Kardesıme yapılan haksızlık... Fıkır verır mısınız?

Biz uc bes gun degil; 1aydan beridir telefonsuz kaldik hanimefendi.. Ayni seyler degil.
Kaldık derken? Siz de mi?
Bir ay kardeşinizin eski telefonla idare ettiğini sanırım bütün site duydu. Öyle ya da böyle haksızsınız. Kazayla yapmış kız pekala özür de dilemiştir o an. Siz tamirde yanımızda olunmadı diyorsunuz millet araba tamir edilirken gitmez bu normal bir şey. Siz kızın ailesi size yeni telefon aldıgı halde biz mi alsın dedık tavırlarında terbiyesizleşiyor ve onlara hakaret ediyorsunuz. Madem bu kadar gururlusunuz almasaydınız yeni telefonu. Biz istemedik diyosunuz ama kardeşimm eski telefon kullandı bi ay hanfendi demeyi biliyorsunuz. Bunu o kıza da söyledıyseniz yeni telefon istemişsiniz o süre için bu aşikar. Haksızsınız her halükarda.

Bu arada sadece bu mesajıma cevap vermene üzüldüm. (Üç beş değil bir ay hanfendi) Mümkünse diğer mesajlarıma da bi cevap verir misin?

Sanki kız telefonu aldı duvardan duvara çarptı.. Nasıl da vahim hale getirilmiş bu durum. İlgilenmedi,sormadı,koşturmadı vs.. Tamir işlerinde ilgilenip ne yapacaktı;telefonu sedyeye yatırıp sedyeyi filan mı taşıyacaktı:KK70:

Millet kazaya uğrayıp aylarca hastanelerde yatıyo,yoğun bakımda kaliyo filan bu kadar hayıflanmıyordur..

Bence kendilerini çok önemsiyor konu sahibi,aynı önemi göremeyince de karşı tarafı suçlama psikolojisine giriyor.

Altı üstü bir telefon,bu kadar tamah etmemek lazım bir mala.. Ve bir eşya yüzünden yüz göz olmamak lazım kimseyle.. Ayıp ..:stop:

:anne:Wah yavrum wah guZum wah bir ay telefonsuz napmış ya yürek mi dayanır :KK53:
Ay çok güldüm :D

Hatalarını zaten telefon alarak telafi etmişler hanımefendi, eski telefonu da yaptırıp kendileri kullanacak demekki? Neden istemesinler ki? Siz niye vermemekte ısrarcısınız? Beleşten tel geldi eskisini de yaptırır kullanırız kafasında oldugunuz için mi?:dondurma:

Kardesinize kimse haksizlik yapmamis.ozur dilenmis telefonun yenisi alinmis.eskisini ne yapmayi dusunuyordunuz satacakmiydiniz.
Bu arkadasi tamir masrafibida ustleneyim diyebilirdi yenisini almak yerine.
Haksizligi siz yapiyorsunuz.

Cok abartiyorsunuz. Sonucta kaza ile olmus. Ve illa benimle gelecek falan ne is anlamadim. Sonucta telefonda almis. Ozru en alasindan dilemis. Eskiyi isteme hakki sonucta. Sinekten yag cikarir gibi bir haliniz var.

Son düzenleme:
Daha hala " üzüntüsünü belli etmedi, koşmadı, ilgilenmedi" diyorsun ya. Yemin ederim şaka gibi insanlarsınız ailece. Ya telefon bu telefon! Onca insan sedye, yoğun bakım vs diye dalga geçmiş. O yorumlara katıla katıla güldüm. Sen hala aynı terane. Ya bir insan telefonu yanlışlıkla düşürdü diye ne kadar üzülebilir hanfendi? Yeme içmeden kesilip hergün telefonun duumunu sormalıydı herhal. İnsanlar gidip yeni telefon almış, daha neyin üzüntüsünden ilgisinden bahsediyorsunuz? Sanki düşüren kişi " boşver yea, alt tarafı telefon, dalgamıza bakalım panpa" demiş. Pff yani. Eşyalara olağanüstü anlamlar yükleyip hayat nemat meselesi yapınca böyle olunuyor demek.

