Kardesimi etut merkezine yazdirmak istiyorum ama...

Kafam-karisik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2016
3.626
4.801
63
33
Arkadaslar kardesim bu sene son sinif ve etut merkezine yazilacak ailemin durumuda cok iyi degil 4 milyar filan istiyorlarmis bn cok sukur ogretmenim ve ailem bni okutmak icin cok caba harcadi fakat bugun esimin yaninda lafini actim annemgile yardim etsek filan diye hic seslenmedi sizce nasil bir yaklasim sergilemeliyimde bu konuya sicak bakmasini saglamaliyim ?
 
Eşine. E kendi paransa ver kardeşin sonuçta koca her zaman bulunur kardeş bulunmaz
 
Bence uygun bir dille anlatmaya çalış bu sorun olup da senin huzurunu kaçırmasın sonuçta tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır
 
Bahsettiğiniz rakam 1 aylık maaşınızdan biraz fazla. Meslek dersi öğretmeniyseniz daha fazla bile kazanıyorsundur. Kocanı ikna etmeye çalışma. Bunu kendiliğinden düşünmeyen insanı ikna edemezsin. Ben veriyorum bunu onlara borçluyum. Bu kadar..
 
Kendi param ama bizde oyle bnm param mevzusu olmaz ortak borclarimizi oderiz birlikte harcariz yani
O yuzden hem esimle bu durumu sorun edip kavga etmek istemiyorum hemde kardesimi yazdirmak istiyorum sorun edipte huzurum kactiktan snra yapilan iyilikte bir ise yaramaz
 
Taksitle odeyebilirsiniz. Ayda mesela 400 lirayi kendinize harciyormussunuz gibi dusunun. Kendinize bisey almak yerine kardesinize yardimci olursunuz.
 
Degil mi ya kendi dusunsede bni boyle zor durumda birakmasa keske ama dusunmuyor yada isine gelmiyor
 
Taksitle odeyebilirsiniz. Ayda mesela 400 lirayi kendinize harciyormussunuz gibi dusunun. Kendinize bisey almak yerine kardesinize yardimci olursunuz.
Yani mesela bu sene tatile gidecektik hamile olunca gidemedik sanki tatile gitmis gibi saysak bile odenir para ama esime nasil anlatacam bilemiyorum
 
Yani gereksiz bir sey olsa olmasada olur ama bu onemli gelwcwgi icin
Haklısınız. Eşinizle açık ve net olarak konuşun eğer sizi zorlamayacaksa bir maaşımı kardeşime ayırmak istiyorum, ailem eğitimim için bana harcadı benim de kardeşime destek olmam lazım. Diye konuşabilirsiniz. Net olun, laf arasında demeyin.
Nakit zorlarsa taksit ödeme imkanı varsa öyle de yapabilirsiniz. İnşallah kardeşiniz güzel bir yer kazanır
 
Insallah ya cok saolun bu konularida konusmayi hic beceremem sanki borc istiyorum gibi gelir ama dediginiz gibi acik ve net olmak en iyisi sanki
 
Yani mesela bu sene tatile gidecektik hamile olunca gidemedik sanki tatile gitmis gibi saysak bile odenir para ama esime nasil anlatacam bilemiyorum
Bence cok da bisey anlatmak zorunda degilsiniz. Sonucta siz de calisiyorsunuz ve paranizi harcarken izin almaniz ya da cekinmeniz ne kadar dogru olur ki? Tamam ev hesabi ortak olur, borc ortak olur ama kendi istediginiz icin bisey yapacaksiniz. Istedigimiz seyleri yapamayacaksak neden calisalim ki?
 
Eğer insan maaşı üzerinde tasarruf hakkına sahip değilse onu çalışmaya ne motive edebilir ki? Çalışmıyor olsanız eşinizi iknaya çalışmanız anlaşılabilir. Fakat çalışıyorken, kendi emeğinizin karşılığı olan bir paradan kardeşinizin eğitimi için harcarken neden eşinizden onay bekliyorsunuz ki?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…