- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
- Konu Sahibi April wind
-
Sadece yürümemesi değil ki. Zaten okuduğum araştırdığım kadarıyla geç yürümekle ilgili pek bir bağlantı kurulmamış. Ben buradan yola çıkarak ilerlediğimi belirttim sadece. :) Teşekkür ediyorum.Benim tam bir bilgim yok ama benim kardeşim de geç yürütmüştü. Yani otizmle alakalı olmayabilir :)
Şuan 16 aylık mayıs 5inde 17 aylık olacak.. Öncelikle bu kanıya nasıl vardığımdan bahsedeyim. Otizm konularına denk geldim birkaç kez okudum ama hiç kardeşimle alakalandırmamıştım. Sonra hala yürümemesi benim kafama takılmıştı. Ki hala yürümüyor.. Sonra adını söylediğimizde bakmadığını farkettim. 3-4 kere söylüyorum oralı olmuyor. Yüksek sesle adını söyleyince belki bakıyor. Aklıma otizm geldi.
Belirli söylediği bir kelime yok. Digil digil falan diyor.
Telefona ve kablolara çok meraklı. Şu sıralar mandallarla oynuyor. Mandal sepetinin yanına mandalları diziyor.
Bir telefon sürekli bulduğunda kulağına götürüp alo alo yapıyor.
Sevilmekten, sarılmaktan hiç hiç hoşlanmıyor.
Çamaşır makinasına meraklı dönüşünü falan izliyor.
Süreklli işte kollarını kanat çırpar gibi yapıyor özellikle tv izlerken.
Ayaklarının ikisini birden sürekli döndürüyor.
Göz kontağı kuruyor.
He gürültülerden acayip korkuyor. Düğün ortamına asla giremiyoruz.
Evde kardeşim varken ev süpürmek, saç kurutmak diye bir olay olmuyor. ağlıyor.
Daha aklıma gelmeyen iyi/kötü anlamda birşeyler illa vardır. Şuan aklıma gelenleri yazdım. Bu konuyu bir tek babama açtım. O da yoktur öyle birşey dedi. Hatta akşam otururken benimle şakalı konuştu kardeşine otizm diyor falan diye.. Aklım çok karışık yardım istiyorum ne yapabilirim. Ailemle nasıl paylaşabilirim bunları. Şüphelenmekte haklı mıyım yoksa ben mi abartıyorum..
Şuan 16 aylık mayıs 5inde 17 aylık olacak.. Öncelikle bu kanıya nasıl vardığımdan bahsedeyim. Otizm konularına denk geldim birkaç kez okudum ama hiç kardeşimle alakalandırmamıştım. Sonra hala yürümemesi benim kafama takılmıştı. Ki hala yürümüyor.. Sonra adını söylediğimizde bakmadığını farkettim. 3-4 kere söylüyorum oralı olmuyor. Yüksek sesle adını söyleyince belki bakıyor. Aklıma otizm geldi.
Telefona ve kablolara çok meraklı. Şu sıralar mandallarla oynuyor. Mandal sepetinin yanına mandalları diziyor.
Göz kontağı kuruyor.
Daha aklıma gelmeyen iyi/kötü anlamda birşeyler illa vardır. Şuan aklıma gelenleri yazdım. Bu konuyu bir tek babama açtım. O da yoktur öyle birşey dedi. Hatta akşam otururken benimle şakalı konuştu kardeşine otizm diyor falan diye.. Aklım çok karışık yardım istiyorum ne yapabilirim. Ailemle nasıl paylaşabilirim bunları. Şüphelenmekte haklı mıyım yoksa ben mi abartıyorum..
Teşekkür ediyorum inşallah değildir ama aileme kabul ettiremiyorum çünkü böyle bir hastalıktan haberleri olduğunu sanmıyorum. Yani varsa da bilgi sahibi değiller. 3 yaşından önce erken teşhis çok önemliymiş.Otizm teşhis edilmesi zor bir durum çünkü her çocuk çok farklı bunula ilgili mutlaka bir uzmanla görüşün. Ne kadar erken eğitime başlarsanız kardeşiniz için o kadar
Her ne kadar otizmin genel özelliklerini bilsek de bu durumun her çocukta çok farklı belirtileri olabiliyor. Bu konuyla ilgili lütfen en yakın zamanda bir uzmanla görüşün. Eğer öyle bir durum varsa erken yaşta başlanan eğitim otizmin etkilerini hafifletebiliyor. Umarım durum korktuğunuz gibi değildir.
