Kardeşimi kampa göndermeli miyiz?

Merhaba kızlar,
11 yaşında bir erkek kardeşim var. Okulu proje kampına götürüyor farklı bir şehire bize baya uzak bir şehire. 10-15 kişilik bir kamp, araştırma falan yapacaklarmış o şekilde bir kamp olucak. Annem de kararsız çünkü hiç anne babamdan ayrı böyle bir yere gitmedi aslında gitmesini çok istiyor çok faydalı olucak onun için hem de sosyalleşmesi açısından iyi olacağını düşünüyorum ben. Ama annem emin olamıyor tedirgin biraz. Hani kendi banyoya girip saçını kurutabilir mi üşütür mü hasta olur mu falan gibi, kısaca kendi başının çaresine bakabilir mi diye düşünüyor. Başlarında tabi öğretmenler olacak ama dediğim gibi odalarda falan bireyseller. Odalarda da sadece yaşıtlarıyla kalacakmış. Biz de kararsız kaldık, fikirlerinizi istiyorum :)

Ben gondermezdim çok küçük ya orda başına bişi gelirse!

Sosyalleşip birey olabilmesi için önemli olsa da ben kızımı göndermem.Çivisi çıkmış dünyaya hiç güvenmiyorum.Öğretmen yada kim olursa olsun babası hariç kimse ile göndermezdim.derdim de hastalık değil hasta düşünceli o kadar çok kişi var ki .Belki paranoyakça ama böyle.

Tamda aynı nedenlerle asla gondermem

Sosyalleşip birey olabilmesi için önemli olsa da ben kızımı göndermem.Çivisi çıkmış dünyaya hiç güvenmiyorum.Öğretmen yada kim olursa olsun babası hariç kimse ile göndermezdim.derdim de hastalık değil hasta düşünceli o kadar çok kişi var ki .Belki paranoyakça ama böyle.
ama bunlar sokakta da var okulda da var böyle düşünürseniz çocuğu hiç yanınızdan ayırmamanız gerekir

Bence gonderin unutulmaz anilari olur. 10 yasindayken bale kursuyla turneye gitmistik, o kadar guzel anilarim var ki hatirladikca mutlu oluyorum. Her yasta anilari farkli depoluyoriz galiba ayni turneye 16 yasinda gitsem bu kadar guzel hatirlayamazdim sanki nedense:KK58:

Merhaba kızlar,
11 yaşında bir erkek kardeşim var. Okulu proje kampına götürüyor farklı bir şehire bize baya uzak bir şehire. 10-15 kişilik bir kamp, araştırma falan yapacaklarmış o şekilde bir kamp olucak. Annem de kararsız çünkü hiç anne babamdan ayrı böyle bir yere gitmedi aslında gitmesini çok istiyor çok faydalı olucak onun için hem de sosyalleşmesi açısından iyi olacağını düşünüyorum ben. Ama annem emin olamıyor tedirgin biraz. Hani kendi banyoya girip saçını kurutabilir mi üşütür mü hasta olur mu falan gibi, kısaca kendi başının çaresine bakabilir mi diye düşünüyor. Başlarında tabi öğretmenler olacak ama dediğim gibi odalarda falan bireyseller. Odalarda da sadece yaşıtlarıyla kalacakmış. Biz de kararsız kaldık, fikirlerinizi istiyorum :)
nbeyin in kampı mı yoksa:))

Tabi ilk kez ailesinden ayri kalan ben tokami bir yerde, ayakkabimi baska yerde unutuyordum... Terasa kacip dans ettigimiz icin ceza almistik, hem de unlu balerinimiz olan Omur Uyanik hocamdan :KK48: Yataklarin uzerinde tepinmistik, sabaha kadar uyumayip gun icindeki etkinliklerde uyumustuk. Oyle guzeldi ki bence kardesiniz de yasamali kendi kendine sacini kurutamasin ne olur ki ne kaybeder? Ama cok sey kazanir

ben o yaşlardayken voleybol takımıyla çok yer gezdim..harika anılardı,hatırladım şimdi bak..
ben oğlum için düşünsem ,kendi bakımını yapabilr mi den ziyade,yol uzun,başlarındaki öğretmen güvenilir mi falan diye düşünürdüm...zira 6 yaşındaki oğlum kendi başına banyo yapıp üstünü giyinebiliyor:)

ama bunlar sokakta da var okulda da var böyle düşünürseniz çocuğu hiç yanınızdan ayırmamanız gerekir
Haklısınız zaten paranoyaklık olabilir bu düşüncem ama böyle değişmiyor fikrim.Hem haberlerden ,hem iş gereği o kadar çok kötü şey duyup görüyorum ki ister istemez saplantı derecesinde korumacıyım.Esad önemlisi kuzeninin tacizine uğramış biriyim ve küçükken öz amcası tarafından istismara uğramış komşumuzun oğlunun olayının üzerine istesem de bu fikrimden dönemem.

O kadar çok çocuk kayıpları izledim ki gözümün önünden bir dakka ayırmıyorum. Zaman kötü. Müge anlı da ki çocukları izledikçe perişan oldum. Kime güveneceğimizi bile şaşırdık. Geçen gün sınıfça piknik vardı. Hastaydım gidemedim haliyle oğlumu da göndermedim. Ki bi başka şehre aslaaaaaa.

Önceden bukadar ortalık karışık deyildi .şimdiki insanlar iyice sapıttı çığrından çıktı .ben olsam kesinlikle göndermezdim allah vermesin insanın aklına herşey geliyo.

Benim kardeşim izci. Bi çok şehir gezdi hatta balkan ülkelerinin tümünü gezdi. Hemde kız. Hiç bi sorun olmadı çok şükür.

O kadar çok çocuk kayıpları izledim ki gözümün önünden bir dakka ayırmıyorum. Zaman kötü. Müge anlı da ki çocukları izledikçe perişan oldum. Kime güveneceğimizi bile şaşırdık. Geçen gün sınıfça piknik vardı. Hastaydım gidemedim haliyle oğlumu da göndermedim. Ki bi başka şehre aslaaaaaa.
Önceden bukadar ortalık karışık deyildi .şimdiki insanlar iyice sapıttı çığrından çıktı .ben olsam kesinlikle göndermezdim allah vermesin insanın aklına herşey geliyo.
Temkinli olmak lazım tabi ama yollayacağımız kurum güvenilir bi kurum herhangi bir yer değil o yüzden içim rahat.Allah korusun tabi bütün çocukları.

Back
X