• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimi ihbar etmeli miyim

Nurade

Bekliyorduuuu🙄
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
472
Puanlar
103
Allah rızası için bu ramazan gününde bana bir yol gösterin yaklaşık bir yıldır A-m denilen maddeyi kullanıyor hakkında yakalama kararı var adam yaralama ve silah taşıma ve uyuşturucu kullanmadan hayatı bize zindan etti telefonlarımızı çalıyor evden para götürüyor sürekli içiyor hakaret küfür ben ihbar etmek istiyorum adım görünür mü beni söylerler mi biliyorsunuz adalet sistemimizi bir de az bir zaman yatıp çıksa benim ihbar ettiğimi duysa beni öldürür anne babam çok sor durumda yollarda düşüp kalıyor çok utanıyoruz tedavi asla istemiyor gücümüz yetmiyor daha 22 yaşında

Allah rızası için bu ramazan gününde bana bir yol gösterin yaklaşık bir yıldır A-m denilen maddeyi kullanıyor hakkında yakalama kararı var adam yaralama ve silah taşıma ve uyuşturucu kullanmadan hayatı bize zindan etti telefonlarımızı çalıyor evden para götürüyor sürekli içiyor hakaret küfür ben ihbar etmek istiyorum adım görünür mü beni söylerler mi biliyorsunuz adalet sistemimizi bir de az bir zaman yatıp çıksa benim ihbar ettiğimi duysa beni öldürür anne babam çok sor durumda yollarda düşüp kalıyor çok utanıyoruz tedavi asla istemiyor gücümüz yetmiyor daha 22 yaşında
Konu hakkında bilgim yok konun yukarda kalsın diye yazıyorum inş her şey yoluna girer

Hakkında yakalama kararı varsa nasıl yakalanmıyor? Eve girip çıkıyor anladığım kadarıyla.

Hakkında yakalama kararı varsa nasıl yakalanmıyor? Eve girip çıkıyor anladığım kadarıyla.
Evet kaç kere mahkeme kâğıdı geldi ama eve baskın yapıp alıp götüren yok bizde bunu anlamıyoruz keşke gelip götürseler sadece polis telefonda aradı beni merde olduğunu biliyor musun diye ben de korkumdan diyemedim dedim bilmiyorum

CİMER'den şikayet edince bilgilerimi gizle seçeneği var. İhbar seçeneğinde de vardır diye düşünüyorum. Madem isminiz cisminiz görünmesin istiyorsunuz, bu yolu deneyin.

Bir de her kişi için aile hekimi gibi polis tanımlanmış. E-devletten sorgulatıp öğrenin. Mesaj nereden atılıyordu bilmiyorum ama ona danışın. O da sizi yönlendirir. Eve gelince şurayı ara der.

Kardeşiniz sizin ettiğinizi de anlamaz. Bunun için korkmayın. Mahalleden biri de görmüş olabilir. Sonuçta sokağa çıkıyor kendisi, gizlenmiyor ya.

Yalnız, ihbar ettiğinizi çevrenizdekilerle asla paylaşmayın. Dile getirirler ve vakti gelince sizi suçlarlar, anne ve babanız bile.

Feyk hesaptan bulunduğun ilçenin emniyet müdürlüğünün sosyal medyalarına yaz kimseye de bişey söyleme

Bunu bulamazlar mı bir şekilde
Peşine düşmezler. Çok da önemli değil ihbarı kimin yaptığı. Asılsız olmaması önemli. Güven tesis edecek şekilde anonim kalarak ihbar edebilirsin. Adliyelerde, bazı hastanelerde ankesörlü telefonlar var hâlâ, çok zorda kalırsan onlardan ara. Ama bence de e devletten toplum destekli polisine ulaşıp süreci onunla yürütmen daha doğru olacaktır. Mahallendeki karakola da başvurabilirsin

Uyuşturucu içim AMETEM'e yatırırlar ama diğer suçlardan hapse girebilir yine bilmiyorum.

