kardeşimin dest-i izdivacı için ilk adım ve yardım istiyorum kızlar......

bu kararı aldığınız için çok sevindim. baya değişik hareketleri varmış, başınıza bela alacaktınız. dengesize benziyor biraz, evlenmek içinde ısrarları cabası.
sağol canım evet belki bu kadar ısrarcı olmasa daha sakin olsa bu kadar ürkmezdik sanırım..dün gece 35 kez aramış 22 msj atmış düşün artık:S

En doğru hareketi yapmışsınız tebrik ederim. Bugün daha ortada fol yok yumurta yokken bu tarz davranışlarda bulunan birisinden herkes çekinir açıkçası.
Kardeşinizde sizin gibi düşünüyormuş. demek ki önyargılı olan siz değilmişsiniz. Artı tüm korkularınızda haklısınız. Yarın öbürgün terkedip gitmeyeceği belli mi?
Bundan sonra daha temkinli davranın. Bu iki olay size ders olsun. Özellikle hemen nişan evlilik isteyen kişilerde mutlaka sakladıkları söylemedikleri birşeyler çıkıveriyor.
Ortaya çıkmadan olay bitsin kapağı atayım gözüyle bakıp sonradan ortaya çıkınca ortalığı karıştıran çok nasılsa.
Bundan sonraki taliplerde sizde kardeşinizle birlikte görüşün. İlk başta aklınıza yatarsa sonra onları tanışmaları için yalnız bırakırsınız.
Allah yolunuzu bahtınızı açık eder inşallah. Herşey gönlünüzce olsun.

çok teşekkür ederim canım,evet doğru hareket sanırım..inan sabahtan beri daha bi huzurluyum sanki,en azından üstümden bi yük kalktı gibi hissediyorum..Tufanı aradım nasılsın diye,çok iyiyim abla diyor...sormadım aradımı sordumu diye,o bana msj attı konuşmamızın ardından bu kadar aramış bu kadar msj atmış diye..hayırlısı Rabbimden..
daha şimdiden bu kadar hırsa kapılıp beni endişelendirdiyse evlendikten sonra hepimiz tek ayak üstünde falan olurduk sanırım:)

35 kez arama 22 kez mesaj atma bunlar normal bir insan tarafından yapılabilecek hareketler değil.
Kurtulmanıza çok sevindim. Aramalarına devam edip sizi rahatsız edebilir. Gerekirse kardeşiniz hattını değiştirsin.
Gerçekten internetten silinmişse telefonlarına cevap verilmiyorsa bir yere kadar anlaması lazım. Analamk istemiyorsa aradığında açın telefonu gerekli izahati yapıverin.
bu kadar rahatsızlık olmasın boşu boşuna. Nasıl olsa haklı sebepleriniz var. Kaçmanızı gerektirecek bir durum yok ortada.

yok kaçmak değilde,stres yaptığı için insanın konuşası açıklama yapası gelmiyor inan..
yoksa bir açıklama,sebep neden belirtmemiz şart.. empati kuruyorum onun yerinde olmuş sayıyorum kendimi,beklerim sanırım bi açıklama..ama böyle ısrarlada aramam..
hat değiştirme olayını Tufan kendi söyledi inanın..abla başka hat alayım böyle olmıcak diye..bende dur biraz belki vazgeçer dedim..
bakalım bekliyoruz...
olmazsa annesini arar kızına açıklama yapması gerektiğini söylerim..çünkü bayan telefonda konuşamıyor,sadece mesajla anlıyor..

Takıntılı insanlardan korkmuşumdur hep.
Kafalarına birşeyi taktıklarında olana kadar peşini bırakmazlar.
Ne telefonların ne de mesajlarfın arkası kesilmez. sürekli devam edecektir.
Belki anlatsanız bile bırakmayacaktır.
İnşallah kısa zamanda tamamen ilişiğinizi kesebilirsiniz.
2'dir olmuyor var demek ki bunda bir hikmet.

