kardeşimin dest-i izdivacı için ilk adım ve yardım istiyorum kızlar......

canım çok çok haklısın..içerlediğin konu gerçekten hassas bi nokta.kabul etmiş sözleri gerçektende kırıcı bir durum..ama her engelli bireyinde kendi hayatıyla ilgili seçme ve seçilme hakları var..ve şu anda Tufan bu haklarını sonuna kadar kullanıyor,çünkü söz konusu olan onun özel hayatı...sırf evlenmiş olmak için evlenmek istemiyor,o yüzdende ince eleyip sık dokuyor,hatta engelsiz bireylerden daha fazla düşünüyor geleceğini ve karşı tarafın geleceğini..
ve nedense bu karşısına çıkan bayanları Tufan kabul edemiyor içine sindiremiyor bu da ayrı bi durum:))

Valla birçok kişi ile görüştüm. Hiç engelli olduğum için birşeyleri görmezden gelmek aklımdan geçmedi. Benim de hayattan beklentilerim, benim de arzularım var. Engelli demek yarım insan demek değildir. Engelli olmayan bir birey benden daha üstün değildir. Kimseyi sırf o engelli halimle beni istiyor diye kabul etmek zorunda değilim. Tufan da öyle. Bence siz çok iyi niyetli bir ablasınız ama biraz geri çekilmelisiniz. O kendi kendine halleder bence. Aşk yakalar bir yerde onu :) Benim karşıma bir sürü adam çıktı şimdiye kadar ama hiç kendim gibi biriyle tanışmadım. İlla kendisi gibi olacak diye birşey yok. Aşk öyle birşey ki gözü engel felan görmez :) İlle de kendim gibi biri olsun derse ben mesela İstanbul işitme engelliler derneğine üyeyim. Acayip sosyallik ve faaliyetler var. Bir sürü cici bekar kız arkadaşlarımız var öyle de tanışma imkanı bulabilir :)

Valla birçok kişi ile görüştüm. Hiç engelli olduğum için birşeyleri görmezden gelmek aklımdan geçmedi. Benim de hayattan beklentilerim, benim de arzularım var. Engelli demek yarım insan demek değildir. Engelli olmayan bir birey benden daha üstün değildir. Kimseyi sırf o engelli halimle beni istiyor diye kabul etmek zorunda değilim. Tufan da öyle. Bence siz çok iyi niyetli bir ablasınız ama biraz geri çekilmelisiniz. O kendi kendine halleder bence. Aşk yakalar bir yerde onu :) Benim karşıma bir sürü adam çıktı şimdiye kadar ama hiç kendim gibi biriyle tanışmadım. İlla kendisi gibi olacak diye birşey yok. Aşk öyle birşey ki gözü engel felan görmez :) İlle de kendim gibi biri olsun derse ben mesela İstanbul işitme engelliler derneğine üyeyim. Acayip sosyallik ve faaliyetler var. Bir sürü cici bekar kız arkadaşlarımız var öyle de tanışma imkanı bulabilir :)

canım yalnız bak senin durumun apayrı..çok çok güzel kendini ifade ediyorsun yazıyorsun çiziyorsun..ama Tufan böyle değil..Tufanla birebir iletişim çok güzel sağlanıyor,bizden hiç bir farkı yok..ama yazarak asla olmuyor,çok nadir belli ezberindeki kelimeleri cümle olarak sunuyor önümüze...
onun dışında konuşması daha iyi duymasıda öyle..
istanbul işitme engelliler derneği facebook sayfası varmıdır orayı eklesin takip etsin..belki işe yarar kimbilir:))

canım yalnız bak senin durumun apayrı..çok çok güzel kendini ifade ediyorsun yazıyorsun çiziyorsun..ama Tufan böyle değil..Tufanla birebir iletişim çok güzel sağlanıyor,bizden hiç bir farkı yok..ama yazarak asla olmuyor,çok nadir belli ezberindeki kelimeleri cümle olarak sunuyor önümüze...
onun dışında konuşması daha iyi duymasıda öyle..
istanbul işitme engelliler derneği facebook sayfası varmıdır orayı eklesin takip etsin..belki işe yarar kimbilir:))

var var olmaz mı :D Facebook'da sessizsiniz takımı ve sessizsiniz grubu var mesela. Genelde oralara takılıp problemlerimizi felan tartışıyoruz. Faaliyetler olduğu zaman da orada duyuru yapıyoruz. Tufan'ın işitme kaybı doğuştan mıydı? Benim lisede oldu. Konuşmamda hiç sorun yok. Sonradan olduğu için cümle kurmamda da sıkıntı olmuyor. Ben hiç eğitim almadım ama doğuştan işitme kaybı ve konuşma bozukluğu olan arkadaşlar istanbul ve Ankara'da çok güzel eğitimler alarak konuşmalarını çook düzelttiler.

