- 14 Ocak 2015
- 506
- 279
- 103
- Konu Sahibi bikahvebana
-
belki olduğu gibi kabullenmek gereklidir
26 yaşında birinin düşüncelerini değiştirmek için ne yapabilirsiniz ki?
madem evlenmek istiyor evlensin, maddi desteğiniz olmasın
sadece bir gün hata yaptığını düşünüp geri dönmek isterse kapınızın açık olduğunu bilsin.
Kızmayın ama madem karşı gelip evleniyomuş ben olsam önce temiz bir meydan dayağı çekerdim başına çalsın sevgisini de sünepe nişanlsıını da. Bu arada madem dini bir grup, anne baba şahitliğinin olmadığı dini nikahın geçerli olmayacağını yani zina yapacağını söyleyin çünkü doğru. Anne babanın karşı çıktığı evlilikler dinen sayılmıyor diye duydum.
bu nasıl tarikat ki kardeşliği yani akrabalığı yok saydırıyor, yalancı yapıyor.(Kızlar gündüz çalıştığım için girmedim nete.)
İsim vermek istemiyorum ancak tarikte bağlı kardeşim ve şeyhi var. O ne isterse ona kul köle oluyor. Sanırım zikirleri var yalnız yaptıkları ve toplu yaptıkları. Bunun için ayda bir öğleden sonraki bir vakitte toplanıp gece yarılarına kadar bir mekan da kalıyorlar. Orada ne yapıldığını tam olarak bilmiyorum. Şeyhin bu ortamda sigara içtiğini biliyorum(kapalı ortam). Kardeşim bu gruba girdikten sonra en yakın akrabalarımızla bile çok az görüşmeye başladı. Kuzenimiz evlendi düğününe gelmedi ki kuzenimle hiç bir sıkıntısı yoktur. Bayramlarda ve hafta sonu izinlerinde mesailere kalmaya başladı. Sonradan fark ettik ki arada izin alıp şeyhin ikamet ettiği şehre gidiyormuş. En son olarak da konumu bilen bilir, beni hastayken yolun ortasında bırakıp acele ile bu gece yarısına kadar süren sohbetlerden birine gitmişti. Aramızda hiç bir tatsızlık yokken beni bırakıp gittiği yeri sorduğumda pek çok şey ortaya çıktı zaten. Sonra da 'ben araştırdım, kardeş hakkı yok' dedi. O grup ne derse akıl ve vicdanına sormadan kabl ediyor. Bunların üzerine ise bir çok yalanını keşfettik. Yalanları yazmak bile istemiyorum.
Gerçekten merak ettiğim için soruyorum kızın ddoğru yolda olduğunu mesajlardan nasıl cikardiniz? Hanı konu sahibi kardeşim namaza başladı örtündü, kuran okuyor hacca gitmek istiyor gibi bisey dememiş ki. Sadece bi tarikata girmiş. Tarikatın adını dahi vermemiş. Herhangi bir tarikata girince otomatikman doğru yola mi giriliyor?evet bence kardeşiniz dini açıdan doğru yolda gibime geldi,okuyabildiğim mesajlar kadarıyla..O tarz gruplarda da hiç zorla evlendirildiğini duymadım da,görmedimde.
yani bravo. modernlikten anladiginizbu mu? konu sahibi din yobazlarin saplantisidir mi demis. evet tarikatlar yobazdir. baslarindakilerin dini yasamakla falan alakasi yoktur. tek dertleri kendi cikarlari ve keyifleridir.Ben grubu anlamadimki simdi.
Dini derken icerik ne? Islam dininemi yonelik? Islam dinini arkasina alip abuk subuk dogru yanlis seriat olaylarinami karisiyorlar. Sehmi var baslarinda?
Hani siz simdi bize " dini" derseniz.
Benim aklima sizin hakkinizda
" biz modern bi aileyiz, dinle hocayla haciyla isimiz olmaz, din yobazlarin saplantisidir" dusunceleri geliyor.
Islam dinine karsisiniz gibi bi dusunce sardi.
Buda "kardesiniz yanlis yolda" izlenimi birakmiyor bende.
Cunku islam dinine inananlardayim ve bn bi muslumanim.
[QUOTE="sapsik58, post: 42927854, member]Ben grubu anlamadimki simdi.
Dini derken icerik ne? Islam dininemi yonelik? Islam dinini arkasina alip abuk subuk dogru yanlis seriat olaylarinami karisiyorlar. Sehmi var baslarinda?
Hani siz simdi bize " dini" derseniz.
Benim aklima sizin hakkinizda
" biz modern bi aileyiz, dinle hocayla haciyla isimiz olmaz, din yobazlarin saplantisidir" dusunceleri geliyor.
Islam dinine karsisiniz gibi bi dusunce sardi.
Buda "kardesiniz yanlis yolda" izlenimi birakmiyor bende.
Cunku islam dinine inananlardayim ve bn bi muslumanim.
yani bravo. modernlikten anladiginizbu mu? konu sahibi din yobazlarin saplantisidir mi demis. evet tarikatlar yobazdir. baslarindakilerin dini yasamakla falan alakasi yoktur. tek dertleri kendi cikarlari ve keyifleridir.
İslamin tam olarak neresi aileye yalan soylemeyi, ana babanin izinlerini gonullerini almadan islere kalkismayi mesru gosteriyor acaba? İcerigini bilmeden icinde "dini" kelimesi gecen herseyi kayitsiz sartsiz dogru kabul etmenin neresi islama uyuyor? Kaldi ki kizin ailesi islama inaniyor fakat haci hocadan hoslanmiyor olabilir, kardeslerini de korumak istemis olabilir. Ne islamin ne imanin sartlarinda' hocalara iman' diye bi madde yok degil mi? Meselenin ozunden uzaklastikca kandirilmak kolay olur elbet
bence siz farkli anlattinizHanfendi ben oyle bisey demedim.
KONUDA BELIRSIZLIK VAR demeye degindim. Burdaki mesajimda " daha fazla bilgi verilmesi gerek" tigine degindim.Siz farkli anliyosaniz yapicak bisy yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?