Kardeşimin benimle aynı ülkeye taşınmasını istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Söyledim bunu. Ben varım diye izin veriyorlarmış o ülke özelinde. Bu kiz kendi başına kalamazmış kötü yollara düşermiş.
Ben onunla uğraşamam burada beni dinlemez. Gençlerin çok rahat yaşadığını özeneceğini falan söyleyin bari ne diyeyim .Madem öyle korkuları var kendi başına olunca. Asla ve asla ev adresinizi vermeyin. Başvuru kabul olursa dinlemez çıkar gelir yanınıza sonra

ay masallah ne hafiza

Evet baristilar

Kardesimi uniye yollamayacaklar dil okuluna yolluyorlar. 7bin euro falan totalde cok phali degil

Anneniz boşanma kararı aldığında, "annem lise mezunu, şimdiye kadar hiç çalışmadı; nasıl geçinecek" diye endişe etmiştiniz.

Anne babanız barışmış şu an. Ancak 7000 Euro yine de az bir rakam değil. Ailenizin gelir düzeyi, kardeşinizi dil okuluna göndermeye ve oradaki barınma, yeme-içme, ulaşım vb giderlerini karşılamaya yetecek mi ?

Dil okulu için verilen vize geçici, süresi dolunca ne yapacak sizin evde kaçak mı sakalanacak?

Öncelikle yaşadığınız ülkede vize ihlali için verilen cezaları ve hatta böyle birini sakladığınız için sizin ödeyeceğiniz bedelleri araştırın. Sizin oturumunuz bile riske düşebilir.

Anneniz ve babanızla konuşurken bu işin böyle cezası var benim başıma da bunlar gelecek diyip yapamam deyin.

Bir kere hangi işte çalışacağının netleşmesi lazım onun için de deneyim lazım.

Bir de varsa kira kontratınızın şartlarını inceleyin. Avrupa kira yasaları bizden sıkıdır, kardeşimiz eve çöreklenirse ev sahibi çıkın diyebilir aman dikkat.

Son düzenleme:
Gelirse kendine yer ayarlasın bana guvenmesin deyiverin

yalan söyleyebilirsiniz aslında. ev arkadaşı aldım yanıma gibi. ve çok iyi anlaştıgınızı evde yer olmasını istemediğinizi söyleyebilirsiniz. eğer erkek arkadasınızla yasadıgınızı biliyorlarsa da zaten direkt olmayacagını , kardeşiniz gelmek istiyorsa yurt vs bulabiliriz diyebilirsiniz, haftasonları bana gelir dersiniz. direkt ülkede istemiyorum demeyin geleceğini etkilememek adına ama yurt daha mantıklı olur diyin.

Bilemedim, bu iyi bir şey de olabilir. Orası başka bir ülke, kuralları kanunları kültürü başka. Belki kardeşiniz iyi yönde etkilenebilir. Yani yaşıtları, okuldaki öğrenciler falan düzgün tiplere denk gelirse kendini hayatını sorgulayabilir. Keşke ben de böyle yaşasaydım buradakiler gibi okullara gitseydim falan deyip aydınlanabilir. Ülkemizdeki ortam maalesef gençlere ümit vermiyor.

Siz çok eminsiniz aynı tas aynı hamam olacağına ama belki olmayabilir. Kendini o ortama adapte etmek isteyebilir. Çevresindekiler eğitimli kültürlü, part time çalışan gençler olacaktır. İstediği bir şeyi elde etmek için bedel ödemesi gerektiğini öğrenebilir. Yani bir arkadaşınız olsa boşverin uğraşmayın derim ama kardeş başka.

Bence bir şans verin. Sonuçta dil okulu öğrenci vizesi süreli verilir. İçinizde bir "keşke" olarak kalacağına denedim üstüme düşeni yaptım diyebilin. Kurallar listesi yapın verin eline. Uymazsa evden gönderileceğini söyleyin.

Plastiğin; pet şişe, plastik deterjan ambalajı ve normal plastik ambalaj olarak çeşitlerine göre ayrılıp çöpe atıldığı yerler oralar. Seve seve öğretiyorlar kuralları insanlara.

