Kardesıme yapılan haksızlık... Fıkır verır mısınız?

@elvanelvan88 gecmis konulari okumadim ama senin dedigin gibiyse yazik olmus kardesin arkadasina. ve daha demin kenmimle ilgili konu actim. iste hep bu uyanik insanlardan dolayi iyi niyetliler bunalimda :KK12:

Allah kat ve kat fazla para kazandirsin kardesin arkadasi olan babaya. yazik üzüldüm. ben olsam gorusmem konu sahibinin kardesiyle. boyle arkadas olmaz. hic yoktan 1000-2000 bini gitmis demekki.

birde ilk okudugumda garantisi oldugunu algilayamadim. ben olsam garantiye verdigim telefon icin asla yeni telefon kabul etmezdim. en kötü eski telefonu hemen verirdim onlar istemeden

Ya normal bir insan o teklifi ettirmez. Aynı telefonu sıfırdan almışlar hemen eskisini teşekkür eder gönderirsin yada teşekkür eder tamir parasını alırsın. Ama amacın üzüm yemek değil bağcıyı çarpmaksa başka tabii.
Hala taksit ödüyorum neden vereyim diyor e adam da belki taksit ödüyor değil mi? Neden o adam taksit öderken eli boş da bu insanın iki telefonu birden oluyor.
Bunu bile görmüyor duymuyor. Bu kadar bencil olunmaz. Ben olsam utanırım cidden ya

Bence huylarını ve yeni telefon aldıracaklarmış bildiği için 1 ay babasını iknaya uğraşmıştır sonrada ima edilince almıştır eskisini istemek Hakkı oh hem yenisi benim olsun hem eskisi babasıda o kadar ödedim telefonum olsun demiştir haklı insanlar

Tam ayni modelimi vermisler?
Ben bi yerde " aylarca eski telefonla idare ediyor" diye okudm. Eski bi telfon almislar konu sahibinin kardesine sandim. Yeni model telefonun faturasini ben oduyumde, eski model telefonla neden idare ediyimki?? Dedim.

O zmn haklisin tabiki.
Geri verilmeli evet.

Aynı modelmis. Bir ay hiç ses cikarmamislar , sonra yeni telefon almışlar.
Babamın telefona ihtiyacı var deyip eskisini istemiş.
Eskisini istediği için kardeşi , 1 ay eski Tlf.la idare ettim. Gururum daha onemli deyip yenisini vermeyi düşünüyor.

Yenisini almışlar telafi etmişler.
Daha napsınlar?
Eskisini istemeleri bana tuhaf gelmedi.
Servis için koşusturmuş olmayabilirler.
Kardeşinizde azda olsa kullanmış telefonu.
Aynı hesaba gelmiş yani.
Sizin yaptığınız abartı :işsiz:

Ay ne farkeder ikisinden birini versin iste, bir telefon icin bu kadar can sıkmaya deger mi, sonucta elinde ayni telefondan iki tane olacak, birini vermesi en normali tabi ki. 1 ay eski telefon kullanmanin bedeli olarak ayni telefonun sifirini istemek fazlaca acgozluluk gibi geldi bana.
Değer altınlar için eski kv yi kuyumcu da mum etmiş okudumda gurur eski telefon kullanmak mı insanları hep maş değerleri ile ölçüyor ne yazık sonunda nişanlından ve en iyi arkadaşından olacaksın allah aşkına kim 10 -15 verse iyi eş bulabilir kim 2bin verse iyi arkadaş edinebilir insanları parayla ölçmekten vazgeçin artık

Değer altınlar için eski kv yi kuyumcu da mum etmiş okudumda gurur eski telefon kullanmak mı insanları hep maş değerleri ile ölçüyor ne yazık sonunda nişanlından ve en iyi arkadaşından olacaksın allah aşkına kim 10 -15 verse iyi eş bulabilir kim 2bin verse iyi arkadaş edinebilir insanları parayla ölçmekten vazgeçin artık

Aynen öyle.
Bir de orada gram pazarlığı yapmış. Ben şok olmuştum o konuda. İnsan kendi değerini gramla biçer de bir de elin içinde pazarlık eder mi?
Şimdi de altın gitmiş telefon gelmiş. Telefon pazarlığı yapıyor. Bir verip iki alma derdinde.
Bu karakterde devam eder kendini düzeltmezse altın gider telefon gelir başka bir şey gelir. Ama insanların gözündeki imajı hep üç kuruş için gururunu ayaklar altına alan insan olarak kalır en hafif tabiriyle maddiyatçı derler.
Ben kendi iyiliği için diyorum. Böyle şeylerin pazarlığını yapmak kar değil zarar olur. İmajın bir telefon üç gram altın için sarsılırsa daha fena. İnsanlar açgözlü diyeceğine telefonsuz kalırım bileziksiz evlenirim daha iyi.

Hanımlar konuya yorum yapın geçmişteki konulara değil ve üsluplara dikkat edin rica ediyorum.

Net anlamadım madem kabul etmiceksınız nie aldırıyorsunuz. E alırsa aynının sıfirini size eskisi gibi devam etcek yanı onlarda sizde zarar etmemis olacaksınız düseni vermelisinz. Kazayla düsürdü die tüm masrafları üstlenmesi saçma.