var var olmaz mı :D Facebook'da sessizsiniz takımı ve sessizsiniz grubu var mesela. Genelde oralara takılıp problemlerimizi felan tartışıyoruz. Faaliyetler olduğu zaman da orada duyuru yapıyoruz. Tufan'ın işitme kaybı doğuştan mıydı? Benim lisede oldu. Konuşmamda hiç sorun yok. Sonradan olduğu için cümle kurmamda da sıkıntı olmuyor. Ben hiç eğitim almadım ama doğuştan işitme kaybı ve konuşma bozukluğu olan arkadaşlar istanbul ve Ankara'da çok güzel eğitimler alarak konuşmalarını çook düzelttiler.

canım hemen bulup katılıyoruz o gruplara öyle ise:))
Tufan ikizdi,ikizi 6 aylıkken öldü ve Tufan ateşli hastalık geçirdi 6 aylıkken o yüzden işitme problemi oldu..Duyuyor ve konuşuyor çok güzel ifade ediyor kendini

bir gelişme varmı
neler yaptınız bakim :55:

Son düzenleme:
ne ısrarcı kızlar :1:

eğer içinize sinmemişse ve gerçekten tufan onlarla bir yuva kurmayı düşünmüyorsa bence uzatmanın bir anlamı yok.
açık sözlü olup söyleyin

ama yok, tanımak isityorum diyorsa o ayrı

Son düzenleme:
canım durumu herşeyiyle izah ettim annesine,siz anlatırsınız çünkü x anlamıyor dedim..tamam dedi ama bıkmadan usanmadan arıyor mesaj atıyor..sanırım hat değiştiricek Tufan:)

canım durumu herşeyiyle izah ettim annesine,siz anlatırsınız çünkü x anlamıyor dedim..tamam dedi ama bıkmadan usanmadan arıyor mesaj atıyor..sanırım hat değiştiricek Tufan:)

hani konuşamıyorsunuz ya telefondan
peki mesajla durumu izah etseniz?
yani her mesaj attığında aynı şeyi yazanız belki bıkar

canım zaten mesajla anlatmaya çalıştım..tel mesaj ve msn face mesajların hepsini kullandım ama yokk anlamıyor laftan inan..
bir sürü mail msn açıp ekleme talebi gönderiyor..
o kadar can sıkıcı br hatunmuş..

canım zaten mesajla anlatmaya çalıştım..tel mesaj ve msn face mesajların hepsini kullandım ama yokk anlamıyor laftan inan..
bir sürü mail msn açıp ekleme talebi gönderiyor..
o kadar can sıkıcı br hatunmuş..

en nefret ettiğim tip

kesinlikle benimde..
tamam özel durumuna engeline bağlıyım diyorum ama maşallah herşeyden haberi var
sadece bu konuda saf olmaz diye düşünüyorum artık

kesinlikle benimde..
tamam özel durumuna engeline bağlıyım diyorum ama maşallah herşeyden haberi var
sadece bu konuda saf olmaz diye düşünüyorum artık

emin ol hiç saf değil
böyle kızlardan uzak durulmalı diye düşünüyorum
ne kadarda koca merkalısıymış dicemmm ayıp olacak o yüzden susuyorum :1:

:))) aynı şeyi annem söylüyor,ne meraklıymış diye:))))

allah muhakkak önüne başka kısmetler çıkaracak onunda ama bu kadar yapışkan olmasına hiç gerek yok, itici oluyor çünkü böyle, insanın niyeti varsa bile kaçırtır yanından böyle davranarak

Ben bu konuda ne kadar koca meralısıymış demiyorum ama mutlaka beklentileri var.
İyi ki olmamış direkt hat değiştirin kurtulun.

kesinlikle canım..zaten Tufan çok farketmedi başta ama ben hep gizliden takipteydim..hatta Allah var yukarda saklayamam,msn deki mesajlaşmalarını dahi takip ettim mecburen..söz konusu kardeşim çünkü..

doğrudur
o bıkmıyorsa, usanmıyorsa, sizde bıkmadan, usanmadan aynı şeyi yazın ona

kesinlikle canım..zaten Tufan çok farketmedi başta ama ben hep gizliden takipteydim..hatta Allah var yukarda saklayamam,msn deki mesajlaşmalarını dahi takip ettim mecburen..söz konusu kardeşim çünkü..

Ben bu konuda ne kadar koca meralısıymış demiyorum ama mutlaka beklentileri var.
İyi ki olmamış direkt hat değiştirin kurtulun.

doğrudur
o bıkmıyorsa, usanmıyorsa, sizde bıkmadan, usanmadan aynı şeyi yazın ona

beklentilerine saygı duyarım elbet ama bununki göze soka soka istemek..
evet bıkmadan usanmadan aynı cevabı veriyorum ama hat değişimi yapmak en mantıklısı sanırım

Allah yardımcınız olsun , ben bu gönül işlerine ön ayak olmaktan korkanlardanım.. Çünkü en ufak bi anlaşmazlıkta sen getirdin içimize o kızı olur ama kız beğenilirse allah razı olsun sen tanıştırdın denmez hiç.. Çevremden gördüğüm kadarıyla..

Back
X