Kardeşimin benimle aynı ülkeye taşınmasını istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya inanın başka evde kalacak olsa sıkıntı yok. Yine bir nebze idare edilir. Ama aynı evde kalacak bizimle. Oraya kadar gelip de yurt gibi bi yerde kalması ise çok garip duracak benim evim varken. Bilmiyorum yani
Yoo niye garip dursun ki .
Açık açık ailenizle konuşun kardesimde olsa bu sorumluluğu almak istemiyorum diye.
Kardesinize kalacak yer ayarlasinlar yurt veya ev her neyse.
Ebeveynleri olarak yapmak zorundalar bunu öylece başlarından atamazlar.
Kalacak yer sorunu çözülürse sizde haftada bir görüşüp idare edersiniz.
Diğer türlü gelmesini kabul etmiyorum diyecekseniz mecbur.
Hayır bu şekilde sizin ilişkinizde zedelenir sevgiliniz zaman içinde rahatsız olur orası da adamın evi yani.
Bencillikse kardeşinizin yaptığı da bencillik sizin de biraz bencil olmaya hakkınız var.

Bana kardesinu istemeyen kotu abla muamelesi yapacaklar o kadar eminim ki. Zaten cok kotu hissediyorum suan bu konuyu actigim icin.
Kötü olun bunda ne var ki ?
Kardesiniz çok mu iyi bı kardeş mesela ?
Anne babanız dört dörtlük ebeveynler mi ?
Bende böyle bi ablayim bu kadarına gücüm yetiyor dersiniz.

Sıkıntılı olan bir çocuğu yurt dışına göndermek fazlasıyla mantıksız. O çocuk iyice kopabilir. En azından ergenlik çağının bitmesi beklenmeli.

Ayrıca hangi vasıfla iş bulacak? Eğitim için gittiğinde çalışma hakkı da olacak mı?

Kardeşinizin cesaretinden bir gıdım da olsa isteyebilirdim.

Siz almanyada yaşamıyor musunuz? Dil okulu vizesinde çalışma izni yok zaten. Planları baştan yanlış yani çalışamaz ki zaten kardeşiniz. Basbayağı başınıza kalacak maddi manevi.
Şu an evlilik yoluna girdik birbirimizi tanıma aşamasında yalnız kalmak istiyoruz ciddi bir karar bu diyin. Çalışamayacak olmasından da bahsedin. Ayrıca uyuşturucu maddelere erişim de çok rahat olduğu için sorumluluk alamayacaginizi, yalnız bile göndermemeleri gerektiğini anlatın. Önceden öyle bir geçmişi var, uzak durması zor olur. Bence çok tehlikeli.

Gayet aptalca bir fikir bence, Avrupada her köşede uyusturucu bulmak gayet kolay . Gelirse iyice zıvanadan çıkar tutamazsın o çocuğu konu sahibesi. Ayrıca bu kardeş daha önce intihara teşebbüs etmemiş miydi, ya aynısını tekrar yaparsa nasıl uğraşıcaksın, Avrupada sağlık hizmeti bulmak çok zor acile gidiyorsun saatlerce bekliyorsun ... terapist zaten bulunmuyor hiçbiri randevu vermiyor hepsi dolu. Geçin yani bu fikri toptan, psikiyatri hastaları için genel olarak Avrupa çok kötü bir fikir hele ki uyuşturucu varsa işin içinde. Var yok tüm parayı götürür uyuşturucuya verir ayrıca komaya da girer başa çıkamazsın.

Bipolar olabilir mi kardeşin? Eger öyleyse gelmesin kesinlikle başına bela olur avrupada. Vizesine yeterli butce koymayin cikmaz koysan da cikmio şu aralar zaten. En kötü human traffic diye rapor et gitsin :) annenle babanda hata, seni hiç düşünmüyorlar gıcık oluyorum boyle sorumsuz ebeveynlere. Once bi sen hayatini yoluna koy belki bu yuzden erkek arkadasinla aran bozulacak ayri eve cikmak durumunda kalacaksin hic korkmuolar vebal almaya.

Benim bir tanıdığım var aynı kardeşiniz gibi. Üni kazanmış yarıda bırakmış, kursa yazılır üçüncü gün bırakır, dünya iyisi sevgilisi olur sadakat gösteremez sorun çıkarır. Değişik bir tür. İyi bir terapistle sorunun kaynağına inmesi şart bence. Şans yüzüne gülmezse ileride major depresyon onu bekliyor çünkü. Yurt dışı konusunda da vize çıkmaz büyük ihtimalle.

bence berbat bir fikir . Her ne olursa olsun ben kabul etmezdim . Bir kere erkek arkadaşınla yaşıyorsun , nasıl rahat edeceksiniz yanında , ne biliyim insanın konfor alanı bozuldumu ilişkiler de bozulur . Sorumluluğunu almak zorunda değilsin . Bence direkt reddet .

