Kardesimi cesaretlendirmeye devam etmeli miyim

littlemother

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2011
976
1.864
113
Kizlar erkek kardesim nisanli. Dügüne cok az kaldi. Bi cok hazirlik yapildi.

Ama nisanlisini ilk gördügüm andan itibaren icim bi türlü isinmadi. Neyse dedim, önemli olan onlarin anlasmasi. Kardesim bir gün mutluysa iki gün mutsuzdu. Sürekli kavga ediyorlardi. Sebepler eften püften. Hep kiskanclik. Kardesimin egitimini ilerletmesine bile karsi cikti. Kardesim whatsappini bile kapatti. Sürekli kavga konusu oluyor diye. Ben bastan beri ayril dedim. Ama annemin baskisi ve belki düzelir diye sürdürdü.

Bu arada kizin ailesi de pirlanta gibi insanlar.

Son kavgasinda artik yeter dedim. Kavganin sebebi erkek kardesimin kiz kardesimi yeni görev yerine birakmak istemesi. Götüremezsin demis. At şu nişani artik dedim. Ama hala kararsiz. Annem deseniz olmaz,ele güne karsi muhabbeti yapiyor.

Ne yapmaliyim? Erkek kardesimi cesaretlendirmeye devam mi etsem?

Mümkünse kenara çekilin... Nişanlı iki kişinin arasına girmeyi ablalık görevinden ayrı tutun.. Ne münasebet at şu nişanı demek. Buna siz karar veremezsiniz! Çok kolay zaten erkek tarafı için at nişanı vs demek. Ayıp yaaa

sizi ilgilendiren bi durum göremedim ben.

Iki kisinin arasina girmek bi niyetim asla olmadi. Onlar mutlu olsun diye ailecek yapmadigimiz fedakarlik kalmadi. Siz erkek kardesinizin artik sıkıntıdan burnunun kanadigini görseniz banane mi dersiniz?
Kiz kavgadan besleniyor. Sorun bu. Kardesim hep düzelecek diye alttan aldi. Su an da dügüne az kaldi diye cesaret edemiyor. Dün dedi ki zaten evlilikte de böyle devam ederse bosanirim diye düsündüm hep.

Kardeşiniz onu iyiliğini istiyorsunuz anlıyorum ama içinizde sanki birazda görümcelik var. Bu konulara bence siz hiç karışmayın. İki kişi evlenmeye karar verdiklerine göre karar verebilecek yaştalar. Ayrılığa da kendileri karar vermeliler. Siz kardeşinizi cesaretlenip ayırırsınız , kız yarın başka biriyle evlenir , olaki kardeşiniz istediği gibi bir eş bulamazsa , mutsuz olduğu her gün için sizi suçlar.

Erkek kardeşime nişanlısı kız kardeşini götüremezsin derse benim tepkin konu sahibinden daha ağır olur. Herkes haddini bilecek. Ne demek götüremezsin. Kimse kusura bakmasın bu iki kişinin ilişkisi değil. Aileye nifak sokmaktan başka bir şey göremiyorum. Konu sahibi kardeşinizi uyarmakla iyi yapmışsınız.

evlenince boşanması daha kötü
nişanlıyken karar versin

kızı karşısına alsın açık açık konuşsun
bak böyle gitmez bir karar verelim evlenip boşanmak daha kötü değişmeyeceksen ben bu halini istemiyorum desin...

Kardeşiniz onu iyiliğini istiyorsunuz anlıyorum ama içinizde sanki birazda görümcelik var. Bu konulara bence siz hiç karışmayın. İki kişi evlenmeye karar verdiklerine göre karar verebilecek yaştalar. Ayrılığa da kendileri karar vermeliler. Siz kardeşinizi cesaretlenip ayırırsınız , kız yarın başka biriyle evlenir , olaki kardeşiniz istediği gibi bir eş bulamazsa , mutsuz olduğu her gün için sizi suçlar.

Inanin ailesi bile kizinin huyunu bize anlatiyor. Annesi melek gibi bir kadin. Onu bile sürekli bizim yanimizda azarliyor. Su noktaya kadar zaten hic karismadik. Elimizden gelen her türlü yardimi da gösterdik.

Uzaktan görümcelik gibi gözükebilir. Haklisiniz. Ama keske kardesimin mutlu olacagini bilsem bi ömür kötü görümce olarak bilinsem.

Erkek kardeşime nişanlısı kız kardeşini götüremezsin derse benim tepkin konu sahibinden daha ağır olur. Herkes haddini bilecek. Ne demek götüremezsin. Kimse kusura bakmasın bu iki kişinin ilişkisi değil. Aileye nifak sokmaktan başka bir şey göremiyorum. Konu sahibi kardeşinizi uyarmakla iyi yapmışsınız.

Kardesim onun ailesine cok saygilidir. Onlar da kardesimi sever. Ama nisanlisi hep bi suratsiz. Gecen aksam onlarda yemegine davetliydi ailem. Kiz kardesim mutfaga yardim etmek icin girmis. Kovmaktan beter etmis kizi. Sesimi cikaramadim diyor.

Benim de erkek kardesim var.senin anlattigin gibi bir gelin adayimiz olsa coktan kardesimi islemeye başlamistim bile.goz gore gore de kardesimin aci cekmesine mutsuzluguna katlanamazdim.kaldi ki o bile daha simdiden bosanmayi aklından geciriyorsa içten ice o da bu isin bir gun bitecegini biliyor demektir.

Karışmayın derim ben.
Sorunların o da farkında.
Dış kapının mandalı kardeşini götüremezsin diyorsa ve kardeşiniz devam ediyorsa yapacak bir şey yok.
Benimkinin sevgilisi de kardeşimi benşm nikahıma göndermiyordu. Nerenin iti oluyorsa afederniz... ayrıldılar ama hala aklıma geldikçe cinlerim tepeme çıkıyor.

evlenince boşanması daha kötü
nişanlıyken karar versin

kızı karşısına alsın açık açık konuşsun
bak böyle gitmez bir karar verelim evlenip boşanmak daha kötü değişmeyeceksen ben bu halini istemiyorum desin...

Kac kere konustular. Sonuc hep ayni.

Karışmayın derim ben.
Sorunların o da farkında.
Dış kapının mandalı kardeşini götüremezsin diyorsa ve kardeşiniz devam ediyorsa yapacak bir şey yok.
Benimkinin sevgilisi de kardeşimi benşm nikahıma göndermiyordu. Nerenin iti oluyorsa afederniz... ayrıldılar ama hala aklıma geldikçe cinlerim tepeme çıkıyor.

Sorunlarin farkinda ama cesaret edemiyor. Dügune 1 bucuk ay kaldi. Iki aileyi de üzmek istemiyor. Bi de babamin dirdirini da cekmek zorunda kalacagim diye düsünüyor.

Sorunlarin farkinda ama cesaret edemiyor. Dügune 1 bucuk ay kaldi. Iki aileyi de üzmek istemiyor. Bi de babamin dirdirini da cekmek zorunda kalacagim diye düsünüyor.
Sırf etraf yüzünden cesaret edemiyorsa çok,saçma. Ben de nişan atmıştım ama atana kadar ailemden dolayı ciddi bişey yapamamıştım. Ne zaman ki kardeşim gelip ne yaparsan yap arkandayız dedi o zaman cesaret buldum. Bence babanızla konuşun kardeşinizle konuşsun. En azından aile açısından sıkıntı olmadığını eğer içine sinmiyorsa sizi bahane etmemesini söyler. İleride siizin yüzünüzden evlendim derse daha kötü olur diye ikna edersiniz belki babanızı.

Back
X