Kardeşim

Muhtemelen evlendikten sonra çok farklı bir yere taşınmadınız, evlilik öncesi çevreniz yok mu sizinde birlikte vakit geçireceğiniz arkadaşlarınız filan.
Kardeşinizle zaten sık sık görüşüyormuşsunuz bu yüzden dışarıda da görüşmek aklına gelmiyordur. Hem siz teklif edin buluşmayı bu kadar gönül koyacak bir durum yok.

Annemde sizin gibi hayatı kendine de bize de zorlaştırıyor ve hiç mutlu olamıyor bu yüzden.

Bakın sizin tüm konularınızda gördüğüm ortak bir tema var. Açıkça iletişim kurup neden üzüldüğünüzü anlatmak yerine karşınızdaki insanların sizin duygularınızı tahmin etmesini istiyorsunuz. "O evde yokken giderim, günlerce görüşemeyince anlasın bakalım" sağlıklı bir düşünce değil.

Benim kardesimde haftasonunu ben istemedikce abla gidelim gezelim demez arkadaslariyla takilir cok normal buna alinmak aklima bile gelmemisti :) siz takıntılımisiniz alinganmisjniz bilmemde bisey var yani

Benim kardeşim de bir aralar evlilik muhabbetlerinden çocuk muhabbetlerinden çok sıkılmıştı. Hatta bir ara bizimle gezmeye bile gitmek istemiyordu. Hep arkadaşlarıyla takılıyordu. Ama o da buyudu artık . Sevdiği biride olunca. Artık konularımız ortak olmaya başladı. Yani yaşı ozamanlar 17 falandı kardesimin. Ergen donemlerdi. Arkadaşıyla vakit geçirmek istemesi çok normal geliyordu bize. Sizin kardeşinizin yaşı kaç bilmiyorumda. İnsaAllah zamanla yola girer

Takıntılısın diyenler yazmasın. Beni üzen şeyleri konu olarak açıyorum.Ki arkadaşıma anlattım, o da ben de aynıyım falan dedi.
Önceki konularımı bilenler olabilir. Genel olarak ailemiz kopuk. Babamla ve erkek kardesımle görüşmüyoruz. Erkek kardesım cok soguk ve konusmaz pek.Annemle aram cok iyi. Kız kardesımle de aram iyi sanırdım. Ama şu canımı sıkmaya başladı.
Beni 2 günde bir arar. Ya birşey anlatır ya birşey danışır falan.Evleneli 3 ay oldu. Ve kardeşimle hep eşimle ben oturmaya gidince 2 3 saat görürüm konuşurum sadece bu.Bir yakın arkadaşı var. İzin gününde hep onla. İzin günü dışında da hep onla. Yani her fırsatta hep onla.Gayet iyi anlaşıyoruz, herşeyi anlatıyor. Ama 3 ayda sayılı evime gelmiştir.Yani biz gitmesek hiç görüşmeyecegiz. Ama o kızla haftada 2 3 kez en az görüşür. Ki kardeşimde araba var. İstese 10 dk ugrar yanıma.Bana kızı kıskanıyorsun demeyin. Yani izin gününü benle geçirmeye kıyamıyor. Bunu anlıyorum artık. Ki bende artık o evde yokken gidecegim anneme. Ki bakalım ne zaman görüşmedigimizi fark edecek. Telefonlarını da bi süre açmamayı ve aramamayı düşünüyorum.Ben sadece evlenince daha yakın oluruz falan sanıyordum. Eşim gece vardiyasına gidince gider kalırım annemde diyordum ki vazgeçtim.
Ben bir tuhaflık görmedim çalışan bir insaım hafta solarını genelde eşime ayırırım, eşimle yapmaktan hoşlandığımız şeyleri yaparız, evimizin ihtiyacını görürüz aylarca ablalarıma gitmediğim olur, telefonda konuşmayı pek seven bir insan değilim haftada 1 belki ararım bu ablamı sevmediğim anlamına gelmez, bu konu hiç bizim aramızda sorun olmaz.

