Kardeşimin doğuma gelmesi

Politik davranmak bu kadar zor olmamalı...

asıl siz kendi işinizi zorlaştırıyorsunuz sancı başlayınca annenize de haber vermeyin doğum olduktan sonra haber versin eşiniz şahsen ben sancı anımda yanımda eşimden başka kimseyi istemiyorum daha da strese girerim o an annem olsa bile elinden bir şey gelmez ki... sancım yoktu bir anda geldi doğum oldu diyin huzurunuzu da siz inşa ediyorsunuz aynı zamanda.

Ne yasanırsa yasansın doguda yanınıza gelmek isteyen kardese gelme demek her durumda sizi haksız yapar ve bence kardeşiniz buna alınır sizi aramaz sormazsa da haklı olur

Ben doğuma kimseyi çağırmadım ohh kafa rahat doğurdum aldım bebeği eve geldim sonra haber verdim ailelere.

Annene söyle önce sadece sen gel, duruma göre kardeşim de atlar gelir diye.
En sevdiğim doğum. Kimse gelmesin arkadaş, doğduktan sonra gelsin. Boşu boşuna insanın kafasını şişiriyorlar

Kardeşiniz madem huzursuzluk çıkartıyor, bence de çağırmayın. Doğumu siz yapıyorsunuz ve herkesin sizi düşünmesi gereken bir ortamda siz kardeşinizi mi düşüneceksiniz ?

Doğum sizin doğumunuz istediğiniz koşul ve şartlarda yapmak isterseniz yaparsınız.

Ben kardeşinize neden bu kadar yüklendiğinizi anlamadım. Tartışma, atışma dediğimiz şey iki taraflı yaşanır. Kardeşiniz tek başına çalıp, tek başına oynamıyor herhalde -ki aranızda kaç yaş fark var ya da eşinizle kardeşiniz arasında kaç yaş fark var bilmiyorum ama koca adam ergenlik döneminden yeni yeni çıkmaya başlamış kıza neden uyuyor?

3 sene önce ne yaşanmışsa yaşanmış, olmuş bitmiş. 3 sene insana çok şey katar. İkinci düğününüze de gelmediyse gelmedi. Fakat şimdi sizin en özel anınızda yanınızda olmak istiyor.

Kafaya takip büyütmeyin bence belki oda anlamıştır hatasını enistenle tartismayacaksan öyle gel diyin eğer doğumda tek olmak istiyorsan da arama tabi sonra gelir

kardeşiniz çok kaprisli ve şımarık gibi geldi bana
lohusalikta boyle olaylar yasarsaniz size zarari dokunur
ksrdesinizle bir konusun bence lohusayken ikinizde (esini formalite icabi katarak) beni germeyecekseniz buyur gel yoksa lutfen sen daha sonra gel de
anlayış gostermezsede keyfi bilir lohusalik bambaska bir dunya boyle olaylar yasamaniz hoş olmaz sutunuzu bile etkiler suan ki onceliginiz kardesinizin ne dusunecegi degil sizin ve bebegin bu surece sakin sessiz huzurlu atlatmaniz

Ama ben kardeşimin gelmesini istemiyorum. Doğumdan sonra gelirsin dedim hayır o an orada olmak istiyorum dedi.

doğum yapacak sizsiniz, sıradan ve kolay bişey değil. siz nasıl istiyorsanız kendinizi nasıl huzurlu hissedecekseniz öyle olmalı.

Doğumunuz normal mi sezeryan mı olacak bilmiyorum ama Doğum esnasında birilerinin yardımına ihtiyacınız olacak.

Benim Doğumum normaldi ve yanımda yalnızca eşim vardı oradan biliyorum. Öyle bize yardım edecek kimsemiz yoktu. Beklenen tarihten önce, gecenin bir yarısı başlayınca aniden gittik hastaneye. Eşim bana yardım EDiyor o güzel, ama ona yardım edecek kimse yoktu. Beni bırakıp bir çay içeyim, bir koridora çıkayım diyemiyordu. Doğumu benimle yaşadı direk. Öğlen hastaneden çıktık. Diğer sabah kalktığında eşim kolunu kıpırdatamıyordu ağrıdan. Boyun fıtığı olmuş. Bu sefer ben kalktım, normal Doğum zaten diye, dikişlerim patladı. İkimiz de ağrılı, yatalak bakılacak duruma geldik.

ben kendim de yaparım doğum, biliyorum ama zorlanırım sonuçta. Sezeryan da olsa, normal Doğum da, eş ve ona yardımcı olacak en az bir kişi ve mümkünse kadın olması gerekli en azından rahat olabilmek için.

