• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşimin dest-i izdivacı için ilk adım ve yardım istiyorum kızlar......

hay ağzın bal yesin bende nedense istemiyorum ama müdehale eden tarafta olmak istemiyorum :S

zaten kardeşinde ikisinede sıcak başmamış, oda istemiyor, belli.
daha ne kısmetleri çıkar onun, yakışıklı çocuk, anlattığına görede efendi birisi, onlar kurban olsunlar.
bence göbüşlü olan kardeşinin hafif eksikliğinden faydalanmak istiyor, ben hep üste çıkarım, bana mecbur çünkü, hem maddi durumuda iyi diye düşünmüştür, gerçi günahını almak istemiyorum, ikinciside maddiyat yüzünden böyle yapıyor bence.
daha yeni sorunlu bir evlilikten çıkmış ve evlenmek için o kadar hevesli, aslında tam tersi baskı yapan taraf siz olacaktınız ama tam tersi işte, sanki erkek tarafı onlar... neyse..

dediğim gibi, ikisinede pas diyin..

canım çok tşk ederim ilgine çok güzel takip etmişsin konuyu gerçektende..
aynı şeyleri düşünüyoruz..
ama bazende diyorum acaba önyargılımıyım,ama yok yok değilim ya..
dün mesela msn de cam açtı Tufan işe gidecekti gececi olduğu için..daha 5. dk geçmedi senle ben ne zaman nişanlı cevap yaz diyor ya..
benim bildiğim erkek sorar genelde böyle şeyleri..
tamam onların özel bir durumu var konuşma ve işitme engelliler ama..90 kerede sorulmaz sanki dimi..

canım çok tşk ederim ilgine çok güzel takip etmişsin konuyu gerçektende..
aynı şeyleri düşünüyoruz..
ama bazende diyorum acaba önyargılımıyım,ama yok yok değilim ya..
dün mesela msn de cam açtı Tufan işe gidecekti gececi olduğu için..daha 5. dk geçmedi senle ben ne zaman nişanlı cevap yaz diyor ya..
benim bildiğim erkek sorar genelde böyle şeyleri..
tamam onların özel bir durumu var konuşma ve işitme engelliler ama..90 kerede sorulmaz sanki dimi..

büyük konuşmak istemiyorum ama artık sanırım bütün dengeler alt üst olmuş, kızlar erkeklerin peşini bırakmıyor.
kız dediğin biraz daha oturaklı olacak, naz yapacak, bu ne böyle? tabakhaneye birşey yetiştiriyormuş gibi, sanki günler çuvala girmiş, hemen hemen evlenmek. bu beni çok düşündürürdü açıkçası.
bu tür konuları erkek tarafı açsa çok daha hoş olur, bu konularda ben gerikafalıyım biraz ve maalesef modern davranamıyorum.
bu acele niye? acaba sakladığı birşeymi var ve o öğrenilirde vazgeçerlermi diye düşünüyor? yani kötü niyetli biri olsa bu kız azmış der ama neyse...ben dememiş olayım :ssz:

büyük konuşmak istemiyorum ama artık sanırım bütün dengeler alt üst olmuş, kızlar erkeklerin peşini bırakmıyor.
kız dediğin biraz daha oturaklı olacak, naz yapacak, bu ne böyle? tabakhaneye birşey yetiştiriyormuş gibi, sanki günler çuvala girmiş, hemen hemen evlenmek. bu beni çok düşündürürdü açıkçası.
bu tür konuları erkek tarafı açsa çok daha hoş olur, bu konularda ben gerikafalıyım biraz ve maalesef modern davranamıyorum.
bu acele niye? acaba sakladığı birşeymi var ve o öğrenilirde vazgeçerlermi diye düşünüyor? yani kötü niyetli biri olsa bu kız azmış der ama neyse...ben dememiş olayım :ssz:

çok doğrusun canım;
1 haziran mahkeme diyor,2 haziran hemen nişan diyor..
anneme söyledim dedim böyle böyle diyor,kızım asla olmaz o kızla bu ne terbiyesizlik biz sormadan o nasıl böyle ısrar eder diyor..mümkünse Tufanla görüştürme sil gitsin msn den face sinden diyor..ama ben kardeşimi bilgilendirmeden böyle bişey yapmakta istemiyorum..
iki arada kaldım anlatamam,tam bir baş ağrısı oldu

