını anlar yaptığının ayıp olduğunu belki de bilemedi . Ama eğer hissiyatınız tam tersiyse kardeş bile olsa mesafe koyumalı. Siz iyi kalbinizi bozmayın bence Allah karşılığını verecektir. Halanız konusunda da haklısınız tamamen aşağılık kompleksine girmiş.
Zaten ben onun halamla kus olmasini konuşmamasını falan istemem o halamla benim aramdaki sorun. Cevabını çok iyi verirdi. En azından öyle deme hala oda elinden geldiğince yardımcı oldu demesini beklerdim. Sadece gulen smile koymuş. Yarın öbür gün kötü gününde sende onu abla olarak bilme demiş halam Onun o sözünü onaylamış sanki.Kardeşiniz çok da küçük değil bence.20 yaşında insan böyle şeylere cevap vermeyi bilir,bilmeli.Ama büyük ihtimalle para almak için konuşmayı uzatmamış,bana kalırsa da çok ayıp etmiş.Ben olsam kardeşime bozulduğumu ve artık konuşmak istemediğimi söylerdim,çabalasın biraz gerçekten değer veriyorsa.
Tek kardeşim var. Benim için çok kiymetliydi çok kırıldım üzüldüm elimde olmadanKardeş bile olsa 1000 tl için harcamış sizi. Halanıza sizi savunmasa bile tarafsız olarak haksızlık yapmasına müsade etmeseydi. Neyse sıkmayın canınızı büyüdükçe anlayacak.
o ne biçim hala, yeğenlerini bile birbirine düşürebilecek kalitesizlikte (Kusura bakmayın) Kardeşinizle konuştunuz mu peki?Görüşmek istemediğim tamamen sildigim bir halam var. Sebebi ise sürekli beni azarlamasi ve kucumsemesi. aynı zamanda nişanlımı da kucumsuyor çok mahcup etmisligi vardır o saygısından susutukca iyice abartti. Ben okumadım ama sizin iki aptalın bin misli kulturluyum demisligi bile var. Tartistim oda beni sildi zaten.Bence kendi asalik kompleksinden dolayı böyle neyse ufak bir bilgilendirme olarak yazdım.
Kardeşim var 20 yaşında bu sene üniversiteye başladı. Bundan önce ufak bir bilgilendirme daha yapmak istiyorum. Mezun olur olmaz asgari ücretli bir işe girdim. ( Bu ay ayrılıyorum kpss ye hazırlanmak için ) evin ihtiyaçları kendi ihtiyaclarim derken çok para kalmıyor. Buna rağmen kardeşim telefon alacaktı 1.300 TL birikmiş param vardı düşünmeden verdim. Taksitle 1.5 sene ye odedigim leptapimi verdim okula giderken okulda lazım olur diye. Uçak biletini aldım. Giderken ihtiyacı olan valiz hesap makinası çizim kalami vs aldım. 600 lira civarı bunlar tuttu zaten. Bide işten ayrilicam sinav için bir sürü kaynak falan almam lazım yani benimde paraya ihtiyacım var harçlık vermedim.
Asıl mesele yukarda ki halamla mesajlasmalari. Kardeşimin telini aldım bir oyun oynuyoruz ondan kendime can gonderecektim. O esnada halam mesaj attı. Mesajlarını açtım demiski ablan ne kadar para verdi bakayım. Oda, vermedi alışveriş falan yaptı hala demiş. Hesap numaranı ver 1000 lira atıcam içimden geldi, yarın obur gun de hatırla. Abla diye bilme onu. 5 kuruşunu kiymiyor köpek gibi hakaretler etmiş. Kardeşim de sadece gulen smile atmış dememiş ki hala niye öyle diyorsun oda benim ablam. Daha çok param olsa asla kardeşinden esirgemem, bide işten ayrilacagimi da biliyor. Tartissin istemiyorum ama bilmiyorum ya. İçim buz gibi oldu. Annemde süresi kardeşini ara kardeşini ara. Arıyorum ama canı gönülden konuşamıyorum. Annemlere de bu olayı anlatamadim. Halam umrumda değil ama kardeşime kirildim, içimden atamiyorum. Öyle paylaşmak istedim
Annemle konuşmuyor halam kendince muhattaba almiyor. Babamda bundan sonra gorusmeyin dedi. Bilmiyorum ona hiçbir şey yapmadım her ortamda küçümser beni. Hiç unutmam bana mezuniyet hediyesi alacakti. Ne istersin falan dedi ne ki alırsan hala dedim. Saat alayım dedi gittik beğendim baktı tam kendin gibi köylü saati begenmissin dedi kasiyer kızın yanında :)) onu alması gitti kendi beğendiği bir saati aldı. O zaman bile bişey demedim teşekkür ettim.Ben olsam mesajların hesabi sorarım ve bida bisey yapmam kardeşiniz susarak iyi yapmamış yani bin lira için e sizin yaptiklariniz çöp oldu o zaman. Hâlâ da büyüklüğünü bilsin siz onun düşmanı misiniz böyle davraniyo ailen ne diyo sana öyle davranmasına
Bilmiyorum ki bana karşı çok buyuk bir kini var ama umrumda değil. Yok sayıyorum son 8/9 aydır.o ne biçim hala, yeğenlerini bile birbirine düşürebilecek kalitesizlikte (Kusura bakmayın) Kardeşinizle konuştunuz mu peki?
Açıkça söyleyin sebebi gizlemeyin, annenize de söyleyin hatta. Yaptığı hatayı anlasın belki küçük yine 20 de o kadar büyük bir yaş değil.
Annem üzülür diye anlatmadım. Kardeşime de ne diyecegimi bilemedim o an. Şimdi il dışında zatenÖnce annenize anlatın ,sonraki zamanda kardeşinizden elinizi çekin belli ki parayla dostluğu var ,abla hala taktığı yok ,nişanlısınız madem kendi eksiklerinizi giderin ,yarın öbürgün daha çok sorun yaşarsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?