Kardeşim

Simaygozdeee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2017
60
25
3
32
Kızlar selam, fikirlerinize ihtiyacım var.Hamileyim.Kiz kardeşim var evli oda hamile aramızda 1 hafta var. Kardeşim evlenmeden önce telefonu bozulmuştu ve benim faturama ek telefon almak istedi ben ödeyeceğim dedı o donem ikimizde bekardik aldı sonra hiç konusunu açmadı o dönem çalışıyordum sorun değildi ama 1 yıldır çalışmıyorum ve ödemeleri eşim yapıyor ve bana söyleniyor kocası neden ödemiyor diye. Kardeşime daha önce söyledim cok bozuldu ve tamam aylık öderim dedı 2 ay ödedi şimdi yine 4 ay oldu konusunu dahi açmıyor ev aldı ve bana sürekli çok sıkışık olduğunu söylüyor eşim ise kocası niye ödemiyor bu nasıl vurdum duymazlık diye söyleniyor kiradayiz ve borçlarımız var bunu kardesimde biliyor o sürekli sıkışığız dediğinde bende anlasın diye bizimde zorda olduğumuzu söylüyorum. Annem kardeşimin Esin'e dolap yaptırdı annem yarısını vermiş yarısını bir sonraki ay vereceğim demiş kocası olmaz borç borçtur diyip kardeşime annemi aratip istetmis. Ama kendi borçlarini hiç düşünmüyorlar bende hamileyim bebegime hazirliklarim var her ay onun taksitinden dolayı eksik bütçe ayırıyoruz ve ben eşime çok mahcup oluyorum ne yapacağımı bilmiyorum kirmadan bu isi nasıl cozerim?

Bence direk enistene soyle madrm kardesin duymamazliktan geliyor soyle gitsin.Esim odemek zorunda mi diye biraz sert yap aramiz bozulacak de.

Ne kadar ki taksitleri
Kardes sonucta ya ne biliyim kotu dusunme
Skışıgiz diyormus,
Ben hic ima etmezdim ,uzulmezdim ,kizmazdim kardesime istemezdim ki bile.

Taksitleri 200 TL ben kendim olsam sorun değil ama ben çalışmıyorum eşim ödüyor ve kocası varken ben niye ödüyorum diye kızıyor

O yüzsüzlüğü ele almış.Telefon hergün elinde bakınca aklına gelmiyor mu?

Kırılırsa kırılsın çünkü art niyetli.Ev alacak paraları varsa bi zahmet borcunu da ödesin.

Her ay borcu geldiğinde isteyin.Yapacak birşey yok.O yüzsüzse siz de olun.

Kardeşiniz biraz rahat belli.. Eşiyle konuşun borç borçtur istiyorum bebeğime almam gereken şeyler var ay ay değil kalan tüm borcu istiyorum bundan önce ödediklerimiz de dahil diyin.. Istiyorum diceksiniz.. Kardeşiniz de kırlırsa kırılsın

Kardeş senin faturanı edemeyi kabul ettiğim zaman çalışıyordum şimdi çalışmıyorum eşim ödüyor bana söyleniyor ben zor durumda kalıyorum faturanı üzerine al almazsan iptal etmek zorunda kalacağım
Sorup cevabını vermişsiniz bundan basit nasıl söylenir kendi düşünmüyorsa

Arkadaşlar yazmış güzel cevaplar
en nefret ettiğim şeydir bu güveni suistimal etmek
Kardeşin olsada kefil olmayacaksin bu dünyada diye boşuna demiyor buyukler

Bence annenizle konuşun kardesinizin ve eşinin yanında konuşup uyarsin ödediği parayida verin desin eşiyle arası açılıyor desin

Taksitleri 200 TL ben kendim olsam sorun değil ama ben çalışmıyorum eşim ödüyor ve kocası varken ben niye ödüyorum diye kızıyor
Oo bayagi varmis aylik taksiti senin yerinde olsam enisteye soylerim kardesimn borcu var biz odeyemiyoruz bi zahmet 4 aylik birikmis borcunuzu verim diye eger o kardesmde darilirsa agzna iki tane carpardim heralde bn ki benm yumosum yapmaz :)

Kardeş sonuçta tabi ams duruma gore değişir. Bi kere evli ve eşi annenizden borcu isteyebiliyorsa ödemeyi de bilecek. Eşin de haklı yani.

200 lira bence az bir taksitte degil orta halli bir aile icin. Konusun ya da telefonu geri isteyin satip geri kalan taksitini odicem diyin.

Borç borçtur diyip kendi borcunu ödememedi,
İnsan en çok sevdiğine değer verdiğine umupta bulamadığına kırılıyor...
Ve bu iş anlaşılan kırmadan da halledilemicek gibi çünkü kardeşiniz ilk hatırlatmanızda zaten bozulmuş
Tekrardan söyleyin sizin aile huzurunuz artık daha önemli
Annenizden geri kalanı da istemeyi biliyor enişte
Poffff....

Kardeşine açık açık senin borcunu ben değil eşim ödüyor.Senin borcun benim eşime mi düşer,senin esine mi diye sor ve bu durumu sıkısığız diye gecistiremezsin de.Ben senin eşin varken kendi eşime böyle birşey yaptırmaktan rahatsız oluyorum umarım sende rahatsız olur ve gerekeni yaparsın de.Alınıp gücenmek de serbest diye ekle bence.Çözsün bu durumu ister alınarak ister anlayarak o kısım senin sorunun değil sonucta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…