çok doğrusun canım;
1 haziran mahkeme diyor,2 haziran hemen nişan diyor..
anneme söyledim dedim böyle böyle diyor,kızım asla olmaz o kızla bu ne terbiyesizlik biz sormadan o nasıl böyle ısrar eder diyor..mümkünse Tufanla görüştürme sil gitsin msn den face sinden diyor..ama ben kardeşimi bilgilendirmeden böyle bişey yapmakta istemiyorum..
iki arada kaldım anlatamam,tam bir baş ağrısı oldu

ben olsam direk silerim..nasıl olsa kardeşinde sana abla neden sildin, o benim hayatımın kadını demiycektir eminim, öyle birşey düşünseydi kendisi düşerdi kızın peşine, aman kaybetmiyim diye uğraşırdı, daha erken evlenmek için ısrar ederdi.
bencede kızın yaptığı terbiyesizlik, ben hiç uzatmazdım bile, ümitlenmesin en azından, kendi yolunu çizsin.
dünya tersine döndü

aslında şifrelerini biliyorum ama silsem neyle karşılaşırım onu bilmiyorum..
haklısın hayatımın kadınına ne yaptın asla demez,bildiğin bişey vardır der susar kenara çekilir..adım gibi biliyorum..
ama kız aramayı bırakmayacak o zaman..
gece gündüz sürekli tel açıyor gecenin bir yarısı arıyor uyandırıyor,Tufan vardiyalı bir işte çalıştığından gece vardiyalarında özellikle saat 2-3 dinlemiyor arıyor mesaj atıyor..Tufan cvp vermezse 90 kere çaldırıyor..
en güzeli ben Tufanla konuşup kendisine sildireyim öyle daha iyi olur sanki

aslında şifrelerini biliyorum ama silsem neyle karşılaşırım onu bilmiyorum..
haklısın hayatımın kadınına ne yaptın asla demez,bildiğin bişey vardır der susar kenara çekilir..adım gibi biliyorum..
ama kız aramayı bırakmayacak o zaman..
gece gündüz sürekli tel açıyor gecenin bir yarısı arıyor uyandırıyor,Tufan vardiyalı bir işte çalıştığından gece vardiyalarında özellikle saat 2-3 dinlemiyor arıyor mesaj atıyor..Tufan cvp vermezse 90 kere çaldırıyor..
en güzeli ben Tufanla konuşup kendisine sildireyim öyle daha iyi olur sanki

o zaman ilk başta kardeşinle konuş, bak ben böyle böyle düşüyorum de, sen ne diyorsun de, ondan sonra çıkarın bu kızları hayatınızdan.
kızada söyleyin, aramaya devam edersede açmazsınız olur biter, mecbur değilsiniz.bu işi uzattıkça uzatsanız ben bunun sonunu iyi görmüyorum, sırf nezaket olsun diye güzel davranırsanız ve yüz verirseniz, öle bi gün gelirki bi bakmışsınız tufan evlenmiş bile onlardan bitanesiye ve son pişmanlık hiç bir işe yaramaz.
yakmayın çocuğun başını

bide o kızlar girse kk'ya görse burda yazılanları... :9: :9:

o zaman ilk başta kardeşinle konuş, bak ben böyle böyle düşüyorum de, sen ne diyorsun de, ondan sonra çıkarın bu kızları hayatınızdan.
kızada söyleyin, aramaya devam edersede açmazsınız olur biter, mecbur değilsiniz.bu işi uzattıkça uzatsanız ben bunun sonunu iyi görmüyorum, sırf nezaket olsun diye güzel davranırsanız ve yüz verirseniz, öle bi gün gelirki bi bakmışsınız tufan evlenmiş bile onlardan bitanesiye ve son pişmanlık hiç bir işe yaramaz.
yakmayın çocuğun başını

bide o kızlar girse kk'ya görse burda yazılanları... :9: :9:

ay dimi gerçektende bi okusalar:)))
bu arada bugün sanırım silmesini sağlıcam şu marmaristeki bayanı..diğeri zaten rahatsızlık vermiyor:)

ay dimi gerçektende bi okusalar:)))
bu arada bugün sanırım silmesini sağlıcam şu marmaristeki bayanı..diğeri zaten rahatsızlık vermiyor:)

hiiiiç uzatma..sonradan üzüleceğinize, şimdiden kestirip atın.
bu kızı aslında çözemedim : ya çok saf biri (ki bu iyi birşey değil) ya çok uyanık.. biri diğerinden berbat

evet işte tek kafamı kurcalayan şeye parmak bastın..ya gerçekten saflığından böyleyse diye de düşünmüyor değilim..
bunu annesiyle konuşmayı çok istiyorum ama kimse yoğurdum ekşi demez ki..benim kızımın şu huyu kötü diyecek bir anne çıkmayabilir karşıma..
ama içgüdülerim ve ailemin içgüdüleri asla olmasın diyor..
bugün akşam çözücez bu meseleyi kısmetse
yoksa böyle düşünmekten içim şişecek

