kardeşimin derdi

bunu gelin bilmiyor sonuçta. sizce bize sadece bizim ailemizin taktığı listeyi bile vermemesi tuhaf gelmedi mi?
tabiki listeyi vermemesi tuhaf ama bu kız baştan kendini göstermiştir kusura bakmayında erkek kardeşiniz bile bile lades demiş aklı nerdeydi?

hayır. en büyük korkumuz zaten. mahkemede istemiyorum derse nolur bilmiyorum. evime dönmek istiyorum derse ya da.
Bence bırakın çekişmeli olsun kardeşiniz de sabretsin, üstte bir arkadaş yazmıştı ona katılıyorum dolandırıcılık konusunu da eklersiniz boşanma davasına.

Merhabalar biriyle evlilik amaçlı konuşuyordum, fakat bugün bana ay sonunda işten ayrılacağını söyledi. Yeni düşüncen nedir dedim, 1 sene evde oturcam kripto parayla ilgilinicem 1 senelik yatırım gibi düşün işsizlik maaşı muhabbetini halledicem dedi. Çok şaşırdım yani evde oturan bir erkek garip geldi. Çok kazanacakmış güya. Her neyse birde kumar oynayıp telefondan 2 bin atıp 50 bin kazanmış bunu ilk söylediğinde takmadım ama şu an düşünüyorum evde oturan erkek bana garip geliyor ve kripto para nedir bilemedim yani… dediği kadar var mı bilmiyorum. Açıkçası erkeklik imajı gözümde zedelendi

Kusura bakmayın hanımefendi ailemin durumu çok iyi olduğu için kendi çapımda birini istemek en doğal hakkım…

Birisi tüm konuda kendini ve şiddet yanlısı manyağın birini övünce eski konulara falan bakmak aklıma geliyor benim.

Muhtemelen diğer arkadaşların da geliyordur. Onlara kolaylık olsun. 💓

bunlarla ilgili yorum yapmadım kendisine tabi. ama kendisi bana bu düşüncesini belirtince burda yazdım. aklınıza gelebilcek herşeyi ailem aldı zaten. onlarıda alıp götürcek kadar küçülür mü bilmem zaten.

Valla alırsa da alsın. siz kardeşinizi en az hasarsız (psikolojik olarak) kurtarmaya bakın

Sürekli “gelin” diye bahsetmeniz biraz rahatsız edici. Bu durumda bence sizin izleyeceğiniz herhangi bir yol yok. Evlilik sizin evliliğiniz değil. Kardeşiniz ne yapmalıyım diye size sorarsa düşüncelerinizi söylersiniz. Kardeşiniz yengenizle çözer bir şekilde veya ayrılırlar onlara kalmış bir şey. Kardeşiniz 10 yaşında değil sonuçta sorunlarını kendi halletsin.

1 yıl evli olmadıkları için nasıl boşanmayı sağlarız var.

Çakişmeli dava açıldığında, bir yıl şartı yok.
Çekişmeli boşanma davası açılıp, bir yıl dolunca, protokol oluşturup mahkemeye verilerek, anlaşmalıya çevrilebilir.
Aralarında boşanma koşullarında anlaşıyorlarsa tabii...

Çekişmelide; tarafların birbirinden talebi yoksa, veya olan talep mahkemece araştırmayı gerektirmiyorsa, iki tarafta boşanmak istiyorsa vs... çok daha kısa sürer dava.

Sürekli “gelin” diye bahsetmeniz biraz rahatsız edici. Bu durumda bence sizin izleyeceğiniz herhangi bir yol yok. Evlilik sizin evliliğiniz değil. Kardeşiniz ne yapmalıyım diye size sorarsa düşüncelerinizi söylersiniz. Kardeşiniz yengenizle çözer bir şekilde veya ayrılırlar onlara kalmış bir şey. Kardeşiniz 10 yaşında değil sonuçta sorunlarını kendi halletsin.
ay o beni de çok rahatsız etti ama x demek istemedim. yenge yazmadım benim küçüğüm. böyle tabirleri pek sevmem ama adını yazmamak adına gelin yazdığımı belirtmeliyim.

Çakişmeli dava açıldığında, bir yıl şartı yok.
Çekişmeli boşanma davası açılıp, bir yıl dolunca, protokol oluşturup mahkemeye verilerek, anlaşmalıya çevrilebilir.
Aralarında boşanma koşullarında anlaşıyorlarsa tabii...

