- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.473
- 133
- Konu Sahibi Papatya129
-
Açık açık söyleyin çocuk bakamam, gidecekse başka yere gitsin ya da kalacak yer bulsun. Her gelen ablasının evine gelmiyor.
Anlattığınız kadarıyla bir şey becerebilecek biri de değil. Her işi üstünüze atıp okul bahanesiyle gezmeye geliyor oraya bence.
Geçmiş olsun öncelikle. Evet genelde ergenlik döneminde yoğun yaşanıyor bunlar. Ama elbet atlatacaktır. Kendi isteğiyle gideceği günler olur belki ama şuan hala etkisinde muhtelemen. Ben hem uygun hem kaliteli doktor bulsam giderim valla :)))) Ancak bu şekilde bir çocuğun rahat yaşaması amacıyla her istediğini yapmakta yanlış tamamen engel olmakta. Yani kardeşinizin tamda hiçbir şey yapamadığı ve yapmak istemediği bir dönemde gelmesi daha sıkıntılı. Normalde ben herkese imkanınız varsa yurt dışına gidin derim ancak bunu sorumluluk sahibi kişiler yapmalı. Yaşı da geçtim ne istediğini bilmelisin. Sizi zor durumda bırakacaklar.Ailemin suçu elbette var bu hale gelmesinde. Ama asıl sorun şu ki kardeşim çok ağır bir ergenlik geçirdi, geçmişte hap içmişliği ve hastanelik olmuşluğumuz var. Çok uğraştık didindik bu süreçte düzelsin diye. Annem çaresizlikten hocalara mı gitmedi theta healing gibi absürt şeylere mi başvurmadı. Terapi aldırıyorduk bin güç bela şu ekonomide. Gitmiycem diyip tedaviyi yarım bıraktı.
Durum böyleyken ailem “bu çocuk hayal etti şimdi gidemezse psikolojisi bozulur, yine kendine bir şey yapar” cümleleriyle tehdit ediyorlar resmen alttan alttan. Çok yıprandılar farkındayım ama gerçekten ben ne yapabilirim ki? Ben çocuk bile istemiyorum ya.
Kardesinizle açık açık konuşun bana güvenip gelme diye hem dilini geliştirmez okulu aksatirsan hemde bir bahane ile işten ayrılırsan gönderirim diye belirtin ona göre davransın ama aynı evde olmaz yurt gibi bir çözüm bulmanız daha iyi bence, belki orada duzelicek orası iyi gelicek hayatın bir yerinden tutunacak bu hakkını da elinden almaya benim vicdanım hemen el vermezdi abla olarak denerdim en azından hareketlerine göre de şekil alırdımKız kardeşim 17 yaşında. Yakında 18 olacak ve olur olmaz benim yaşadığım ülkeye dil okulu vasıtasıyla gelmek ve sonra yerleşmek istiyor.
Ben erkek arkadaşımla yaşıyorum ve kardeşimin bizimle yaşamasını istemiyorum.
Birincisi, gelirse çalışıcam diyor ama asla çalışmaz o kadar eminim ki. Liseyi bile bitirmedi açığa geçti ve evde bütün gün yatıyor. Bütün terapi ve psikiyatrist çabalarımıza rağmen tedaviyi bıraktı. Bir sürü kursa yazdırdık, iş bulduk, hepsine 2 gün gitti 3. gün bıraktı.
Evde yediği tabağı bile mutfağa getirmez. Bir kere bulaşık yıkadığını ya da evde bir şeye yardım ettiğini görmedim. O kadar kedi istedi, sahiplendik, kumunu bir kere temizlediğini görmedim. Yap diye yalvarmamıza rağmen kalkıp yapmıyor.
Annem ve babam çok çektiler ergenliğinden, şu an benim başıma atmak için destekliyorlar gelme isteğini. Biz çok yakında nişanlanmayı planlıyorduk, ben çekirdek bir aile kurmak istiyorum, kardeşimin ebeveyni olmak istemiyorum.
Sizce bunu nasıl onlara nasıl söyleyebilirim?
Zaten türk vatandaşlarına artık vize çıkmıyor vermezler dedim. Babam “deneyelim yine de” diyor. Gelirse bizimle aynı evde kalacak offffff.
Siz varken de birseylere bulaşabilir sürekli göz kulak olamazsınız ki bu kez de gönderdik sahip cikmadin diyecekler.Söyledim bunu. Ben varım diye izin veriyorlarmış o ülke özelinde. Bu kiz kendi başına kalamazmış kötü yollara düşermiş.
Üç tane ev arkadaşım var. Başkasını istemiyorlar. Kalacak yer parası yollayacaksanız gelsin deyinKız kardeşim 17 yaşında. Yakında 18 olacak ve olur olmaz benim yaşadığım ülkeye dil okulu vasıtasıyla gelmek ve sonra yerleşmek istiyor.
Birincisi, gelirse çalışıcam diyor ama asla çalışmaz o kadar eminim ki. Liseyi bile bitirmedi açığa geçti ve evde bütün gün yatıyor. Bütün terapi ve psikiyatrist çabalarımıza rağmen tedaviyi bıraktı. Bir sürü kursa yazdırdık, iş bulduk, hepsine 2 gün gitti 3. gün bıraktı.
Evde yediği tabağı bile mutfağa getirmez. Bir kere bulaşık yıkadığını ya da evde bir şeye yardım ettiğini görmedim. O kadar kedi istedi, sahiplendik, kumunu bir kere temizlediğini görmedim. Yap diye yalvarmamıza rağmen kalkıp yapmıyor.
