Kardeşim ve karısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence annenize bir bakıcı tutun ve refakatçi olarak o kalsın. Parasını hak etmeyen ve değer bilmeyen kardeşiniz ve karısına harcayacağına bundan sonra bakıcısına maaş ödeyerek harcasın. Babanız için de eğer evleriniz yakınsa arada uğrayıp 2-3 günlük yemeğini yapın, kaldığı evi temizleyin diyebilirim o hayırsız kardeşinize ve vicdansız geline muhtaç etmeyin. Adamcağız kendi kendine yemek yapmaya çalışmasın yani evde diyecek başka bir şeyde yok çünkü gelin kayınvalide ve kayınpederine bakmak zorunda değil neden bakmıyor-etmiyor diyemeyiz vicdan meselesi biraz bakmak istemiyorsa bakmaz ama yaptığı da nankörlük bu da bir gerçek. Onca evin bilmem ne masrafına yardım eden, çocuğunu büyüten birisine hiç tanımasam bile teşekkür etmek için ben bakardım şahsen ama herkesin karakteri aynı değil işte dediğim gibi biraz vefa biraz vicdan ile alakalı.

Öncelikle geçmiş olsun. Bulabilirseniz bakıcı bulun,herkes bi zaman sonra işine dönmek zorunda sonuçta. Bunca zaman kardeşinize yardımı dokundu ama şimdi vefasızlıkları sizi sinirlendiriyor,haklısınız da ama öfkenizi kardeşinize yansıtın, gelininiz bakmakla yükümlü değil. Oğlu gelsin baksın bi süre de annenize

Anneniz veya babanızın kardeşinizle konuşması gerekirdi. Siz çalışmadığınız için yük size kalmış ama sizin de aileniz var. Evet gelin bakmak zorunda değil. Ama insani olarak da, ayni apartmanda ise, bi eve çıkıp bakar yardımcı olur. Kendine yaptığı yemekten bir kap da kayınbabaya gönderir. Insan komşusuna bile yapar bu iyiliği

Öyle şey mi olur.Herşeyini annem yapıyordu bugüne kadar gelin hanımın.Ve bakmayacak öyle mi katılmıyorum buna.

O zaman yapmasaydi annen. Mecbur degildi. Ancak annen ogulculuk oynamak istediginden böyle. Baze ailelerde bu böyle. Senin gibi kendini yirtan, asla deger görmez. Ama birsey yapmayan evlat, daha çok deger görür.

Ve bunun üstünde sanirim annenin, oglan evlatlarina daha deger vermesi tuzu biberi oldu.

Gelin hanim mecbur degil annene bakmaya. Kardesin bakmali. Pipisi var diye bakamiyormu yoksa? Fark etmeden, annenin yaptigi cinsiyetçiligi, sende yapiyorsun.

Böyle söylenmenin yerine bence istenmedigin yerde durma. Yeterici kadar durdun zaten. Onlar kendi aralarinda çözüm bulsunlar iste.

Vay anasını be. Benim görümce de 2 gün bakar sonra yoruldum of pof diyip başka şehirde kardeşiyle beni getirtir biz daha çok bakarız ki kendisi ev hanımı eşimse izni yok rapor alıp gitti bakmaya. Bu dünya gerçekten 1 iyiye 1 kötü galiba... bence anneye kız evlat bakmalı. Gelin eğer kendisi isterse kvyi seviyorsa bakmalı zora koşulmamalı.

Ama sizin gelin belli ki her şey bana yapılsın ama ben hiç çaba vermiyim diyor. Ben olsam kv den ne yemek beklerim . Ne aynı ev. Ne bir şey . Ayıp bence. He insanlar sana bir şey yapıyorsa sen de onlara yapacaksın. Kadın uğraşmışsa sen de uğraşacaksın. Insaniyet bunu gerektirir.

Ben olsam yerinizde bakardım. Çünkü Anne... yani ben empati yapıp kendi yerime koyuyorum. Annemi ne ablama ne abime bırakmak bile istemem. Hep.ilgilenmek isterdim. Ölümlü dünya be arkadaşım. Yarın bi bakmışsın annen yok.... allah uzun ömür versin. Yaşasaydı da baksaydım.dersin . Pişman olursun....