Çekişmelide; tarafların birbirinden talebi yoksa, veya olan talep mahkemece araştırmayı gerektirmiyorsa, iki tarafta boşanmak istiyorsa vs... çok daha kısa sürer dava.
bizim korkumuz karşı tarafın istemiyorum ben demesi. filmlerde oluyor ya ben eşimi seviyorum hakim bey gibi.

Birisi tüm konuda kendini ve şiddet yanlısı manyağın birini övünce eski konulara falan bakmak aklıma geliyor benim.

Muhtemelen diğer arkadaşların da geliyordur. Onlara kolaylık olsun. 💓
küçük bir arkadaşımız olduğu için tahmin ettim ama bakmak istemedim.

birini kırmadığınız zaman insanlar sizi ezik sanır ya halbuki kibarlıktandır. kırmak istemedim.

hiç uzamasını istemiyor. karşı taraf daha kişisel eşyalarını dahi almadı. ki kesinlikle ayrılmak istemeyecek.
Eşyalarını almamasına şaşırdım doğrusu. Haklısınız dönmek isteyecek gibi. Kardeşiniz temasa geçsin diyeceğim ama anlattıklarınızdan bunu yapacağını sanmıyorum ama bir şekilde karşı tarafla temasa geçilmeli niyetlerini öğrenmek adına.

Eşyalarını almamasına şaşırdım doğrusu. Haklısınız dönmek isteyecek gibi. Kardeşiniz temasa geçsin diyeceğim ama anlattıklarınızdan bunu yapacağını sanmıyorum ama bir şekilde karşı tarafla temasa geçilmeli niyetlerini öğrenmek adına.
daha önce yaptıklarından öğrendiğimiz kadarıyla huyu bu. kardeşim ona yalvarsın arasın falan istiyor. konuşmadılar ama kardeşim bi iki kere kendini takip ederken farketti. deşifre olmamak adına pek yazmadığım şeyler var.

daha önce yaptıklarından öğrendiğimiz kadarıyla huyu bu. kardeşim ona yalvarsın arasın falan istiyor. konuşmadılar ama kardeşim bi iki kere kendini takip ederken farketti. deşifre olmamak adına pek yazmadığım şeyler var.
Sıkıntı tahminimden büyük gibi o zaman. Siz o evi dağıtmayın eşyalarını almadıysa, yalan yanlış eşyalarım gitti zırvasına girmesin bir de. Umarım kira değildir ev.

herkese merhaba,

en baştan söyleyeyim bir görümce olarak buraya konu açıyorum. bazı kısımları deşifre olmamak adına çok fazla açamıcam.

kardeşim geçen sene bize evlenmek istediğini söyledi ve bizi hayatındaki insanla tanıştırdı. gelin adayının bazı yalanları, bitmeyen abartılı istekleri, kardeşimin ve gelin adayının bizimle olan kavgaları sonucu bir şekilde nişan yapıldı ve istekler bitmeyerek ite kaka düğünü yaptık bir şekilde yaz başında. düğün öncesi gelin adayıyla bir kaç kere kavga ettik ama sustuk. zaten kendisi bize onca laf söylememiş gibi geri iyi davranıyordu.

düğün günü ufak tefek yaşanılan problemler dışında bildiğimiz bir durum yoktu ama balayı sonrası düğünden çıkıp otele gittikten sonra çok büyük bir kavga ettiklerini öğrendik. bir şekilde barışmışlar. ve biz son kavgalarında sürekli kavga ettiklerini, birbirlerine çok büyük hakaretler ettiklerini, gelinin sinirlendikçe tırnakla falan kardeşime zarar verdiğini, bizlerin her sözünü çarpıttığını, komşuların sürekli eve şikayete geldiğini öğrendik.

sonuç olarak gelinimiz tüm altınları zaten daha önce ailesine verdiğini bildiğimiz için evde kalan bir iki takısını alarak aile evine gitti ya da biz öyle tahmin ediyoruz. (altını belirtme sebebim takmayı çok sevdiği için düğünde bizden çok altın istemesi ve asla takmamasıydı. hatta kardeşime takılar gösterilmedi bile. kimsenin ne taktığını bilmiyoruz.) yaklaşık bir aydır yok. bu zamanda aileler ve çocuklar hiç konuşmadı. bu durumda nasıl bir yol izlememizi tavsiye edersiniz?
Sizlik bir durum yok
Kardeşiniz olması hayatında karar vermeniz için yeterli değil
Onlar iki yetişkin konuşurlar, devam mı tamam mı karar verirler.
Altınlar zaten gelinin hakkı, sürekli yalan dolan çevirdiğini belirtmişsiniz ama bu durumu değiştirmez. Kendine ait olanı alıp gitmesi kadar normal ne olabilir

Back
X