Sorun ne anlamadım, ne güzel işte ailesine anlatmış onlarda telafi etmişler, gayette eski telefonu istemeye hakları var

Neyi sorun ettiğinizi bende anlamadım. Size aynı model yeni bir telefon almışlar zaten. Eskisini istemek en doğal hakları. Hem karnım doysun hem pastam dursun olmaz böyle iş.
Bunu abartıp eskiside yeniside benim olsun demek resmen bencillik. En azından bu benim düşüncem, ben kardeşinizin yerinde olsam yeni telefonu asla almazdım ki olması gereken buydu. İnsan hali bu tarz küçük aksilikler olabilir. Hadi aldı bari eskisini verinde insanları dahada zor duruma sokmayın.
Kardeşinizin yaptığı yanlış, sizin abla olarak bunları düşünmeniz gerekirdi

Yeni tel almislar kardesinize, kardesiniz de kabul etmis..
Tamir edilen telefonu isteme hakkina sahipler bana gore bu durumda.
"Biz boyle bir talepte bulunmadik ama" diyipte genede alinan telefonu kabul etmeniz tuhaf olmus..

Simdi onlarin aldigi telefonu kabul ettiginiz halde,
eski telefonu bari bize verin talebinden sonra apar topar onlarin aldigi telefonu geri vermeniz durumunda,
hakliyken suclu durumuna dusersiniz..

Kendimi sizin yerinize koyuyorum. Evet telefonum icin cok cok üzülürdum. Ancak kendi elinden de kayabilirdi. Evet icten bir özür yeterdi ama telefon almışlarsa bile derdik ki kardesim eyvallah gerek yok. Eger cok israr ederse de o zaman hasari karsila yeter yenisine ne gerek sen kullan derdim

Yeni alınan telefonu bir kere kabul etmiş kardeşin ayrıca arkadaşına ilgilenmedin diyerek bana yeni telefon al demek istemiş zaten üstü kapalı bir şekilde..Telefonu aldıktan sonra geri vericem demek de istemem yan cebime olmuş..
Kızın,babası için telefonu istemesi de tuhaf; aldıkları telefonun acısını mı çıkartmak istediler bu da ayrı bir muamma..

Ben olsam telefonum kırıldı diye cok üzülürdüm ama bunda arkadaşımı sorumlu tutmazdım sonuçta bilerek yapmadığını bilirdim ve ondan bir beklentim de olmazdı onun üzüntüsü ve mahcubiyeti kendine yeter zaten..Arkadaşım yeni telefon alıp gelse asla almazdım çok ayıp bişey onu almak..

Dipnot: Bir telefon yüzünden arkadaşların arasının bozulması ya da gerilmesi çok kötü bişey..

En yakın arkadasım telefonumu kırsa yenisini tabi ki kabul etmem ama o kişi hiç Bi şekilde mahcup dahi olmadıysa aldığı telefonu alır eskisini de ona veririm Bi daha onla konuşmam.

Bastan arkadasinin ilgisiz kalmasi yanlis.ben olsam kirdigim tel icin ne yapacagimi sasiririm.ya zorla alir yaptiririm ya da yenisini alirim.demekki babasi duyunca kizmis dogru olan birsey yapip yenisini almis.neyse kardesinin yerinde olsam da zorla israrla yaptirmak isterlerse kabul ederdim ,ama yeni tel almaya kalkarlarsa da kabul etmezdim.bana israrla bir sekilde kabul ettirip verirlerse de eskisini onlara verirdim hemen

Iyı gunler arkadaslar. Kardesımın arkadası gecen ay kardesımın daha 4 aylık, taksıdı bıtmemıs telefonunu yanlıslıkla yere dusurdu ve o gecmıs bır ay ıcınde de hıc ılgılenmedı, ozur bıle zoru zoruna dıledı kardesım tamıre goturdu yanında bıle bulunmadı ılgı sıfırdı yanı..Kardesım de gecen gun barı ılgılenseydın en azından uzuldugunu anlasaydım bu kadar ıncınmezdım fılan dedı.. Hatayla ınsanlar oluyor sonucta, bu kadar alakasız olması moralını bozdu kardesımın sonucta. Bır de unıversıteden en yakın arkadası bu.. Neyse.. Bu konusmadan sonra kardesıme yenı bır telefon almıs aılesı.. Ozur dılemıs fılan olması gereken buydu demıs, kusura bakma demıs.. Kardesım de bu 1 ay boyunca hep eskı pusku telefon kullandı temın bıle etmedıler. Sımdı de az evvel bır mesaj atmıs; ıste sen o dusen telefonun tamır edılınce bıze ver babamın ıhtıyacı var fılan demıs.. Kardesım de ben sızden telefon ıstemedım ıstedıgım sadece ılgı alaka ıdı yazmıs.. Kı bu ınsan telefon tamırlerıne bıle gelıp ılgılenmeyen bır ınsan.. Kardesım de dıyor; benım gururum her seyden onemlı, anında ıade edıcem alınan telefonu dıyor.. Kızlar sızce bu cok yanlıs bır tavır degıl mı? Bız onlardan boyle bır talepte bulunmadık kı.. Ayrıyeten bu dusen telefon daha yenı alınmıstı taksıtlerı bıtmemıstı.. Odedıgımız telefonu bız nıye babasına verelım? Ayrıyeten kendısı dusurup kırdı... Haksız mıyım kızlar sıze de danısmak ıstedım.. Fıkır verır mısınız? Tesekkurler..
Onlarin aldigi telefonu geri vermeyin yuzune firlatin onlar bence bundan anlarlar bu nasil bir bencillik yaa

Kardesım de oyle yapacagını soyluyor, hatta kargıo ıle gerı gondercegım muhattap olmayacagım dıyor.
E bişey yapmamışlar ki size,niye bukadar tepkilisiniz?telafi edilmiş. Eski telefonu istemek hakları. Şöyle düşünün zarar verdiği gün deseydi ki;arkadaşım ver telini ben halledicem diye,sonra yeni alıp getirseydi ve telafi ettim deseydi.*eski telimide ver* mi ?dicektiniz?yerine yenisi gelince istemeye hakkı var.onlarda taksit ödüyor belki.onları ayiplamissiniz ama sizde çok bencilsiniz.

Back
X