- 1 Haziran 2018
- 5.325
- 16.335
- 248
- Konu Sahibi Kleopattra
-
Baştan anlatılanlar hiç inandırıcı değil minareyi çalan kılıfını ayarlar hesabı, resmen uydurmuş kardeşiniz . İnsan tartıştı diye telefon mu çalar aklımın ucundan geçmez. Neden çalmış onu öğrenmeye çalışın ben çok tedirgin olurdum yerinizde olsam ne yapmış parayı? Aklıma uyuşturucu geliyor ilk. Ya da bu hırsızlık olayı doğru mu acaba sizden para alabilmek için soylenmıs bır yalan mı yine pis bir iş için? Paradan daha önemlisi bunlar bence.Merhaba hanımlar, forumu İnstagram aracılığıyla gördüm ve sizlere bir sorunumu paylaşmak istiyorum.
Öncelikle biz üç kardeşiz, ablam (37), ben (21), erkek kardeşim (18) bunları anlatıyorum ki olayı iyice anlayın diye.
Bundan bir süre önce erkek kardeşim tanıdıklar vasıtasıyla bir lokantaya çalışmak üzere girdi. Lokanta da toplamda 4 kişi çalışıyor (zaten küçük bir yer) bu çalışanların da 3 ü Suriyeli. Lokantaya gittiği ilk gün Suriyeliler ile kavga etmis. Sebebi de ona bakıp arapca birşeyler söyleyerek dalga geçiyorlarmış. Her neyse dükkan sahibi araya girmiş ve olay kapanmış. Bu kavga olayından 3 gün sonra ise Suriyeliler tekrar kardeşimle dalga geçmiş, kardeşim de boş bir anı yakalayip adamların telefonunu çalmış. Çaldığı gibi gidip birisine satmış. Aldığı paralarıda gidip idaaya yatırmış!!! Her neyse dükkana gelmiş, Adamlar da salak değil tabi durumu anlamışlar, kardeşimi depoya sıkıştırıp, boğazına bıçak dayamislar. Oda herşeyi anlatmış, adamlar parasını istiyor ortada para yok ! Paralarla iddia oynamış üstüne de bir de kaybetmiş.
Olay anında kuzenini aramış o gelmiş araya girmiş falan adamlara parayı vereceklerini söylemişler. Olay 1 hafta önce oluyor ve benim daha yeni haberim oldu. Sinirden elim ayağım titriyor annemin babamın daha haberi yok. Ya adamlar polise verseydi nolacakti ? Hiç bunları akıl etmiyor mu bu çocuk. Napmaliyim hanımlar bu çocuğa, aileme söylesem annemin pek birşey yapacağını düşünmüyorum ama babam büyük ihtimal evden kovacak onu.
Bu arada telefonların toplam değeri 3000 TL civariymis, muhtelemelen kredi çekip ben ödemek zorunda kalacağım. Bana bir akıl verin lütfen, beynim durdu resmen.
cok uzulerek soyluyorum kardesiniz ileride daha buyuk seyler yapabilir. annenin tepkisine bak ya cocugun telefon calmasina degil milletin dalga gecmesine takilmis. ki uydurma oldugu cok belli.Merhaba hanımlar, babam dışardaydı eve az önce geldi. Kardeşimi de yanıma alıp olan biteni iyice anlattım. Annem telefonun çalınmasına değil de dalga gecmelerine takılmış. Babam ve kardeşim ise de birbirlerine girdiler, Allah'a şükür babama karşı gelecek kadar arsız değil azarini işitti oturdu yerine. Kardeşim kendi telefonunu satıp parayı ödiyeceğini söyledi. Bakalım, yeni bir gelişme olursa yazarım buraya. Tavsiyeleriniz için de teşekkürler.
Bende durumu kuzeninden öğrendim. Bana gelip abla şöyle bir mesele var biz bunu tek başımıza halledemeyiz dedi. Olayı bana böyle anlattı. Yarın gidip adamlarla konuşmayı düşünüyordum, olayın aslını anlamak için ama ne soyliyecegim ki ?Baştan anlatılanlar hiç inandırıcı değil minareyi çalan kılıfını ayarlar hesabı, resmen uydurmuş kardeşiniz . İnsan tartıştı diye telefon mu çalar aklımın ucundan geçmez. Neden çalmış onu öğrenmeye çalışın ben çok tedirgin olurdum yerinizde olsam ne yapmış parayı? Aklıma uyuşturucu geliyor ilk. Ya da bu hırsızlık olayı doğru mu acaba sizden para alabilmek için soylenmıs bır yalan mı yine pis bir iş için? Paradan daha önemlisi bunlar bence.
Aileme durumu anlattım, annem hicbirseey yapmadı, babam ise baya bi azarladı. Kardeşim de telefonu satıp paralarını vereceğini söyledi.Ablacım Suriyeli kazmalarla ne konuşcaksın yani yapma öyle bir şey
Ailene durumu anlat gerekirse kardeşini eve kapatıp terbiye etsinler yoksa dümdüz suçlu olur
Ailen kardeşin telefonunu alp adamlara versin ödeşsinler
Bende olayı bugün öğrendim ve aileme söyledim. Tek başıma bu olaylarla uğraşacak olgunlukta değilim.Kardesinizle dalga geçmeleri,onların malını hırsızlıkla gasp edeceği manasına getirip onu haklı çıkarmaz . Kardeşiniz kesinlikle suçlu . Ve asla kardeşinizin yaptığı suçu ailenize karşı ört bas etmeyin ,aile içinde duyan bir siz misiniz ? Parayı ödemeyin , alışkanlık ve destek bulma imkanı vermiş olursunuz kardeşinize .
Bunun olgunlukla ilgisi yok canım , sen en iyi kararı vermişsin . Ailen annen , baban herkes bilmeli ki aile içinde bir daha o işe kalkismamali . En güzelini yapmışsınBende olayı bugün öğrendim ve aileme söyledim. Tek başıma bu olaylarla uğraşacak olgunlukta değilim.
Bende anneme çok kızıyorum, her hatasında oğlunu savunuyor ve oda bundan yüz buluyor.Hamileyim kinamak istemiyorum ama
Oglu hirsizlik yapiyor kadinin takildigina bak
Allah akil fikir versin.
Iste boyle ebeveynler yuzunden boyle cocuklar yetisiyor.
Arti belki de dalga falan gecmediler sucunu ortmek, hafifletmek icin kardesinin uydurdugu bir bahane bile olabilir bu.
Konu sahibi babana soylemekle cok iyi yapmissin. Eger o parayi sen odeseydin kardesin yuz bulacakti. Simdi kimse arkasini toparlamadigi icin bir ihtimal belki dersini alir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?