Annenize geçmiş olsun size de Mutluluklar diyorum.
Size katılmakla birlikte lösemi gibi hastalıklar da bakan kişi hastadan daha çok zorlanır her zaman. O kadar çok teferruattı var ki çünkü. Temizlik mesela öyle biri tutulsun yapsın gibi değil. Evin her köşesini sirkelerle siliyordu eşi lösemi olan bi tanıdığımız. 1 kişinin tek başına baş etmesine imkan yok yani.

Bir anneye hastanede daha kızı oğlu varken gelinine Düşmüyor bakmak. Size parasını vermediği için bakasınız gelmiyor sanırım ama sizde bu yaşa ağaç kavuğunda gelmediniz. Bi zahmet çalışın paranızı kazanın daha da bu yaşta kardeşiniz ve siz anne babanızdan maddi beklentiye girmeyin, bir zahmet biraz da siz destek olun onlara. Yazık kadına valla. Çocuğun mu var derdin var, çocuğun yok yine derdin var. Allah hayırlı evlat versin.

Ben babaniza da ayrica sasirdim. Karisi hastanede yatiyor kendisi evde yemek yapma derdine dusmus. Kardesiniz isten izin alip gelemiyorsa babanizla donusumlu bakin,bakici da tutun evi de temizlesin. İsleri siz zorlastiriyorsunuz sonra da geline patliyorsunuz,yanlis,bunun annenize faydasi yok

Buradaki yorumlara kulak asmayın. Evet teoride gelin bakmak zorunda değil anneniz de onlara yardım etmek zorunda değildi ama bu kadar özverili bi kadına böyle muamelede bulunmak için çok kötü bir kalbe sahip olmak lazım aynı zamanda. Zorunda olmaması vicdansız olmadığı anlamına gelmiyor yani. Aslında annenizin hatasını yapanlara oğullarının gelinlerin hiç destek olduğunu da görmedim ben ama olan olmuş.

Dönüşümlü olarak biriyle bakmalısınız kendi psikolojiniz adına. Bu süreç ne kadar süreceği belli olmayan bir süreç çünkü. Kardeşiniz de bakmaya yanaşmıyorsa en azından 2 3 gün de olsa bi bakıcıyla anlaşın. 1 hafta siz kalırsınız 2 3 gün o. Tek başınıza altından kalkamazsınız.

Öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun.Ben bayramı hastanede geçirdim.Annem hasta olduğu için ona refakat ediyorum.9 gündür hastanedeyim lösemi olduğu için penceresi sabit ve dışarı çıkılmaya izin verilemeyn bir hastane odasındayız.Oğlumu ve eşimi evde bıraktım geldim.Çocuk babayla işe gidiyor.Annem kardeşimle yaşıyor yeme içmeleri aynı yatmadan yatmaya evlerine çıkıyorlar.Bugüne kadar annem hep erkek kardeşime çalıştı ,evine, eşyasına, çocuğunun özel okul masraflarını vs herşeye destek oldu.Kardeşimin çocuğunu büyüttü falan.Şimdi biraznda hanımım gelsin refakat etsin diyorum yok işten izin alamıyormuş,işten çıkarırlarmış,mırın kırın ediyorlar.Etinden sütünden faydalandılar kadın hasta olunca enteresan tavırlar.Kadın yemeklerini yapıyordu artık yapamıyo gelin hanım elini sürmüyor babam yapmaya çalışıyor.Temizliklerini de yapmıyormuş,bana gel yap diyorlar.Bana annene bakmaya gel deyip duruyorlar.9 gündür hastanedyiz birgün aradı.Ama hala anneö ona toz kondırmuyor.Bizim yaptığımızı gözü görmüyor bende haliyle kızıyorum.Şimdi size şunu sormak istiyorum perşembe refakatçi değişimi olacak ısrar mı edeyim mi gelsinler diye boşver deyip bekleyim mi?
Yani inat için annenizi elini bir şeye sürmüyor dediğiniz kadına mi emanet edeceksiniz?
Sizde gelin hanım gibi onunla alakalı hiç bir şeye elinizi sürmeyin.

