- 6 Temmuz 2010
- 9.151
- 13.870
- 498
- Konu Sahibi Dondurmalipasta
-
Sofor varsa zaten arabada yalniz olmayacaklar ki gelinle damat. Sofore tamam ama kardeslere hayir demek de yanlis olmus.Canım görümce de varmış ...Limuzin veya minibüs tarzında bir düğün aracı olmadığı sürece şoförle beraber 5 kişi düğün arabasına zor sigardi...ama iki düğünün birine katilinamamasi bence de çok sorun olacak birşey değil.
Günaydın hanımlar. 3 yıllık evliyim. 39 haftalık hamileyim. Bugün yarın doğumu bekliyoruz. Şuan normal doğum olacak gibi görünüyor son anda bir sorun olmazsa. Ben 3 yıl önce evlendim ve eşimin ve benim ailemin farklı şehirlerde yaşaması nedeniyle iki tane düğünüm oldu. Düğün zamanım kardeşim eşimle hep ağız dalaşına girdi, laf söyledi, eşimin ağzından çıkan her söze alındım diyip ağladı. Hala da bu durum böyle. Aynı ortama girince ben hep strese giriyorum. Bu arada ikimizin de ailesinden farklı bir şehirde yaşıyoruz. Kardeşim eşimin memleketinde olan düğünüme gelmedi. Düğünden bir hafta sonra bütünleme sınavları başlıyordu tam sınav zamanına denk getirdiniz dedi ama düğün salonu aylar öncesinden sınav tarihleri bile belli değilken tutulmuştu ve erteleme imkanı yoktu. Gerçekten istese gelirdi diye düşünüyorum. Birde benim memleketim deki düğünden eşimin memleketine giderken biz arabada eşimle başbaşa gitmek istediğimizi, benim kardeşimin ve eşimin kardeşinin bizimle aynı zamanda kendi arabasıyla yola çıkan eşimin en samimi arkadaşının arabasıyla gelmesini söyledik. Görümcem tamam dedi ve öyle yaptı ama kardeşim hem sınav olayı hem bu araba olayından sonra düğünün ertesi sabahı eşimin akrabalarının yanında tartışma çıkardı annem ağladı sesler yükseldi filan. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Sınav tarihi düğün tarihinden sonra belli oldu, düğünden sonra da eşimle başbaşa gitmek istedik. Bence bunlar kardeşimin benim düğünüme gelmemesi için sebep değildi. Neyse kardeşim düğüne gelmedi ve bu hep benim içimde kaldı. Eşimle de dediğim gibi sürekli atışıyorlar. Hatta birkaç kere kardeşim eşime alındı diye annem eşimi arayıp kızmıştı sen benim kızımı üzemezsin filan demiş. Ama benim düşünceme göre çoğu konuda eşim haklıydı. Şimdi ben doğum yapacağım, kardeşim doğum sancın geldiğinde beni ara hemen geleceğim orda olmak istiyorum diyor. Annem zaten gelecek. Şuan annem 8 saat mesafede, kardeşim 4 saat mesafede bana. Ama ben kardeşimin gelmesini istemiyorum. Doğumdan sonra gelirsin dedim hayır o an orada olmak istiyorum dedi. Arkadaşlar ben doğum zamanı eşimle kardeşim atışacak mı ne olacak diye strese girmek istemiyorum. Birde o benim düğünüme gelmedi ya o hep içimde kaldı madem o gelmek istemedi, şimdi de ben gelmesini istemiyorum. Sizce yanlış mı düşünüyorum? Annemle söylesem mi kardeşim doğumdan
daha sonra gelsin diye? Anneme söylersem de üzülecek biliyorum ama zamanında bende çok üzüldüm.
