- 23 Mart 2015
- 5.758
- 12.175
- 448
- 36
- Konu Sahibi Papatya129
-
Yoo niye garip dursun ki .Ya inanın başka evde kalacak olsa sıkıntı yok. Yine bir nebze idare edilir. Ama aynı evde kalacak bizimle. Oraya kadar gelip de yurt gibi bi yerde kalması ise çok garip duracak benim evim varken. Bilmiyorum yani
Kötü olun bunda ne var ki ?Bana kardesinu istemeyen kotu abla muamelesi yapacaklar o kadar eminim ki. Zaten cok kotu hissediyorum suan bu konuyu actigim icin.
Bir kere kabul ederse daha sonra biz yapamıyoruz geri dönsün dediğinde daha kötü olur. Muhtemelen çalışmayacak, bakımı ablasının üstüne kalacak bir çocuğun bakımını üstlenmek istemekte haklı. Dil kurşunla gelecekmiş ülkeden ülkeye değişir çalışma izni şartları ama çalışma izni olsa bile çevresinde daha iyi maddi koşullardan gelip çalışmayan arkadaşları olma ihtimali de yüksek. Kardeşine bakma yükümlülüğü yok ki en azından üstüme düşeni yaptım diye düşünsün.Bilemedim, bu iyi bir şey de olabilir. Orası başka bir ülke, kuralları kanunları kültürü başka. Belki kardeşiniz iyi yönde etkilenebilir. Yani yaşıtları, okuldaki öğrenciler falan düzgün tiplere denk gelirse kendini hayatını sorgulayabilir. Keşke ben de böyle yaşasaydım buradakiler gibi okullara gitseydim falan deyip aydınlanabilir. Ülkemizdeki ortam maalesef gençlere ümit vermiyor.
Siz çok eminsiniz aynı tas aynı hamam olacağına ama belki olmayabilir. Kendini o ortama adapte etmek isteyebilir. Çevresindekiler eğitimli kültürlü, part time çalışan gençler olacaktır. İstediği bir şeyi elde etmek için bedel ödemesi gerektiğini öğrenebilir. Yani bir arkadaşınız olsa boşverin uğraşmayın derim ama kardeş başka.
Bence bir şans verin. Sonuçta dil okulu öğrenci vizesi süreli verilir. İçinizde bir "keşke" olarak kalacağına denedim üstüme düşeni yaptım diyebilin. Kurallar listesi yapın verin eline. Uymazsa evden gönderileceğini söyleyin.
Plastiğin; pet şişe, plastik deterjan ambalajı ve normal plastik ambalaj olarak çeşitlerine göre ayrılıp çöpe atıldığı yerler oralar. Seve seve öğretiyorlar kuralları insanlara.
Kendim kazanıp ödüyorumSizi finanse eden kiranızı ödeyen vs aileniz mi? Yoksa siz kendiniz kazanıp kendiniz mi kira ödüyor geçiniyorsunuz?
O halde gayet rahat ben bu sorumluluğu alamam ebeveyn değilim diyerek ciddi bir konuşma yapınKendim kazanıp ödüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?