kardeşim ve uyuşturucu :(

ne hakkı varya sana bunları yaşatmaya, görmüyomu halini kahrını neyin çabasında nasıl kızdım ya sana destek olucana elinden tutucana yaptıklarına bak çocuk değilki aklı ermez dicem ... hem senin hayatını hem kendi hayatını dahada zorlaştırarak nereye varmak istiyor kıyamam ben sana ya :( senin durumunda benmde bi arkadaşım var o yüzden bu kadar kzıdım ve üzüldüm aranızdaki tek fark kardeşinin bu tür şeyler yapmaması küçük zaten, arkadaşım kaybetcek zamanın yok senin, kopar onu ortamından ve çevresinden herşeye baştan başlayın gidin başka bi şehire zaten akraba bağımız falanda yok diyosun ... orda tedaviye başlayın ben başka çare bulamıyorum düşünemiyorum,

canm allah sabır versin sana inş bu olayları çabul atlatırsın. ilk tek başına sen bir psikolaga git . kardeşım böyle nasıl yaklaşmalıyım vss orda sana yardımcı olurlar nasıl yaklaşman ne yapman gerektııgnı vs şüphelendiğin ilaçin ismini burda yazdıgın herşeyi anlat sana mutlaka yardım ederler kardeşını fazla sıkma ama gozun yınede onun üzerinde olsun .belki arkadaş cevresı etkılıde olmuştur arkadasları nasıl bırılerı tanıyormusun

Allah sabır versin. Ben arkadaş çevresinin bu konuda çok önemli olduğunu düşünüyorum.Böyle bir acıyı yaşarken de işte tatile gidin birlikte falan gibi önerilerde bulunmakta istemiyorum fakat bulunduğunuz yerin değişikliği ve senin ona anlayışla yaklaşman daha kötüsünden döndürebilir gibi.​

ben bir yerde okumustum uyuşturucu satıcıları tanımadıklarına maddelerı vermezlermış şikayet edebılır düşüncesiyle maddeleri vereceklerı kişilerin arkadaş yada tanıdık bağlantıları olması gerekırmıs kardeşıme okuldan verdıklerı uyuşturucuyla ilgili proşürde okumuştum cnm

maddi sıkıntınız varsa devlet hastanelerinin psikiyatri servislerinden yarıdm almaya çalışın kardeşiniz gelmiyosada siz tek başınıza gidin en azından neler yapabileceğinizi öğrenirsiniz..bir çok ilde AMATEM'in başvuru merkezleride var..

bu sana yardımcı olur belki

Eklentiler

• $Fotoğraf1536.webp
    $Fotoğraf1536.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 62
maddiyatta büyük bi problemimiz yok arkadaşlar şükür.
Allah kimsenin başına vermesin. uyku uyuyamamaktan, ağlamaktan gözlerim şiş.
tedaviyi önceden konuşmuştum. "aklıma getirmeyin bu bana yeter" demişti.
netten bakıyorum, 1 grı falan 100 lira imiş.
yani bikaç günde harcadığı paraların açıklaması bu olabilir..

kesinlikle hiç gücüm yetmiyor. laf dinlemiyor. çok fazla şekilde yalan söylüyor. psikoloğa götürcektik yıllar önce. onu bile kabul etmemişti. "amatem"in adını bile duymak istemiyor.

geçen bana birşey anlattı. bi arkadaşı kardeşimi yolda görmüş, ona demiş ki, "sen hala yaşıyor musun"..
dedim ki o ne demek.. benim bu kullandığımı kullananlar hep öldü de o yüzden öyle ddedi dedi..

bazen aşırı sakin, sanki başka dünyada yaşıyor gibi, bazen aşırı sinirli.. kendime aylardır itiraf edemediğim şey : sanırım kardeşim yine uyuşturucuya başladı.

ya ne diyeyim arkadaşlar, elim kolum bağlı. tek isteğim onu kurtarmak. vallahi kendimi unuttum. annemin mezarı başında Allahıma dualar ediyorum kardeşimi doğru yola sevketsin diye. nolur siz de dualarınızı eksik etmeyin.

ben de insanım sabrım taşıyor çoğu zaman. bağırıyorum, hakaretler ediyorum. yaptığı şeyleri yüzüne vuruyorum. biliyorum yaptıklarım çok yanlış, ama tek başıma kaldıramıyorum bu yükü.. sinir hastası oldum iyice..

herşeyden önce bu forumda küçük büyük bir sürü insan üye.. bu tarz uyuşturucu maddelerle ilgili bilgi vermemenizi rica ediyorum. malum ergenler ya da psikolojik sorunları olan insanlar da merak edebilir sizin yazdıklarınızdan sonra ve yeni bir şey öğrenmiş olabilirler. uyuşturucu maddelerin ismini zikretmemek lazımken siz ücretlerini bile yazmışsınız...

durumu babanızla paylaşın.