Son düzenleme:
evet işte tek kafamı kurcalayan şeye parmak bastın..ya gerçekten saflığından böyleyse diye de düşünmüyor değilim..
bunu annesiyle konuşmayı çok istiyorum ama kime yoğurdum ekşi demez ki..benim kızımın şu huyu kötü diyecek bir anne çıkmayabilir karşıma..
ama içgüdülerim ve ailemin içgüdüleri asla olmasın diyor..
bugün akşam çözücez bu meseleyi kısmetse
yoksa böyle düşünmekten içim şişecek

saf ise bile bence sen vicdan azabı çekmemelisin, çünkü aşırı saflıkta iyi birşey değil ve zaten kardeşinin ufakta olsa bir sorunu var ve ihtiyacı olan en son şey saf bir eştir.
annesiyle konuşmasına hiç gerek yok çünkü hiçbirşey çıkmaz bu konuşmadan, kötü huyları olsa bile söylemez.
mutlaka bu akşam çözün, kardeşinizde pek istekli değil zaten

evet canım çok çok aşırı istemiyor,sadece iyi olur umuduyla görüşüyor tamamen iyi niyetle yaklaşıyor,bi yandan zaman geçiriyor tanıyor ama Tufan hiç bişeyin kötüsünü düşünmediği için,kullanılacak korkusu deli ediyor beni..
dediğin gibi saf temiz yürekli biri bile olsa bu kadar değildir herhalde...
Allahım hayırlısını versin ben bu akşam mutlaka bu konuya bi nokta koydurucam

evet canım çok çok aşırı istemiyor,sadece iyi olur umuduyla görüşüyor tamamen iyi niyetle yaklaşıyor,bi yandan zaman geçiriyor tanıyor ama Tufan hiç bişeyin kötüsünü düşünmediği için,kullanılacak korkusu deli ediyor beni..
dediğin gibi saf temiz yürekli biri bile olsa bu kadar değildir herhalde...
Allahım hayırlısını versin ben bu akşam mutlaka bu konuya bi nokta koydurucam

çok dikkatli olun ve bence size yakın birilerini bulmaya çalışın, en azından araştırmak daha kolay olur.

Son düzenleme:
evet canım çok haklısın...
bugünüde bi atlatalımda hayırlısı ile..

Hiç şu tarafından bakmayı düşündünüz mü? Belki de Tufan kızı istemiyor. Ama sizin çabalarınızı gördükten sonra kestirip atmakta
özellikle kendisine yardım etmeye çalışan ablasına ailesine karşı nankör olmaktan korkuyor olabilir mi?
Siz herşeyden önce Tufan'ı bir akşam yanınıza oturtup açık açık ne düşündüğünü sormalısınız. İstemiyorsa söyleyebileceğini
istiyorsa bunu belirtmesini açıklamalısınız.
O şu an 2 arada bir derede kalmış olabilir. Sizin az çok düşüncelerinizin farkındadır.
Karşı tarafında düşüncesi belli. En kısa sürede dolandırmadan açık bir konuşma yapın derim.

Hiç şu tarafından bakmayı düşündünüz mü? Belki de Tufan kızı istemiyor. Ama sizin çabalarınızı gördükten sonra kestirip atmakta
özellikle kendisine yardım etmeye çalışan ablasına ailesine karşı nankör olmaktan korkuyor olabilir mi?
Siz herşeyden önce Tufan'ı bir akşam yanınıza oturtup açık açık ne düşündüğünü sormalısınız. İstemiyorsa söyleyebileceğini
istiyorsa bunu belirtmesini açıklamalısınız.
O şu an 2 arada bir derede kalmış olabilir. Sizin az çok düşüncelerinizin farkındadır.
Karşı tarafında düşüncesi belli. En kısa sürede dolandırmadan açık bir konuşma yapın derim.