Takıntılı insanlardan korkmuşumdur hep.
Kafalarına birşeyi taktıklarında olana kadar peşini bırakmazlar.
Ne telefonların ne de mesajlarfın arkası kesilmez. sürekli devam edecektir.
Belki anlatsanız bile bırakmayacaktır.
İnşallah kısa zamanda tamamen ilişiğinizi kesebilirsiniz.
2'dir olmuyor var demek ki bunda bir hikmet.

aynen canım bende sevmem o insanları..yani sinir edercesine bir rahatsızlık veriyordu..
iyi oldu böyle,kesinlikle bundada bir hayır var..
zaten çok dua ediyorum hayırlı insanlarla karşılaştırsın Rabbim bizleri...
bikaç gün bekleriz ısrar ederse bi yeni hat almaya bakar bu iş.

sağol canım evet belki bu kadar ısrarcı olmasa daha sakin olsa bu kadar ürkmezdik sanırım..dün gece 35 kez aramış 22 msj atmış düşün artık:S

nassssiiiiiii :53: :53: :53: :53:
eee naptınız, kendisine birşey dedinizmi?
hala aramaya devam ediyormu?

çok teşekkür ederim canım,evet doğru hareket sanırım..inan sabahtan beri daha bi huzurluyum sanki,en azından üstümden bi yük kalktı gibi hissediyorum..Tufanı aradım nasılsın diye,çok iyiyim abla diyor...sormadım aradımı sordumu diye,o bana msj attı konuşmamızın ardından bu kadar aramış bu kadar msj atmış diye..hayırlısı Rabbimden..
daha şimdiden bu kadar hırsa kapılıp beni endişelendirdiyse evlendikten sonra hepimiz tek ayak üstünde falan olurduk sanırım:)

Bir gün içinde o kadar arama ve mesaj hiç normal değil...Eşimle nişanlı konumundayken bir olay üzerine hiddetle mesaj attığımda bile 10 u geçmemiştir ki o 10 mesajı bile kendimce çok fazla bulmuşumdur..:ssz:

Bir de gece yazıp aramış değil mi..:50:

nassssiiiiiii :53: :53: :53: :53:
eee naptınız, kendisine birşey dedinizmi?
hala aramaya devam ediyormu?
evet canım aynen devam ediyor tüm şiddetiyle..şu anda kardeşimde bende evdeyiz ve bıktırdı vallahi!

Bir gün içinde o kadar arama ve mesaj hiç normal değil...Eşimle nişanlı konumundayken bir olay üzerine hiddetle mesaj attığımda bile 10 u geçmemiştir ki o 10 mesajı bile kendimce çok fazla bulmuşumdur..:ssz:

Bir de gece yazıp aramış değil mi..:50:
canım hemde hiçmi hiç normal değil,sinir oldum iyice

Annesini arayip soyleyin madem, telefonlarina ve mesajlarina cvp vermemek karsi tarafi daha cok hirslandirir, bilinmemezlik kendisini daha cok arama ve msj atmaya yoneltebilir. Kendisininde ne oldugunu bilmeye bir aciklama duymayi hakkettigini dusunuyorum. Bence onun pes edip aramaktan yorgun dusmesini bekleyene kadar , onunda acisini ve panigini dindirebilir bu isin olmayacagini kendisine bildirebilirsiniz.Kusura bakmayin ama benimde en sevmedigim seydir, insanlar birseyleri bitirebilir, istemeyebilir. Fakat hicbirsey olmamis gibi ortadan kaybolmak, telefonlara cikmamak cok sinir edici bir durum. Ustelik cok haksiz bir davranis bence karsinizdaki insanda birazcik olsun saygiyi ve neler oldugunu bilmeyi hakediyor.

Marmaristeki kiz stress icinde bir yandan kardesinizden ayrilmak istemiyor bir yandan da mahkemesi var. Bir anda telefonlari kesmek ve cevap vermemek te pek hos bir durum degil. Ya oturup konusulur durum anlatilir ve kizda sinirini bilsin ona göre davransin. Keske en son yapacaginiza ilk basta kiza söyleseydiniz.

