- 28 Nisan 2022
- 1.343
- 3.792
- 83
- Konu Sahibi Papatya129
-
Ben onunla uğraşamam burada beni dinlemez. Gençlerin çok rahat yaşadığını özeneceğini falan söyleyin bari ne diyeyimSöyledim bunu. Ben varım diye izin veriyorlarmış o ülke özelinde. Bu kiz kendi başına kalamazmış kötü yollara düşermiş.
ay masallah ne hafiza
Evet baristilar
Kardesimi uniye yollamayacaklar dil okuluna yolluyorlar. 7bin euro falan totalde cok phali degil
Gelirse kendine yer ayarlasın bana guvenmesin deyiverinKız kardeşim 17 yaşında. Yakında 18 olacak ve olur olmaz benim yaşadığım ülkeye dil okulu vasıtasıyla gelmek ve sonra yerleşmek istiyor.
Ben erkek arkadaşımla yaşıyorum ve kardeşimin bizimle yaşamasını istemiyorum.
Birincisi, gelirse çalışıcam diyor ama asla çalışmaz o kadar eminim ki. Liseyi bile bitirmedi açığa geçti ve evde bütün gün yatıyor. Bütün terapi ve psikiyatrist çabalarımıza rağmen tedaviyi bıraktı. Bir sürü kursa yazdırdık, iş bulduk, hepsine 2 gün gitti 3. gün bıraktı.
Evde yediği tabağı bile mutfağa getirmez. Bir kere bulaşık yıkadığını ya da evde bir şeye yardım ettiğini görmedim. O kadar kedi istedi, sahiplendik, kumunu bir kere temizlediğini görmedim. Yap diye yalvarmamıza rağmen kalkıp yapmıyor.
Annem ve babam çok çektiler ergenliğinden, şu an benim başıma atmak için destekliyorlar gelme isteğini. Biz çok yakında nişanlanmayı planlıyorduk, ben çekirdek bir aile kurmak istiyorum, kardeşimin ebeveyni olmak istemiyorum.
Sizce bunu nasıl onlara nasıl söyleyebilirim?
Zaten türk vatandaşlarına artık vize çıkmıyor vermezler dedim. Babam “deneyelim yine de” diyor. Gelirse bizimle aynı evde kalacak offffff.
Niye garip olsunki. Yurtta kalabilir gayet.Ya inanın başka evde kalacak olsa sıkıntı yok. Yine bir nebze idare edilir. Ama aynı evde kalacak bizimle. Oraya kadar gelip de yurt gibi bi yerde kalması ise çok garip duracak benim evim varken. Bilmiyorum yani
Belki linclenecegim ama hos bir durum olmaz ucunuzun ayni evde yasamasi. Kimse pembe hayallerde kurmasin.neler okuyoruz burada. Gecici olur misafirlik olur o durumlar ayri. Ama sizde daha nisanlanmamissiniz bile. Babacim biz evlilik dusunuyoruz suan ona adapte olmam gerekiyor. Kardesimin bakimini sorumlulugunu bana yuklemeyin suan icin. Kendi yuvami kurarim gelirse destek olurum iyi kotu kucuk bir ev tutariz oda calisir. Yani zaten anlattiginiz gibiyse surekli calismasi sart diye dile getiririseniz hevesi kacar gibi.tabi anne baba evde fazlasiyla gazlamiuorsa. Bende gelmesini isterim tabiki imkani olan herkes gelsin ama kimsenin evine ozeline sorunluluguna girmeden.iyiyken kotu olursunuz batarKız kardeşim 17 yaşında. Yakında 18 olacak ve olur olmaz benim yaşadığım ülkeye dil okulu vasıtasıyla gelmek ve sonra yerleşmek istiyor.
Birincisi, gelirse çalışıcam diyor ama asla çalışmaz o kadar eminim ki. Liseyi bile bitirmedi açığa geçti ve evde bütün gün yatıyor. Bütün terapi ve psikiyatrist çabalarımıza rağmen tedaviyi bıraktı. Bir sürü kursa yazdırdık, iş bulduk, hepsine 2 gün gitti 3. gün bıraktı.
Evde yediği tabağı bile mutfağa getirmez. Bir kere bulaşık yıkadığını ya da evde bir şeye yardım ettiğini görmedim. O kadar kedi istedi, sahiplendik, kumunu bir kere temizlediğini görmedim. Yap diye yalvarmamıza rağmen kalkıp yapmıyor.
Annem ve babam çok çektiler ergenliğinden, şu an benim başıma atmak için destekliyorlar gelme isteğini. Biz çok yakında nişanlanmayı planlıyorduk, ben çekirdek bir aile kurmak istiyorum, kardeşimin ebeveyni olmak istemiyorum.
