kardeşim yol ayrımında ve sağır, kör ilerliyor!

Burada isim yazarak farklı sıkıntılar yaşamak istemiyorum. Ancak bu grup Rufai ve Kadiri tarikatleri tarzında bir tarikat.

Kızmayın ama madem karşı gelip evleniyomuş ben olsam önce temiz bir meydan dayağı çekerdim başına çalsın sevgisini de sünepe nişanlsıını da. Bu arada madem dini bir grup, anne baba şahitliğinin olmadığı dini nikahın geçerli olmayacağını yani zina yapacağını söyleyin çünkü doğru. Anne babanın karşı çıktığı evlilikler dinen sayılmıyor diye duydum.

belki olduğu gibi kabullenmek gereklidir
26 yaşında birinin düşüncelerini değiştirmek için ne yapabilirsiniz ki?

madem evlenmek istiyor evlensin, maddi desteğiniz olmasın
sadece bir gün hata yaptığını düşünüp geri dönmek isterse kapınızın açık olduğunu bilsin.

Göz göre göre uygunsuz bir adamla evlenmesine göz yummayı kabullenemiyorum, sindiremiyorum

Dediğiniz gibi olsa işim kolaylaşır ama emin değilim.

Hangi grup olduğunu anladım.Bizim sülaledede bi genç o gruba dahil olmuş ve sadece o grubun izin verdiği kızlarla,o grubun izin verdiği şekilde evleniyorlar.Düğün yok şarkı türkü yok kız evden yüzü tamamen örtülü çıkıcak filan tarzı vs. Ne yaptılarsa bizim gençte asla kabul etmedi hem gruptan çıkmayı hem kızı bırakmayı.Evlencek yapcak bişe yok diyolar.Bakalım.Siz bi çözüm bulursanız banada söyleyin yani kısacası.

Gercekten guvenebilecegi bir imam olur muftu olur biriyle gorusturun yanlisi dogruyu anlatsin. Baska da bir sey aklima gelmedi

bu nasıl tarikat ki kardeşliği yani akrabalığı yok saydırıyor, yalancı yapıyor.
siz: "bırak şeyhi Allah ne diyor bak Kuran'da, yalan söylemeyin diyor, Efendimiz (SAV) yalancılarla ilgili hadislerini oku" deyin, akrabalık haklarından bahsedin, komşu hakları bile öyle çok ki, neredeyse mirasçı olacak diye korkuyor insan, komşu hakkı varken nasıl kardeş hakkı yokmuş.
sizin en kısa zamanda bilgilenmeniz ya da çevrenizde dini konularda üstad sayılabilecek biriyle kardeşinizi tanıştırmanız gerekiyor. iddialaşmak için değil de itiraz edemeyeceği deliller sunarak aklına acabalar sokmak gayesiyle çabalayın.

Bi musibet bin nasihatten iyidir demişler.
Bırakın yaşasın ve görsün, bu yaşta birinin fikirlerini değiştiremezsiniz
Ve herkesin hayatına bi yere kadar müdahale edebilirsiniz

Ben grubu anlamadimki simdi.
Dini derken icerik ne? Islam dininemi yonelik? Islam dinini arkasina alip abuk subuk dogru yanlis seriat olaylarinami karisiyorlar. Sehmi var baslarinda?

Hani siz simdi bize " dini" derseniz.
Benim aklima sizin hakkinizda
" biz modern bi aileyiz, dinle hocayla haciyla isimiz olmaz, din yobazlarin saplantisidir" dusunceleri geliyor.
Islam dinine karsisiniz gibi bi dusunce sardi.

Buda "kardesiniz yanlis yolda" izlenimi birakmiyor bende.

Cunku islam dinine inananlardayim ve bn bi muslumanim.

evet bence kardeşiniz dini açıdan doğru yolda gibime geldi,okuyabildiğim mesajlar kadarıyla..O tarz gruplarda da hiç zorla evlendirildiğini duymadım da,görmedimde.

Rahat bir aileyiz cümlesinden dinsiz kelimesini nasıl çıkarabiliyorsunuz pes !
Baskıcı bi çevre olmadığı belirtilmiş konu kardeşiniz doğru yolda'ya gelmiş...
Nesi doğru bunun ?
Şeyhler mi yönetiyor bizi ya da yaratanlar onlar mı da şeyhlere inanalım ?
Aileyi ezip geçmek mi doğru yol ?
Yalan söyleyerek din yapmak mı doğru ?

[QUOTE="sapsik58, post: 42927854, member]Ben grubu anlamadimki simdi.
Dini derken icerik ne? Islam dininemi yonelik? Islam dinini arkasina alip abuk subuk dogru yanlis seriat olaylarinami karisiyorlar. Sehmi var baslarinda?

Hani siz simdi bize " dini" derseniz.
Benim aklima sizin hakkinizda
" biz modern bi aileyiz, dinle hocayla haciyla isimiz olmaz, din yobazlarin saplantisidir" dusunceleri geliyor.
Islam dinine karsisiniz gibi bi dusunce sardi.