Kardeşine arabayla filan çarpıp, sonra size para verselerdi bu gurur ayaklarınız anlaşılırdı. Bozulan mala yeni bir malla karşılık vermişler, bu işin raconu bu. Yok biz tel beklemedik de ilgi alaka bekledik lafların cidden gülünç.

Ay çok güldüm :KK70:

Hatalarını zaten telefon alarak telafi etmişler hanımefendi, eski telefonu da yaptırıp kendileri kullanacak demekki? Neden istemesinler ki? Siz niye vermemekte ısrarcısınız? Beleşten tel geldi eskisini de yaptırır kullanırız kafasında oldugunuz için mi?:dondurma:

yok bence tamirciye para vermiş olucaklar diye:)) utanmadan onuda isterler şimdi..

Yazık ya telefonun son durumu ne acaba :cry: bir dua topiği açsak kızlar :KK42: hey Allahım ya :işsiz:

Hahaha kahkaha attımm resmen yaa:KK70:

Öyle deme yaa..
O biiir kız kardeş
O biiirr haksızlığa uğrayan kız kardeş
O biirrr telefonu düştü diye ilgilenilmeyen kız kardeş
O biiirr yere düşen telefon
O biiir biirr pardon iki tane süper ötesi telefonn..

Neyse öhöm öhöm kendimi kaybettim..:rapci:

Not: Dua topigi acarsaniz haberim olsun benim de bi katkım olsun telefona:KK48::KK70:

tamır parası ya da telefon degıldı bızım derdımız hanımefendı. derdımız uzuntusunu bıraz olsun bellı etsın ve bu ıslerle kostururken yanımızda olması ıdı.. telefon alacagız fılan da demedıler, deselerdı kardesım zaten ıstemedıgını belırtırdı. bız o kadar gurursuz ınsanlar degılız. yanımızda olması yeterlı. kardesım kargo ıle yenı telefonu gonderecek zaten.
Ne kosturdunuz yahu? Alt tarafi telefonu tamirciye goturdunuz. Sanirsin agir hasta arkadaşını yalniz birakmis hastanelerde kostururken. Pes valla

Uyaniklik yapmaya calisiyorsunuz resmen. Telefonun tamir parasi ne kadardir ki sanki ya. Yeni telefon onun tamir parasini coktan karsilar. Belese telefon iyiymis. Yeni teli gonderin adamlara yahu.

E yenisini almışlar zaten para verip.
Eskiyi istemek gayet hakları.

Masraf yapıp yerine almışlar zaten

Ay okudukça daraldım.

Kız bilmeden düşürmüş.Telafi etmek için aynısı da almışlar aile masrafa girmiş.

İlgi alaka demişsiniz ince düşünmüşler ki almışlar,çoğu aile almaz bile garantisi vardır zaten. Hastanelik olmadınız abartmayın.

İnsanlık hali olabilir utanmış üzülmüştür yenisini alarak telafi etmiş bi de insanlar.Onlara da bedava vermediler tabi ki eskisini ver yaptıralım derler.

Madem telefon yapılıyor hiç kabul etmeseydiniz garantiden gelene kadar. Asıl sizin telefonlardan birini geri vermemeniz haksızlık

Keşke burada herkes aynı şeyi diyorsa biz yanlış yapmışız dese ama konu sahibi hayatta yapmaz.
Eski konularını bir okusanız bu telefon olayındaki tavrına şaşırmazsınız da.
Bilezik almaya parası yok diye kayınvalide adayına beşibiryerde aldırmaya kalkmalar mı ararsınız kuyumcuda gram pazarlığı mı...
O zaman gelen tepkilerin hepsi aynı doğrultuda olduğu halde bir gıdım ben çok mu çıkarcıyım çok mu ayıp ediyorum dememişti.
Bu konuda da kazara bilmeden istemeden telefonu düşüren bir insanın verdiği telefona çöküp eskiyi de vermeme niyetinde gelen eleştirileri görmezden gelip tek tük gelen kendi çıkarına uygun mesajları beğeniyor. Hala ama hala iki telefonuda parselleme derdinde yani.
Hep kendi haklı olan ve bedavayı seven bir insan bu konu sahibi. Asla da hatasını kabul etmez

İki telefonu da parselleyerek hakkına girmiş olacak,hiç umrunda değil herkes haksız bu aile haklı.Her şey maddi,altın,çıkar olmuş.

Back
X