Takıntılısın diyenler yazmasın. Beni üzen şeyleri konu olarak açıyorum.Ki arkadaşıma anlattım, o da ben de aynıyım falan dedi.

Hımm arkadaşınız da aynıysa çok normal o zaman :KK51:

Kardeşinizi de kocam, kayınvalidem, kocamın kardeşi, şu oldu bu oldu diye darlıyorsanız aramakla yetinmesi çok normal.
Telefonlara çıkmamak, yüz yüze gelmemeye çalışmak yerine açıkça konuşun çok dert ettiyseniz.

Yeni evlisiniz, onun her izin gününü birlikte değerlendirmek istemeyebilirsiniz, sizin de artık başka bir ev sorumluluğunuz var, eşiniz var falan. Böyle düşünüyordur belki.
Nasılsa gittiğinizde görüşüyorsunuz ve iyi de vakit geçiriyorsunuz.
Ee sorun ne?
Cidden sorun ne?
Neden şimdi durduk yere annenize gitme saatlerinizi kardeşinizin yokluğuna göre ayarlayacaksınız, oyunlar çevireceksiniz, gerileceksiniz.

Kırıcı olmak istemem ama bu kafa ile sağlıklı bir ruh hali taşımıyor olduğunuzu gösteriyorsunuz. Yaşamı bu kadar zorlaştırmak neden? Zaten zor.
Kendinizi bi salın.
Etrafınızdakiler ciddi bir tepki vermeden siz silkelenin.

Ne alaka kardeşiniz diye sürekli görüşmek zorunda mısınız? Gitsin arkadasıyla vakit geçirsin siz de onlara gidince görüşün.
Ya diğer konunuzda haklısınız eşiniz aileci falan ama siz de cidden takıntılısınız. Kpss çalışırken bu kadar şeye neden kafa yoruyosunuz ki

Ne alaka kardeşiniz diye sürekli görüşmek zorunda mısınız? Gitsin arkadasıyla vakit geçirsin siz de onlara gidince görüşün.
Ya diğer konunuzda haklısınız eşiniz aileci falan ama siz de cidden takıntılısınız. Kpss çalışırken bu kadar şeye neden kafa yoruyosunuz ki
Ben kpss'ye gerçek anlamda çalıştığına inanmıyorum artık zaten.
Çalışan insanın kafası meşgul olur. Kardeşi ne yapmış o ne demiş farkında bile olmazdı gerçek anlamda çalışıyor olsaydı.

Önceki konularımı bilenler olabilir. Genel olarak ailemiz kopuk. Babamla ve erkek kardesımle görüşmüyoruz. Erkek kardesım cok soguk ve konusmaz pek.Annemle aram cok iyi. Kız kardesımle de aram iyi sanırdım. Ama şu canımı sıkmaya başladı.
Beni 2 günde bir arar. Ya birşey anlatır ya birşey danışır falan.Evleneli 3 ay oldu. Ve kardeşimle hep eşimle ben oturmaya gidince 2 3 saat görürüm konuşurum sadece bu.Bir yakın arkadaşı var. İzin gününde hep onla. İzin günü dışında da hep onla. Yani her fırsatta hep onla.Gayet iyi anlaşıyoruz, herşeyi anlatıyor. Ama 3 ayda sayılı evime gelmiştir.Yani biz gitmesek hiç görüşmeyecegiz. Ama o kızla haftada 2 3 kez en az görüşür. Ki kardeşimde araba var. İstese 10 dk ugrar yanıma.Bana kızı kıskanıyorsun demeyin. Yani izin gününü benle geçirmeye kıyamıyor. Bunu anlıyorum artık. Ki bende artık o evde yokken gidecegim anneme. Ki bakalım ne zaman görüşmedigimizi fark edecek. Telefonlarını da bi süre açmamayı ve aramamayı düşünüyorum.Ben sadece evlenince daha yakın oluruz falan sanıyordum. Eşim gece vardiyasına gidince gider kalırım annemde diyordum ki vazgeçtim.

kız valla pandemi var, insanlar takır takır öluyor, senin butun konuların gezmek de gezmek.