Annem ve babam çok çektiler ergenliğinden, şu an benim başıma atmak için destekliyorlar gelme isteğini. Biz çok yakında nişanlanmayı planlıyorduk, ben çekirdek bir aile kurmak istiyorum, kardeşimin ebeveyni olmak istemiyorum.
Zaten türk vatandaşlarına artık vize çıkmıyor vermezler dedim. Babam “deneyelim yine de” diyor. Gelirse bizimle aynı evde kalacak offffff.
Kız kardeşim 17 yaşında. Yakında 18 olacak ve olur olmaz benim yaşadığım ülkeye dil okulu vasıtasıyla gelmek ve sonra yerleşmek istiyor.
Kardesinizle açık açık konuşun bana güvenip gelme diye hem dilini geliştirmez okulu aksatirsan hemde bir bahane ile işten ayrılırsan gönderirim diye belirtin ona göre davransın ama aynı evde olmaz yurt gibi bir çözüm bulmanız daha iyi bence, belki orada duzelicek orası iyi gelicek hayatın bir yerinden tutunacak bu hakkını da elinden almaya benim vicdanım hemen el vermezdi abla olarak denerdim en azından hareketlerine göre de şekil alırdım
Dil biliyo mu?Dedim zaten benim bana güvenmeyin diye. Çalışıcam diyor ama inanın en fazla 1 ay çalışacak adım gibi eminim. G.tü yemez çalışmaya burda da verdiler garson olarak 3 gün sonra istifa edip geldi çok yoruldum diye.
Okulu da bıraktı öylece yatıyor.
Kendi dursun cocugunun basinda ?Evet ayri ev olursa hicbir sikinti yapmam ben. Ama ayri yerde kalsin diyince annem “ne anlami kaldi o zaman bi de ona mi para vercez” diyor
ay masallah ne hafizaAnnenizle babanız boşanma kararı almış ve anneniz evi terk etmişti; barıştılar mı ?
Siz 27 yaşındaydınız ve yüksek lisans yaparken, yarı zamanlı olarak çalışıyordunuz. Aileniz sizin kardeşinizi de okutmanızı bekliyordu.
Kardeşiniz yurtdışında üniversite okuma şartlarına sahip mi ? Yurtdışında üniversite eğitimi paralı değil mi ; nasıl ödenecek okul parası ?
Dil biliyo mu?
Üç tane ev arkadaşım var. Başkasını istemiyorlar. Kalacak yer parası yollayacaksanız gelsin deyin
ay masallah ne hafiza
Evet baristilar
Kardesimi uniye yollamayacaklar dil okuluna yolluyorlar. 7bin euro falan totalde cok phali degil
Erkek arkadaşımın erkek kardeşi, kuzeni geldi. Beni işten çıkardılar o yüzden o maddi anlamda destek olmak için geldi, kardeşim ben iş bulunca gelsin deyin. Ya da direk baba anne zaten çok yoğunum, ben ilgileneceğim diye yolluyorsanız bana güvenmeyin. Başına her iş gelir burada diyeceksiniz.O zaman kardesinle ayri eve cikarsiniz derdi muhtemelen dhdhsjjs
Bir de erkek arkimle yasadigimi biliyor annem de babam da
Kardeşinizin zor bir çocuk olduğunu anneniz de biliyor sorumluluğu size atmak istiyor bence kabul etmeyin art niyetle yaklaşmayın kendinizi anlatın anlamak isteyen anlar. Mutfağa bir tabak dahi taşımayan insan hep bize güvendi biraz tek kalsin sorumluluk almayı öğrensin kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmesi lazım her zaman yanında biz olmayacağız ona iyilik değil koruluk yapiyoruz dersiniz, bunlar doğru zaten. Ayrı yer tutalım ama elim sürekli üzerinde olur ihmal etmem derseniz belki kabul eder annenizEvet ayri ev olursa hicbir sikinti yapmam ben. Ama ayri yerde kalsin diyince annem “ne anlami kaldi o zaman bi de ona mi para vercez” diyor
Ayri yerde kalacaksa ne anlami varmis? Ben dogurdum bakamadim al sen buyut yetistir demek buKardeşinizin zor bir çocuk olduğunu anneniz de biliyor sorumluluğu size atmak istiyor bence kabul etmeyin art niyetle yaklaşmayın kendinizi anlatın anlamak isteyen anlar. Mutfağa bir tabak dahi taşımayan insan hep bize güvendi biraz tek kalsin sorumluluk almayı öğrensin kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmesi lazım her zaman yanında biz olmayacağız ona iyilik değil koruluk yapiyoruz dersiniz, bunlar doğru zaten. Ayrı yer tutalım ama elim sürekli üzerinde olur ihmal etmem derseniz belki kabul eder anneniz
Kardeşinizin zor bir çocuk olduğunu anneniz de biliyor sorumluluğu size atmak istiyor bence kabul etmeyin art niyetle yaklaşmayın kendinizi anlatın anlamak isteyen anlar. Mutfağa bir tabak dahi taşımayan insan hep bize güvendi biraz tek kalsin sorumluluk almayı öğrensin kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmesi lazım her zaman yanında biz olmayacağız ona iyilik değil koruluk yapiyoruz dersiniz, bunlar doğru zaten. Ayrı yer tutalım ama elim sürekli üzerinde olur ihmal etmem derseniz belki kabul eder anneniz
Aynen öyle demiş hemde parasal olarak düşünüyor. Sorumluluk almak kolay değil, kötü bir şey olsa ablayı suçlarlarAyri yerde kalacaksa ne anlami varmis? Ben dogurdum bakamadim al sen buyut yetistir demek bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?