- 8 Ağustos 2019
- 3.116
- 5.492
- 108
- 30
- Konu Sahibi BlancKahkul
-
Aynısının teyze versiyonu vardı bende. Bende sildim. Benim kardeşim de ses çıkarmıyordu karışmıyordu ama en son bi an oluyor dank ediyor. Merak etme kardeşin de siler onu zamanı gelince.Görüşmek istemediğim tamamen sildigim bir halam var. Sebebi ise sürekli beni azarlamasi ve kucumsemesi. aynı zamanda nişanlımı da kucumsuyor çok mahcup etmisligi vardır o saygısından susutukca iyice abartti. Ben okumadım ama sizin iki aptalın bin misli kulturluyum demisligi bile var. Tartistim oda beni sildi zaten.Bence kendi asalik kompleksinden dolayı böyle neyse ufak bir bilgilendirme olarak yazdım.
Kardeşim var 20 yaşında bu sene üniversiteye başladı. Bundan önce ufak bir bilgilendirme daha yapmak istiyorum. Mezun olur olmaz asgari ücretli bir işe girdim. ( Bu ay ayrılıyorum kpss ye hazırlanmak için ) evin ihtiyaçları kendi ihtiyaclarim derken çok para kalmıyor. Buna rağmen kardeşim telefon alacaktı 1.300 TL birikmiş param vardı düşünmeden verdim. Taksitle 1.5 sene ye odedigim leptapimi verdim okula giderken okulda lazım olur diye. Uçak biletini aldım. Giderken ihtiyacı olan valiz hesap makinası çizim kalami vs aldım. 600 lira civarı bunlar tuttu zaten. Bide işten ayrilicam sinav için bir sürü kaynak falan almam lazım yani benimde paraya ihtiyacım var harçlık vermedim.
Asıl mesele yukarda ki halamla mesajlasmalari. Kardeşimin telini aldım bir oyun oynuyoruz ondan kendime can gonderecektim. O esnada halam mesaj attı. Mesajlarını açtım demiski ablan ne kadar para verdi bakayım. Oda, vermedi alışveriş falan yaptı hala demiş. Hesap numaranı ver 1000 lira atıcam içimden geldi, yarın obur gun de hatırla. Abla diye bilme onu. 5 kuruşunu kiymiyor köpek gibi hakaretler etmiş. Kardeşim de sadece gulen smile atmış dememiş ki hala niye öyle diyorsun oda benim ablam. Daha çok param olsa asla kardeşinden esirgemem, bide işten ayrilacagimi da biliyor. Tartissin istemiyorum ama bilmiyorum ya. İçim buz gibi oldu. Annemde süresi kardeşini ara kardeşini ara. Arıyorum ama canı gönülden konuşamıyorum. Annemlere de bu olayı anlatamadim. Halam umrumda değil ama kardeşime kirildim, içimden atamiyorum. Öyle paylaşmak istedim
Ben bildirdim ailecek görüşmüyoruz. Teyzem benzer şeyleri yapıyordu. Bi de kardeşi kardeşe kötüleme huyu da vardı. Konu sahibiyle dert ortağı hissettim kendimi.Ben olsam içimde tutamam böyle şeyleri
Herkese ayrı ayrı haddini bildiririm
Kardeşiniz küçük . Kıymet bilmesini sağlayın. Konuşun onunla. Ama çocuk işte ilerki yıllarda utanacak bu yaptığına. Para var işin içinde ama halasının gözdesi olmakta hoşuna gitmiş bence.
Ben çocukken sevdiğim birisi yanlışlarımı beni kırmadan söyleseydi keşke. Ben hep çok düşünceli , iyi niyetli bir genç kız ve çocuk oldum ama benimde oldu hatalarım. Büyüdükçe görüyorum bazı şeyleri.
Kardeşinizi uyarın. Onun için en iyisi bu.
Siz de içinizde tutmayın söyleyin sizi üzmemeyi öğrensin. Sadece yüzünüze değil arkanızdan da terbiyeli olsun.
aynen oyle katılıyorum hatta acıkcası bana dokunmayan yılan bın yasasın dıyemem kardesıme kotulugu dokunan bana da neler yapar kardesıme terbıyesızlık yaptı dıye ben en basta uzak dururdum sırf para almak ıcın ablasını ezmıs resmen
Aslinda o paraya hiç ihtiyacı yoktu ki. Hani yeterince destek olamadık. Para lazım olur diye düşündü falan da diyemiyorum. Kalacağı yerin 2 aylık ücretini ödemiş babam. Alışverişte yapmislar. Sapuan, iç çamaşırı falan gerekli olan şeyleri.. parası da vardi. Bitince de alo demesi yeterliydi. Yani onun parasina hiç ihtiyacı yoktu bu yüzden de çok zoruma gitti.1000tl için ablasına yapılan hakaretleri hoş görmek de nedir? İnsan ablasına yapılan hakarete , para için sessiz kalır mı? Bence yazılanları kendi telefonunuza atın , kardeşinize hesap sorun. Halanızla hiç muhattap olmayın. Ama kardeşinizle de bu problemi çözün, çok ayıp etmiş.
Ekran görüntüsune gerek yok inanırlar. Onlarda biliyor halamı :))ailene ekran görüntüsü al göster inanmazlarsa falan diye.kardeşine tavır koyma bence ama maddi yardımda bulunma.sitem ederse halana git dersin.halanız zaten çok kötü biri ona diyecek lafım yok.sürekli verici olursanız insanlar ne yazıkki sizin değerinizi anlamaz.biraz sizden mahrum kalsın o zaman anlar hatasını.daha çocuk sayılır bir hata için kardeşliğinizi bozmayın.
Aslında burdaki yorumlardan sonra konuşmayı düşünüyorum. Çok kirildigimi, o paraya ihtiyacı olmadığını, onun yerinde ben olsaydım asla aynı tavrı takinmayacagimi soylecegim. Şu an il dışında zaten. Aksam telefonla arayıp konuşmak istiyorum bakalımBunu niye kardeşnizze söylemedinz ben o kısmı anlamadım...kesinlikle söyleyin çözün olayı nasıl sabırlıymışşsnz maşşllahhh..
Konuşun hatta güzelce konuşn ablacm senin için neler yaptığımı biliyosun nedn böyle yaptın kırıldım biraz diyin ben öyle yaprdım..Ekran görüntüsune gerek yok inanırlar. Onlarda biliyor halamı :))
Aslında burdaki yorumlardan sonra konuşmayı düşünüyorum. Çok kirildigimi, o paraya ihtiyacı olmadığını, onun yerinde ben olsaydım asla aynı tavrı takinmayacagimi soylecegim. Şu an il dışında zaten. Aksam telefonla arayıp konuşmak istiyorum bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?