• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardesime bir hayat yolu cizin yardim

Korkarak bir yere varamaz. Ben 7 yıl korktum odunluğa kilitlendim, dayak yedim , aç bırakıldım daha da anlatmak istemiyorum. Bir insanının yaşamaması gereken her türlü işkenceyi gördüm. Bak hayattayım yaşıyorum geçti diyorum kendime geçti bak bitti. Kız kardeşlerim hep yanımdaydılar. Biri hep telefonda biride her iş çıkışı bir kahve içimlik olsada bende... Şimdi annem ve babamla da aram çok iyi her daim aranıyor merak ediliyorum (ki babam beni evlatlıktan reddettiğini söylemişti) şimdi Bursa'ya geldiklerinde bende kalırlar kimseye gitmezler :KK53: oh derler burası rahat.. Ne depresyon ilacı kullandım ne psikiyatriste gittim gerek yoktu ki hepsi vardı onların adı kızkardeşti :KK61:
Cok uzuldum gecmiste yasadiklariniza insallh dahada cok mutlu olursunuz

Ne depresyon ilacı kullandım ne psikiyatriste gittim gerek yoktu ki hepsi vardı onların adı kızkardeşti :KK61:

:KK61::KK61::KK61:

Kızkardeşlerine hayran kaldım,
Seni de cesaretinden dolayı tebrik ederim, kardeşlerine güvenmişsin, onların çabasını karşılıksız bırakmamışsın. çünkü bazı insanlar ailesi arkasında oldugu halde kocam da kocam deyip kendi için adım atmaya dahi cesaret edemezken, sen bir telefonla evden çıkıp onların attıgı adıma koşmuşsun.
Canı gönülden sarıldım sana
:KK74:

Seni de cesaretinden dolayı tebrik ederim, kardeşlerine güvenmişsin, onların çabasını karşılıksız bırakmamışsın. çünkü bazı insanlar ailesi arkasında oldugu halde kocam da kocam deyip kendi için adım atmaya dahi cesaret edemezken, sen bir telefonla evden çıkıp onların attıgı adıma koşmuşsun.
Bende tebrik ediyorum sizin gibi bayanlar gercekten ornek hep mutlu olun

Hepsini okuyamadım.
çok üzücü gerçekten çok çocuk var mı kardeşiniz de ?

Teşekkür ederim hepinize destekleriniz güzel yorumlarınız için. Hayat güzel size zehir edenlerle aynı yolda yürümeyin diyebileceğim tek şey bu benim gibi bir tırsak (eski benden bahsediyorum) bile yapabiliyor sizde yapabilirsiniz....

Cok uzuldum gecmiste yasadiklariniza insallh dahada cok mutlu olursunuz

İnşallah arkadaşım sizde mutlu olun Allah ne yazar kaderde ne var bilemeyiz umuyorum ki cesaretinizi toplar kızkardeşiniz böyle hayat nereye kadar :KK43:

Hepinize cok tesekkurer aynen soylesiginiz gibi arkadaslar tespitleriniz birebir dogru asiri gelenekci ve medeniyetten yuz yil geriden gelen bir aile akraba demek bile istrmiyorum bosanmayi oda ok istiyo ama nasil bir yol izlesin benimde beynim durdu yol gostermekten cok ofke duyuyorum bu arada esi yeniden buyuk ev alip annesiyle yasamak istiyo su anda iturduklari evide erkek kardesine vericekmis onun evlenmesini bekliyolar bir yandanda hizla grlin adayi bakiyolarki ki buyuk ev alip yeniden bir arada yasayabilmek icin
Çocuk olduktan sonra dahada zor olur
Gerekirse gizli gizli korunsun ama kesinlikle çlcuk yapmasın
Sen evli misin ? Sen kardeşine sahip çık

Bak sana çok ama çok açık yazıyorum
Ben evli olsam kardeşimi yanıma alırdım
Kocam istemedi diyelim çok ama çok ciddiyim onu da kapının önüne koyardım
Ailem karşı mı çıktı onları da reddeder kardeşimle iki kişilik bir dünya kurardım

Elin heriflerine hizmetçilik edeceğine baba evinde durması daha iyi değil mi?
Baban ne kadar da kötü olsa, sonuçta kendi evi olacak. Kaynana kayınbaba görümce dayak derdi olmayacak

Aynn cok haklisiniz sizinle hem fikirim bende evliyim bir ay arayla iki ay arayla evlendik yanimda kalmalik bi durum oldgu zaman musade eder lafini bile yaptirmaz en benim kadar sever kardeslerimi kiz kardesimde cok istiyo ayrilmayi cesaret edemiyo sadece akrabilik oldugu icin ben de elimden geldigince hep destek oluyorum

Saf mısınız
Akraba da alraba
Nolmuş yani akrabayda
Kocası döverken akraba diyor mu?
Ailesi eziyet ederken yapmayalım akrabadır diyor mu?