Zaten türk vatandaşlarına artık vize çıkmıyor vermezler dedim. Babam “deneyelim yine de” diyor. Gelirse bizimle aynı evde kalacak offffff.
Bilemedim, bu iyi bir şey de olabilir. Orası başka bir ülke, kuralları kanunları kültürü başka. Belki kardeşiniz iyi yönde etkilenebilir. Yani yaşıtları, okuldaki öğrenciler falan düzgün tiplere denk gelirse kendini hayatını sorgulayabilir. Keşke ben de böyle yaşasaydım buradakiler gibi okullara gitseydim falan deyip aydınlanabilir. Ülkemizdeki ortam maalesef gençlere ümit vermiyor.
Siz çok eminsiniz aynı tas aynı hamam olacağına ama belki olmayabilir. Kendini o ortama adapte etmek isteyebilir. Çevresindekiler eğitimli kültürlü, part time çalışan gençler olacaktır. İstediği bir şeyi elde etmek için bedel ödemesi gerektiğini öğrenebilir. Yani bir arkadaşınız olsa boşverin uğraşmayın derim ama kardeş başka.
Bence bir şans verin. Sonuçta dil okulu öğrenci vizesi süreli verilir. İçinizde bir "keşke" olarak kalacağına denedim üstüme düşeni yaptım diyebilin. Kurallar listesi yapın verin eline. Uymazsa evden gönderileceğini söyleyin.
Plastiğin; pet şişe, plastik deterjan ambalajı ve normal plastik ambalaj olarak çeşitlerine göre ayrılıp çöpe atıldığı yerler oralar. Seve seve öğretiyorlar kuralları insanlara.
kaç yaşındasın? yurtdışında erkekle kaldığını biliyor mu baban, yani kardeşin dışarda mı kalsın ha kafa yaKız kardeşim 17 yaşında. Yakında 18 olacak ve olur olmaz benim yaşadığım ülkeye dil okulu vasıtasıyla gelmek ve sonra yerleşmek istiyor.
Belki linclenecegim ama hos bir durum olmaz ucunuzun ayni evde yasamasi. Kimse pembe hayallerde kurmasin.neler okuyoruz burada. Gecici olur misafirlik olur o durumlar ayri. Ama sizde daha nisanlanmamissiniz bile. Babacim biz evlilik dusunuyoruz suan ona adapte olmam gerekiyor. Kardesimin bakimini sorumlulugunu bana yuklemeyin suan icin. Kendi yuvami kurarim gelirse destek olurum iyi kotu kucuk bir ev tutariz oda calisir. Yani zaten anlattiginiz gibiyse surekli calismasi sart diye dile getiririseniz hevesi kacar gibi.tabi anne baba evde fazlasiyla gazlamiuorsa. Bende gelmesini isterim tabiki imkani olan herkes gelsin ama kimsenin evine ozeline sorunluluguna girmeden.iyiyken kotu olursunuz batar
kaç yaşındasın? yurtdışında erkekle kaldığını biliyor mu baban, yani kardeşin dışarda mı kalsın ha kafa ya
Ben ağır konuşabilirdim. Siz başınızdan atmak istiyorsunuz falan derdim belki vazgeçerler. Vazgeçmezlerse de istemiyorum bana güvenmeyin ne yaparsanız yapın derdim. Kardeşine annelik etmiyorsun diye yaftalayacak olan yaftalasın, küsecek olan da küssün.
Bana diyor ki ne ablalar var.
Ulan ne ablalar var da kardeşleri böyle mi bi dön bak bakalım.
Size çook hak verdim. Anlattığınız özellikler dayımda da var ve tam olarak annemi hayattan bezdirdi diyebilirim o yüzden asla aynı evde yaşama ha 1 2 gün misafir olarak gelir o ayrı ama kalıcı olarak AS-LA. Sonuçta senin bir düzenin var erkek arkadaşınla yaşıyorsun nişan düşünüyorsun kardeşinin olduğu bir evde nişanlın ile nasıl rahat edebilirsin? Adamda bir süre sonra istemez haklı olarak. Ablam da nişanlı aynı evde yaşıyorlar ama 4 sene içerisinde toplasak 7 kez anca kalmışımdır özel hayatları var ve ben orada devamlı kalırsam özel hayat denilen bir şey kalmaz ilişki bu sonuçta insan oturduğu yerde bile cilve yapmak ister sırnaşmak ister benim yanımda nasıl yapacaklar? Kibar bir dille tavrını koy kesinlikle RED
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?