• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşimin derdi

ben de evlensem çok altın isteyeceğim. Neden az ile yetineyim ki? Sonuçta bir kere evleniyorum ve maddi durumu olmayan adam evlenmesin. Bunda kötü niyet yok. Bu arada ben de bir ablayım, kardeşinizin adına üzülmenizi anlıyorum ama gelişte sürekli altın konuşmanız çok itici
Şu ekonomide evlenmeye ikna edecek maddi durumu iyi olan bir bey bulursanız ne ala🤣

tamam zaten evlenmek bu kadar pahalıyken altından kalkamazken bir de 10 bilezik beklentisi çok değil mi sevgiliniz var mı bilmiyorum gönül bu maddi durumu iyi olmayan biri olabilir yine de bu isteğinizi devam ettirir misiniz?
Hayır etmem.

kanunen Düğün takıları zaten kadının. bunu bilerek taktınız. benim de abim yengem sürekli kavga ederler hem de bazrn sahit oluyorum. nefret ediyorum bu huylarından git kavganı evinde et dimi. kardeşiniz ve ilişkisine burnuzuzu sokmayın sonra kötü siz olursunuz onlare barışır
kardeşim boşanmak istediği için karıştım artık.

teşekkür ediyorum. öyle hissettirildiği için altını belirttim. yoksa altın geline aittir diye bilerek ve gözden çıkararak taktık. ama yaşanan olaylar bize maddi bi evlilik olduğunu hissettirdi.
Açıkçası bende öyle hissediyorum. Amaç bu olunca her şeyi kavga sebebi yapıp ayrılıyorlar.
Ben altın geline ait söyleminden böyle olsada hoşlanmıyorum, eşler birlikte kullanmalı. Ya da biz ailemizden birlik olmak gerektiğini öğrendiğimizden bu yollar bize uymuyor. Altın istemek adet sayı bildirmek hep tuhaf gelmiştir. Tabi kişilerin adeti göreneği de vardır buna saygı duyarım ama öyle geçim olacağını da ben sanmıyorum.

Kardeşiniz en doğru kararı verecektir. Karışmayın. Aileler karışınca taraflar da barışınca birbirlerinin yüzüne vuruyor bunu.

kardeşim boşanmak istediği için karıştım artık.
inanın benzer durumu annem yaşadı dayımla yengem annemin gözü önünde kavga ettiler öyle böyle bir kavga değil anmem sadece ayırdı. ondan sonra dayım boşancam dediğinde desteklediler. sonra yengem dayım barıştı anneme düşman oldu. o size anlatır anlatır. zaten kardeşiniz adam olsa dayak mı yer karısından. iki güne koşa koşa gider. kötü siz olursunuz

ay neden herkes altına bu kadar taktı ya. ben durumu çok maddiyatçı gördüğüm için yazdığımı belirttim. kardeşimi nasıl evlenirken desteklediysem kararında şimdide ayrılma kararında arkasında olmak ve yardım etmek hakkım değil mi?

Değil. Ne yapacaksınız mesela? Benim kardeşim boşandığında sadece yanında olduk yorum dahi yapmadık. Bu evliliği iki kişi kurduysa yine iki kişi bitirebilir. Size laf düşmez

Şuan küsler mi ayrılar mi ? Elbette ikisi konuşup karar verecek. Eğer fikir danışmak gibi bi durum olduğunda tabi ki size sorarlar aile devreye girer en son.
Haklarında hayırlısı olsun .
şu an ayrılar tabiki o yüzden soruyorum. kardeşim bize boşanmak istediği kararını bildirdi zaten.

Benim bildiğim kız evi dönerse evlilikte vazgeçme konusunda yani altın kızda kalıyor. oğlan evi dönerse altın oğlanda kalıyor. Böyle bi şeyler çok önceden. Duymuştum ...

şu an ayrılar tabiki o yüzden soruyorum. kardeşim bize boşanmak istediği kararını bildirdi zaten.
Bence son kez bir konuşsunlar, ona göre karara bağlasınlar. Artık yapılacak 2 şey var, ya devam edilecek ya da bitecek

Şu ekonomide evlenmeye ikna edecek maddi durumu iyi olan bir bey bulursanız ne ala🤣
valla seven bir şekilde evleniyor. evlenmeye adım atıyor. kuzenim erkek işe girdi beyaz eşya aldı ödüyor. şimdi olmasa seneye evlenecekler. birikim yapar yine evlenir borç yapar yine evlenir. evlenmek isteyen tabii

inanın benzer durumu annem yaşadı dayımla yengem annemin gözü önünde kavga ettiler öyle böyle bir kavga değil anmem sadece ayırdı. ondan sonra dayım boşancam dediğinde desteklediler. sonra yengem dayım barıştı anneme düşman oldu. o size anlatır anlatır. zaten kardeşiniz adam olsa dayak mı yer karısından. iki güne koşa koşa gider. kötü siz olursunuz
tabiki adamda duygusal diyelim biz ona. sonuçta dövüyor olsa engeller erkek kuvveti ne de olsa. ama tırnaklamak falan farklı yani. gidipte gelin tekme tokat dövmüyor tabi.

Kardeşiniz boşanmak istiyorsa açsin davayı.
Sizin yapacağınız ona destek olmaktır aldığı kararlarda.
Başka ne yapacaksınız?
Altın konusu da hukuki boyutu neyse o olur.
Kardeşiniz baştan belli olan sıkıntılara rağmen evlendiyse boşanma konusunda net olmayabilir, araya girmeyin, yarın onlar barışır siz kötü olabilirsiniz.

tabiki adamda duygusal diyelim biz ona. sonuçta dövüyor olsa engeller erkek kuvveti ne de olsa. ama tırnaklamak falan farklı yani. gidipte gelin tekme tokat dövmüyor tabi.
fark etmez şiddet şiddettir benim için. duygusallık değil bu. iki gün sonra barışır

Değil. Ne yapacaksınız mesela? Benim kardeşim boşandığında sadece yanında olduk yorum dahi yapmadık. Bu evliliği iki kişi kurduysa yine iki kişi bitirebilir. Size laf düşmez
evlenirken yanında olduğumuz bir insanın boşanırkende yanında olmamız gerek diye düşünüyorum. kızın ailesi arkasında olmasa burda neden diye sorguluyoruz ama.

Back
X