Kardeşimin doğuma gelmesi

esinizle kardesiniz neden bu kadar atisiyorlar?

3 yillik evlilik, basindan beri boyle ise,
ya cozmeliydiniz bu problemi, ya da takmamayi ogrenmeliydiniz.

Yerinizde olsaydim, hic takmazdim, birbirleri ile atissin dursunlar,
iki yetiskin insani egitecek kisi ben degilim neticede (biri esim digeri kardesim olsa bile)

konunuza donersek,
bakin ne guzel anneniz kardesiniz dogumunuza yetismek ve o heyecana ortak olmak istiyorlar,
hic icinizi karartmayin,
bir bebek dunyaya gelecek, teyzesi ananesi babasi annesi yaninda olacak ne guzel.

he siz tabi baska sebepten kardesinizi istemiyorsaniz cagirmayin,
ama esimle anlasamiyorlar diye cagirmamak asil sizin kendinize kotulugunuz olacaktir.

Ne bu nefret yahu bi sakin olun.

Nefretle ne ilgisi var? Ne ekerseniz onu biçersiniz. Herkes davranışlarının sonuçlarına katlanmak zorunda. Kardeşi sonuçta, sevmeye devam etsin. Sadece özel günlerini mahvetmemek için önlem alsın. Düğünde, ablasının en mutlu olması gereken günde, eşinin tarafının yanında rezalet çıkaracak kadar düşüncesiz bir kardeş lohusa vs dinlemez.

Son düzenleme:
Ya insanlar anne baba ve kardeşine de toleranslı olamayacaksa kimr olcak ben de bunu anlamıyorum.benim bildiğim ,kardeşinle deli gibi kavga etsende , sen artık benim ablam değilsin dese de , evden kovsada ; ya o sizin kardeşiniz kanınız canınız.malesef kardeşlerin hepsi aynı olamıyor.bizde kardeşimle dünyanın en zıt iki insanıyız ama birbirimizi kapıdan kovsak bacadan gireriz.kardeş olmakta bunu gerektirir.ben mesela kardeşime göre daha olgunum , o çok alıngan ve kırılgan.onu öyle kabul ettik sevdik.sende baştan uyar , özel bi zaman oldugunu ve atışma istemediğinizi , aynı şekilde eşinizlede konuşup ortayı bulabilirsiniz.
Yarın birgün Allah korusun eşinle başınıza birşey gelse belkide kardeşiniz sahip çıkacak çocuğunuza.malum dünya kötü , enazından kan bağınız oldugu insanlarla her türlü olasılığı düşünüp lütfen iyi olun.

Düğüne gelmeme konusunu abarttığınızı düşünüyorum.Sınav zamanı gelmemesi normal.Zaten 2 düğün yapmışsınız,diğerine gelmiş.
Akrabaların yanında olay çıkarması büyük kabalık,ama belki hatasını fark etmiştir,ben olsam hevesini kırmazdım sanırım.Eğer canımı sıkacak bir şey söyleyecek olursa da kapı orada der gönderirdim,kendi keyfinizi düşünün bundan sonra.

Hanfendinin eski konularına bakaraktan eşi de dört dörtlük bir insan değil. Görümcesi mükemmel değil. Kendi kardeşini annesini bu kadar gömmesi garip geldi. Neyse

Valla açık açık konuşun. En güzel günümüz eşim ve benle sorunsuz bi şekilde davranacaksan gelde. Stres yaşamak istemiyorum de.
Ben olsam haber bile vermem böyle kardeşe.
Ayrıca annenizinde eşinizi arayıp kızımı üzdün deyip çıkışması da çok yanlış.

En iyisi baştan konusun kardesinizle.
Sizi en iyi ben anlarim. Ben de dogum yaptim, 3 gun hastanede yattim, 10 gun de kizim icj hastaneye gittim. Ablam enistemle tartisti. Arada kaldim. Kendi uzuntum yetmiyormus gibi bi de bu konuya agladim. Esimle tartistim

Belki sancınız olmayacak suni sancı verilecek, belki 2 saat sürecek sancınız, belki 24 saat. Normal doğumda hiç biri belli olmuyor ki plan yapıp da strese giresiniz. Sancı başlar başlamaz da haber veremezsiniz yanlış alarm olabilir. Belli bir aşamadan sonrA haber verince de kardeşinizin yetişememe ihtimali yüksek.
Sancıların sıklaşmasını bekleyip haber verirseniz bu sorunun olma ihtimali çok düşük olur. Boşuna sıkıntı yapmayın.

Hanfendinin eski konularına bakaraktan eşi de dört dörtlük bir insan değil. Görümcesi mükemmel değil. Kendi kardeşini annesini bu kadar gömmesi garip geldi. Neyse

Kardeşinin arıza çıkarıp huzur bozma ihtimali olan bir konu olmuş, o yüzden kardeşinin eski konusunu anlatmış. Eşi, görümcesi, kayınvalidesi tarafından üzülünce de tek tek onları anlatmış. Kayınvalidesi, eşi, görümcesi kötü olunca kızkardeşten dert yanılamaz diye bir kural yok. Eşinin taraf kötüyse, kendi tarafına hiç toz kondurma, seni üzseler de kendi tarafının hatalarını görmezden gel diye kural da yok.

Ayrıca kız kardeşini gömmemiş, sadece şöyle şöyle yaptı diye olanı anlatmış. Ailenin yaptıkları üzücü şeyler tabu konular değil. Anlatacak tabii. Durduk yere de anlatmamış. Yine beni üzerse, gerilirsem, stres olursam diye çekindiği için anlatmış.

