Kardeşim :(

zor bir dönem ama atlatacaktır merak etmeyin.fazla üstüne gitmeyin o şimdi dünyanın etrafında döndügünü sanıyor..

bitane numunelikde bizde var gene sizinkinin bahanesi ergenlik bizimkine nedemeli 22 yaşında herşeye asarım keserim heyyttttt modunda laf söylenmiyo herşeyi o biliyo. bazen gidip gırtlaklayasım geliyo ama ben kabahati annemde buluyorum napıyım o öyle diyip sakin sakin tavırlarını hoş karşılıyo haddini bildirmiyo koca adama ne diyim diyo geçiyo kenara annem halinden memnun ben onun yerine geriliyorum

malesef arkadaşım,uzmanlar diyor ki ergenlik erkeklerde 26 kızlarda 21 yaşına kadar devam edermiş.
:kızgın:

bu ergenlikle alakalı deil bence yaa benmde bir kardeşim var evet oda ergenlige giriyor biraz bocalıyor bu dönemde en ufak bişeyde aglıyor hiç alakası yokken her istedi oldugu halde ufacık bir istedigi olmadıgı halde siz beni sevmiyorsunuz ölsemde kurtulsam diyor ama bu kadarda deil bu baska birsey bence psikologa gitmesi lazım kilo konusnda da ergenlik döneminde cok önemli bazı aileler büyünce boy atar uzar gider diye düşünüyor ama önüne gecilmesse Allah korusun cok daha kötü olabilir Allah yardımcınız olsun canımm

benim kardeşimde 15 yaşında..tam ergenlik döneminde..ama bu kadar da değil..ve en güzeli kardeşimin internet gibi bir takıntısı yok..istese ben ona kullandırtmıcam mı pc yi ama ayda yılda bir girebilirmiyim abla der öyle girer nete..internet kafaye de gitmez..2ay kadar asilik devresi oldu..mesela şu anda başkalarının yanında onu öpmemizi istemez..ama nerde o günlerrr dicek kadar da seviyesizleşmedi allaha şükür...banyoya girer kendiisteğiyle ama tüy sorunu malesef bizde de var..daha yeni yeni başladığı için bilemiyor..ama geçen hafta çözdük onu da allaha şükür...
bence siz bi psikologtan yardım alın..hem de baya bir yardım alın..çünkü o geleceği için önemli günler geçiriyor farkında olmadan ...haa kilo sorununa gelince..benim kardeşim de kilolu değildi ama hafif bi fazlalık vardı...3ay önce bi başladı uzamaya şimdi pantolonlar düşüyor o derece zayıfladı...ama yine de önelemini almak gerek kilo konusunda da...ama erkek çocuklarının boğzına kilit vurulamıyor malesef :(

bu ergenlikle alakalı deil bence yaa benmde bir kardeşim var evet oda ergenlige giriyor biraz bocalıyor bu dönemde en ufak bişeyde aglıyor hiç alakası yokken her istedi oldugu halde ufacık bir istedigi olmadıgı halde siz beni sevmiyorsunuz ölsemde kurtulsam diyor ama bu kadarda deil bu baska birsey bence psikologa gitmesi lazım kilo konusnda da ergenlik döneminde cok önemli bazı aileler büyünce boy atar uzar gider diye düşünüyor ama önüne gecilmesse Allah korusun cok daha kötü olabilir Allah yardımcınız olsun canımm

Annem sureklı ustelıyor oglum dıyetısyene gıdelım bak ablan da gıttı kotu bırsey mı oldu sen de gıt bak en azından ıdeal kılonda ol bu sana cok zararlı dıyor. Onun umrunda bıle degıl.

malesef arkadaşım,uzmanlar diyor ki ergenlik erkeklerde 26 kızlarda 21 yaşına kadar devam edermiş.
:kızgın:

neeeeeeeeee erkeklerde 26 mı yapmayın etmeyin arkadaşlar gelin şunu accık indirelim bi orta yol bulalım daha 9 senesi var benimkilerin bu hesaba göre :Saruboceq:
şimdi arkadaşım şaka bir yana bu dönem erkek çocuklarında biraz daha zor geçiyor kızlara nazaran
kardeşinize gelince demekki daha yoğun yaşıyor bu süreci
kesinlikle sorumluluk yüklemelisiniz bir işe girdirin tatil döneminde çalışşınki okulun kıymetini anlasın,en azından evin faturalarını ödetin alış veriş yaptırın
çok sabırlı olun bu bir süreç ve geçecek ona çocuk gibi değilde yetişkin bir fert gibi davranın

aynısınıdan bizim evdede var çok asi ve gergin
her an patlayacak bır bomba gibi
ergenlık deyip geçiyoprus ama nereye kadar yanı soz dinlemez asi bir çocuk oldu.
sabır lazım biraz canm üstüne gitmemek lazım yapacak bırsey yok
sıkıncada daha çok yapıyor inat ediyor
zamana yaymak lazım
aileden korktuğu birisi varsa eğer onunla görüştürün çözüm olabilirbelkı...

Back
X