Kardeşim şizofren tanılı çocuğu peşimizde sürüklüyor

niamh12

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
233
296
23
30
Herkese merhaba, kardeşimle ilgili çok yakın bir zamanda ikinci konum olacak, ilkinde bolca linç yemiştim ama bu sefer konu hassas ve ne yapacağımı bilmez çaresiz bir haldeyim, lütfen siz de hassas yaklaşın.

Ailemle ve 20 yaşındaki kız kardeşimle (bilmeyenler için not: ciddi ruhsal sorunları olan, depresyon eğilimli ve şu an terapi gören) tatile çıktık ben yurtdışına dönmeden önce vakit geçirelim diye. Kardeşim burada birini beğendi, gidip tanışayım mı dedi. Bunun olumlu bi gelişme olduğunu düşündüm, hani yaşıtıyla tanışmak istiyor, normalde asosyalin tekidir diye. Ben tam bir malım demez olaydım ama “yaa git tanış bence beğendiysen, belki yaz aşkına dönüşür” dedim. Kız kardeşim yanına gidince, çocuk da bunu beğenmiş ve sahilde oturalım mı demiş, ben yalnız bırakmak istemediğim için ben de onlarla gittim. Çocuk gitar çaldı sahilde oturduk, bunlar alkol aldılar, ben de yanlarında ne olur ne olmaz diye takıldım. Çocuk da aynı yaşta, efendi birine benziyordu, türkçesi düzgün, kendini geliştirmiş bilgili biri gibiydi.

Kardeşim çocuğu bugün emrivaki yapıp bizimle sahile getirdi, anneme babama da arkadaş yaptım diye tanıştırdı. (Babam normalde çok tutucu bir tip değil, ben de zorladım tanışmaları için, bilsinler haberleri olsun diye). Neyse çok uzattım, denizde yüzerken çocuk bana şizofreni ve bipolar tanısı olduğunu, teşhis aldığını, ilaç kullandığını ama ilacın halüsinasyonları tamamen durdurmadığını, bir kere kendi halüsinasyonunu gördüğünü ve hayaldeki kendinin gerçek kendine saldırdığını, kendini odadaki pergelle öldürdüğünü söyledi. Buz kestim ne yapacağımı bilemedim. Bir de daha da ürkütücüsü pergeli anı olarak saklıyormuş.

Kardeşimi kenara çektim dedim ki bu çocuğu direkt salıyosun. Gerizekalı bana diyor ki “of çok abartıyosun, ruhsal hastalıklar korkutucu değildir normaldir, seni yakın bulmuş anlatmış işte”.

Kızlar 30 dk dil döktüm nolur saçmalama diye. Her zamanki gibi asiliği tuttu siz gidin sahile ben çocukla takılıcam diyor. Annemlere söyledim mecbur kalıp böyle böyle diye. Şimdi de annemle ve babamla kavga ediyor ve sizinle sıkılıyorum sizinle gelmicem diyor.

Yürek yemiş kardeşin, bu zamanda büyük cesaret ...

İyi niyetinizden şüphem yok,ama bu tanışma, cesaret verme, bna bu devir için fazla cesurca geldi.Kardesinizi ikna edin,bir şekilde.Cok korkunç...

Yüz yüze tanışmasa dating appten salak salak insanları bulup aylarca mesajlaşıyor. Hiç değilse gözümün önünde tanışsın dedim benim salak kafam

Yüz yüze tanışmasa dating appten salak salak insanları bulup aylarca mesajlaşıyor. Hiç değilse gözümün önünde tanışsın dedim benim salak kafam
Neyse siz sonuca bakın çocuk ağır şizofreni anladığım. Halüsinasyon gördüğünü söylemiş,pergel diyor,ilaç fayda etmiyor,diyor.Tam anlamıyla ürkütücü.Ne yapın,edin uzak tutun.Ikbal ile Ayşe yi unutamıyorum,hâlâ onlarda böyle ağır hasta birinin kurbanı oldular...Bu hastalık sacma sapan gruplara sokuyor insanları çünkü.

Size yemin ederim aklıma aynı olay geldi. Hâlâ etkisinden çıkamadım o olayın. Kardeşime de dedim ikbal olayını hatırlamıyor musun nasıl güvenirsin bile bile nasıl gidersin.

Ağzını gevşete gevşete “offf be abarttın ya, tenha bi yerde oturmayız bir şey olmaz” diyor.

Uzaktan takip edin,siz tatilden dönünce uzak düşerler,görüşmezler belki.

Ben anlamadım anne babanın eli armut mu topluyor? Sen bu kızın annesi değilsin. Anlıyorum sahip çıkmak istiyorsun ama dinlemiyor işte. Bence anne babanın da psikolojik yardım alması gerekiyor. Ayrıca bu kadar ileri derece şizofreni hastaları dışarda dolaşabiliyor mu böyle? İlginç geldi gerçekten.

Allah yardımcınız olsun ciddi anlamda zor bir durum
Kardeşinizin ailesi dışında fikirlerini önem verdiği onu dinleyeceği kimse yok mu ?
Bazı insanlar ailesi dışından bir şey söyleyince daha çok önemsiyor onun için söyledim

Annemle babamı da dinlemiyor. Şimdi babam çıkıp ters bir şey diyecek sonra olay çıkacak diye ortamı sakinleştirmeye çalışıyorum. Herkes zaten kardeşim sorunlu diye sakin yaklaşmaya çalışıyor.

Çocuk kimseye bir zarar vermediği sürece kimse alıp da içeri tıkamaz bence. Ya da çocuk serseri ve cool görüncem diye abartıyor mu bu şizofreni hikayesini? Bilmiyorum.

ya çocuğun anlattıkları nasıl desem. sanki kardeşinizden sıkılmışta ona söylememiş size de bişey uydurmuş kurtulayım dermiş gibi. şizofreni hastaları bu kadar her şeyin farkında olur mu böyle yaptım diye anlatır mı bilmiyorum yani. e tabi yine de uzak tutun kardeşinizi zaten. Allah korusun

Annen baban cok yanlislarda konu sahibesi, daha sert olmalari gerekiyor.

Sert oldugu donemler de oldu. İntihar girişimi oldu. Ondan beri herkes doktor ne diyorsa öyle davranıyor.

Babam normalde böyle bir şeye hayatta izin vermez. Tutucu değil ama daha dünkü çocuk gelecek de kızıyla sahilde bikinili şortlu oynayacak yüzecek. Ben olsam ağzıma s.çardı ama bu çocuğa ne yapsak fayda etmiyor.

Çocuk hâlâ yazıyor ama akşam görüşecek miyiz diye.

Kardeşin için çok üzüldüm, keşke hiçbir kızımız bu durumlara düşmese ama çok özür diliyorum doğal seçilim denen bir şey var maalesef. Sen istediğin kadar kendini parçala, o seni dinleyecek gibi durmuyor. Bence annen ve babana söyleyip elini eteğini çek artık konu sahibi. Önceki konumu hatırlıyorum ve orda da çok üzülmüştüm sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…