Annesini arayip soyleyin madem, telefonlarina ve mesajlarina cvp vermemek karsi tarafi daha cok hirslandirir, bilinmemezlik kendisini daha cok arama ve msj atmaya yoneltebilir. Kendisininde ne oldugunu bilmeye bir aciklama duymayi hakkettigini dusunuyorum. Bence onun pes edip aramaktan yorgun dusmesini bekleyene kadar , onunda acisini ve panigini dindirebilir bu isin olmayacagini kendisine bildirebilirsiniz.Kusura bakmayin ama benimde en sevmedigim seydir, insanlar birseyleri bitirebilir, istemeyebilir. Fakat hicbirsey olmamis gibi ortadan kaybolmak, telefonlara cikmamak cok sinir edici bir durum. Ustelik cok haksiz bir davranis bence karsinizdaki insanda birazcik olsun saygiyi ve neler oldugunu bilmeyi hakediyor.

Marmaristeki kiz stress icinde bir yandan kardesinizden ayrilmak istemiyor bir yandan da mahkemesi var. Bir anda telefonlari kesmek ve cevap vermemek te pek hos bir durum degil. Ya oturup konusulur durum anlatilir ve kizda sinirini bilsin ona göre davransin. Keske en son yapacaginiza ilk basta kiza söyleseydiniz.

arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınıza..çok haklısınız,zaten bikaç önceki mesajımda bunu bende belirttim..bende nefret ediyorum belirsizliklerden,empati kuruyorum zaten..
ama inanın yerimizde olmak istemezdiniz..
fırsat vermiyorki arayıp durumu izah etmeye..
ben çalışıyorum,kardeşimde çalışıyor..ve gece gündüz demeden,uygunmuyuz değilmiyiz diye düşünmeden körlemesine çağrılar mesajlar...
bişi diyimmi,resmen şarjım bitti bugünkü mesajlarını okumaktan...sadece tufana değil aynı mesajları banada gönderiyor...biri okumazsa diğeri okur nasılsa diye düşünüyor sanırım..
ama kesinlikle yarın sabah annesini arayacağım,buna kesin kararlıyım..

arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınıza..çok haklısınız,zaten bikaç önceki mesajımda bunu bende belirttim..bende nefret ediyorum belirsizliklerden,empati kuruyorum zaten..
ama inanın yerimizde olmak istemezdiniz..
fırsat vermiyorki arayıp durumu izah etmeye..
ben çalışıyorum,kardeşimde çalışıyor..ve gece gündüz demeden,uygunmuyuz değilmiyiz diye düşünmeden körlemesine çağrılar mesajlar...
bişi diyimmi,resmen şarjım bitti bugünkü mesajlarını okumaktan...sadece tufana değil aynı mesajları banada gönderiyor...biri okumazsa diğeri okur nasılsa diye düşünüyor sanırım..
ama kesinlikle yarın sabah annesini arayacağım,buna kesin kararlıyım..

bence psikolojik sorunlarıda var bu kızın
aradın mı annesini? bir gelişme varmı?

aradım canım,3 gibi aramamı istedi mevlüde gidicekmiş..
saat 3 ü bekliyorum

rabbim inşallah güzel insanlarla karşılaştırır sizi.. Keşke sizin gibi bi ablam yada görümcem olsaydı:9:

teşekkür ederim canım aminnn...:))

ee hani, konuştunuzmu :55:
evet konuştum ama çok kısa sürdü,üstünkörü durumu izah ettim ama annesi kızının Tufanı sevdiğinden bahsetti...
ne yapıcamı ne dicemi bilemedim..sonra tekrar konuşabileceğimizi belirttim hepsi bu..
yani ben bu görüşmeden pek bişi anlamadım gibi

öncelikle merhaba, hakkınızda hayırlısı olsun kardeşinize olan ilgi ve alakanıza hayran kaldım.