Kıskanç bir kardeş hissettim. Eğer size zor olmayacaksa annenize de haber vermeyin doğumdan sonra öğrensin ve mümkünse net olarak kardeşinize de annenize de evliliğinize zarar verdiğini söyleyin buna rağmen devam ederse kardeş lafı fazla geliyor demektir. Hiç sevmem huysuz insanı ve kim olursa tahammül etmem. Kardeş bu demeyin daha dün ablama yaptım aynısını kaldı ki o eşimle bal kaymak anlaşır benle sıkıntısı var ama lafımı esirgemem sizi düşünmeyeni sizde düşünmeyin ananız sizi bir kere doğuruyor kimse için doğum gibi güzel anınızı mahvetmeyin. Sağlıcakla kucağınıza alın Rabbim tek avazda kurtarsınGünaydın hanımlar. 3 yıllık evliyim. 39 haftalık hamileyim. Bugün yarın doğumu bekliyoruz. Şuan normal doğum olacak gibi görünüyor son anda bir sorun olmazsa. Ben 3 yıl önce evlendim ve eşimin ve benim ailemin farklı şehirlerde yaşaması nedeniyle iki tane düğünüm oldu. Düğün zamanım kardeşim eşimle hep ağız dalaşına girdi, laf söyledi, eşimin ağzından çıkan her söze alındım diyip ağladı. Hala da bu durum böyle. Aynı ortama girince ben hep strese giriyorum. Bu arada ikimizin de ailesinden farklı bir şehirde yaşıyoruz. Kardeşim eşimin memleketinde olan düğünüme gelmedi. Düğünden bir hafta sonra bütünleme sınavları başlıyordu tam sınav zamanına denk getirdiniz dedi ama düğün salonu aylar öncesinden sınav tarihleri bile belli değilken tutulmuştu ve erteleme imkanı yoktu. Gerçekten istese gelirdi diye düşünüyorum. Birde benim memleketim deki düğünden eşimin memleketine giderken biz arabada eşimle başbaşa gitmek istediğimizi, benim kardeşimin ve eşimin kardeşinin bizimle aynı zamanda kendi arabasıyla yola çıkan eşimin en samimi arkadaşının arabasıyla gelmesini söyledik. Görümcem tamam dedi ve öyle yaptı ama kardeşim hem sınav olayı hem bu araba olayından sonra düğünün ertesi sabahı eşimin akrabalarının yanında tartışma çıkardı annem ağladı sesler yükseldi filan. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Sınav tarihi düğün tarihinden sonra belli oldu, düğünden sonra da eşimle başbaşa gitmek istedik. Bence bunlar kardeşimin benim düğünüme gelmemesi için sebep değildi. Neyse kardeşim düğüne gelmedi ve bu hep benim içimde kaldı. Eşimle de dediğim gibi sürekli atışıyorlar. Hatta birkaç kere kardeşim eşime alındı diye annem eşimi arayıp kızmıştı sen benim kızımı üzemezsin filan demiş. Ama benim düşünceme göre çoğu konuda eşim haklıydı. Şimdi ben doğum yapacağım, kardeşim doğum sancın geldiğinde beni ara hemen geleceğim orda olmak istiyorum diyor. Annem zaten gelecek. Şuan annem 8 saat mesafede, kardeşim 4 saat mesafede bana. Ama ben kardeşimin gelmesini istemiyorum. Doğumdan sonra gelirsin dedim hayır o an orada olmak istiyorum dedi. Arkadaşlar ben doğum zamanı eşimle kardeşim atışacak mı ne olacak diye strese girmek istemiyorum. Birde o benim düğünüme gelmedi ya o hep içimde kaldı madem o gelmek istemedi, şimdi de ben gelmesini istemiyorum. Sizce yanlış mı düşünüyorum? Annemle söylesem mi kardeşim doğumdan daha sonra gelsin diye? Anneme söylersem de üzülecek biliyorum ama zamanında bende çok üzüldüm.
Ne bu nefret yahu bi sakin olun.Düğün zamanı damadın ailesi yanında rezalet çıkarması da normal geldi mi?
Klasik şımarık premses, annesinin pışpışladığı kız çocuğu. Bir günlüğüne bile olsa ablasının prenses olmasını (başkalarını düşünmeden kendini düşünme, kendine önem vermesini) çekememiş, en mutlu olması gereken gününü mahvetmiş. Doğuma gelirse yine aynısını yapacağını düşünüyorum.
