Konu sahibinin anlattığı durumda öyle birşey yok ki kaldı ki nasıl ki kız evlat için bütün varını yoğunu şuanda oğluna akıtmasına rağmen sırf annesi olduğu için bakmak zorunda diyorsanız ve gelini el kızı diye kayınvalide sorumluluğundan muaf tutuyorsanız, oğlu olduğu için erkekte ailesine maddi yardımda bulunmak zorunda sizim mantığınıza göre, buradaki tüm bakım sorumluluğunu kız evlada yüklüyorsak, el kızı bakmak zorunda değil diyorsak, o el kızıda anne ile oğulun arasına giremez o mantıkla. Evlenmek aile olmaktır, her iki tarafın anne babasını sahiplenmektir, siz hala senin annen benim annem değil kafası ile işleri yürütürseniz, bakım konusında gelini sanki üçüncü kişi durumuna sokarsanız, ortada aile diye birşey kalmaz, damatta desin madem öyle benim annem değil, sağlıklıyken oğlunun peşinde maddi manevi koştu, bizi gözü görmedi, hasta iken bende onu evimde istemiyorum, beni ve evladını ihmal ederek, izin günlerimizi benden ayrı ailenin bakımı için geçirmeni istemiyorum diyerek konu sahibini göndermesin, o da el oğlu sonuçta, kadınlardan muaf tuttuğunuz aile bakım sorumluluğunun yükünü ona neden yüklüyorsunuz.
Dediğim gibi bu işler iki yüzlülükle olacak işler değil, kayınvalidenin sana bir kötlüğü yoksa , çocuğunun bakımında , evinin işinde destekse, maddi olarak gerektiğinde yanında oluyorsa, sende tatilinden gezmenden, izninden fedakarlık yapıp bakmak zorundasın. Bunuda gelin olduğun için değil insan olduğun için yapmalısın bana göre.
Bunu hem bir gelin hemde bir görümce olarak yazıyorum.