Kardeşim suç işlemiş!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Telefonunu vermeniz daha mantıklı, siz kredi çekip ödemeyin. Kendisinin zarara gireceğini bilsin.

Kendi teli 4000 ediyorsa direk onu verin bu sekilde cezasını çekmiş olur. Ben polis işine karşıyım cok kotu birsey yapmis kabul ama sabıkasına işlenecek belki hapis cezası alacak ve geri kalan omru mahvolucak. Kimse is vermiycek, bir olay olsa hep ondan bilecekler. Bir daha hata yaparsa affetmeyin ama herkes 2. Şansı hakeder

kendisi ödesin
siz öderseniz nasıl olsa ablam her başım belaya girince yardımıma koşar diyicek
ödeme neden ödüyosun? gitsin adam gibi çalışsın ödesin. cezasını çekmesine izin vermezsen nasıl akıllanıcak?
Kendi kullandığı telefonu vereceğiz adamlara. Olayın sıcaklığıyla Kredi çekerim diye düşünmüştüm ama tek başıma ödeyemem.

Asil babasindan cekiniyorsa ilk ona söylemelisiniz. Benim esimi bir kisi dolandirmaya calisti. Mahkemeye verdim. Ailesi her hatasini örtüyor, yaptigi hatalari ve borclari öderdi oda akillanmiyor. Yine ayni devam ediyor. Bastan kesmek lazim

Öderseniz tekrar tekrar yapar. Yaptığının bir karşılığı olmalı. Kötülük yaparsınız üstünü kapatirsaniz. Anne babası mutlaka bilmeli basit birşey değil hırsızlık. Muhtemelen daha öncesi de var ve dalga geçilmesi vs. Hırsızlığına kılıf için uydurduğu birşey.

Kendi kullandığı telefonu vereceğiz adamlara. Olayın sıcaklığıyla Kredi çekerim diye düşünmüştüm ama tek başıma ödeyemem.
telefonunu iyi temizlettirin vermeden önce
bazı 2.el telefonladra eski sahibine ait özel şeyler filan oluyor
aile resimleriniz filan olur adamlar bunu kullanırlar falan intikam için

Adamlarla neyi konuşacaksiniz. Asla adamlarla muhattap olmaya oraya gitmezdim yerinizde olsam.
Kardeşiniz telefonunu satsin parayi odesin, kendine de ucuzundan tuşlu telefon alsin idare etsin.

Kredi cekmeye, adamlarla konusmaya vs hic gerek yok bence. Tek basiniza boyle seylere girişmeyin siz de basiniza iş alirsiniz. Olgun yasini basini almis bir kadin degilsiniz siz de neticede 21 yasindasiniz ne isiniz var o adamlarla konuşmakta, hoş yasini basini almiş olsaniz da gitmeyin derdim.

Ailenize soyleyin bence ya da kendiniz de gitmeyin.

Ödemeyin, bu tür durumlarda ders alıp düzelmek yerine arkasını toplayan biri var diye daha da dağıtıyorlar. Adamlara parayı taksit taksit ödesin, büyük ablanıza da söyleyin onun da bilgisi olsun.

Daha 21 yasindasiniz, ustelik kadınsınız. Gidip konuşup ne yapacaksınız? Niye hâmi kesiliyorsunuz? Kardesinizin bogazina bicak dayayanlar, size "çok üzgünüz hanımefendi, bizi affedin" mi diyecekler?
Yaşınıza göre davranıp ailenizle konuşun. Babanız büyük tepki verecek biriyse önce annenize anlatın. Kendiniz bu işe karışmayın.

Kardesinin yaptiginin buyuk hata oldugunu anlamasi lazim sen arkasini toplarsan bidaha ayni hatayi yapar bence babanizin bilmesinde fayda var

Hikaye çok saçma ilerledi, kardeşim suriyelilere kızmış hırsızlık yapmış ! Ben dövdü vs gibi düşünmüştüm. Kızıp hırsızlık yapanı ilk defa görüyorum. Bir kadına kızsa tecavüz mü edecek ? İşim gereği bu modelleri biliyorum, bu böyle başlar hayatını karartacak şekilde devam eder. Anne- baba bilmeli gereği yapılmalı, yoksa kardeşinizi tamamen kaybedeceksiniz.

Son düzenleme:
Hiç karışmayın, yardımda etmeyin, ailenize de söylemeyin. Kendi başının çaresine bakmayı öğrenmeli belli ki biraz sorumsuz büyütülmüş

Konu sahibi kendini baya buyuk saniyor galiba, kardesinden buyuk ama velisi gibi davranacak bir yaş degil. Hadi abi filan olsa neyse...
21 yasinda kucucuk kiz, adamlar ciddiye bile almazlar gibi geliyor bana, ne olay soruşturmasi. Kendi basini da belaya sokmazsa iyi...

Belki o sekilde yetistirilmistir. Kardesini sen koruyacaksin diye büyütüldüyse boyle velisi gibi hissediyordur. Ama dedigin gibi ciddiye almazlar, allah korusun zarar bile verirler. Bizi dinler de olmasi gerekeni yapar umarim.

18 yasinda suc ehliyeti olan biri olarak hirsizlik yapmis. Yaziklar olsun ayni yastaki ablasinin tavrina bak bir de onun. Guzelce azarlayin verebiliyosaniz 3 bin borc verin ya da telini satsin odesin. Para verirseniz size gelicek ay odesin bi daha da kimsenin malina el uzatmasin. Ya anlamiyorum 5 yasinda filan ogreniyo cocuklar birinin malina dokunmamayi. 18 yasinda ya bahane de dalga gecmisler. Utanmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…