• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşimin dest-i izdivacı için ilk adım ve yardım istiyorum kızlar......

haklısın aslında canım ya,ne bilim en hassas noktam bu benim yani Tufan...inan kendimden bile daha çok düşünüyorum daha çok mutlu olsun istiyorum..ve böyle bişeyde benimde parmağım olacak eğer evlenirlerse,ve ters bişey olursa kendimi hiç affetmeyeceğimden korkuyorum...onun vermiş olduğu tedirginlik var üzerimde sanki..
bu arada eski eş manisada yaşıyor..biz çorluda yaşıyoruz tekirdağ çorlu..eski eşide işitme konuşma engelliymiş...
tedbir olayından haberim yoktu benim..onu bi araştırayım ben

dualrımızz tümmm mutluluk istenleree cemiii cümleye eşe dostda sana kardeşineee :38:

canımsın sağol Allah razı olsun:nazar:

Canım kızın ailesi sizden ve nerede yaşadığınızdan konu komşuya haber vermezse eski eşin kulağına gitmez..Diyelim ki öğrendi ...Manisa'dan ta Tekirdağ Çorlu ya nereden bulacak ? Tufan kim,nasıl bulacak Çorlu da...Sarı çizmeli Mehmetağa..

evet canım kesinlikle..birde neden uğraşsınki diyorum kendi kendime.
başta çok zorlanışlar boşanmak istememiş adam,ama artık onlarda istiyormuş bitmesini..
3 aylık evli halde boşanma davası açınca hakim 3 sene davayı atmış..dedmiş daha çok yeniler 3 sene zaman veriyorum barışmak olmazsa boşarım demiş..o yüzden 2008 den beri bekliyorlarmış zaten.

evet canım kesinlikle..birde neden uğraşsınki diyorum kendi kendime.
başta çok zorlanışlar boşanmak istememiş adam,ama artık onlarda istiyormuş bitmesini..
3 aylık evli halde boşanma davası açınca hakim 3 sene davayı atmış..dedmiş daha çok yeniler 3 sene zaman veriyorum barışmak olmazsa boşarım demiş..o yüzden 2008 den beri bekliyorlarmış zaten.

Çok ilginç yaa...Eğer 2 taraf ta boşanmak isterlerse 1 celsede boşanma gerçekleşiyor diye biliyorum..Yani arada da çocuk yoksa neden uzatılsın ki bu süreç ? Bu bana biraz garip geldi..Gerçi avukat olan arkadaşlar daha iyi bilirler...Bizim bir aile dostumuzun kardeşi evlendikten 1 hafta sonra boşandı...Hiç öyle uzama evresi vs olmadı..Daha çok örnek var öyle 2-3 aylık evlilik sonrası boşanan...

Çok ilginç yaa...Eğer 2 taraf ta boşanmak isterlerse 1 celsede boşanma gerçekleşiyor diye biliyorum..Yani arada da çocuk yoksa neden uzatılsın ki bu süreç ? Bu bana biraz garip geldi..Gerçi avukat olan arkadaşlar daha iyi bilirler...Bizim bir aile dostumuzun kardeşi evlendikten 1 hafta sonra boşandı...Hiç öyle uzama evresi vs olmadı..Daha çok örnek var öyle 2-3 aylık evlilik sonrası boşanan...

canım erkek tarafı eşi istememiş zorluk çıkarmışlar hep...çok uğraştırmışlar bitmemesi için ellerinden geleni yapmışlar..
hakim karşısında özürler dilemişler bi daha olmayacak diye
ama bayan ve ailesi boşanma konusunda kararlıymış..

canım erkek tarafı eşi istememiş zorluk çıkarmışlar hep...çok uğraştırmışlar bitmemesi için ellerinden geleni yapmışlar..
hakim karşısında özürler dilemişler bi daha olmayacak diye
ama bayan ve ailesi boşanma konusunda kararlıymış..