herşeyden önce bu forumda küçük büyük bir sürü insan üye.. bu tarz uyuşturucu maddelerle ilgili bilgi vermemenizi rica ediyorum. malum ergenler ya da psikolojik sorunları olan insanlar da merak edebilir sizin yazdıklarınızdan sonra ve yeni bir şey öğrenmiş olabilirler. uyuşturucu maddelerin ismini zikretmemek lazımken siz ücretlerini bile yazmışsınız...

durumu babanızla paylaşın.

sanki bizzat kullanmışım da, bizzat ödemeyi yapmışım da, onu söyleyip teşvik ediyorum. hey Allahım yaa..
biraz dikkat edersen, uyuşuturucunun adından bile tiksiniyorum dedim.
üstelik isim konularında da emin değilim, sadece polisle olan konuşmalarımızı aktardım.
ücret konusuna gelince netten araştırdım. nete yazın uyuşturucu diye, neler çıkıyor karşınıza neler..
ve bu yüzdendir benim telaşım. ANLAYIŞINIZ !!!! için teşekkürler..

ayrıca aşırı sıkıntıda olmasam herşeyi bu kadar açık yazmam. belki bi duyan vardır, bi bilgisi olan vardır diye açık yazayım dedim..

canm allah sabır versin sana inş bu olayları çabul atlatırsın. ilk tek başına sen bir psikolaga git . kardeşım böyle nasıl yaklaşmalıyım vss orda sana yardımcı olurlar nasıl yaklaşman ne yapman gerektııgnı vs şüphelendiğin ilaçin ismini burda yazdıgın herşeyi anlat sana mutlaka yardım ederler kardeşını fazla sıkma ama gozun yınede onun üzerinde olsun .belki arkadaş cevresı etkılıde olmuştur arkadasları nasıl bırılerı tanıyormusun

arkadaşları hakkında fazla bilgim yok canım. mahalleden var bikaçtane. diğerleri hakkında pek fikrim yok.
birçok tavsiye vermişsin canım. sağol. Allah razı olsun. hepsini yazdım aklıma. tekrar teşekkür.

maddi sıkıntınız varsa devlet hastanelerinin psikiyatri servislerinden yarıdm almaya çalışın kardeşiniz gelmiyosada siz tek başınıza gidin en azından neler yapabileceğinizi öğrenirsiniz..bir çok ilde AMATEM'in başvuru merkezleride var..

canım tavsiyen için çok sağol ama devlet hastanelerinin psikiyatri servislerine pek güvenmiyorum canım. kafa sallayıp geçiyorlar herşeye. şöyle güvenebileceğim biyer olsa amenna.
AMATEM konusunda da bakalım kardeşimi nasıl ikna ederim. mesele bu..

Çok zor bir durum Allah yardımcın olsun..

Üzerine fazla gitmeyin bence kavga,tartışma,laf sokma,ima etme.. Bunlar onu daha çok iter.. Kendi tedavi istemeli,güzellikle ikna edilmeli. Bir boşlukta mı..Uğraşacağı,yapacağı bir şey yok mu acaba.. Zamanla evde ne var ne yok satmaya başlar dikkat edin..

Uyuşturucu kullanan gençlerle iletişim için kitaplar sana faydası olabilir..

kardeşim 23 yaşında. dün ağzından "bonzai" adında birşey kaçırdı. böle suratıma bakıp bakıp "iyi kafa yapıo, kafam güzel" gibisinden ağzını yaya yaya lakayıt biçimde konuştu.
netten belirtilere baktım çok benziyo. annemi kaybettikten sonraları eve gelmemeye başladı. bi gün eve geldi. yere düştü bayıldı. acile yetiştirdik. resmen nefes alamıyordu, kesik kesik arada bi uzun bi şekilde nefes alıyordu. ve heryerinde faça tarzında kesikler vardı. acildeki doktorlar "karbondioksit zehirlenmesi" dedi.
ama bi ara kardeşim gece gene eve gelmeyince, polise gittim. kayıp başvurusu yaptım. o sırada o karbondioksit zehirlenmesi olayını anlattım. o da "bonzai" gibisinden birşeyler konuştu diğer polisle.. şu an dank ediyo birşeyler kafaamaa..

arkadaşlar, kardeşim bankadan kredi çekti, annemin emeklilik parasından kendine düşeni, annemin vefatı için köy derneğinin topladığı parayı, ve bikaç ufak tefek şeyler..
yani birkaç ayda bütün bunlar gitti.. nereye gitti bu paralar diyoruz. cevap yok. eve geç gelmeler.. telefonlar hiç susmuyo.. üstü başı pis bi halde geliyor..

ben annemin vefatıyla acılar içinde kıvranırken, bi de bu durumla nasıl başa çıkacağım bilmiyorum. akıl akıldan üstündür diye sizlere danışmak istedim.

