Kardeşim şizofren tanılı çocuğu peşimizde sürüklüyor

Olabilir. Her telden insan var artık dünyada, gerçek mi değil mi bilemiyoruz. Lakin sen artık kendini bu kadar paralama bence. Annen baban da kendilerini dinletsinler bir zahmet. Kızın başına bir şey geldikten sonra mı anne babalık yapacaklar? Kendini bu kadar tüketme.

Bence kardeşin bu sakin yaklaşımı suistimal ediyor. Herkes sorunlu diye sakin yaklaşmaya çalışıyor diyorsun ya? O bunun farkında ve bunu çok güzel kullanıyor.

O haberleri okurken “o çocukla ne işi varmış” diyen insanlara çok sinirlenir kinlenirdim, mağduru suçlamayın, çocukla birlikteymiş diye ölmeyi mi hak etti derdim. Ama allah korusun bir şey olsa ben şu an sadece o çocuğu suçlayamam.

Saatlerdir uğraşıyoruz anlatmaya güzel dille, içeri girip odanın kapısını çarptı ve akşam buluşmak isteyecek yine o kadar eminim ki.

O konumda da çok suçlanmıştım, ne biçim ablaymışım kardeşime vakit ayırmıyormuşum. Beni gördükçe kız kardeşi olmadığı için şükretmişler bilmem ne. Ben bu çocukla neden vakit geçirmek isteyeyim ki şuna bak tatilin içine etti

Annem babam ne yapabilir ki? Başına bir şey geldikten sonra mı anne babalık yapacaklar diyorsunuz ya?

Kız dinlemiyor napsınlar iple mi bağlasınlar? Cidden soruyorum yanlış yapılan bir şey olduğynu düşünüyorsanız söyleyin ileteyim her yolu denemeye açıklar çünkü

Çok iyi anlıyorum seni ya. Gerçi uzaktan konuşmak çok kolay, eminim sen bunları söylerken için yana yana söylüyorsundur. Düşman içerden olunca kapı kilit tutmaz derler. Yapabileceğin en iyi şey boşvermek. Ama ne kadar yapabilirsin bilmiyorum.

Diğer konuda da sonuna kadar gayet haklıydın. Umarım kardeşin doğru yolu bulur diyebileceğim en iyi şey bu.

Kız dinlemiyor diyerek işin içinden sıyrılamayız. Sözünü dinletecek annen ve baban. Bu senin sorumluluğun değil tekrar söylüyorum. Anne baba psikolojik yardım alsın. İple bağlamalarına gerek yok fakat belli ki kardeş üzerinde bir otoriteleri de yok. Daha önceki konuyu çok net hatırlıyorum. Yani 20 yaşında bir genç kız söz konusu; ya anne baba sahip çıkacak ya da tamamen salacaklar ne hali varsa görsün diyecekler.

Ben profesyonel değilim, o yüzden anne baban şunu bunu yapsın diyemem. Tavsiye verecek durumda değilim. Bu yüzden de en mantıklısı anne babanın da yardım alması.

Kardeşinin başına bir şey geldiğinde bunun sorumlusu sen olmayacaksın. Anne ve babası başında olan çocuktan anne ve baba sorumludur.

Çok teşekkür ederim inşallah, en büyük duamız bu..

Seni pimpirikli görüp napacagini izlemek için uydurmuş resmen ::) kimse kolay kolay böyle bastan asagi konulu monulu anlatmayı birak, yeni tanistigi birine bipolar veya sizofreni hastası olduğunu bile söylemez.

Çocuğun bunu zank diye size söylemesi de ilginç. Yani hastalığının neticesi olarak mı bu kadar açık açık söyledi acaba?
Şakaya gelmez bu durum uzak durmalı bence de. Ama illa görüşeceğim diyorsa da kendi bilir, sizi bulaştırmasın yeter. Sizi de tehlikeye atmaya hakkı yok.

Seni pimpirikli görüp napacagini izlemek için uydurmuş resmen ::) kimse kolay kolay böyle bastan asagi konulu monulu anlatmayı birak, yeni tanistigi birine bipolar veya sizofreni hastası olduğunu bile söylemez.

Uydurmuş mudur bilmiyorum, ama bunu uydurması bile cidden normal olmadığını gösterir. Bu hikayeyi bu kadar detaylı uyduracak hayal gücüne sahipse, pergel mergel, sosyopat falan bence.

Aynen öyle, kaldığımız yeri biliyor, bizi tanıdı öğrendi. Hiç rahat hissetmiyorum açıkçası.

Evet tabii ki öyle, ama şu an aynı evde olduğum için ister istemez dahil olmak zorunda kalıyorum. Kaldı ki annem ve babam söylediğinde anlamadığı ve tepki gösterdiği şeyleri ben söylediğimde daha ılıman yaklaşıyor (jenerasyon yakınlığı, benim daha anlayışlı olmam vs gereği)

Normalde ben yurtdışındayım ve oradayken bu kadar dahil olmamaya özen gösteriyorum.

