Olabilir. Her telden insan var artık dünyada, gerçek mi değil mi bilemiyoruz. Lakin sen artık kendini bu kadar paralama bence. Annen baban da kendilerini dinletsinler bir zahmet. Kızın başına bir şey geldikten sonra mı anne babalık yapacaklar? Kendini bu kadar tüketme.Annemle babamı da dinlemiyor. Şimdi babam çıkıp ters bir şey diyecek sonra olay çıkacak diye ortamı sakinleştirmeye çalışıyorum. Herkes zaten kardeşim sorunlu diye sakin yaklaşmaya çalışıyor.
Çocuk kimseye bir zarar vermediği sürece kimse alıp da içeri tıkamaz bence. Ya da çocuk serseri ve cool görüncem diye abartıyor mu bu şizofreni hikayesini? Bilmiyorum.
Kardeşin için çok üzüldüm, keşke hiçbir kızımız bu durumlara düşmese ama çok özür diliyorum doğal seçilim denen bir şey var maalesef. Sen istediğin kadar kendini parçala, o seni dinleyecek gibi durmuyor. Bence annen ve babana söyleyip elini eteğini çek artık konu sahibi. Önceki konumu hatırlıyorum ve orda da çok üzülmüştüm sana.
Öyle olacaktır,zaten.Aksi bu şizofrenle görüşmeye devam ederse zor+++
Gozden uzak olan gonulden de uzak oluyor.
Olabilir. Her telden insan var artık dünyada, gerçek mi değil mi bilemiyoruz. Lakin sen artık kendini bu kadar paralama bence. Annen baban da kendilerini dinletsinler bir zahmet. Kızın başına bir şey geldikten sonra mı anne babalık yapacaklar? Kendini bu kadar tüketme.
Bence kardeşin bu sakin yaklaşımı suistimal ediyor. Herkes sorunlu diye sakin yaklaşmaya çalışıyor diyorsun ya? O bunun farkında ve bunu çok güzel kullanıyor.
Çok iyi anlıyorum seni ya. Gerçi uzaktan konuşmak çok kolay, eminim sen bunları söylerken için yana yana söylüyorsundur. Düşman içerden olunca kapı kilit tutmaz derler. Yapabileceğin en iyi şey boşvermek. Ama ne kadar yapabilirsin bilmiyorum.O haberleri okurken “o çocukla ne işi varmış” diyen insanlara çok sinirlenir kinlenirdim, mağduru suçlamayın, çocukla birlikteymiş diye ölmeyi mi hak etti derdim. Ama allah korusun bir şey olsa ben şu an sadece o çocuğu suçlayamam.
Saatlerdir uğraşıyoruz anlatmaya güzel dille, içeri girip odanın kapısını çarptı ve akşam buluşmak isteyecek yine o kadar eminim ki.
O konumda da çok suçlanmıştım, ne biçim ablaymışım kardeşime vakit ayırmıyormuşum. Beni gördükçe kız kardeşi olmadığı için şükretmişler bilmem ne. Ben bu çocukla neden vakit geçirmek isteyeyim ki şuna bak tatilin içine etti
Kız dinlemiyor diyerek işin içinden sıyrılamayız. Sözünü dinletecek annen ve baban. Bu senin sorumluluğun değil tekrar söylüyorum. Anne baba psikolojik yardım alsın. İple bağlamalarına gerek yok fakat belli ki kardeş üzerinde bir otoriteleri de yok. Daha önceki konuyu çok net hatırlıyorum. Yani 20 yaşında bir genç kız söz konusu; ya anne baba sahip çıkacak ya da tamamen salacaklar ne hali varsa görsün diyecekler.Annem babam ne yapabilir ki? Başına bir şey geldikten sonra mı anne babalık yapacaklar diyorsunuz ya?
Kız dinlemiyor napsınlar iple mi bağlasınlar? Cidden soruyorum yanlış yapılan bir şey olduğynu düşünüyorsanız söyleyin ileteyim her yolu denemeye açıklar çünkü
Çok iyi anlıyorum seni ya. Gerçi uzaktan konuşmak çok kolay, eminim sen bunları söylerken için yana yana söylüyorsundur. Düşman içerden olunca kapı kilit tutmaz derler. Yapabileceğin en iyi şey boşvermek. Ama ne kadar yapabilirsin bilmiyorum.
Diğer konuda da sonuna kadar gayet haklıydın. Umarım kardeşin doğru yolu bulur diyebileceğim en iyi şey bu.
Seni pimpirikli görüp napacagini izlemek için uydurmuş resmen ::) kimse kolay kolay böyle bastan asagi konulu monulu anlatmayı birak, yeni tanistigi birine bipolar veya sizofreni hastası olduğunu bile söylemez.
Çocuğun bunu zank diye size söylemesi de ilginç. Yani hastalığının neticesi olarak mı bu kadar açık açık söyledi acaba?
Şakaya gelmez bu durum uzak durmalı bence de. Ama illa görüşeceğim diyorsa da kendi bilir, sizi bulaştırmasın yeter. Sizi de tehlikeye atmaya hakkı yok.
Evet tabii ki öyle, ama şu an aynı evde olduğum için ister istemez dahil olmak zorunda kalıyorum. Kaldı ki annem ve babam söylediğinde anlamadığı ve tepki gösterdiği şeyleri ben söylediğimde daha ılıman yaklaşıyor (jenerasyon yakınlığı, benim daha anlayışlı olmam vs gereği)Kız dinlemiyor diyerek işin içinden sıyrılamayız. Sözünü dinletecek annen ve baban. Bu senin sorumluluğun değil tekrar söylüyorum. Anne baba psikolojik yardım alsın. İple bağlamalarına gerek yok fakat belli ki kardeş üzerinde bir otoriteleri de yok. Daha önceki konuyu çok net hatırlıyorum. Yani 20 yaşında bir genç kız söz konusu; ya anne baba sahip çıkacak ya da tamamen salacaklar ne hali varsa görsün diyecekler.
Ben profesyonel değilim, o yüzden anne baban şunu bunu yapsın diyemem. Tavsiye verecek durumda değilim. Bu yüzden de en mantıklısı anne babanın da yardım alması.
Kardeşinin başına bir şey geldiğinde bunun sorumlusu sen olmayacaksın. Anne ve babası başında olan çocuktan anne ve baba sorumludur.
Teşekkür ederim. Evet yurtdışında olduğunu ve kısa süreli geldiğini önceki konundan biliyorum. Kardeş elbette çok değerli, umarım aldığı destekler işe yarar. İnsan büyüdükçe biraz daha değişir, kendini bulur, düşünceleri gelişir. Umarım kardeşin de zamanla düzelir.Evet tabii ki öyle, ama şu an aynı evde olduğum için ister istemez dahil olmak zorunda kalıyorum. Kaldı ki annem ve babam söylediğinde anlamadığı ve tepki gösterdiği şeyleri ben söylediğimde daha ılıman yaklaşıyor (jenerasyon yakınlığı, benim daha anlayışlı olmam vs gereği)
Normalde ben yurtdışındayım ve oradayken bu kadar dahil olmamaya özen gösteriyorum.
Siz de hamileymişsiniz allah inşallah siz hayırlı bir evlat versin
bunu pimpirikli bikaç insana dalga geçmek için yapmıştım çok komik oluyorlarSeni pimpirikli görüp napacagini izlemek için uydurmuş resmen ::) kimse kolay kolay böyle bastan asagi konulu monulu anlatmayı birak, yeni tanistigi birine bipolar veya sizofreni hastası olduğunu bile söylemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?