Size çook hak verdim. Anlattığınız özellikler dayımda da var ve tam olarak annemi hayattan bezdirdi diyebilirim o yüzden asla aynı evde yaşama ha 1 2 gün misafir olarak gelir o ayrı ama kalıcı olarak AS-LA. Sonuçta senin bir düzenin var erkek arkadaşınla yaşıyorsun nişan düşünüyorsun kardeşinin olduğu bir evde nişanlın ile nasıl rahat edebilirsin? Adamda bir süre sonra istemez haklı olarak. Ablam da nişanlı aynı evde yaşıyorlar ama 4 sene içerisinde toplasak 7 kez anca kalmışımdır özel hayatları var ve ben orada devamlı kalırsam özel hayat denilen bir şey kalmaz ilişki bu sonuçta insan oturduğu yerde bile cilve yapmak ister sırnaşmak ister benim yanımda nasıl yapacaklar? Kibar bir dille tavrını koy kesinlikle RED

Son düzenleme:
Açıkça kardeşinizin ebeveyni olmadığınızı o kadar işim gücün içinde bir de problemi birini gözetemeyececeğinizi söyleyin

Belki linclenecegim ama hos bir durum olmaz ucunuzun ayni evde yasamasi. Kimse pembe hayallerde kurmasin.neler okuyoruz burada. Gecici olur misafirlik olur o durumlar ayri. Ama sizde daha nisanlanmamissiniz bile. Babacim biz evlilik dusunuyoruz suan ona adapte olmam gerekiyor. Kardesimin bakimini sorumlulugunu bana yuklemeyin suan icin. Kendi yuvami kurarim gelirse destek olurum iyi kotu kucuk bir ev tutariz oda calisir. Yani zaten anlattiginiz gibiyse surekli calismasi sart diye dile getiririseniz hevesi kacar gibi.tabi anne baba evde fazlasiyla gazlamiuorsa. Bende gelmesini isterim tabiki imkani olan herkes gelsin ama kimsenin evine ozeline sorunluluguna girmeden.iyiyken kotu olursunuz batar

Hayir ben gercekten ayni evde yasamak istemiyorum. Gelsin gorsun tabii ki ama ayni evde yasamayi erkek arkadasim da istemiyor.

Bir de kardesimi hic tanimadiginiz icin iyi niyetle yazmissiniz ama keske ben de inanabilsem bu soylediklerinize

kaç yaşındasın? yurtdışında erkekle kaldığını biliyor mu baban, yani kardeşin dışarda mı kalsın ha kafa ya

Hayir iste asla kacmiyor hevesi calisacaksin diyinca oluuur tamammm calisirim diyor.
Ama kardesim hep boyle istedigi bir seyi yaptirmadan once her zaman olur olur yaparim diyerek sartlari kabul eder sonra asla yapmaz.
Okulu birakip aciga gecicem dedi okula gitmiyordu sabahlari bize zehir ediyordu uyandirmaya calisirken. Kufurler ediyordu bagirarak gitmiycem okula kendimi oldururum diye. Tamam ama evde bos durmak yok, çalışacaksın okulu bırakırsan dedik. Oo tamam tbai çalışırım dedi. 3 gün sonra işten istifa etti bakım mübalağa yapmıyorum tam 3 gün sonra. Ve şu an 1 senedir evde bomboş yatıyor.

Müzik aleti çalmak istedi bize dünya para verip piyano aldırdı. Tamam çalıcam söz kursa gidicem dedi. 2-3 kere kursa gitti sonra hocayı arayın ben gitmiycem artık dedi.

Bütün bu süreçlerin sonunda biz yıprandık, ikna etmeye çalışırken kıyametler koptu.

Ben ağır konuşabilirdim. Siz başınızdan atmak istiyorsunuz falan derdim belki vazgeçerler. Vazgeçmezlerse de istemiyorum bana güvenmeyin ne yaparsanız yapın derdim. Kardeşine annelik etmiyorsun diye yaftalayacak olan yaftalasın, küsecek olan da küssün.

Bana diyor ki ne ablalar var.
Ulan ne ablalar var da kardeşleri böyle mi bi dön bak bakalım.

Ya bi de kardeşim o kadar patavatsız ki
Geçen erkek arkadaşım ve kardeşimle çay içmeye çıktık. Arabayı ben kullanıyordum.
Dönüşte kardeşimi eve bıraktım, biraz yalnız kalıp sohbet edelim diye erkek arkadaşımı sonra bırakıp eve geri dönecektim. Arabadan inerken “sevişmeyin ha” dedi. Ne kadar ayıp bir şey ya yerin dibine girdim!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…