bu anlattıklarınız birebir karşılıyor.işim geregi madde bağımlıları ile çok karsıkarsıya geliyorum.allah yardımcınız olsun.karsınıza alıp konusun ve amatem e gitmek için ikna edin

söylemeye çalıştığım şey kardeşini nasıl ikna edebileceğini bu tarz yerlere gidip öğrenebilirsin..durumunuz varsa özel bi kliniğe tek başına git derdini anlat nasıl davranman gerektiğini onlar anlatsın biz belkide burda seni yalnış yönlendiricez..bir uzmana gidip yardım al..kardeşine nasıl davranacağını nasıl ikna ediceğini onlardan öğren..

cnm Allah yardımcın olsun öncelikle başın sağolsun senin için çok üzüldüm içinde bulunduğun durum çok zor yani kardeşin küçük değil onu ha diyince bir yere sürükleyemezsin ama eğer maddi imkanın varsa yaşadığın şehri değiştir. kardeşin ilgini çekmek için uyuşturucu kullandığını söylüyor bence içinde kopan fırtınaları o da bastıramıyor yorgun belki o da umutsuz umursamaz. e babamda ilgisiz diyorsun özelikle erkek çocuklarının baba sevgisine şevkatine korumasına çok ihtiyacı oluyor sen kız başına bir yere kadar yetişebilirsin. Al karşına konuş kardeşinle onu ne kadar sevdiğini onu da kaybedersen tek başına bu dünyada ne yapacağını çaresiz olduğunu ve ona ihtiyacın olduğunu onu çok sevdiğini söyle belki tedavi görmeye sıcak bakar. ama bazı arkadaşların yazdıkları mantıklı sen kendin özel bir psikoloğa git ve kardeşinin durumunu anlat seni daha doğru yönlendirecektir. ama ortam değişimi iyi örnekler abla sevgisi umarım derdine dermen olur Allah sabır versin sen umudunu kaybetme sevgini ilgini eksik etme. birlikte birşeyler yapmaya çalış sinemaya git geziye talile çıkart diğer insanlarla tanışsın sosyalleşsin belki bu insanlar onu olumlu etkiler. inşallah sana dua edicem. Allah yardımcın olsun

çok geçmiş olsun kardeşinize ve tabii size...

sabırlı olmaya çalışın demekten başka bir şey gelmiyorki elden:50: o madde ne ise rabbim o maddeye karşı bir soğukluk ,tiksinti versin içine inşallah..babanızla oturup konuşmaya çalışsanız ortak paydada buluşmak adına hiç değilse...:26:

bildiğim kadarıyla bu bahsettiğin madde şu an piyasadaki en tehlikeli madde hem bağımılığı çok ağır hem de vücuttaki etkileri, elini çabuk tutman gerek. ama bizim burdan verdiğimiz akılla olmaz en nihayetinde uzman değiliz belki yanlış bir şey deriz ters teper. bu merkezlerle konuşman en iyisi sanırım. çok zor bir durum gerçekten. allah yardımcın olsun.

sanki bizzat kullanmışım da, bizzat ödemeyi yapmışım da, onu söyleyip teşvik ediyorum. hey Allahım yaa..
biraz dikkat edersen, uyuşuturucunun adından bile tiksiniyorum dedim.
üstelik isim konularında da emin değilim, sadece polisle olan konuşmalarımızı aktardım.
ücret konusuna gelince netten araştırdım. nete yazın uyuşturucu diye, neler çıkıyor karşınıza neler..
ve bu yüzdendir benim telaşım. ANLAYIŞINIZ !!!! için teşekkürler..

ayrıca aşırı sıkıntıda olmasam herşeyi bu kadar açık yazmam. belki bi duyan vardır, bi bilgisi olan vardır diye açık yazayım dedim..

estağfrullah, tabiki de anlayışlı olmak lazım..heleki daha reşit olmayanların bile cirit attığı bir forumda bazı maddeler ile ilgili bilgi verir gibi yorumlar yapılmasını doğru bulmadığımı söylediğim için sanırım anlayışıma teşekkür ettiniz.

çok üzüldüm kardeşine :( Allah bir an evvel kurtarsın onu o illetten.. nasıl tavsiye verilir bilmiyorum..yaşı çokta küçük değil..18 yaşından küçük olsaydı tedavisine anne babası karar verebiliyordu ama şuan o istemeden tedavi yaptıramazsınız.. onu ikna etmeye çalışın.. annemi gördüm rüyamda durumuna çok üzülüyor falan deseniz bilmiyorum etkilenir mi.. şimdi belki para bulabiliyordur ama bulamadığında Allah göstermesin kötü yollara başvurabilir :( Allah bu masum çocukları zehirleyenleri kahretsin inşallah:(

Öncelikle anneniz için Allah rahmet eylesin ... geride kalanlara sabır versin.. anne gidince ev gidermiş sözünün doğruluğuna bir kere daha inandım.. İnşaallah kardeşinizin durumu düzelmiştir.. Allah yardımcınız olsun...

Back
X