Anladım canım..Hayırlısı...Ama taraflardan birinin bile istemesi boşanma davası için geçerli..Neyse bilgim olmayan bir konuda yazmayayım..Hayırlısı olsun inşallah..:)

Anladım canım..Hayırlısı...Ama taraflardan birinin bile istemesi boşanma davası için geçerli..Neyse bilgim olmayan bir konuda yazmayayım..Hayırlısı olsun inşallah..:)

sağolasın canım
Hukuki boyutu bende hiç bilmiyorum inan,araştırıp öğrenicem bakalım:)

Bence de iyice araştırıp öğren canım...

evet kesinlikle canım
yani donanımlı olmam lazım
babasını amcasını buldum face den ama şu an için görüşmicem..
çünkü annesinin babasıyla boşanma sebeplerini bilmiyorum
azıcık zaman geçmesi lazım boşanma hikayelerini başkalarındanda duyup öğrenmem lazım

teşekkür ederim canımm inşallah hayırlı ne ise o olur:))
benim için daha önce evlenmiş olması önemli değil inanın,yani çocuğu olmaması şartı ile daha önce evlenmiş olan bir bayan olabilir gelinimiz..
kız marmariste yaşıyor,memleketleri denizli imiş...ama senelerdir marmariste yaşıyorlarmış..bir kız kardeşi var 25 yaşında...birde annesi var işte...babası ile annesi ayrıymış babası evli bir başka bayan ile ist. da yaşıyormıuş

ooo yeni gelin adayı ve akılda başka başka sorular..
biraz değişik
bu olaylar ilerde başınızı ağrıtır mı diye düşünüyorum söylenmeyen başka seyler varmı diye düşünmedim değil ...
ben biraz ön yargılıyım konuşmak istemiyorum inşallah Tufanla anlaşırlar ama
bana çok olumlu gelmedi nedense..
bu arada sanırım kız hem duyamıyor hem konuşamıyor. Tufan yine kendini anlatabiliyor.

bence bu problem değil diger ailevi olylar daha problem gibi geldi bana..:26:

ooo yeni gelin adayı ve akılda başka başka sorular..
biraz değişik
bu olaylar ilerde başınızı ağrıtır mı diye düşünüyorum söylenmeyen başka seyler varmı diye düşünmedim değil ...
ben biraz ön yargılıyım konuşmak istemiyorum inşallah Tufanla anlaşırlar ama
bana çok olumlu gelmedi nedense..
bu arada sanırım kız hem duyamıyor hem konuşamıyor. Tufan yine kendini anlatabiliyor.

bence bu problem değil diger ailevi olylar daha problem gibi geldi bana..:26:

evet canım yaa kimse yok kimse yok diyordum şimdi maşallahı var kısmeti açıldı tufanın:)))
canım bayan duyuyor ama az,konuşuyor ama az...
onun dışında çok güzel yazıyor çok net ifade ediyor kendini
şu an biz nasılsak o da aynı yani..sanıyorum lise mezunu olmasının verdiği bişey bu..
yani anlatmadıkları bişey varsada çıkacaktır illaki ortaya..
iş ciddiye binerde isteme olaylarına girişilirse zaten ilk önce marmarise gidip çevresini didik didik edicem el altından..
çünkü söz konusu olan benim kardeşim..ve biz olacaksa 1 kez olsun istiyoruz evliliği..
huzursuz ayrıntılar varsa çözülecek boyuttaysa elbette çözüme kavuşturulur ama çözülemeyecekse vazgeçeriz hemen..

