kardeşim ve uyuşturucu :(

Bu kadar kesin yargıda bulunmayın belki kullanmıyordur.Gerçi ablasısınız en iyi siz tanırsınız.
Kaç yaşında ki ?

Kaç yaşında? Erkek mi Kız mı ? Hangi uyuşturucu maddesinden şüpheliniyorsunuz ?
Ve şüphelendiğiniz hal ve tavırları neler ?

bence eger kullanıyorsa ıkna edecektır ve sızı cok yoracaktır bu durum... ama eger sıze ıtıraf ederse ve pişmansa ancak sız onu ıkna edıp tedavıye baslayabılırsınız ancak baska ne yapabılırsınız kı aklıma bı sey gelmıyor ama cok zor bır durum allah yardımcınız olsun... ama aıle durumunuza bakılacak olursa psıkolojık sorunlarından dolayıda hal ve hareketlerı degısmıs olabılır...

kardeşim 23 yaşında. dün ağzından "bonzai" adında birşey kaçırdı. böle suratıma bakıp bakıp "iyi kafa yapıo, kafam güzel" gibisinden ağzını yaya yaya lakayıt biçimde konuştu.
netten belirtilere baktım çok benziyo. annemi kaybettikten sonraları eve gelmemeye başladı. bi gün eve geldi. yere düştü bayıldı. acile yetiştirdik. resmen nefes alamıyordu, kesik kesik arada bi uzun bi şekilde nefes alıyordu. ve heryerinde faça tarzında kesikler vardı. acildeki doktorlar "karbondioksit zehirlenmesi" dedi.
ama bi ara kardeşim gece gene eve gelmeyince, polise gittim. kayıp başvurusu yaptım. o sırada o karbondioksit zehirlenmesi olayını anlattım. o da "bonzai" gibisinden birşeyler konuştu diğer polisle.. şu an dank ediyo birşeyler kafaamaa..

arkadaşlar, kardeşim bankadan kredi çekti, annemin emeklilik parasından kendine düşeni, annemin vefatı için köy derneğinin topladığı parayı, ve bikaç ufak tefek şeyler..
yani birkaç ayda bütün bunlar gitti.. nereye gitti bu paralar diyoruz. cevap yok. eve geç gelmeler.. telefonlar hiç susmuyo.. üstü başı pis bi halde geliyor..

ben annemin vefatıyla acılar içinde kıvranırken, bi de bu durumla nasıl başa çıkacağım bilmiyorum. akıl akıldan üstündür diye sizlere danışmak istedim.

bundan birkaç ay önce konuştum. köye gidin babamla dedim. ya da bi iş bul çalış dedim. ortam değiştirin dedim. dediği şey şuydu : "siz onu aklıma getirmezseniz ben kullanmam" demişti. acaba beni ikna mı ediyordu, daha fazla kullanmaya devam etmek için.

kardeşim erkek..

bikaç kere kötü şeyler konuştum. kavga ediyoruz zaten sürekli. boğazladı resmen. yemin ederim ağrısı geçmedi bikaç gün kemiklerimin. böyle yapmasının nedeni onun üzerine çok gitmiş olduğumdur biliyorum ama gene de ablasına nasıl böle yapar diyorumm..

sonra bakıyorum etrafıma, annem yok artık.. babama karşı sevgim zaten sıfır.. annemden tek parça kardeşim. ben onu kurtaramazsam annem nasıl rahat uyur yerinde..

içim parçalanıyor arkadaşlar, canımın parçasını kurtarmak istiyorum.

Allah yardımcın olsun canım, kardeşin küçük değilki baş edebilesin birde erkek çok daha zor bi durum, onu tedavi için ikna etmelisin ve bence yaşadığınız şehri değiştrin çevresinden kopsun yeniden başlayın yani.. tabi bunların hepsi maddiyata bakıyo

Öncelikle kardeşinle arkadaş olmaya çalış. Ablalık yaparak ona yardım edemezsin.
Her sözüne değer ver önem ver. Sakın kızma.
Kardeşini senden uzaklaştıracak her şeyden uzak dur.
Önyargısız ithamsız konuş. Anlamaya ve anlatmaya çalış önce.

maddiyatta büyük bi problemimiz yok arkadaşlar şükür.
Allah kimsenin başına vermesin. uyku uyuyamamaktan, ağlamaktan gözlerim şiş.
tedaviyi önceden konuşmuştum. "aklıma getirmeyin bu bana yeter" demişti.
netten bakıyorum, 1 grı falan 100 lira imiş.
yani bikaç günde harcadığı paraların açıklaması bu olabilir..

kesinlikle hiç gücüm yetmiyor. laf dinlemiyor. çok fazla şekilde yalan söylüyor. psikoloğa götürcektik yıllar önce. onu bile kabul etmemişti. "amatem"in adını bile duymak istemiyor.

geçen bana birşey anlattı. bi arkadaşı kardeşimi yolda görmüş, ona demiş ki, "sen hala yaşıyor musun"..
dedim ki o ne demek.. benim bu kullandığımı kullananlar hep öldü de o yüzden öyle ddedi dedi..

bazen aşırı sakin, sanki başka dünyada yaşıyor gibi, bazen aşırı sinirli.. kendime aylardır itiraf edemediğim şey : sanırım kardeşim yine uyuşturucuya başladı.

ya ne diyeyim arkadaşlar, elim kolum bağlı. tek isteğim onu kurtarmak. vallahi kendimi unuttum. annemin mezarı başında Allahıma dualar ediyorum kardeşimi doğru yola sevketsin diye. nolur siz de dualarınızı eksik etmeyin.

ben de insanım sabrım taşıyor çoğu zaman. bağırıyorum, hakaretler ediyorum. yaptığı şeyleri yüzüne vuruyorum. biliyorum yaptıklarım çok yanlış, ama tek başıma kaldıramıyorum bu yükü.. sinir hastası oldum iyice..