Annenizin 8 saatlik yoldan sancı başlayınca gelecek olması gerçekçi bir durum değil. Kızkardeşin de 4 saatlik yoldan aynı şekilde. Onlar Doğum sonrasına yetişebilir. O sebeple önceden bir ayarlama yapın.

Kızkardeşinize gelmeyin demek yerine annenize söyleyin. Size Doğumda yardımcı olmasını, eşinize çok iyi davranmasını, bunun ablası için çok önemli bir gün olduğunu ve zaten Doğumla zorlanacağını tembihlesin. Sanki hiç siz söylememiş gibi.

Ama yine de bulunduğunuz şehirde, hemen yanınıza gelecek birini ayarlayın. O hastaneye sizinle gelsin. Ondan sonra ailenizi arar ve onlara söylersiniz Doğum başladı diyerek. Onların o kadar saatlik yoldan pat diye gelmesi zor zaten. İki ayakları bir pabuca da girmesin. Belki gecenin bir yarısı başladı, belki normal diye girdiniz, sezeryana döndü. Onların yetişmesi bir şey ifade etmeyebilir. Siz hazırlıklı olun.

Kolay doğumlar diliyorum .

Doğumda seni strese sokacak insan kim olursa olsun gelmesin gerçekten hiç çekilmiyor. Belli ki zaten her şeye alınan bir tip, bir de bunun için alınsın ne olacak? Telaştan unuttuk dersiniz

Kardeşim şuan 23 yasında. Yazdıklarınız çok güzel ama bu şekilde kardeşime söylersem ağlayarak annemi arar ve annem de beni arar tartışırız muhtemelen. O yüzden söylersem anneme söylerim

siz söyleyin bayan çok güzel yazmış
siz açıkça söyleyin
alındım küstüm deyip nazlanacaksan
stresten arınmam gerekirken stres yaşatacaksan sonra gel
alttan almayı lohusaya nasıl davranman gerektiğini biliyorsan gel deyin
ama siz söyleyin

Size sorun yaratacak kimseye haber vermeyin. Zaten stresli bir an aklıma gelmedi sancıyla dersiniz içeride telefon almiyorlar zaten haber veremedim dersiniz doğumdan sonra.

Ben eşim ve kayınvalidem gittik ben acil sezeryana alındım doğumdan sonra narkozun etkisi geçti aileme bile öyle haber verdik. Ne kadar az insan o kadar kafanızın rahat olması demek. Sizin orda yardıma desteğe ihtiyacınız olacak bol bol gerginliğe değil. Alınsın bırakın belki bu sayede neden diye düşünüp hatalarını gözden geçirir.

Allah'ım sağlıkla kavustursun bebeğinize kardeşinizi de aramayın kendi düşünüp gelmesi lazım zaten haber beklemesi değil insan o sanciyla sağa sola haber vermeyi nasıl düşünecek acaba ? Gelip de hala aynı yaptığını yaparsa her seferinde uyarın susmayin sizde kim haklıysa onu söyleyin

Her şekilde küsecek, gelirse de küsecek gelmezse de. Böyle gerilimli tipleri Doğum zamanı yanınızda tutarsanız işiniz çok zor olur, kestirip atın Doğumdan sonra gelsin, o an kimse aklıma gelmiyor ben canımla cebelleşiyorum seni mi düşüncem diye üste çıkarsınız.
Oysa abla kardeş dayanışması ne güzel olurdu sizin en büyük destekçiniz olurdu ama böyle huyları varsa hiç bulaştırmayın

Kardeşiniz ilk düğününüze katılmış. İkinci düğünde hem siz arabanızda istememişsiniz -burada haklı bile olsanız karşı taraf kırılmış olabilir tam da ergenlikten çıkma dönemleri çünkü- hem de onun sınav tarihleriyle çakışmış. Yani ikinci düğüne katılmaması gayet olağan. Aradan üç yıl geçmiş. Belki o da bu kırgınlıkların artık gereksiz olduğunu düşünüp arayı düzeltebilmek adına doğum anında yanınızda olmak istiyordur. Zaten doğum esnasında inanın bana kimseyi düşünecek durumda olmayacaksınız. Eğer yine bir sıkıntı çıkaracak olursa resti çekmek için vicdani anlamda da güçlü bir sebebiniz olur. Bence eşinizi de kardeşinizle muhatap olmama konusunda uyarmanızda fayda var. “Merhaba, merhaba...” yeterli. Eski hesaplar açılmasın durduk yere.
Sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…