dilekçim akşam konuştum uzun uzun..önce onun ne hissettiğini yada bişey hissediyormusun hissetmiyormusun bana anlatmalısın diyerek ilk önce onu dinledim..
abla kız güzel ama seviyormu sevmiyormu bilemedim değişik değişik hareketleri var hemen nişanlanalım diyor,ne zaman geliceniz diyor dedi..bu tüm mesajlarında böyleymiş..2 mesajının biri ne zaman gelceniz sorusu içeriyormuş.tıpkı dün size bahsettiğim gibi.
ee nolucak peki ne yapalım dediğimde ise,abla sen bilirsin uzaktan nasıl görüyorsun sende bana söyle dedi..bende durumu anlattım,annemlerin ve benim ne düşündüğümüzü anlattım bize hak verdi..çok haklısınız siz hep yanımda olmıcaksınız,bunun ilerisivar dedi.dedim o zaman siz gitsin numarasını mns face adreslerini v.s. tamam dedi..
şimdi bu saat itibari ile baktım ve listesinde yok kız..demekki silmiş.
en güzelide bu oldu görüşmesin..bu kadar ısrarı bi biçimde evlenmek için çıldıran bir kız yarın öbürgün belki benim kardeşimdenden ayrılacaktı ilk eşi gibi..gerçi orada şiddet hakaret varmış,bizde asla böyle bişey söz konusu dahi olamz...ama bi bahane bulup babasının evine gidecek cinsten tutarsız hareketleri vardı.
dün gece telleri kapatıp öyle yattık aramasın uyanmayalım diye,çünkü bi başladımı ard arda hiç göndermiyorsa 10-15 tane msj gönderiyor.cvp gelmezse uzun uzun arıyor çağrı atıyor..

dilekçim akşam konuştum uzun uzun..önce onun ne hissettiğini yada bişey hissediyormusun hissetmiyormusun bana anlatmalısın diyerek ilk önce onu dinledim..
abla kız güzel ama seviyormu sevmiyormu bilemedim değişik değişik hareketleri var hemen nişanlanalım diyor,ne zaman geliceniz diyor dedi..bu tüm mesajlarında böyleymiş..2 mesajının biri ne zaman gelceniz sorusu içeriyormuş.tıpkı dün size bahsettiğim gibi.
ee nolucak peki ne yapalım dediğimde ise,abla sen bilirsin uzaktan nasıl görüyorsun sende bana söyle dedi..bende durumu anlattım,annemlerin ve benim ne düşündüğümüzü anlattım bize hak verdi..çok haklısınız siz hep yanımda olmıcaksınız,bunun ilerisivar dedi.dedim o zaman siz gitsin numarasını mns face adreslerini v.s. tamam dedi..
şimdi bu saat itibari ile baktım ve listesinde yok kız..demekki silmiş.
en güzelide bu oldu görüşmesin..bu kadar ısrarı bi biçimde evlenmek için çıldıran bir kız yarın öbürgün belki benim kardeşimdenden ayrılacaktı ilk eşi gibi..gerçi orada şiddet hakaret varmış,bizde asla böyle bişey söz konusu dahi olamz...ama bi bahane bulup babasının evine gidecek cinsten tutarsız hareketleri vardı.
dün gece telleri kapatıp öyle yattık aramasın uyanmayalım diye,çünkü bi başladımı ard arda hiç göndermiyorsa 10-15 tane msj gönderiyor.cvp gelmezse uzun uzun arıyor çağrı atıyor..

bu kararı aldığınız için çok sevindim. baya değişik hareketleri varmış, başınıza bela alacaktınız. dengesize benziyor biraz, evlenmek içinde ısrarları cabası.

En doğru hareketi yapmışsınız tebrik ederim. Bugün daha ortada fol yok yumurta yokken bu tarz davranışlarda bulunan birisinden herkes çekinir açıkçası.
Kardeşinizde sizin gibi düşünüyormuş. demek ki önyargılı olan siz değilmişsiniz. Artı tüm korkularınızda haklısınız. Yarın öbürgün terkedip gitmeyeceği belli mi?
Bundan sonra daha temkinli davranın. Bu iki olay size ders olsun. Özellikle hemen nişan evlilik isteyen kişilerde mutlaka sakladıkları söylemedikleri birşeyler çıkıveriyor.
Ortaya çıkmadan olay bitsin kapağı atayım gözüyle bakıp sonradan ortaya çıkınca ortalığı karıştıran çok nasılsa.
Bundan sonraki taliplerde sizde kardeşinizle birlikte görüşün. İlk başta aklınıza yatarsa sonra onları tanışmaları için yalnız bırakırsınız.
Allah yolunuzu bahtınızı açık eder inşallah. Herşey gönlünüzce olsun.

Son düzenleme:
Back
X