Kardeşimin doğuma gelmesi

Kimseyi çağırmayın zaten gelenler hep kuru kalabalık doktor ve hemşireler sizle ilgilenecek olan onlar dışında kimsenin bir yardımı falan dokunmuyor. Sancınız başlayınca hastaneye gidin doğum yaklasınca arattırısınz zaten o gelene kadar siz doğurmuş olursunuz. Siz haber vermiş onlar yetişememiş olur yapacak birşey yok

Düğününde olmak istemeyen doğumunda olmasın.havadan ne kapıp sorun cikarma potansiyeli olanlar zaten hayatımda olmasın.en güzel günümü zehir eden tadını kaçıran tadını aldırmayan insandan kardeş bile olsa hayır gelmez.

Aramam kısa ve net...
Dogumhaneye girdiginiz zaman eşiniz annenize haber versin

Çogu ailede evlilik dogum gibi günleri zehir edecek numunelik kişiler mevcut sizde bu yönden şanslısınız ama dogum zamanını lousalıgınızı zehir ettirmeyin
Allah evladınızı saglıkla büyütmeyi nasip etsin

Yeni gelen bebek belki aradaki soğukluğu ortadan kaldırır. Gelmek isteyen kardeşe gelme demek soğukluğu daha da arttırır. Doğumda herkesi başınıza toplamaya gerek yok ama sizin durumunuz daha karışık. Olaylar yaşanmış evet ama kanlı bıçaklı olacak ya da unutulmayacak şeyler değil bence.

Umarım bebek kırgınlıklarımızı ortadan kaldırır zor zamanımda beni üzmezsen yanımda olmanı tabi ki isterim derdim ben olsam. Bu da onun son şansı olur.

Kardeşin çok ayıp etmiş. Ortada çok ciddi sebepler yoksa insan haklı bile olsa susmalı ki ablasının en mutlu günlerinden biri olan düğününde sorun çıkmasın tatsızlık olmasın diye. Hele sınav muhabeeti çok saçma. Benim ablamın veya kardeşimin düğünü olsa gözüm sınav falan görmez. Ne olur yani bir dersten kalmış olsam?
Daha fazla tatsızlık yaşamak istemiyorsan kardeşine tavrini koyman lazım. Açık açık söyle. "Yanımda olmanı çok isterim ama düğün sürecinde beni çok üzdün. Tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum." Diye

Sofor varsa zaten arabada yalniz olmayacaklar ki gelinle damat. Sofore tamam ama kardeslere hayir demek de yanlis olmus.

Edit;yaa dugun olmus bitmis,kadin hamile ,cocuk dogsu dogacak hala vay dugunume gelmedin,vay baska arabaya binmedin diye tutturmak cok saglikli gelmedi bana. En sevmedigim seylerdir zaten bu dugun dernek ivir zivirlari

Son düzenleme:

Kardeşin belli ki sana çok düşkünmüş benimde bir ablam var. Ablam evlendiğinde bende aynı şeyleri yapmıştım. Evlerine seçtikleri mobilyalara kadar ne laflar söylemiştim. enişteme ablam çok zevkli birisi ama sen zevksizsin ablamın zevkini gölgeliyorsun diye alışveriş merkezini birbirine kattım defalarca. Akşamları yemeğe giderdim ablam ve enişteme herkes sofraya otururken ben vazgeçtim deyip çeker giderdim, ablam hüngür hüngür ağlardı ben bağırır çağırırdım. Sebebi ise paylaşmak istemememdi. Kardeşin farkında olarak veya olmayarak bu şekilde davranmıştır. Senin ne kadar kırıldığını anlayabiliyorum. Ablasın sen onun 2. annesisin bırak doğuma gelsin. Eşinle konuş kardeşim tartışmak isterse cevapsız bırak diye ve eğer doğumda kardeşin kavga çıkartırsa doğum sonrasında kardeşini sert bir dille uyar. Eminim ki kardeşin oraya tartışmak için gelmek istemiyordur. Senin doğacak yeğeninin yanında olmak heyacanına ortak olmak için gelmek istiyordur. Kardeşine de kızma inan ki seni çok seviğinden yapmıştır.

Ne biçim kardeş o öyle? İnsan ablasının huzursuz olmadı için bu kadar uğraşır mı ne tuhaf . Kocanla ne alıp veremediği varmış takmış adama. Bence kardeşine iyi bir haddini bildirip bir sinir koyman lazım, herkesin yerini bilmesi lazım. Şımarıklıktan başka birşey değil.