Valla UK ise bile dil okulu vizesine çok güvenmesinler, ben üniversite ara dönemde gitmiştim, belli yani dönüp üniversite 2. Sınıfı okuyacağım, onda bile uğraştırmışlardı vize için.
Çok zor durum, ne öneri sunabileceğimi bilemedim. Ben sahip çıkamam sorumluluk kabul etmem diyeceksiniz sen babasıyken zaptedemedin ben ne yapabilirim diyeceksiniz

Ben sizin yerinizde olsam uyuşturucu ve alkol kozunu kullanırdım. Kardeşiniz muhtemelen yatkınlık gösterebilir. Göstermese bile ailenize gosterebilecegini burada bulmanın çok kolay olduğunu önleyemeyeceğinizi söyleyin.

Bir kere kabul ederse daha sonra biz yapamıyoruz geri dönsün dediğinde daha kötü olur. Muhtemelen çalışmayacak, bakımı ablasının üstüne kalacak bir çocuğun bakımını üstlenmek istemekte haklı. Dil kurşunla gelecekmiş ülkeden ülkeye değişir çalışma izni şartları ama çalışma izni olsa bile çevresinde daha iyi maddi koşullardan gelip çalışmayan arkadaşları olma ihtimali de yüksek. Kardeşine bakma yükümlülüğü yok ki en azından üstüme düşeni yaptım diye düşünsün.

O kadar haklısın ki. Benim benzer bir kız arkadaşım var , abisi ABD'de. Evli barkli adam . İstedi ki kardeşimin de hayatı kurtulsun,bizimkine sponsor oldu bir şekilde getirtti. Gelmeden dil öğren, burada hayatın kolaylaşır dedi. Hatta dil kursu parasını ödedi.
Arkadaşım bir gitti, üç gitmedi.
Ben ısrar ettim, 'sana Couchsurfing açalım, turist gezdir pratik yap' diye, onu da açmadı. A1 İngilizceyle gitti abisinin evine coreklendi.
Abisinin eşi de türk, orada da dile maruz kalmıyor. Dili olmadığı için çalışamıyor, biraz uzak yermis kaldıkları yer, ehliyeti olmadığı için şuradan şuraya gidemiyor.
Boşu boşuna gitti yani, kıza bir kurus ne maddi ne manevi yararı oldu orada oluşunun. Kazanamadığı gibi dolar harcıyor ister istemez.
Eminim abisi de yengesi de bin kere pişman olmuşlardır. Arkadaşım daha çalışacaga da benzemiyor , öyle bir niyeti de yok:) geri de gönderemiyorlar...
Size de aynısı olmasın, bir şekilde engel olun.
"Burada uyuşturucu serbest, benim mahallede gençler-gocmenler hep içiyor. Allah korusun genç cahil çocuk. Heves eder,bağımlı olur. Ben risk alamam" falan de bence ailene

Kızlar peki beni “şimdi bu hayali yıkılırsa yine kendine bir şey yapar” diye tehdit etmelerini ne yapıcam
Gerçekten burada üniversite de okumayacak bu çocuk belli
Ya hayatının en önemli fırsatını çalıyorsam

Benim kardeşim de okul bıraktı hayatında çalışmadı annem ne dese yapar çocukken çok sıkıntı çektiği için şımartma yoluna gitti.14-19 yaş arası asalak gibi yaşadı oturduğu yerden zengin olma hayalleri kurup içip sızarak geçiyordu iyice.1 tane arkadaşı yoktu ama büyük büyük konuşmayı severdi.
En son gittim Ankara'ya düş önüme dedim aldım getirdim yanıma anneme de (dedemle yaşıyor) karışmayacaksın yanımda kalacak heba olmayacak bu çocuk dedim.
Psikolog-Psikiyatri ilaç derken 3 ay sonra gitmek istemiyorum psikolog a dedi tamam lafımdan çıkmak yok dedim.(Onun yerine ben gittim nasıl davranmalıyım diye) Baya evde kafasında dikile dikile ders çalıştırdım, psikolojik olarak desteği bıraksa da psikiyatri ilaçlarına devam etti.Sonucunda şuan Radyo Televizyon Sinema okuyor,dili B2 seviyesinde,ikinci dil öğreniyor tiyatro eğitimi alıyor. Ve hayatı 2 yıl içinde çok değişti,çok mutlu.
Bunu bu kadar uzun anlattım çünkü benim annem sevse de çocuğu yönetmeyi bilmiyordu nasıl davranması gerektiğini ve ben hayattaki tek bağım olan kişiyi kaybedemezdim. Aileniz bu süreci yönetememiş şimdi topu size atıyor.
Siz uğraşabilirim derseniz belki herşey değişir süreç zor tabi. Ama benim mi çocuğum kendime göre isteklerim var diyorsanız ve siz bağıra bağıra bile olsa dinlemez diyorsanız kırılacak alınacaklar diye düşünmeyin.

Siz sorumluluğu bana atmak istiyorsunuz ama ben anne babası değilim bu yükü almak istemiyorum başınızdan atmak yerine sorunlarını çözmek için uğraşın ben yardımcı olup,evime alıp hayatımı ona adayamam deyin.Sonradan keşke demekten iyidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…