Kardesıme yapılan haksızlık... Fıkır verır mısınız?

Bnmde başıma geldi arkadsim istemeden düşürdü telimi cok uzuldu wer yaptiriyim bnm hatam dedi
Yaptirdi da sagolsun ama bn parasini geri odedim
Cunku bile istiye yapmadi
Üzüntüsünü cok belli etti
Bnce onlarin aldigi teli geri iade edin
Yuzsuz bide diger teli mi istemis

Konu sahibi eski telefonu kendisi kullanmak istiyor bence. Kardeşi iki telefonu birden kullanamayacagına göre. Şu anlayışa bakılırsa kardeşini vermeme konusunda gazlayıp öfkesini ateşleyen kişi de konu sahibi. Çünkü bir telefon da kendisine kalacak. Bedava mal baldan tatlı değil mi? Empati kurun dedim ama işinize gelmeyeni yapmayanlardansınız. İşinize gelmedi mi bazılarının düşünme sistemini felce uğruyor nedense. İster verin ister vermeyin Allah bi yerden çıkarır. Böyle devam edin çakallıklara. Bize düşen ders de hayatta sizin mantıgınızda olanları ve ne denirse densin kendilerini haklı çıkardıklarını görmek olsun. O kızcagız da inşallah o paranın hatrına kardeşinden kurtulsun ve bu dersi alsın. İşinize geldiği gibi mesaj yazıyor evet dolandırıyorum ben herkesi vs cümleleriyle acıtasyon yapıyorsunuz. Onu bırakın da empati kurdunuz mu empati?? Yok o kısmı atlarsınız. Milleti çileden çıkarır sonra da doğru konuşunlara başlarsınız. Siz doğru davranmamakta ısrar ederseniz millet de konuşur bi zahmet. Hadi selametle böyle devam.

Bnmde başıma geldi arkadsim istemeden düşürdü telimi cok uzuldu wer yaptiriyim bnm hatam dedi
Yaptirdi da sagolsun ama bn parasini geri odedim
Cunku bile istiye yapmadi
Üzüntüsünü cok belli etti
Bnce onlarin aldigi teli geri iade edin
Yuzsuz bide diger teli mi istemis
sıkıntı da burda zaten, bızım arkadas uzuntu duymadıgı ıcın burdakı herkes mahcup oldugundan dolayı -benı lekelemek ıcın- tavrını bellı etmedıgını soyledı.. sankı ben degıl de onlar tanıyor arkadası:işsiz: ayrıyeten bız telefon da talep etmedık cat dıye getırmısler sormadan etmeden. tam bır yuzsuzluk ornegı bu aıle bır de gerı ıstıyor eskı telefonu. dur bakalım bır tamırden alalım da... bu ne acele derler adama...

sıkıntı da burda zaten, bızım arkadas uzuntu duymadıgı ıcın burdakı herkes mahcup oldugundan dolayı -benı lekelemek ıcın- tavrını bellı etmedıgını soyledı.. sankı ben degıl de onlar tanıyor arkadası:işsiz: ayrıyeten bız telefon da talep etmedık cat dıye getırmısler sormadan etmeden. tam bır yuzsuzluk ornegı bu aıle bır de gerı ıstıyor eskı telefonu. dur bakalım bır tamırden alalım da... bu ne acele derler adama...

Izin isteyip mi almaları gerekirdi ?

Neden kabul ettiniz o zaman ? Şimdi bir güzel kullanıyorsunuz ama değil mi ?

Ee söyleyin onlar gidip alsın tamirden , tamir parasını dert ettiyseniz ?

Bir ay eski püskü telefon ile gezdi kardeşim ' derken yeni telefon istememişsiniz gerçekten hı hı evet.

Telefon talep etmedik cat diye getirmişler demişsiniz de merak ettim alın diye silah da dayadılar mı? Yapılan bu büyük inceliğe bile sanki kötü bir şey yapmışlar gıbı konusuyorsunuz. Almasaydınız. Duramadınız mı? O kadar para vermişler istesinler bi zahmet. Siz o kadar taksit öderken tamirde yanımızda olunmadı diyorsunuz da onlar eskisini verirsiniz deyince mi kabahat?

Izin isteyip mi almaları gerekirdi ?

Neden kabul ettiniz o zaman ? Şimdi bir güzel kullanıyorsunuz ama değil mi ?

Ee söyleyin onlar gidip alsın tamirden , tamir parasını dert ettiyseniz ?
tamır parası ya da telefon degıldı bızım derdımız hanımefendı. derdımız uzuntusunu bıraz olsun bellı etsın ve bu ıslerle kostururken yanımızda olması ıdı.. telefon alacagız fılan da demedıler, deselerdı kardesım zaten ıstemedıgını belırtırdı. bız o kadar gurursuz ınsanlar degılız. yanımızda olması yeterlı. kardesım kargo ıle yenı telefonu gonderecek zaten.

Bende eski konularını bilmeden yorum yapmıştım hatta msjımda şu kişiymişsin yazdım hoş eski konuları bilsem ne olur resmen uyanıklıkta çığır açılmış

tamır parası ya da telefon degıldı bızım derdımız hanımefendı. derdımız uzuntusunu bıraz olsun bellı etsın ve bu ıslerle kostururken yanımızda olması ıdı.. telefon alacagız fılan da demedıler, deselerdı kardesım zaten ıstemedıgını belırtırdı. bız o kadar gurursuz ınsanlar degılız. yanımızda olması yeterlı. kardesım kargo ıle yenı telefonu gonderecek zaten.

Eğer yeni telefon alan kişiler olmasaydı pişkin diyebilirdim karşı tarafa , ancak telafilerini en üst noktada yapmışlar işte.

Telefonu verirken sorun değildi yanınızda olmamaları , eskiyi isteyince mi bunlar gündeme geldi.

Benim de arkadaşımın çocuğu ekranı kırdı . .
İstemeyemem ben . .
Canım çok sıkıldı ama . .
Almışlar size. .

O zaman yeni telefonu onlara geri iade edip diyeceksinizki biz sizden ilgi alaka bekliyorduk telefon beklemiyorduk bizi yanlış anladınız diyip teşekkür edeceksiniz.

Ayni model telefon almislar tamirdekini istiyorlar niye verelim diyorsunuz bence burada haksizlik yok. Siz alin dememis olabilirsiniz ama gerek yok bir ilgi alaka yeter deyip geride vermemissiniz kabul etmissiniz. Haksizlik eden sizsiniz bu durumda. Ya tamirdekini geri verin yada aldiklarini bir telefon varken iki olmuş aksine ben sizi burada uyanik gordum biraz.

O zaman yeni telefonu onlara geri iade edip diyeceksinizki biz sizden ilgi alaka bekliyorduk telefon beklemiyorduk bizi yanlış anladınız diyip teşekkür edeceksiniz.
Aynen oyle yapacagiz.. Pzt gunu kargoya teslim edilecek yeni telefon. Bu durumda kardesim kullanmiyor bile zaten.

Millet trafikte kaza yapıyor da kaskon var mı diye birbirilerine sorup sağlık olsun deyip el sıkışıp ayrılıyor. Üç beş gün araba kaskodayken arabasız da kalıyor. Ne abarttınız yanımızda olunmadı derken.
Biz uc bes gun degil; 1aydan beridir telefonsuz kaldik hanimefendi.. Ayni seyler degil.

Back
X