Canım bonzai dediğin şeye de baktım. Bulduğum şeyler hiç iyi değil.
Çok etkili bir uyuşturucuymuş.
Kardeşinin acil yardıma ihtiyacı var

En kısa zamanda eğer imkanınız varsa bir uzmandan yardım almalısınız... Nasıl yaklaşmanız, ve nasıl davranmanız konusunda sizi yönlendirecektir...

Onu suçlayarak değil de yanında olduğunuzu belirterek konuşmaya çalışın.. Acısını nasıl atlatacağını bilememiştir..

Babanızın umursamazlığı, annenizi kaybetmenizin acısı onu bu yola itmiş olabilir.

Eğer isterse her şeyin düzelebileceğine ve bu durumdan kurtulabileceğini anlatın ona...

Off gerçekten çok zor bir durum.. Allah yardımcınız olsun güç kuvvet versin size...

şimdi bakıyorum da, ben canımdan çok sevdiğim anneme değil de kardeşim için ağlıyorum ve üstelik acım taze iken..
ey Allahım dert verip derman aratma.. şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine, sen darda olanlara yardım et bizler de içinde..

annemin ölümünü unutturdu ya, daha ne diyim.. dert üstüne dert, dert üstüne dert.. birgün nerde yığılıp kalacağım acaba..

Sakın, sakın !
Bağırıp kızmayacaksın, hakaret falan etmeyeceksin.
Kardeşini de kaybetmek istemiyorsan kendine hakim olacaksın.
Önce kardeşini bu illetten kurtarmaya bak.
Allahın izniyle kurtulur inşallahh

canım oncelıkle basın saolsun ,Allah sana sabır versın .

tatlım ne tur madde kullandıgından bıle emın degılsın ,

once ne tur madde kullandıgını ogrenmeye calıs .

ona ablalık degıl de arkadas gıbı yaklas arkadası ol .

sana herseyı korkmadan soyleyebılsın .ogrenecegın seyler

senı belkı de cok uzecek ama ,sakın ustune gıtme yada yargılama

senden kacacaktır cunku .herzaman yanın da oldugunu hıssettır ona .

eger cıddı bı bagımlılıgı var ıse,tek basına atlatmanız zor olabılır

tedavı gormesı gerekebılır .Allah yar ve yardımcın olsun

Canım, kardeşinin bunu açık açık içtiğini dile getirmesi, acaba annenin ölümünden sonra ilgi çekmeye çalışmak gibi bir niyetinden olmasın ?
Belki de içmiyordur ilgi çekmek istiyordur ? Zorla tedavi ettirseniz?
Aslında yapılacak pek bir şey yok. Kendi bırakmadığı sürece nasıl bıraktırabilirsiniz ki ?

saol canım. Allah razı olsun.
arkadaş olarak da yaklaştım, abla olarak da..
durum aynı...

annemin ölümünden sonra ilgi çekmeye çalıştı evet..
ama polisle olan diyaloğumuz, anlattığım gibi bikaç günde harcadığı ve nere giittiği belli olmayan meblalar..
o illetin yan etkilerine baktım.. çok benziyor yaşadığımız şeylere..
babamın ve benim sözümüzü asla dinlemez. akraba eş dost zaten yok. üstelik yıllar önce denemiştik akrabaya şuna buna anlatıp derman aramayı.. ama daha kötü oldu. psikoloğa götürecektik. hapse girdi. yani yardım edecek pek kimsemiz yok, olsalar da çare olamazlar.. köstek olurlar anca..

tek derdim onu kurtarmak..

Sakın, sakın !
Bağırıp kızmayacaksın, hakaret falan etmeyeceksin.
Kardeşini de kaybetmek istemiyorsan kendine hakim olacaksın.
Önce kardeşini bu illetten kurtarmaya bak.
Allahın izniyle kurtulur inşallahh

dediğim gibi hakim olamıyorum kendime. ama iyi yaklaşsam saman altından su yürütüyo, kötü yaklaşsam açıktan yürütüyo..
ne yapacağımı şaşırdım yemin ederim.
inşallah canımmm, tek dileğimmmm onu kurtarmak..

Yalnızlık hissi onu böyle şeylere itmiş olabilir. Yanlış arkadaşlara sürüklemiş olabilir.
Ablası olarak hep yanında oldugunuzu hissettirin.
Yalnız psikolojik yardım ve tedavi şart. İşiniz biraz zor gibi görünüyor ama sakın pes etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…