Aynısını dayım yaptı. Geçen haftalarda hapse girdi ama eski dosyalar incelendiği için.
Siz,can güvenliğinizin tehlikede olduğunu belirtebilirsiniz.

Ablamın komşusunun oğlu da böyle. Onlar ölene kadar kimseye rahat yok. Bir süre sonra maddeye ulaşmak için satıcılığa da başlıyorlar. Allah yardımcınız olsun kendi istemediği sürece tedavi zorunluluğu da yok.

Sosyal hizmetler müdürlüğünde çalışan arkadaşım var. Benzer bir olay komşumuz da olmuştu. Adam madde bağımlısı karısı bırakmış gitmiş bebekle yaşıyor bebeği içip içip dövüyordu kimse bişey yapamıyordu şiddet eğilimli ona sormuştum bunu ihbar etmek istiyorum ismim verilir mi. Kesinlikle verilmez rahat rahat ihbar edersin hemen gelirler demişti . Bir yakınınıza ihbar ettirin çok korkuyorsanız. Kimin ihbar ettiğini söyleyeceklerni de sanmıyorum

Ablamın komşusunun oğlu da böyle. Onlar ölene kadar kimseye rahat yok. Bir süre sonra maddeye ulaşmak için satıcılığa da başlıyorlar. Allah yardımcınız olsun kendi istemediği sürece tedavi zorunluluğu da yok.
Böyleleri istemez. Benim de dayım öyle. Hayırsız,uyuşturucu batağında,geçimsiz,dosya kabarık,herkese horozlanır. Olan 80 yaşındaki annesine oluyor,kardeşlerine oluyor. O yüzden bu yoruma 5 yıldız verdim.

Evet illa bir noktada sizin ihbar ettiğinizi öğrenir.

Evet illa bir noktada sizin ihbar ettiğinizi öğrenir.
Dosyada yazıyor. Hakim de sormak zorunda şu kişi şunları demiş csavunman ne diye. İlla öğrenir yani. Belki başka telefon ile isimsiz arayıp ihbar etseniz farklı olur mu yine de bulurlar mı sizi bilemiyorum

İsimsiz ihbar etseniz bile gözaltına alınırken sizi adliyeye götürerek şikayetiniz konusunda emin misiniz diye sorarak ifadenizi ve şikayetinizi alıyorlar. Bı gibi suçlular genelde içeride tutulmuyor ondan bu kadar korkmadan kudurmuş köpek gibi davranabiliyorlar zaten.

Evleri ayırın uzaklaşmaya çalışın başka çözümünüz me yazık ki yok. Çok yakın bir akrabadan birebir yaşayarak biliyorum çünkü.

Eğer çok korkuyorsan başka birisinin telefonundan ara şikayet et eve girer çıkarken görüyorum evde diye aranması varsa zaten alıp götürürler

Allah yardımcınız olsun Heryerde bu z*ıkkım var gittikce daha çok yayılıyor.

Benim bildiğim ihbar yapıldığında adres isim paylaşılıyor fakat. Dilekce verirseniz gizlilik için belki paylaşılmayabilir. Baştan aşağı zaten saçmalık. Bence delici kesici aletleri herşeyi ortadan kaldırın evde yok edin. Kendiniiz güvene alın. Aşırı saldırganlık var o öfkeyle o içtiği şeyin etkisiyle zaten ne yaptığını bilmiyor.

Hatta mümkünse kendinizi güvene alabilceğiniz biryerde kalın. Biz burda ne desek boş bir anne için bu durum çok farklı. Bırakın ne hali varsa görsün de diyemiyor insan..

Eğer çok korkuyorsan başka birisinin telefonundan ara şikayet et eve girer çıkarken görüyorum evde diye aranması varsa zaten alıp götürürler
Sıkıntı orda zaten😥 alıcaklar 2-3 gün sonra saldıktan sonra tutturcak beni kim ihbar etti..

Tabi ki ihbar etmelisin

Back
X