Çok tatlı yazmışsıniz:) ama kendine engel olamayıp yine en güzel günlerinde mutluluklarını gölgelerse.insan öyle günlerde sorunsuz eli yüreğinde bir gerginlik çıkacak mı acaba diye düşünmeden mutlu olmak istiyorKardeşin belli ki sana çok düşkünmüş benimde bir ablam var. Ablam evlendiğinde bende aynı şeyleri yapmıştım. Evlerine seçtikleri mobilyalara kadar ne laflar söylemiştim. enişteme ablam çok zevkli birisi ama sen zevksizsin ablamın zevkini gölgeliyorsun diye alışveriş merkezini birbirine kattım defalarca. Akşamları yemeğe giderdim ablam ve enişteme herkes sofraya otururken ben vazgeçtim deyip çeker giderdim, ablam hüngür hüngür ağlardı ben bağırır çağırırdım. Sebebi ise paylaşmak istemememdi. Kardeşin farkında olarak veya olmayarak bu şekilde davranmıştır. Senin ne kadar kırıldığını anlayabiliyorum. Ablasın sen onun 2. annesisin bırak doğuma gelsin. Eşinle konuş kardeşim tartışmak isterse cevapsız bırak diye ve eğer doğumda kardeşin kavga çıkartırsa doğum sonrasında kardeşini sert bir dille uyar. Eminim ki kardeşin oraya tartışmak için gelmek istemiyordur. Senin doğacak yeğeninin yanında olmak heyacanına ortak olmak için gelmek istiyordur. Kardeşine de kızma inan ki seni çok seviğinden yapmıştır.
Yanlış düşünüyorsun. Kin tutulacak bir konu değil bu bence. Yapmanız gerken stres istemiyorum kesinlik kavga vs diye ikisini de uyarmak ve sadece seni değil kocami/kardeşimi de uyarıyorum diye de söylemek. Sağlıkla kucağınıza alınGünaydın hanımlar. 3 yıllık evliyim. 39 haftalık hamileyim. Bugün yarın doğumu bekliyoruz. Şuan normal doğum olacak gibi görünüyor son anda bir sorun olmazsa. Ben 3 yıl önce evlendim ve eşimin ve benim ailemin farklı şehirlerde yaşaması nedeniyle iki tane düğünüm oldu. Düğün zamanım kardeşim eşimle hep ağız dalaşına girdi, laf söyledi, eşimin ağzından çıkan her söze alındım diyip ağladı. Hala da bu durum böyle. Aynı ortama girince ben hep strese giriyorum. Bu arada ikimizin de ailesinden farklı bir şehirde yaşıyoruz. Kardeşim eşimin memleketinde olan düğünüme gelmedi. Düğünden bir hafta sonra bütünleme sınavları başlıyordu tam sınav zamanına denk getirdiniz dedi ama düğün salonu aylar öncesinden sınav tarihleri bile belli değilken tutulmuştu ve erteleme imkanı yoktu. Gerçekten istese gelirdi diye düşünüyorum. Birde benim memleketim deki düğünden eşimin memleketine giderken biz arabada eşimle başbaşa gitmek istediğimizi, benim kardeşimin ve eşimin kardeşinin bizimle aynı zamanda kendi arabasıyla yola çıkan eşimin en samimi arkadaşının arabasıyla gelmesini söyledik. Görümcem tamam dedi ve öyle yaptı ama kardeşim hem sınav olayı hem bu araba olayından sonra düğünün ertesi sabahı eşimin akrabalarının yanında tartışma çıkardı annem ağladı sesler yükseldi filan. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Sınav tarihi düğün tarihinden sonra belli oldu, düğünden sonra da eşimle başbaşa gitmek istedik. Bence bunlar kardeşimin benim düğünüme gelmemesi için sebep değildi. Neyse kardeşim düğüne gelmedi ve bu hep benim içimde kaldı. Eşimle de dediğim gibi sürekli atışıyorlar. Hatta birkaç kere kardeşim eşime alındı diye annem eşimi arayıp kızmıştı sen benim kızımı üzemezsin filan demiş. Ama benim düşünceme göre çoğu konuda eşim haklıydı. Şimdi ben doğum yapacağım, kardeşim doğum sancın geldiğinde beni ara hemen geleceğim orda olmak istiyorum diyor. Annem zaten gelecek. Şuan annem 8 saat mesafede, kardeşim 4 saat mesafede bana. Ama ben kardeşimin gelmesini istemiyorum. Doğumdan sonra gelirsin dedim hayır o an orada olmak istiyorum dedi. Arkadaşlar ben doğum zamanı eşimle kardeşim atışacak mı ne olacak diye strese girmek istemiyorum. Birde o benim düğünüme gelmedi ya o hep içimde kaldı madem o gelmek istemedi, şimdi de ben gelmesini istemiyorum. Sizce yanlış mı düşünüyorum? Annemle söylesem mi kardeşim doğumdan daha sonra gelsin diye? Anneme söylersem de üzülecek biliyorum ama zamanında bende çok üzüldüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?