Ne yapalım fikrimizi söylemeyelim mi? Hepimiz “kardeşindir, çağır, bir şey yapmaz” desek, düğününde rezalet çıkaran kardeşi gelip , lohusalığında da huylu huyundan vazgeçmez dedirtse, bu kızcağız strese girip en güzel günleri rezil olsa, sütü azalsa vs. daha mı iyi? Ben “kardeşin gelsin” yazamam çünkü lohusa bir kadının üzülmeyeceğini garanti edemiyorum.

Sizin fikriniz beni ilgilendirmez zaten. Konu sahibi burda yazılanları düşünmeden etmeden salt kabul eden burda yazılanlara göre hareket eden birisi de değildir. Bir süzgeçten geçirir. Ve kardeşi, kendi kanı canı olan biri için de; hamile ve hormonları tavan yapmış bir kadını gazlamanın da doğru olmadığını düşünüyorum.

Ayrıca kardeşiyle ilgili olayları da anlatabilir, dert yanabilir. Ben kardeşinin söylediği şeyleri hoş görsün çağırsın veya çağırmasın demedim. Sadece üstte yazdığım bir mesajda da kardeşi ve annesini düşman gibi anlattığından dem vurdum. Eşi de görümcesi de ki konuda görümce bindi kardeşim sorun çıkardı gibi bi şey demiş dört dörtlük değiller. Kısacası bunu da düşünmesi gerek.

Kimse dört dörtlük değil. Kimse hata yaptı diye nefret edip kin tutmamak gerek. Her şeyden önce insanın kendisi için. Ama insanın kendi ve çocuğunun mutluluğu için arıza çıkarması muhtemel insanlara karşı ailesi bile olsa önlem almasında da bir sorun yok.

Benim ablamla da eşiyle de aram gayet iyi. Üstelik aynı şehirdeyiz. Yine de bebeğin doğduğu gün 'gece sen kalma,ilk gecemizde başbaşa olmak istiyoruz. Yarın gündüz eşim uyumaya gider sen benle kalirsin' demişti mesela.
Hiç de alinmadim gucenmedim gittim evime:)
Açık ve net...
Bence siz de söyleyin. Alınan alınsın , derdiniz zaten basinizdan aşkın... Kimsenin nazini kaprisini çekmek zorunda degilsiniz

Doğum en özel anlardan biri... nasıl istiyorsanız öyle olsun... söyleyin isteklerinizi... ilk doğumda annem vardı annem olmasına rağmen gerildim sadce kendini düşünen insanlar kendi açısından bakan insanlar ortanı çok geriyor... ikinci doğumda akıllandım annemede ablama foğum anında sadece eşimi istiyorum dedim.. kimse olmadı yanımda bebek doğup odaya çıkınca geldi herkes.. gerecek insanlar uzak dursun mümkünse..

Tebrikler tarafsız güzel bir yorum

eşiniz yanınızda olsun mutlaka ve yenidoğan bakımından anlayan tecrübeli biri anneniz teyzeniz artık kim olursa. bunun dışında gerisi sonra ziyarete gelsin o dönemde size gereksiz kalabalık değil iş yapacak destek olacak kişi lazım bu da 1. eşiniz 2. sizin tecrübeli bir yakınınız.

Bütünleme diyorsun bak, o sınavları vermemesi demek kalması, bir sene tekrar etmesi demek. Bütün hayatını etkileyecek bir durum bu. Sen üniversite okumamışsın belli. Bu konuyu fazla büyütüyorsun. Bir düğüne gelmiş zaten diğerine gelmemesi normal bence. Bende çok yakın arkadaşıma kpssye dikkat et dedim, kpssden önceki geceye almış tarihi. Gitmedim. O kadar emek vermişim nasıl gidicem önceki gece düğüne. Neyse. Alınganlık konusunda küçüklüğüne vermen lazım. Haksızsa kardeşine bak canım büyütüyorsun, enişten öyle demek istemedi diyip çıkacaksın işin içinden. Arkadaşın kardeşi 10 yaş küçük, enişteyle her problem olduğunda abla arayı buldu. Enişteye dikkat et dedi, kardeşe saçma alışkanlık yapma dedi, 3-4 yılda toparladılar.
Ayrıca o teyze. Elbette doğumda olacak, o onun yiğeni. Sen doğum başlamadan ona bak beni deli etme, şu halimle uğraştırma, zehir etme bana şu güzel günü de bence sorun olmaz.

Bütünleme diyorsun bak, o sınavları vermemesi demek kalması, bir sene tekrar etmesi demek. Bütün hayatını etkileyecek bir durum bu. Sen üniversite okumamışsın belli. Bu konuyu fazla büyütüyorsun. Bir düğüne gelmiş zaten diğerine gelmemesi normal bence. Bende çok yakın arkadaşıma kpssye dikkat et dedim, kpssden önceki geceye almış tarihi. Gitmedim. O kadar emek vermişim nasıl gidicem önceki gece düğüne. Neyse. Alınganlık konusunda küçüklüğüne vermen lazım. Haksızsa kardeşine bak canım büyütüyorsun, enişten öyle demek istemedi diyip çıkacaksın işin içinden. Arkadaşın kardeşi 10 yaş küçük, enişteyle her problem olduğunda abla arayı buldu. Enişteye dikkat et dedi, kardeşe saçma alışkanlık yapma dedi, 3-4 yılda toparladılar.
Ayrıca o teyze. Elbette doğumda olacak, o onun yiğeni. Sen doğum başlamadan ona bak beni deli etme, şu halimle uğraştırma, zehir etme bana şu güzel günü de bence sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…