Babaniz da mi esi gibi davraniyor yani bu hayatya kimse yok mu arkasinda cok uzuldum Allah yardimciniz olsun :-(

Çocuk olduktan sonra dahada zor olur
Gerekirse gizli gizli korunsun ama kesinlikle çlcuk yapmasın
Sen evli misin ? Sen kardeşine sahip çık

Bak sana çok ama çok açık yazıyorum
Ben evli olsam kardeşimi yanıma alırdım
Kocam istemedi diyelim çok ama çok ciddiyim onu da kapının önüne koyardım
Ailem karşı mı çıktı onları da reddeder kardeşimle iki kişilik bir dünya kurardım

Elin heriflerine hizmetçilik edeceğine baba evinde durması daha iyi değil mi?
Baban ne kadar da kötü olsa, sonuçta kendi evi olacak. Kaynana kayınbaba görümce dayak derdi olmayacak
Evet aynen cok haklisiniz ben kardeslerim icin hrp dwstek olurum esimde olur saolsun cok sukurki oyle yapida deil kendisi de soyledi ama kardesim hakli olarak babam in evi dururken oraya gelmem hos olamz cunju daha ayrilma falan olmadi zaten gexmeye geldigini saniyolar esi hic aramadi ama kayinvalidesi arayip duruyo gel niye gitin ortada hic bisi yok bi cayyapmaya mi gocundun iste zaten kaynina kiz isticez falan diyo

Kiz kardesim yanimda yorumlarinizi hemen okuyacagim evleneli iki yil olucak 23 yasinda istanbulda evli fakat iki gundur anneme geldi ailemiz bilmiyolar gexmeye geldigini dusunuyolar cunku cok kararsiz ve cok cesaretsiz lutfen bir yol gosterin bir yil kayinvalideyle oturduktan sonra ayri eve gecti fakat esi evlere ayrilmasina ragmen kayinvalifeyle butun gun beraber olup eve sadece yatmaya gelmesi yonunde baski yapan aksi oldugu taktirdede siddete basvuran bi tip ailemizde cok sahip cikan bi aile degil acikcasi evlenmek icin gorucu usuluyle evlendi cok kisa bi zamanda oldu birazda yasinin kucukluguyle yaptigi bir evlilik esi sadece annem kizkardeslerim erkek kardeslerim diyen hic ozel zaman ayirmayan butun isten kalan vaktini ailesine ayiran soz hakki vermeyen ezen deger vermeyen sadece annesine bir aksam gitmedi diye dovmus kizlar yuzumi egdin aileme rezil ettin o gun orda niye bulunmadin musafir vardi evin hanimi evde yoktu diye dovmus gunlerdir soyluyorum cok kararsiz cunku dedigim gibi babam kapima gelmeyin diyip kendi gelinine tapan bi insan kararsizligi bu yonde zaten evlenirkende bi nevi yagmurdan kacip doluya yakalanmak oldu bu arada esi akraba yadirgamiyin kizlar oda cok pisman biraz da safligindan yararlandilar resmen hizmetci olarak kullaniyolar hemen kapatilar bu arada cocugu yok tanimda okutucam yorumlarinizi sadece cesarete ihtiyaci var yardimci olun lutfen tek tek tesekkur ediyorum yorum yapan herkese
Allah yardımcısı olsun sınavı çok zor. eğer eşinden dolayı birazcık ümidi olsa devam etsin ama hiç benimsemeyip ilgilenmiyorsa çok zor geçer hayat ..

Saf mısınız
Akraba da alraba
Nolmuş yani akrabayda
Kocası döverken akraba diyor mu?
Ailesi eziyet ederken yapmayalım akrabadır diyor mu?
Yanlis anladiniz akraba olmasini hic tasvip etmiyorum hata igreniyorum dayi cocugu oluyo akraba olunca didinin didisi herkes kndini soz sahibi sanip baski yaparak guya ara bulmaya calisicaklar endiselerim bunlar

Yanlis anladiniz akraba olmasini hic tasvip etmiyorum hata igreniyorum dayi cocugu oluyo akraba olunca didinin didisi herkes kndini soz sahibi sanip baski yaparak guya ara bulmaya calisicaklar endiselerim bunlar
Bide aktaba olmalarina ragmen omrumde ucdefa yada dirt defa anca gormusumdur ole hic gorusulmuyodu

Hayir canim coccuk yok

Çocuk olmaması bu durumlarda ne yazık ki avantaj oluyor.
Boşanmalı kardeşiniz kendi ayaklarının üzerinde kalabilir çalışarak. yeter ki sağlık ve huzur olsun. insan her şeyin üstesinden Allahın izni ile gelebilir.

Ah canım ya çok zor birşey ... KArdeşinin sevdiği hoşlandığı hobileri var mı? Kafasını dağıyacak başka meşkaleler
Eşini biraz önemsemiyor gibi davransa belki eşi bu sefer ona yaklaşır , kardeşiniz halk eğitim kurslarına böyle aktivitelere falan katılsın birde kendini öyle denesin. Bakalım eşi farkına varacak mı?

Ben olsam gidip el kahrını çekeceğime oturup ailemin baskısına katlanırım.
Boşanırım,ailem karşı çıksa da iş bulurum.Bir dahaki seçimimi de ölçüp tartarak yaparım.
Yazık gencecik kız,böyle ömür geçer mi ?

Derisini mi yüzerdin..senden korkulur!
bana yapsa kızgin yağ dökerdim o da ayrı tabi..
Ömür boyu çekmeyi göze alıcaksa...

Kizgin yag fantazim benimde vardi eski kocaya karsi soyle en buyuk tencerede zeytinyagini kaynatip cossssssssssss diye dokucem ustune derdim :KK45:Bi bucuk iskender gibi:KK53:

Back
X