Erkekler genel olarak böyledir. Yani aa dur ablamı arayayım gideyim diye pek düşünmezler. ince fikirli değiller bunu kabullensek iyi olur. Hem yazmışsınız soğuk biridir diye ee ne bekliyordunuz. Ben her zaman açık iletişimden yanayım. Görüştüğünüz bir seferinde "neden hiç gelip girmiyorsun seni özlüyorum kırılıyorum" tarzı şeyler söyleyin sitem etmeden sakin bir şekilde. Bakalım bundan sonra hareketleri nasıl olacak. Böyle arkadan arkadan tripleneyim o da anlasın olayları çok saçma artık.

Sacmalama be yavrucum kim izin gununu kardesiyle ablasiyla gecirir? Tabi ki arkadasiyla gecirecek
Benim kardesim canimdir , aramiz da cok cok iyidir ama izin gunumu onunla gecirmem arkadaşımla geçiririm , ay kafana takacak sey ariyorsun yaramadi sana evlilik
Çok iyi anlaşan kardeşler olunsa da sürekli görüşmek, izin gününü bile kardeşle geçirmek sıkıcı olur.
Biz bazen kardeşimle geyiğini yaparız ki birbirimize açıkça konuşmaktan çekinmeyiz, yan yana evlerde olsak ne iyi olurdu muhabbeti döner çünkü 1000 km'ye yakın bir mesafe var aramızda, ah abla keşke burada olsan çocukların yeme-içmesini sana paslardım, işten gelince yemeği sende yerdim, sohbet geyik ne güzel olurdu der, her akşam toplaşırdık beraber vakit geçirirdik derkeeeeen birden ikimize de dank eder :)) üffff bu seferde ikimizde bunu vazife gibi algılayıp bir gün aksatsak triplere giriyormuşuz bir de deyip gülüşürüz.

Çünkü biliyoruz ki bir süre sonra bu rutinden sıkılacağız, nefes alacak alanı olmalı aile fertlerinin.

Çok iyi anlaşan kardeşler olunsa da sürekli görüşmek, izin gününü bile kardeşle geçirmek sıkıcı olur.
Biz bazen kardeşimle geyiğini yaparız ki birbirimize açıkça konuşmaktan çekinmeyiz, yan yana evlerde olsak ne iyi olurdu muhabbeti döner çünkü 1000 km'ye yakın bir mesafe var aramızda, ah abla keşke burada olsan çocukların yeme-içmesini sana paslardım, işten gelince yemeği sende yerdim, sohbet geyik ne güzel olurdu der, her akşam toplaşırdık beraber vakit geçirirdik derkeeeeen birden ikimize de dank eder :)) üffff bu seferde ikimizde bunu vazife gibi algılayıp bir gün aksatsak triplere giriyormuşuz bir de deyip gülüşürüz.

Çünkü biliyoruz ki bir süre sonra bu rutinden sıkılacağız, nefes alacak alanı olmalı aile fertlerinin.

Ayni fikirdeyim sekerim , aile fertlerimi elbette cok seviyoruz , canimizi veririz gerekirse ama bu ayri birsey , herkesin kendi hayati var 🤷

Ben şöyle dusunuyorum. Izın gununu bana ayırmaya kıyamıyor. Bakın sevgilisı varken onla zaman gecırırdı. O askerde sımdı hep o kızla. Yanı bır hafta ablamla bırsey yapayım demez mı ınsan. Demekkı anneme gıdınce yuz yuze geleceksek o varken gıtmem bu kadar
Yahu neden desin? Kendinizi niye bu kadar çok önemsiyosunuz anlamadım ki. Bir rahatsızlığınız varsa kardeşinize söyleyin alındığinizi olsun bitsin. Kardeşiniz her izin gününü aynı kızla değil de farklı kişilerle geçirse daha mı rahat edecektiniz? Sizinle denk gelince sohbet ediyordur ama keyifli vakit geciremiyodur, bunun kiyamamakla ne ilgisi var ben de izin günümu kendi abimle geçirmek istemezdim. Hiç düşündünüz mü belki de ben sıkıcı bi insanım kardeşim denk geldiğimizde beni idare ediyo diye?

Back
X