Siz de hamileymişsiniz allah inşallah siz hayırlı bir evlat versin

Teşekkür ederim. Evet yurtdışında olduğunu ve kısa süreli geldiğini önceki konundan biliyorum. Kardeş elbette çok değerli, umarım aldığı destekler işe yarar. İnsan büyüdükçe biraz daha değişir, kendini bulur, düşünceleri gelişir. Umarım kardeşin de zamanla düzelir.

Kardesin ilaç kullanıyor mu? Ikisinin de alkol almaması lazım. Yalniz bırakmamaya çalış yapacak bir şey yok ama biraz dayak işe yarayabilir. Çok şımarık şimdiki bebeler

Şaka bir yana intihar eğilimi depresyon vs varsa dümdüz terapi mi alıyor psikiyatriste gidiyor mu bu kız?

bunu pimpirikli bikaç insana dalga geçmek için yapmıştım çok komik oluyorlar

Öncelikle Allah yardımcınız olsun..seni benzer bir sebepten dolayı o kadar iyi anlıyorum ki ..atsan atılmaz satsan satilmaz denilen o durumdasın.. göz göre göre yanlışa sürükleniyor bazı gençler maalesef..kimse kinamasin..aileyi suclamasin.. öyle aileler biliyorum ki evladı için herşeyi yapıp hiçbir sonuç alamayan..birde ne ana var ne Baba kendini yetiştirmiş başarıdan başarıya koşan evlattta var...bazen sözün bittiği yerde kalıyor işte insan.. reşit diye herşeyi hak görüyor bazı gençler..şimdi çekip gitse devlette birşey yapmıyor yapamiyor.reşit diye..siz yinede bırakmayın peşini .can sizin can çünkü..Allah yanınızda olsun..biran önce iyi olsun psikolojik olarak kardesiniz..

Benim KV şizofreni hastası olduğu için araştırdığımda öğrendiğim şeylerden yola çıkarak hastalığının gerçek olma ve bu yaptığından gurur duyduğu için rahatça anlatıyor olma ihtimali de var. Bazı hastaların iç görüsü kapalı oluyor ve hastalığa da kendilerini kapatıyorlar bu sebeple bu konudaki her şey sanki hiç söylenmemiş gibi oluyor onlara. Bir de şizofrenide de çeşit çeşit şeyler var. Dokunma, duyma, görme gibi farklı versiyonlarda etkileniyorlar. Görmeyle tetiklenen en tehlikeli versiyonu sayılabilir. E tanılı olduğunu bildiği ve ilaç tedavisinin etki etmediğini farkettiğine göre içgörüsü kapalı olmaz. Bi de üstüne bu yaptığını gurur meselesi olarak görüyorsa kesinlikle anlatabilir. Kardeşinizle başbaşa olmasına gerek yok siz yanındayken de atak gelebilir ve o an ne yapacağını asla kestiremezsiniz. Bi de erkek sonuçta gücü de farklıdır. Yalan söylüyodur diye kendinizi rahatlatmayın gerçektir diyip dikkatli olmak daha doğru bi yaklaşım olur. Tatili erken bitirmekte bi seçenek. Zaten mahvoldu toparlanması mümkün değil.

Ayrıca 23 yaşında bi kız kardeşe sahibim. Psikolojik sorunları olmasa da sorunlu bi Ergen ve sorunlu bi genç yetişkin diyebiliriz şu anda. Onunla da başa çıkmak mümkün değil asla dinlemiyor kendini kapatıyor. Kavga ediyor ve küsüp ağlıyor. Sonra hiç demişsin gibi başa sarıp aynı hataları yapıyor. Annem babam ilgisiz değiller asla. Hiç fiziksel ya da psikolojik şiddete maruz kalan bi annemiz olmadı babamız küfürbaz değildir şiddete başvurmaz hatta bağırmaz bile otoritesi hayırda hayırdır şeklinde net olduğu için gerek duymadı hiç. Buna rağmen yine de ele avuca sığmıyor. Annem tarafından ağzından laf almak için konuşmamı istemeler, akıl vereyim istemeler, bi şeyi yaparken anlamda yanında olsun demeler. Her noktada destek beklemeler. Beni de dinlemediği için ve nispeten sözünü geçirebilen tek kişi ben olduğum için bende yoruldum artık. Bu hissi anlıyorum inanın. Ama ben artık saldım yakın zamanda. Yani yapıyosa da yapsın öğrensin sorumluluk almayı sıkıldım çünkü arka toplamaktan. Size de artık yapamayacağınızı düşündüğünüz şeylerde kendinize dur demeyi öğrenmenizi tavsiye ederim. Sizde bir bireysiniz. Sırf arkamızı toplayan olmadığı için güçlü olduk diye başka bir bireyin dayanağı olmamız gerekmiyor.

Son düzenleme:
Bir psikolog yada psikiyatriste bunu sormanız gerekir bence.Bi şizofreni hastası bu kadar net bilip hatirlayabilirmi bilemedim.Birde bu denli sosyal olamıyorlar sanki diye biliyorum.sizofreninin belirtilerine bakın bi çocukla bagdasiyormu?Ama o olmasada baska bir rahatsizligi olduğu kesin.en doğrusu bir bilenden yardım almak.Kiz kardeşimize gelince doğruyu bulur umarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…