evet canım yaa kimse yok kimse yok diyordum şimdi maşallahı var kısmeti açıldı tufanın:)))
canım bayan duyuyor ama az,konuşuyor ama az...
onun dışında çok güzel yazıyor çok net ifade ediyor kendini
şu an biz nasılsak o da aynı yani..sanıyorum lise mezunu olmasının verdiği bişey bu..
yani anlatmadıkları bişey varsada çıkacaktır illaki ortaya..
iş ciddiye binerde isteme olaylarına girişilirse zaten ilk önce marmarise gidip çevresini didik didik edicem el altından..
çünkü söz konusu olan benim kardeşim..ve biz olacaksa 1 kez olsun istiyoruz evliliği..
huzursuz ayrıntılar varsa çözülecek boyuttaysa elbette çözüme kavuşturulur ama çözülemeyecekse vazgeçeriz hemen..

bak işte senin oraya gidip didik didik aramana hiç şüphem yok :))
inşallah sıradan bir evlilik ve boşanma sürecidir..
hani babasınında gitmesi vs.. bi iyi araştırmak lazım nasıl bir aileler acaba yaşantıları filan .. sen zaten elinden geleni yaparsın.
görüşmeden hiç birsey belli olmaz..
bizde eşimde netten tanıştık bu arada :34:

ailelerin uyuşmasının çok çok önemli oldugunu görüyorum çevremden de dikkat edin..

bak işte senin oraya gidip didik didik aramana hiç şüphem yok :))
inşallah sıradan bir evlilik ve boşanma sürecidir..
hani babasınında gitmesi vs.. bi iyi araştırmak lazım nasıl bir aileler acaba yaşantıları filan .. sen zaten elinden geleni yaparsın.
görüşmeden hiç birsey belli olmaz..
bizde eşimde netten tanıştık bu arada :34:

ailelerin uyuşmasının çok çok önemli oldugunu görüyorum çevremden de dikkat edin..

babasıyla yıllar önce ayrılmışlar canım,adam başka bir yuva kurmuş..tabi bunun sebeplerinide öğrenicem o şüphesiz:)
ama şu an ortada bişey yokken kızın annesine bunları soramam çok ayıp olur..
sanane dese kadın haklı yani:)
Allah mesut etsin sizi ne güzel valla,nette elbet hep kötü şeyler olmuyor iyi şeylerde oluyor..kullanmaya bağlı,insanların ufkuna bağlı..
Allahım herkesin hakkında hayırlısını versin valla çok zor işlermiş bu işler

Anaç bir ablasınız siz. Kardeşinizin önündeki engelleri açarak onun yolunu aydınlatmak istiyorsunuz. Onun tebessümü sizin içinizin şenliği demek..

Temiz insanlar ile karşılaşırsınız dilerim..

Çok şey yazmak isteyip hiç birşey yazmamak gibi birşey bu da ..

babasıyla yıllar önce ayrılmışlar canım,adam başka bir yuva kurmuş..tabi bunun sebeplerinide öğrenicem o şüphesiz:)
ama şu an ortada bişey yokken kızın annesine bunları soramam çok ayıp olur..
sanane dese kadın haklı yani:)
Allah mesut etsin sizi ne güzel valla,nette elbet hep kötü şeyler olmuyor iyi şeylerde oluyor..kullanmaya bağlı,insanların ufkuna bağlı..
Allahım herkesin hakkında hayırlısını versin valla çok zor işlermiş bu işler

hım evet haklısın .. hem adam çekip gittiyse kadının suçu ne ki...
gene de araştırmakta fayda var elbette..

Niyetine girdn mi hersey inşallah sırasıyla olur canım niyetine giriceksin yeterki..
gerçi bizde bebek için niyetine girdik olmadı ama o ayrı bu ayrı :36:

Her zaman şöyle dua Etmişimdir Allah ım bizi iyi insanlarla karşılaştır
Şimdi dualarım sizinle:34:

canım kardeşin hakkında hayırlısı olsun inş
işin hukuksal boyutunu merak etmiş bazı arkadaşlar o yuzden yardımcı olayım dedim. bi kere hakim 3 yıl size zaman tanıyorum felan demez oyle saçma şey olmaz. fakat 3 aylık evlileri tabi ki hemen boşamaz. zaman tanımaktan ziyade anlaşamadıkları için boşanamamışlardır bugune kadar. yalnız şiddet gören rapor alan insan çabuk boşanır orası ayrı. umarım bu sefer ikisi birden anlaşmışlardır ki haziranda boşanabilsinler. zira boşansalar bile adam temyiz ederse nerden baksan gene 1 sene beklerler temyizden dönmesi için.
kardeşiniz için en hayırlısı diliyorum. bu arada bayanın onceden evlenmiş olması bu kadar etkilememeli sonuçta çoçuğu yok ve mutlu olma hakkı elinden alınmamalı

Anaç bir ablasınız siz. Kardeşinizin önündeki engelleri açarak onun yolunu aydınlatmak istiyorsunuz. Onun tebessümü sizin içinizin şenliği demek..

Temiz insanlar ile karşılaşırsınız dilerim..

Çok şey yazmak isteyip hiç birşey yazmamak gibi birşey bu da ..

çok teşekkür ederim birebir söyledikleriniz beni anlatıyor..
inşallah hayırlı insanlar ile karşılaşırız tek istediğim bu ..:nazar:

hım evet haklısın .. hem adam çekip gittiyse kadının suçu ne ki...
gene de araştırmakta fayda var elbette..

Niyetine girdn mi hersey inşallah sırasıyla olur canım niyetine giriceksin yeterki..
gerçi bizde bebek için niyetine girdik olmadı ama o ayrı bu ayrı :36:

Her zaman şöyle dua Etmişimdir Allah ım bizi iyi insanlarla karşılaştır
Şimdi dualarım sizinle:34:

amin canım Allahım herkesin gönlüne göre veriyor bi şekildeben buna çok inanıyorum..
belki bazen geç oluyor ama hayırlısı olsun geç olsun napalım..

canım kardeşin hakkında hayırlısı olsun inş
işin hukuksal boyutunu merak etmiş bazı arkadaşlar o yuzden yardımcı olayım dedim. bi kere hakim 3 yıl size zaman tanıyorum felan demez oyle saçma şey olmaz. fakat 3 aylık evlileri tabi ki hemen boşamaz. zaman tanımaktan ziyade anlaşamadıkları için boşanamamışlardır bugune kadar. yalnız şiddet gören rapor alan insan çabuk boşanır orası ayrı. umarım bu sefer ikisi birden anlaşmışlardır ki haziranda boşanabilsinler. zira boşansalar bile adam temyiz ederse nerden baksan gene 1 sene beklerler temyizden dönmesi için.
kardeşiniz için en hayırlısı diliyorum. bu arada bayanın onceden evlenmiş olması bu kadar etkilememeli sonuçta çoçuğu yok ve mutlu olma hakkı elinden alınmamalı

sağolasın canım çok teşekkür ederim..
evet hemen boşamamış işte,3 sene sonraya atmış olayı..
o zaman gelin eğer hala barışma olmadıysa demiş..çok yeni oldukları için..

Her ne kadar yorum yazmasamda olayı baştan beri takip ediyor ve sizi takdir ediyorum.
Hatta birazda kıskanıyorum neden benim de bir ablam yok diye...:9::9:
İnanıyorum zaman Tufan için iyi gelişmelere gebe.
Hoşçakalın.

Her ne kadar yorum yazmasamda olayı baştan beri takip ediyor ve sizi takdir ediyorum.
Hatta birazda kıskanıyorum neden benim de bir ablam yok diye...:9::9:
İnanıyorum zaman Tufan için iyi gelişmelere gebe.
Hoşçakalın.

çok teşekkür ederimm canım...inşallah öyle olucak bende çok inanıyorum Tufan çok mutlu olucak Allahın izni ile..
ama kimle işte onu bilememek derin bi kuyu:))
yaşın kaç bilmiyorum ama sana da ablalık yaparım nema problema:)

Back
X