Gecmis olsun rabbim sifa versin Gelin çalışıyormuş onuda anlamak lazim birde gelin bakmak zorunda degil ister bakar ister bakmaz ama kardeşiniz bakmak zorunda sonuçta oğlu. Ayrica babanız basında dursun evde temizlik yemekle ugrasacagina. Bence buda bir alternatif. Benim annemde öyledir. Ne yaparsan yap yaranamazsın üstelik bana annelik bile yapmadı sürekli basindan atti erkek kardeslerime yatırım yapti biri bekar diğeri evli erkek kardeşlerimin evli olan yurt dişinda bekar olanda bakmiyor geziyor parasını yiyor kadının babada vefat bende başka ildeyim anneme ablası bakıyor yinede annem oğullarına toz kondurmaz bende o kadar bekarken baktim ettim bir Allah razı olsun demez varlığımı bile istemez deveye diken misali işte ne söylesek fayda etmez Allaha havale ediyorum

Gecmis olsun. Ucret karsiligi birini bulsaniz? Hasta bakmak zordur,uzun da surec, ne zaman taburcu olacak bilemezsiniz veya taburcu olduktan sonra evde de ne kadar sure boyle yardimsiz yasayacak bilemezsiniz. Size de geline de zor. Sizin de bir aileniz var cocugunuzun yaninda olmaniz lazim. En iyisi bakici bulmak.

Kesinlikle en doğru yaklaşım bu.

Kabahat annenizde herhalde gelin bakacak diye yaptı bunca şeyi ama boş maalesef.

Kardeşinizle konuşup bakıcı tutabilirsiniz diyeceğim ama kardeşiniz eminim 5 kuruş vermez zaten annenizde bu kafada oda verdirmez.
Siz yarısını verin yarısınıda anneniz karşılasın. Sonuçta 9 gündür ayrı olduğunuz bir çocuğunuz var. Ve sizinde bir aileniz var

gelin bakmak zorunda değil... toruna bakmış olabilir anneniz. torun farklıdır. kardeşinizin de çocuğu aynı zamanda. çok istiyorsanız erkek kardeşiniz baksın annenize.
Gelin bakmak zorunda değil kısmına katılırım ancak bu gelin bakıcı olayindan kurtulmus ,isten gelmis pisen hazır yemegi yemiş yatmış,temizlik yapmamis kaynana onu da halletmis istese 1 hafta izin alır yaninda kalır çünkü o kadının onda hakkı var .Ayrica hastanelerde daima imkan varsa refakatçi hasta bayansa bayan olmali rahatlik açısından özel odada herkes kalamıyor malum.

Annen ne destek verdiyse kardeşin için vermiş,gelin hanım için değil.Kardeşinin ve senin annen.İlgilenmesi gereken sizsiniz.25-30 yaşından sonra aileye girmiş bir kadındandan öz anneniz için fedakarlık bekleyemezsiniz.Kadın işten atılacakmış Nasıl gelsin ? Kardeşinizle dönüşümlü olarak refakat etmelisiniz.O ikinizin annesi,kimseden bir şey beklemeyin.Yanlış bu

Gelin bakmak zorunda değil kısmına katılırım ancak bu gelin bakıcı olayindan kurtulmus ,isten gelmis pisen hazır yemegi yemiş yatmış,temizlik yapmamis kaynana onu da halletmis istese 1 hafta izin alır yaninda kalır çünkü o kadının onda hakkı var .Ayrica hastanelerde daima imkan varsa refakatçi hasta bayansa bayan olmali rahatlik açısından özel odada herkes kalamıyor malum.
Gelin bakıcı olayından kurtulmuş diyorsunuzda,oğlunun çocuğu olduğu için bakmış gelinin çocuğu olduğu için değil.Ne yaptıysa oğlu için yapmış.Şimdi uygun olan oğlunun ve kızının bakması

Kızmakta çok haklısınız. Annenizin sağlığında her türlü maddi manevi yardımı al sonra ben gelinim bakmak zorunda değilim de çekil kenara. Yok öyle bir dünya o eve gelin geldiysen artık kızı sayılırsın o ailenin. Ben gelinim bana ev almayın yemeğimi yapmayın diyecekti o gelin en başta o zaman şimdi kenara çekilebilirdi.Sonuçta yapılan yardımlar sadece kardeşinize yapılmadı gelin ile birlikte bir aileler sonuçta.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X