Malesef ailelerin genel tavrı bu oluyo durumu kabullenmek istemiyorlar. Kaç yaşındasınız? Aileniz gerek duymuyorsa bile siz bir uzmanla görüşebilirsiniz.Teşekkür ediyorum inşallah değildir ama aileme kabul ettiremiyorum çünkü böyle bir hastalıktan haberleri olduğunu sanmıyorum. Yani varsa da bilgi sahibi değiller. 3 yaşından önce erken teşhis çok önemliymiş.
20 yaşındayım. En mantıklısı benim ilgilenmem ama ailemin tepkisinden çekiniyorum. Bu işi ciddiye almıyorlar çünkü. Kestiremiyorum ne diyeceklerini. Bu akşam oturup güzelce anlatmaya çalışcam. Eğer kabullenmezlerse böyle birşey olabileceğini, kendim halletmeye çalışcam..Malesef ailelerin genel tavrı bu oluyo durumu kabullenmek istemiyorlar. Kaç yaşındasınız? Aileniz gerek duymuyorsa bile siz bir uzmanla görüşebilirsiniz.
Kolay gelsin.20 yaşındayım. En mantıklısı benim ilgilenmem ama ailemin tepkisinden çekiniyorum. Bu işi ciddiye almıyorlar çünkü. Kestiremiyorum ne diyeceklerini. Bu akşam oturup güzelce anlatmaya çalışcam. Eğer kabullenmezlerse böyle birşey olabileceğini, kendim halletmeye çalışcam..
bence psikoloğa göturun. benim oğlum bu yaşta şuphelendık. atipik otistik çıktı. şimdı daha ıyı. geçmiş olsunŞuan 16 aylık mayıs 5inde 17 aylık olacak.. Öncelikle bu kanıya nasıl vardığımdan bahsedeyim. Otizm konularına denk geldim birkaç kez okudum ama hiç kardeşimle alakalandırmamıştım. Sonra hala yürümemesi benim kafama takılmıştı. Ki hala yürümüyor.. Sonra adını söylediğimizde bakmadığını farkettim. 3-4 kere söylüyorum oralı olmuyor. Yüksek sesle adını söyleyince belki bakıyor. Aklıma otizm geldi.
Göz kontağı kuruyor.
hemen bir cocuk pskiyatri servisine gidin hareketler bana normal geldi bi sıkıntı yok ama yürümemesinden yola cıkarak bir bera testi yapılır hemen otizimden şüphelenmek yerine başka sıkıntısıda olabilir bunu en net pskiyatri değerlendirir geç kalmadan hemen.Şuan 16 aylık mayıs 5inde 17 aylık olacak.. Öncelikle bu kanıya nasıl vardığımdan bahsedeyim. Otizm konularına denk geldim birkaç kez okudum ama hiç kardeşimle alakalandırmamıştım. Sonra hala yürümemesi benim kafama takılmıştı. Ki hala yürümüyor.. Sonra adını söylediğimizde bakmadığını farkettim. 3-4 kere söylüyorum oralı olmuyor. Yüksek sesle adını söyleyince belki bakıyor. Aklıma otizm geldi.
Göz kontağı kuruyor.
bence de kardeşım psıkıyatra gıdınhemen bir cocuk pskiyatri servisine gidin hareketler bana normal geldi bi sıkıntı yok ama yürümemesinden yola cıkarak bir bera testi yapılır hemen otizimden şüphelenmek yerine başka sıkıntısıda olabilir bunu en net pskiyatri değerlendirir geç kalmadan hemen.
kızınızde bence bi şey yok. otizzm belirtılerı çok yoğun oluyor. kafanıze takme yarıne çok çok onunle oynayın.her ınsan sıkıldı zaman bı şey tekrarlıyor. buyuklere de geçerlı. demek otıstık değıl. onun ıçın sık sık oynayınGünaydın oncelikle.
benimde kizim ayni yasta. bende supheleniyorum ara ara. hatta konu actim. ben ozellikle camasir makinesinin onune oturtip bakiyorum. 1 dakka kadar bakıp sıkılıp birakiyor. arabanin tekerini donduruyorum dondurecek mi diye dondurmuyor. Evin icinde yurumeye basladi. kelime yok baba aba gibi babildiyor. kardesin ce e oyunu oynuyor mu? bu cok onemliymis. oynamasi olumluymus. benimki cok seviyor. alkis yapmiyor bay bay yapmiyor diye cok korkuyordum tam yas gununde yapti. arabayi suruyor legolari takip cikariyor kitap sayfalarini cevirip bakiyor. kuvakta durmayi cok seviyor. makine seseleeinden korkardi artik alıştı.
Bazen kesin otizm diyorum bazen yok diyorum cok zor
cok cok tesekkur ederim. Allah im yavrunuzla size mutlu günler nasip etsin.bence de kardeşım psıkıyatra gıdın
amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin kardeşimcok cok tesekkur ederim. Allah im yavrunuzla size mutlu günler nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?