Buda "kardesiniz yanlis yolda" izlenimi birakmiyor bende.

Cunku islam dinine inananlardayim ve bn bi muslumanim.[/QUOTE]

İslamin tam olarak neresi aileye yalan soylemeyi, ana babanin izinlerini gonullerini almadan islere kalkismayi mesru gosteriyor acaba? İcerigini bilmeden icinde "dini" kelimesi gecen herseyi kayitsiz sartsiz dogru kabul etmenin neresi islama uyuyor? Kaldi ki kizin ailesi islama inaniyor fakat haci hocadan hoslanmiyor olabilir, kardeslerini de korumak istemis olabilir. Ne islamin ne imanin sartlarinda' hocalara iman' diye bi madde yok degil mi? Meselenin ozunden uzaklastikca kandirilmak kolay olur elbet

evet bence kardeşiniz dini açıdan doğru yolda gibime geldi,okuyabildiğim mesajlar kadarıyla..O tarz gruplarda da hiç zorla evlendirildiğini duymadım da,görmedimde.
Gerçekten merak ettiğim için soruyorum kızın ddoğru yolda olduğunu mesajlardan nasıl cikardiniz? Hanı konu sahibi kardeşim namaza başladı örtündü, kuran okuyor hacca gitmek istiyor gibi bisey dememiş ki. Sadece bi tarikata girmiş. Tarikatın adını dahi vermemiş. Herhangi bir tarikata girince otomatikman doğru yola mi giriliyor?

İkinci olarak ana baba kardeş olarak evlilikte hiç söz sahibi değiller mi? Bu düşünceye sahipseniz rahat aile konu sahibinin ki değil sizinkidir :) bizde anne baba karışır mesela

yani bravo. modernlikten anladiginizbu mu? konu sahibi din yobazlarin saplantisidir mi demis. evet tarikatlar yobazdir. baslarindakilerin dini yasamakla falan alakasi yoktur. tek dertleri kendi cikarlari ve keyifleridir.

İslamin tam olarak neresi aileye yalan soylemeyi, ana babanin izinlerini gonullerini almadan islere kalkismayi mesru gosteriyor acaba? İcerigini bilmeden icinde "dini" kelimesi gecen herseyi kayitsiz sartsiz dogru kabul etmenin neresi islama uyuyor? Kaldi ki kizin ailesi islama inaniyor fakat haci hocadan hoslanmiyor olabilir, kardeslerini de korumak istemis olabilir. Ne islamin ne imanin sartlarinda' hocalara iman' diye bi madde yok degil mi? Meselenin ozunden uzaklastikca kandirilmak kolay olur elbet[/QUOTE]

Guzel yazmissiniz, hos yazmissinizda.
Meselenin ozu nedir bi ogrenemedik.
Simdi binbir yonden binbir farkli acidan konu ele alinicak.
Neden? Cunku konu sahibi tam olarak anlatmiyor konuyu.
Konuyu tam olrak anlayan beri gelsin

tarikatlarin ilk is olarak ailelerden kopardigini duymuştum. esiminde akrabasi var adamda ne anasina babasina ne ablalarina saygisivar. surekli onlarla dik dik konusuyor. eskidwn boyle degilmis bunlara katilinca boyle oldu diyorlar.

yani bravo. modernlikten anladiginizbu mu? konu sahibi din yobazlarin saplantisidir mi demis. evet tarikatlar yobazdir. baslarindakilerin dini yasamakla falan alakasi yoktur. tek dertleri kendi cikarlari ve keyifleridir.

Hanfendi ben oyle bisey demedim.
KONUDA BELIRSIZLIK VAR demeye degindim. Burdaki mesajimda " daha fazla bilgi verilmesi gerek" tigine degindim.Siz farkli anliyosaniz yapicak bisy yok.

Hanımefendi doğrusunu isterseniz meselenin özünden uzaklaşmak derken konunun ayrıntısından bahsetmiyordum. Demek istediğim islamin özü ve basit yaşamak gerektiği. Eğer bir oluşum, tarikat vs. bir gencin ailesiyle arasını açıyor tasvip etmedikleri bir evliliğe neden oluyorsa ben doğru yola iletmediklerini dusunurum. Allah bizden emir ve yasaklarına uyup iyi bir insan olma çabası içinde olmamızı istiyor meselenin ozu budur. Bunun için illa tarikat hoca vs ye ihtiyacımız yok. Hocaların görevi bilmediği konularda başvuran insanları bilgilendirmek olmalıdır bana göre

Guzel yazmissiniz, hos yazmissinizda.
Meselenin ozu nedir bi ogrenemedik.
Simdi binbir yonden binbir farkli acidan konu ele alinicak.
Neden? Cunku konu sahibi tam olarak anlatmiyor konuyu.
Konuyu tam olrak anlayan beri gelsin[/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…