sizi kırmam umarım ama fikrimi söylemek istiyorum. sizin kardeşiniz işitme ve konuşma güçlüğü çekiyor karşınızdaki bayan sağlam hiç bir engeli yok ve bu bayan buna rağmen kardeşinizi kabul ediyor ki dış görünüş önemlidir ama anlaşabilmek daha önemlidir.( yani konuşma ve duyma güçlüğü çekenle hiç bir problemi olmayan birinin bir ömür anlaşabilmesi daha önemlidir) . bayan bu haliyle kardeşinizi kabul etmişken kardeşiniz bir göbekten dolayı (ki göbeğin erime ihtimali yüksek kulağın, cihazsız duyma ihtimali az) kusur görüp istememesi pek hoş ve ADİL gelmedi bana. göbeklidir insan olur göbeksiz olur şeytan olur o hiç belli olmaz. önemli olan İYİ insan olması. ayrıca bayanın çok samimi davranması bana sanki dış görünüşünü bastırmak adına yaptığı birşeymiş gibi geldi bana, bu konuda katı değilim gayet normal. umarım hakkınızda hayırlısı olur. kardeşinize dış görünüşün ömür boyu mutlu olmayı garantilemediğini hatırlatın bence...İnşallah mutlu bir yuvası olur..Sevgiyle kalın...:16:

Selamlar,

Üstteki yazınıza ben de bir işitme engelli olarak bir nebze içerlediğimi söyleyebilirim :( İşitme engelliyim ama güzel bir bayan sayılırım, kendimi de eğitim, kültür konusunda yetiştirdiğimi düşünüyorum. Genellikle ilgi çekiciyimdir. Yanlış anlamayın övünmek için söylemiyorum. Ben de sağır olmama rağmen bazen dış görünüşünden elektrik alamadığım insanları reddediyorum. Sağırım diye herkesi beğenmek zorunda mıyım? Bir sürü meziyetim olduğunu düşünüyorum ama sırf sağırım diye tüm bu meziyetler sıfırlanıyor mu? Sırf engelim var diye içime sinmeyen birini seçmek, beğenmek zorunda mıyım? Ama o Tufan'ı kabul etmiş gibi söylemeler aşırı kırıcı. Alındığımı belirtmek istedim :( Herkese hayırlı geceler...

Selamlar,

Üstteki yazınıza ben de bir işitme engelli olarak bir nebze içerlediğimi söyleyebilirim :( İşitme engelliyim ama güzel bir bayan sayılırım, kendimi de eğitim, kültür konusunda yetiştirdiğimi düşünüyorum. Genellikle ilgi çekiciyimdir. Yanlış anlamayın övünmek için söylemiyorum. Ben de sağır olmama rağmen bazen dış görünüşünden elektrik alamadığım insanları reddediyorum. Sağırım diye herkesi beğenmek zorunda mıyım? Bir sürü meziyetim olduğunu düşünüyorum ama sırf sağırım diye tüm bu meziyetler sıfırlanıyor mu? Sırf engelim var diye içime sinmeyen birini seçmek, beğenmek zorunda mıyım? Ama o Tufan'ı kabul etmiş gibi söylemeler aşırı kırıcı. Alındığımı belirtmek istedim :( Herkese hayırlı geceler...

canım çok çok haklısın..içerlediğin konu gerçekten hassas bi nokta.kabul etmiş sözleri gerçektende kırıcı bir durum..ama her engelli bireyinde kendi hayatıyla ilgili seçme ve seçilme hakları var..ve şu anda Tufan bu haklarını sonuna kadar kullanıyor,çünkü söz konusu olan onun özel hayatı...sırf evlenmiş olmak için evlenmek istemiyor,o yüzdende ince eleyip sık dokuyor,hatta engelsiz bireylerden daha fazla düşünüyor geleceğini ve karşı tarafın geleceğini..
ve nedense bu karşısına çıkan bayanları Tufan kabul edemiyor içine sindiremiyor bu da ayrı bi durum:))

Back
X