Kıskanç bir kardeş hissettim. Eğer size zor olmayacaksa annenize de haber vermeyin doğumdan sonra öğrensin ve mümkünse net olarak kardeşinize de annenize de evliliğinize zarar verdiğini söyleyin buna rağmen devam ederse kardeş lafı fazla geliyor demektir. Hiç sevmem huysuz insanı ve kim olursa tahammül etmem. Kardeş bu demeyin daha dün ablama yaptım aynısını kaldı ki o eşimle bal kaymak anlaşır benle sıkıntısı var ama lafımı esirgemem sizi düşünmeyeni sizde düşünmeyin ananız sizi bir kere doğuruyor kimse için doğum gibi güzel anınızı mahvetmeyin. Sağlıcakla kucağınıza alın Rabbim tek avazda kurtarsın

kardeşinize git başka arabaya bin,ben eşimle başbaşa olucam demek olmamış. hiç de böyle birşey duymadım. yedi kat yabancı gibi davranılırsa kız alınır tabii. belki de yabancı gibi davranıldığı için kırıldı ve o yüzden diğer düğüne gelmedi. ha doğru bir davranış mı, değil. doğum zamanı için ise şehir dışında oldukları için zaten sancılar başlayınca haber verdiğiniz takdirde isteseler de yetişemeyecekler doğuma. doğum olunca haber vermek daha mantıklı. belki de kardeşiniz doğum zamanınızda yanınızda olarak düğüne gelmeyişini telafi etmek istiyordur. bilemeyiz. önceden kardeşinizle bi konuşun isterseniz. güzel bir dille ablacım eşimle anlaşamıyorsunuz ve bu beni çok üzüyor. biriniz kardeşim canım biriniz eşim. arada kalıyorum. biliyorsun doğum yapacağım. aranızdaki kırgınlıkları biraz erteleyin biz bir aileyiz düğün doğum hep yüzyüze bakacağız şeklinde konuşursanız anlayacaktır diye düşünüyorum. tabi bu arada eşinizle de konuşun. hayırlı kolay bir doğum dilerim size

Ne bu nefret yahu bi sakin olun.

Çok tatlı yazmışsıniz:) ama kendine engel olamayıp yine en güzel günlerinde mutluluklarını gölgelerse.insan öyle günlerde sorunsuz eli yüreğinde bir gerginlik çıkacak mı acaba diye düşünmeden mutlu olmak istiyor

Keşke düğün zamanı ‘ eşimle baş başa olmak istiyorduk ‘ gibi bir tribe girmeseydiniz. Niye kırıyorsunuz ki kardeşinizi ömür boyu baş başa olacaksınız zaten eşinizle.
Geçmiş gitmiş artık bunu sürdürmeyin.
Ayrıca bana doğumuma gelme diyen ablaya da fazlasıyla gücenirdim.
Ben sizi biraz haksız buldum

Yanlış düşünüyorsun. Kin tutulacak bir konu değil bu bence. Yapmanız gerken stres istemiyorum kesinlik kavga vs diye ikisini de uyarmak ve sadece seni değil kocami/kardeşimi de uyarıyorum diye de söylemek. Sağlıkla kucağınıza alın

ben kardeşim ikinci düğüne gelmedı dıye kın tutmam ... ama boyle stresli doğumda olmaz lohusalıkta bence arayın konuşun durum bu dıyın onu sevdığınızı soyleyın ... aramazsanız sıze kuser ...

Kardeşlik dünyadaki en yakın bağ kardeşiniz hata yaptıysa da farkında değil bence, yaşı büyüdükçe daha iyi anlar sizi.

Ancak ben kızkardeşime asla ve asla ikinci düğüne baska birinin arabasıyla git biz başbaşa gideceğiz diyemezdim desem de yüzüme bakmazdı zaten :) babam da böyle bişeye musade etmezdi, kırılmıştır haklı olarak..Dogumuma girmek istedi kardeşim başıma ne geleceğini bilmediğim için önce istemedim ama onu kiramadim girdi iyiki de girmiş :) Düğünümde doğumumda her anımda yanımdaydı kizkardeslerim iyiki de öyle olmuş.Doğuma gelme denmez yani ben diyemezdim siz kendiniz bilirsiniz tabiki.Sağlıklı doğumlar dilerim.

Kardesiniz fazla prenses buyutulmus. Fazla bencil.
Ben aramazdim. O stresle doguma girmek istemezdim. Zatwn dovumdan sonra anneniz bakar. Kardesiniz ssdece yuk olur. Sirf meraktan gelmek istiyor muhtemelen. Gerilerek doguma girmek istemedigim icin cagirmadim dersiniz olur biter.

Secme sansim olsa sadece annem derdim .Kv gelip zehir etti tum lohusaligimi.
Siz de kardesiniz ve esiniz arasinda gerilim çıkmasını istemiyorsaniz uzak tutun kardesinizi .
Zira doguranin siz oldugunu unutup basinizdakiler bi triplere girecek durduk yerde .
Bizzat yasadim.Ben mi dogurdum onlar mi belli değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…