Kardeşim suç işlemiş!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardestir yahu! Hep yanında durmalı abla olarak kol kanat germeli..Lütfen kardesinizin gelecegi icin sucunun cezasını cekmesi gerektiginin oncelikle farkında olun.Anne babanıza söyleyin.Asla kredi cekmeyin borc islerine siz girmeyin.Tabi onu seviyorsanız bu sekilde yapmalısınız aksi ona kötülük cunku.

Merhaba hanımlar, babam dışardaydı eve az önce geldi. Kardeşimi de yanıma alıp olan biteni iyice anlattım. Annem telefonun çalınmasına değil de dalga gecmelerine takılmış. Babam ve kardeşim ise de birbirlerine girdiler, Allah'a şükür babama karşı gelecek kadar arsız değil azarini işitti oturdu yerine. Kardeşim kendi telefonunu satıp parayı ödiyeceğini söyledi. Bakalım, yeni bir gelişme olursa yazarım buraya. Tavsiyeleriniz için de teşekkürler.

Baştan anlatılanlar hiç inandırıcı değil minareyi çalan kılıfını ayarlar hesabı, resmen uydurmuş kardeşiniz . İnsan tartıştı diye telefon mu çalar aklımın ucundan geçmez. Neden çalmış onu öğrenmeye çalışın ben çok tedirgin olurdum yerinizde olsam ne yapmış parayı? Aklıma uyuşturucu geliyor ilk. Ya da bu hırsızlık olayı doğru mu acaba sizden para alabilmek için soylenmıs bır yalan mı yine pis bir iş için? Paradan daha önemlisi bunlar bence.

cok uzulerek soyluyorum kardesiniz ileride daha buyuk seyler yapabilir. annenin tepkisine bak ya cocugun telefon calmasina degil milletin dalga gecmesine takilmis. ki uydurma oldugu cok belli.

ne diyeyim insallah akillanir.

Bende durumu kuzeninden öğrendim. Bana gelip abla şöyle bir mesele var biz bunu tek başımıza halledemeyiz dedi. Olayı bana böyle anlattı. Yarın gidip adamlarla konuşmayı düşünüyordum, olayın aslını anlamak için ama ne soyliyecegim ki ?

Olayın siciline işlenmemesi ve kapanması için, parayı ödemek lazım. Bence siz ödeyin, Allah korusun birşey yaparlar ya da şikayetçi olurlar filan. Sonuçta dilinden çok anlamadığımız insanlar. Ailenizle de paylaşın bu durumu, güzel bir dille.
Ödeyin sonrasında, mutlaka kardeşinizle konuşun ve takip edin. Muhtemelen bu ilk hırsızlık olayı değil, iddaaya kendini fazla kaptırmış olabilir. Gerekirse psikolojik tedaviye zorlayın.

Aileme durumu anlattım, annem hicbirseey yapmadı, babam ise baya bi azarladı. Kardeşim de telefonu satıp paralarını vereceğini söyledi.

Kardesinizle dalga geçmeleri,onların malını hırsızlıkla gasp edeceği manasına getirip onu haklı çıkarmaz . Kardeşiniz kesinlikle suçlu . Ve asla kardeşinizin yaptığı suçu ailenize karşı ört bas etmeyin ,aile içinde duyan bir siz misiniz ? Parayı ödemeyin , alışkanlık ve destek bulma imkanı vermiş olursunuz kardeşinize .

Bende olayı bugün öğrendim ve aileme söyledim. Tek başıma bu olaylarla uğraşacak olgunlukta değilim.

Bende olayı bugün öğrendim ve aileme söyledim. Tek başıma bu olaylarla uğraşacak olgunlukta değilim.
Bunun olgunlukla ilgisi yok canım , sen en iyi kararı vermişsin . Ailen annen , baban herkes bilmeli ki aile içinde bir daha o işe kalkismamali . En güzelini yapmışsın

Parayı siz öderseniz ona iyilik yapmış olmayacaksınız. Sizden alacağı güvenle aynı hatalara tekrar düşebilir.
Bırakın ne yapıp edip kredi çekip ödesin gerekirse, çalışarak öder kredisinide. Gözünüzü de üzerinde tutun bence.

Hamileyim kinamak istemiyorum ama
Oglu hirsizlik yapiyor kadinin takildigina bak
Allah akil fikir versin.
Iste boyle ebeveynler yuzunden boyle cocuklar yetisiyor.
Arti belki de dalga falan gecmediler sucunu ortmek, hafifletmek icin kardesinin uydurdugu bir bahane bile olabilir bu.

Konu sahibi babana soylemekle cok iyi yapmissin. Eger o parayi sen odeseydin kardesin yuz bulacakti. Simdi kimse arkasini toparlamadigi icin bir ihtimal belki dersini alir.

Birine kızıp tlfnunu çalmayan da...ne bileyim

Valla ben olsam ödemezdim aileme de söylerdim. Bir daha böyle bir şeye cesaret edemesin

Bende anneme çok kızıyorum, her hatasında oğlunu savunuyor ve oda bundan yüz buluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…